Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest prawdziwym Polakiem , jest  prokuratorem generalnym polski .

kto jest z tych stron , Krasnobród , Józefów . Macie już tam braci czarnych będą wam pomagać w rolnictwie .

Rząd już rozlokowuje nielegalnych imigrantów po polskich wsiach

Województwo Lubelskie .

Dowożą nam masowo uchodźców (ponad 70 osób ulokowane w miejscowości Krasnobród) Już były agresywne zachowania w stosunku do mieszkańców, sceny z nożami i kradzieże w lokalnych sklepach! Z tego co udało mi się dowiedzieć to są plany aby w mojej miejscowości (Józefów) i także w miejscowości Górecko ich osiedlić - docelowo podobno ponad 350 osób. Proszę to nagłośnić!"

Tak oto rząd Tuska zalewa Polskę nielegalnymi i niebezpiecznymi imigrantami! Bądźmy więc czujni, obserwujmy swoją okolicę i w razie czego od razu nagłaśniajmy sprawę!

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Dnia 24.06.2024 o 02:50, dysydent napisał:

emerytura kapitałowa nic z socjalem i socjalizmem nie ma wspólnego i tu nawet potrzebny nadzór państwa aby kapitaliści się wywiązali z wyprzedanych tak zobowiązań i ta część emerytury de facto nie jest emeryturą a dywidendą od rzeczywistego kapitału tylko zawsze istnieje ryzyko że przyjdzie taki Tusk i kapitalistom zabierze co sobie uskładałeś a nawet jeśli nie zabierze im wszystkiego to po resztę zgłosi się jaki inny Kaczyński ze swoją bandą a nawet jeśli by tamci nie ukradli to kapitaliści wezmą i upadłość ogłoszą i co wtedy?

a co do do oceny socjalistów to rzeczywiście można mnie było opatrznie zrozumieć gdy mi chodziło o proporcję - bardziej dbajmy o młodych niż starców i brońmy interesów bo starcy mieli całe życie aby się do starości przygotować choćby inwestując w coś podobie tych rent kapitałowych gdy młodzi kiedy? w życiu płodowym...? jeśli już musimy komuś nadwyżki produkcyjne rozdać by nie obniżać możliwości produkcyjnych duszeniem ich barierą popytu.
Trochę podobnie zrobiła Japonia gdzie fundusze emerytalne tam są największym wierzycielem państwowego długu i największa część zadłużenia państwa tam jest u jako wierzycieli samych japońskich emerytów jako głównych akcjonariuszy gospodarki którą przecież sami zbudowali.
Swego czasu żydowsko jankeski atak na jena wiele z wartości tego akcjonariatu tam zniszczył ale i tak się Japonia obroniła nie upadając gospodarczo właśnie dzięki temu że największym wierzycielem państwa japońskiego są sami Japończycy.

tu masz racje rozwój dziecka też kosztuje .. córka ma 6 lat  nauka języka angielskiego ok 250 zł  nauka pływania 200zł akademia tańca 250 zł koszty dojazdu paliwa ...    a co do młodzieży to trochę bał bym się o pokolenie ,,Z ''w inwestowaniem w nich  

7 godzin temu, mirro napisał:

Ale o co kaman? Przecież to tylko czyjaś opinia ?

i tu cały problem tvn więcej czyjeś opinii niż wiadomości tvn jest cos jak stara babcia ................ przyjechało BMW z czarnymi szybami na pewno jacyś bandyci na pewno coś chcą ukraść  

Może być zdjęciem przedstawiającym piłka nożna i tekst

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Jest prawdziwym Polakiem , jest  prokuratorem generalnym polski .

kto jest z tych stron , Krasnobród , Józefów . Macie już tam braci czarnych będą wam pomagać w rolnictwie .

Rząd już rozlokowuje nielegalnych imigrantów po polskich wsiach

Województwo Lubelskie .

Dowożą nam masowo uchodźców (ponad 70 osób ulokowane w miejscowości Krasnobród) Już były agresywne zachowania w stosunku do mieszkańców, sceny z nożami i kradzieże w lokalnych sklepach! Z tego co udało mi się dowiedzieć to są plany aby w mojej miejscowości (Józefów) i także w miejscowości Górecko ich osiedlić - docelowo podobno ponad 350 osób. Proszę to nagłośnić!"

