Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

pierwsze słyszę a już mi jakąś chińską dywersją zalatuje ;) xD

No to się chwalić nie masz czym żeś politycznie nie zorientowany , nawet na logikę mówi prawdę ale nie ma siły przebicia skoro nawet na tym forum nikt o nim nie słyszał . Co prawda nie z twojego okręgu wyborczego ale to pokazuje jak nas media manipulują , głosujemy tylko na tych o których mówią media zaprzyjaźnione z głównymi partiami :) . W twoim okręgu jeśli chcesz na Konfe to warto sprawdzic kandydature Piotrkowski czy jakoś tak . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)

to mi bardziej na dezorientację wygląda
mieć w nazwie polexit a pchać się do parlamentu europejskiego

oczywiście mogłem w guglu wyszukać ale po co? przecież sama nazwa nie daje szans za wielkich bo tak szczerze przyznajcie się kto jeszcze o tym czymś słyszał?
no teraz se pewnie sprawdzi tak jak i ja i jak będzie o czym to ew co dopiszę co o tym ... czymś myślę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, ereksio napisał:

Nazywacie ostatnie wydarzenia polityką, a to zwykłe przestępstwo jest . I to z każdej strony. Zarówno wielbiciele Prawa i Skurwysyństwa jak też wyznawcy Platformy Oszustów z "lewakami"  i koślawą drogą, umoczeni w tym po  Everest.  Bo poparcia przestępcom udzielili.  Przecież oni sobie z tego zwykłe jaj robią , szastając dodrukowaną i pożyczoną kasą kupują co chcą i jak chcą. Co tam żołnierz , co tam polscy obywatele . Rodzina dostanie wsparcie tak jak rolnik dostaje wsparcie . Czy każdego można kupić? wydaje się , że tak. I choćbyś myślał inaczej, to i tak bierzesz co dają, bo wiesz że jeżeli nie weźmiesz to i tak będziesz to spłacał.  W miedzy czasie fortuny obrzezańców namaszczonych przez naród puchną , bo po wyborach pytać się nikogo nie trzeba. Jak myślicie skąd wzięła się fortuna naszego bohatera biznesowego co ciężko, oj bardzo ciężko pracował:

Szwajcarska willa Jana Kulczyka. Ściany ze złota, podziemne jezioro i teatr

Spa, teatr, sauna himalajska i widok na góry. Szwajcarska willa Jana Kulczyka warta jest ponad 700 milionów złotych! Nie żartujemy! Rezydencja ma siedem pięter, w tym... jezioro w piwnicy. Mamy zdjęcia! Zobaczcie wnętrza posiadłości Jana Kulczyka.

W siedmiopiętrowej willi znajduje się m.in. spa, kino domowe czy sauna himalajska. Niektóre pomieszczenia zostały obite... futrem z norek, a biblioteka to prawdziwy raj dla miłośników czytelnictwa. Ściany kącika śniadaniowego w kształcie jajka zostały pokryte 24-karatowym złotem. Z kolei pod budynkiem znajduje się podziemne jezioro oświetlone... lampami z kryształami Svarowskiego. Do posiadłości należy również winnica, a także stok narciarski z własnym wyciągiem. Aby pozwolić sobie na taki luksus, wystarczy mieć jedynie 185 milionów dolarów

no skąd k**wa się wzięła?

Image

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, marks50 napisał:

No to się chwalić nie masz czym żeś politycznie nie zorientowany 

xD
no poczytałem sobie co nieco
mają w swych kandydatach nawet jakichś zdeklarowanych informatyków i nawet -tyczki a ich strona firmowa wygląda tak

no jak ja mam się o nich politycznie .. "zorientować"?  smichnasali.gif

https://kw.polexit.org.pl/kw

Screenshot 2024-06-07 at 23-26-30 Polexit.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tomasz Wróblewski
To jest tak podłe że aż rozczulające. Niemcy blokuja 14y pakiet sankcji dla Rosji  mający  zamknąć luki prawne, które pozwalają towarom wysokiej klasy, w tym luksusowym samochodom, docierać do Rosji przez Białoruś. Rocznie przez Białoruś przechodzi luksusowych Mercedesów i BMW na 2,6 mld euro.

🤮 niemiecko-ruska miłość nie rdzewieje (odwrotnie niż mercedesy :D )  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I bardzo dobrze robią. Nikt normalny nie będzie umierał za banderland

W imię czego mają świadomie szkodzić  swojej gospodarce?

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

tak właśnie myśleli o ns a później musieli błagać inne państwa o dostawy gazu

wywołali kryzys energetyczny, który kosztował ich setki miliardów euro

taki mieli zysk

w imię czego zaszkodzili swojej gospodarce?

Opublikowano
18 minut temu, nie napisał:

tak właśnie myśleli o ns a później musieli błagać inne państwa o dostawy gazu

wywołali kryzys energetyczny, który kosztował ich setki miliardów euro

taki mieli zysk

w imię czego zaszkodzili swojej gospodarce?

Tak tylko ty patrzysz jak zwykle od d*py strony. Przy NS byli stroną kupującą a nie sprzedającą. Poza tym zyskiwali na tym przez kilkanascie lat  więcej niż inni a musieli ponieść  koszty zmian takie same jak inni. Sprzedają ruskim mercedesy które produkują, gospodarka funkcjonuje interes się kręci. Czemu i w imie czego by mieli z tego rezygnować? Po co sobie samemu szkodzić?  To jest domena debili i rządów takich jak nasz i ościenne.  Gdyby ruscy kupowali nasze mięso, owoce , warzywa materiały budowlane i majteczki w kropeczki to sam z siebie byś z tego zrezygnował w imię solidarności z upadliną? Jakie korzyści byś z tego miał?