Tak oto rząd Tuska zalewa Polskę nielegalnymi i niebezpiecznymi imigrantami! Bądźmy więc czujni, obserwujmy swoją okolicę i w razie czego od razu nagłaśniajmy sprawę!

Komu ukradłeś ten tekst?

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

udajesz głupiego czy nie udajesz? oto jest pytanie

I tu mnie masz. Muszę dokonać coming out i przyznać. Tak jestem głupi. Głupi się urodziłem i głupi umrę. Ale to moja głupota i jest mi z nią dobrze.:lol:

5 godzin temu, DTaras napisał:

Z kim pojechał, Duda,

Z Agatą Kim Dzong  Duda?:lol:

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

Image

tvn24

To, co zrobił Andrzej Duda, to całkowite przyjęcie chińskich zasad i interesów, mówienie językiem Pekinu. W rezultacie jest postrzegany w całej Europie jako prochiński prezydent - trwającą wizytę polskiego prezydenta w Chinach ocenia ekspertka, dr Bachulska.
. Jak stwierdziła, retoryka Andrzeja Dudy w trakcie tej podróży "jest całkowicie oderwana od obecnej rzeczywistości na świecie", a "taka wizyta, jak polskiego prezydenta, pomaga głównie Chinom". 

( think tank w którym pracuje dr. Buchalska - ECFR, to ten finansowany przez MSZ Niemiec i szereg innych niemieckich instytucji jak Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, Ministry of Defense Germany, Alexander von Humboldt Stiftung czy Bundesverband der Deutschen Industrie e.V. czy Konrad-Adenauer-Stiftung? )

Image

niezależne media

czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że tvn to telewizja antypolska?

To nie problem tvn u ,że ty nie rozumiesz. Takie Niemcy jeszcze mogą co kolwiek tym Chinom sprzedać. Mercedesa s klasy w 222 czyli poprzednika 40 % całej produkcji sprzedano w Chinach. Czyli Niemcy mają jeszcze o co w tych Chinach walczyć. Audi też jest tam bardzo popularne. Ponad to Niemcy mają inne technologie potrzebne Chinom w innych branżach. CO my możemy Chinom sprzedać? Nic możemy tam kupować. Duda pojechał do Chin walczyć by nasz rynek jeszcze bardziej zalały ich towary. No ok będziemy mogli pojechać do Chin na dwa tygodnie bez wizy. Ale to też oni zarabiają na tym nie my. Ot i cała wizyta.

Wyzywasz innych od głupich a sam pokazujesz jaki ty jesteś.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

No ok będziemy mogli pojechać do Chin na dwa tygodnie bez wizy.

Ale zaraz, zaraz. Jak w dwa tygodnie zwiedzić tak wielki kraj? Przecież się nie da.:lol:

Opublikowano
dysydent napisał:

a nie; ta prognoza już się nie sprawdza

Wiesz, to amerykany nagrały film a u nich nawet kosmici mówią po angielsku. Stary Testament pisano po hebrajsku a Nowy już Greką...

Opublikowano
56 minut temu, mirro napisał:

Ale zaraz, zaraz. Jak w dwa tygodnie zwiedzić tak wielki kraj? Przecież się nie da.:lol:

proste szybka koleją nie to co polska od nas jest delegacja ...... po pracy zwiedzają całe chiny do szybkiego pociągu i są wszędzie 

• Haha 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

56 minut temu, mirro napisał:

Ale zaraz, zaraz. Jak w dwa tygodnie zwiedzić tak wielki kraj? Przecież się nie da.

proste szybka koleją nie to co polska od nas jest delegacja ...... po pracy zwiedzają całe chiny do szybkiego pociągu i są wszędzie 

Pod warunkiem że jest w tym pociągu Wars a oni mają w nim no limit.

Opublikowano

Myślicie że Kowalski przyklei się do konfederacji bo solidarna idzie na dno a konfa łapie wiatr w żagle 🤔

Czy znów będzie za stanowisko za Tuskiem z kwiatami latał?