7 minut temu, Roman176 napisał:

serio ? 

Znowu nie masz pojęcja o czym piszesz? Zaskocz mnie kiedyś i bądź przygotowany na najprostsze pytania bo w klasyfikacji bezmyślnych gamoni wyprzedza cie jedynie galan. 

Opublikowano

ty już bardziej mnie nie zaskoczysz głupotą  wszyscy piszą a ulman udaje jak zawsze 

W pierwszych czterech miesiącach bieżącego roku wydatki budżetu państwa wyniosły 264 mld zł, co oznacza wzrost o 70 mld zł (czyli o 39 proc.) w porównaniu z analogicznym okresem rok temu - zauważa "Rzeczpospolita". Z kolei uchwalone dotychczas przez rząd Donalda Tuska ustawy oznaczają trwały wzrost wydatków państwa o co najmniej 20 mld zł rocznie. Deficyt budżetu po kwietniu okazał się niemal czterokrotnie większy niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Jaki obraz polityki fiskalnej rządu Donalda Tuska wyłania się z tych danych?

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-rzad-rozrzutny-czy-oszczedny-analiza-wydatkow-nie-pozostawia,nId,7545589#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano

Jako że myśleć nie lubisz to spróbuje cię do tego sprowokować. Pamiętasz jak rząd PISu przez 11 miesięcy chwalił się nadwyżką budzetową a w 12 miesiącu okazywało sie że jest kilkadziesiąt miliardów deficytu? 

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

w imię solidarności z upadliną?

nie rozumiesz - bo nienawiść do ukrainy cię zaślepia - że wszystkim ukraina zwisa

nikt nie walczy za ukrainę, tylko każdy w swoim interesie

w naszym interesie, dla naszego bezpieczeństwa lepiej sąsiadować z niepodległą ukrainą niż ze zbrodniczą, totalitarną rosją

czy to takie trudne do zrozumienia???

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

Jako że myśleć nie lubisz to spróbuje cię do tego sprowokować. Pamiętasz jak rząd PISu przez 11 miesięcy chwalił się nadwyżką budzetową a w 12 miesiącu okazywało sie że jest kilkadziesiąt miliardów deficytu? 

masz racje ... wdrożyli na szybko tarcze antyinflacyjną dopłaty nawozów   obniżenie vat czy akcyzy  było to 2022roku gdybyś miał trochę oleju w głowie .. no ale to co rudy daje ze jest tak zle bo wszystko sprzedaje i obniża ? 

Opublikowano (edytowane)

ale co ma do tego zaprzestanie sprzedaży Mercedesów? Uzbroją je i na front wyślą?  

W dobrze pojętym interesie powinno sie z ruskimi handlować żeby zarabiać pieniążki które potem można przeznaczyć choćby na obronność. Czy to takie trudne do zrozumienia? 

Roman, żebyś zrozumiał podstawy to trzeba by ci zrobić reedukację od 4 klasy podstawówki. Tu żadne tarcze, obniżenia vatu  i inne nie maja znaczenia. Liczenie deficytu rok do roku to taka sama fikcja teraz jak i za pisu. Ocenic będzie można po pełnym roku. A tak nawiasem mówiąc - czytałeś ty coś oprócz tego nagłówka? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

... wdrożyli na szybko tarcze antyinflacyjną dopłaty nawozów 

Które to działania napedziły inflację i guzik dały. To zdaje się ustaliliśmy już jakiś czas temu.

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

w naszym interesie, dla naszego bezpieczeństwa lepiej sąsiadować z niepodległą ukrainą niż ze zbrodniczą, totalitarną rosją

A ja obawiam się że niepodległa Ukraina po ew wygranej wojnie może być groźniejsza dla Polski niż zbrodnicza Rosja.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, ereksio napisał:

Czyim kosztem?

No proszę i komuszek nam się objawił. Tutaj już nic mnie nie zdziwi. Ludzie sympatyzują z ta czy tamtą partią a poglądy mają pasujące do zupełnie innej. Bogaci ci przeszkadzają a popierasz pewnie "wolnościową" konfederacje.

54 minuty temu, witejus napisał:

A ja obawiam się że niepodległa Ukraina po ew wygranej wojnie może być groźniejsza dla Polski niż zbrodnicza Rosja.

Niedługo to kwestia dyskusyjna ile to lat. Ale za kilka to na pewno nie będą się jednak musieli ogarnąć po tej wojnie. Ale za15 czy 20 kto wie. Na pewno nie będziemy ich ulubionym sąsiadem. Z drugiej strony przegrana UA teraz to problemy na granicy jak z BY. Tak czy tak mamy ciężkie sąsiedztwo. Na LT tez nas nie lubią.

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Nie jest w stanie wygrać. Ewentualnie USA odpowiednimi naciskami może doprowadzić do zawieszenia konfliktu, i będzie sytuacja jak w Korei czy Chinach, gdzie cześć terytoriów będzie uznawana za swoje przez obydwa państwa.  

Opublikowano (edytowane)

Widząc rozlazłość obecnych władz miał rację podpałkownik czy też podszyszkownik ,,kultury" mówiąc ze jest ,,h*j, d*pa i kamieni kupa" i dlatego obawiam .

Edytowane przez witejus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v