Opublikowano

No ja tego nie rozumiem. Ale znając tego typa to to odejście nie jest bezcelowe. Myślę że będzie się gdzieś chciał przykleić. 

Ja go nie trawie. Mam nadzieję że konfa go nie przygarnie bo znów nie będę miał kogo popierać.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

....Takie Niemcy jeszcze mogą co kolwiek tym Chinom sprzedać. Mercedesa s klasy w 222 czyli poprzednika 40 % całej produkcji sprzedano w Chinach. Czyli Niemcy mają jeszcze o co w tych Chinach walczyć. Audi też jest tam bardzo popularne. Ponad to Niemcy mają inne technologie potrzebne Chinom w innych branżach. CO my możemy Chinom sprzedać? Nic możemy tam kupować. Duda pojechał do Chin walczyć by nasz rynek jeszcze bardziej zalały ich towary. No ok będziemy mogli pojechać do Chin na dwa tygodnie bez wizy. Ale to też oni zarabiają na tym nie my. Ot i cała wizyta.

....

nie wtrącając się w Wasze wzajemne "uprzejmości" poobcinałem z cytatu nieistotne dla tematu...

a jaka nam różnica kto na nas zarobi? może by chociaż targować kto najmniej, i tak sami nie potrafimy przysłowiowego młotka samodzielnie wyprodukować żeby od razu stówy nie kosztował
jak by nie chińska tanizna to nadal większości Polaków nie było by stać na nowy telefon, telewizor, komputer czy głupie majtki na tyłek były by rujnującym miesięczny budżet wydatkiem
no może tylko z tym ostatnim nieco przesadziłem

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale żadna różnica kto na nas zarobi. Istota mojego wpisu było to, że Niemcy mają Chinom jednak coś do zaoferowania. My możemy w zasadzie tylko u nich kupować a w zasadzie oni nas zalewać swoim towarem. @nietego nie rozumie porównuje wizytę kanclerza Niemiec do wizyty Dudy. Nawiasem mówiąc ciekawe czy poznamy choćby jakiś komunikat o czym rozmawiał Duda z Xi. Bo ponoć Duda mówił prezydentowi Chin o Ukrainie ale stanowiska Xi nie znamy. Pewnie Duda niewiele wskórał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał:

tu masz racje rozwój dziecka też kosztuje .. córka ma 6 lat  nauka języka angielskiego ok 250 zł  nauka pływania 200zł akademia tańca 250 zł koszty dojazdu paliwa ...    a co do młodzieży to trochę bał bym się o pokolenie ,,Z ''w inwestowaniem w nich

ja angielskiego uczyłem się sam przy okazji konieczności czytania dokumentacji technicznych gratów eletroakustyki a później elektroniki cyfrowej, pływać nauczyłem się obserwując psa którego miałem owczarka niemieckiego (jedyne z określenia niemieckie na prawdę inteligentne stworzenie jakie w życiu spotkałem) no może w wieku dopiero jakich dziesięciu lat ale za darmochę a później na tyle udoskonaliłem tę umiejętność już sam bez płacenia komukolwiek że wygrałem lokalne zawody pływackie ale tylko raz bo tak na prawdę wody nie lubię; po wyjściu z dłuższego w niej przebywania cholernie chce się żreć i zamiast chudnąć po takim sporcie to tylko się tuczyłem i wolę już rower.\

a na tańcu to ja zarabiałem za młodu jako współorganizator ówcześnie nazywanych "dyskotek' i wszelkich innych rodzajów imprez rozrywkowych

inwestowanie w młodzież ma sens tylko wtedy kiedy sama o to poprosi a my uznamy to za wartościowe i godne inwestowania, inaczej wytworzymy tylko buntowników którzy wbrew sobie muszą robić coś czego najczęściej nie chcą i tego robić w życiu i tak nie będą a że już sztuką jest rozpoznać wrodzone predyspozycje i upodobania dziecka to inna sprawa i chyba tego w pełni nikt nie potrafi ale to inny temat na inną rozmowę.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale żadna różnica kto na nas zarobi. Istota mojego wpisu było to, że Niemcy mają Chinom jednak coś do zaoferowania. My możemy w zasadzie tylko u nich kupować a w zasadzie oni nas zalewać swoim towarem. @nietego nie rozumie porównuje wizytę kanclerza Niemiec do wizyty Dudy. Nawiasem mówiąc ciekawe czy poznamy choćby jakiś komunikat o czym rozmawiał Duda z Xi. Bo ponoć Duda mówił prezydentowi Chin o Ukrainie ale stanowiska Xi nie znamy. Pewnie Duda niewiele wskórał.

jak wspomniałem - nie interesują mnie Wasze utarczki i nawet ich nie czytałem a temat Niemcy vs Chiny vs Polska jest taki że jeśli na chińskim produkcie na nas nie zarobią Chiny to i tak zarobią tylko mniej gdy jako komponent kupią go od Chin Niemcy i nam sprzedadzą produkt jako niemiecki z niemiecką potrójną ceną tak że jeśli mają nas podgryzać jakieś świnie to może by udało się od koryta bodaj niemiecką odpędzić. jedyne co Niemcy mają komukolwiek do zaoferowania to coraz mniej wart brand i idący za tym haracz tak że długo to Oni na tym ani daleko nie zajadą. To już zdegenerowany i przeeksploatowany kraj i bez Niemiec na planecie wiele by się już nie zmieniło no bez Chin na pewno duuużo więcej i to na gorsze
Niemcy prą na zablokowanie cłami chińskich samochodów elektrycznych bo sami chcą w xujni swoje wciskać wielokrotnie droższe które to swoje i tak produkują z komponentów wyprodukowanych w Chinach
Akurat atakując pdróż Dudy do Chin wspierasz Niemcy przeciwko Chinom nawet jeśli On tam w tych Chinach i tak nic nie załatwi to na pewno nic złego stamtąd dla Polski nie przywiezie a kacapom na pewno da do myślenia i podejrzliwiej będą patrzeć na Chiny a to już dużo i chociażby tylko o to no to można rzec - "i o  to chodzi"

a to czy chcesz się ze mną zgodzić czy nie a nawet czy musisz to już zależy pod jakim jesteś przymusem bo jeśli pod żadnym to przynajmniej rozważysz czy może lepiej nie ruszać tematu z którejkolwiek strony zanim się sprawa nie zakończyła.
Właśnie kolejny chiński bank zerwał współpracę z ruskimi bankami choć to akurat jankesi wskórali

kropla drąży skałę i ja nic złego nie widzę że Polski Prezydent sobie Chiny choćby tylko zwiedza, wrogimi państwami lepiej żebyśmy nie byli w tym dużo istotniejsze to dla Polski niż Chin

a kacapom możemy plotę puścić że pojechał tam wstępnie se z Chińczykami pogadać gdzie.. którędy ma/mogła by w razie by co iść kiedyś tam ta polsko chińska granica ;) :D

i jeszcze do @Roman176 odnośnie tej wizyty
"Podpisana została umowa na stworzenie wielkiego słownika polsko-chińskiego i chińsko-polskiego."
mam nadzieję że nie przyjdzie Ci do głowy sam wiesz co ;)
Piszę to w imieniu tego "drogiego w utrzymaniu" biednego dziecka co jeszcze płacisz za odebranie Mu dzieciństwa już od  szóstego roku życia

chociaż znajomość 中文 może być więcej warta niż english; przynajmniej rynkowo łatwiej sprzedawalna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, dysydent napisał:

Piszę to w imieniu tego "drogiego w utrzymaniu" biednego dziecka co jeszcze płacisz za odebranie Mu dzieciństwa już od  szóstego roku życia

ja mu nie odbieram sama chce ...... pływać a taniec to nie taki taniec jak u ciebie w remizie tylko nowoczesny i mażoretki  zdobyła zespołem pierwsze miejsce tańcu przedszkolaka śląska ...  po 2 dzisiaj dzieci nie mają dzieciństwa  tylko godzinami siedzą na telefonie to jest ok ? 

Edytowane przez Roman176
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

i jeszcze do @Roman176 odnośnie tej wizyty
"Podpisana została umowa na stworzenie wielkiego słownika polsko-chińskiego i chińsko-polskiego."

To żart czy brutalna prawda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v