Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

@galan99 Po co mam się odnosić?

Ludzie prości szukają prostych wyjaśnień, by coś zrozumieć.

Jedni wierzą w płaska ziemię, inni w spiski jeszcze inni.....w coś innego

Wielu na siłę by sobie wyjaśnić 

Czasem wyjaśnienie jest proste a ludzie szukają skomplikowanych wyjaśnień. 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Którymi wypełnione są alejki grobów na cmentarzach.:lol:

poczucie humoru lekarzy (zwłaszcza chirurgów) i pofrontowych wojaków u postronnych panikę może wywołać xD
w sumie fajny widok ale spoza forum jak go zobaczę?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

idąc twoim tokiem rozumowania trzeba napisać, że po i psl dali rolnikom asf :D 

No nie do końca. Asf się rozprzestrzeniał naturalnie. Natomiast tanie zboże to też zasługa pisu który działając świadomie na nie korzyść polskiego rolnictwa przymykał oko na import z UA zboża technicznego. Jak się okazało wiele firm to robiących było powiązanych z pisem a pisowski minister kazał rolnikom zboża nie sprzedawać by było miejsce na to z UA.

Tak wiec powiedzenie, ze pis dał rolnikom tanie zboże i drogie nawozy jest jak najbardziej prawdziwe. Pilnowanie tego co jest sprowadzane z UA dało by mniejsze spadki cen i więcej luzu na rynku na nasz towar.

Opublikowano (edytowane)

Do tego lekarz, opłata za plastik, jedno podejście na egzamin i ponad 4 tysiące wyjdzie. Dodatkowych podejść na egzamin nie licze, bo córce życzę egzaminu zdanego za pierwszym podejściem.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

poczucie humoru lekarzy (zwłaszcza chirurgów) i pofrontowych wojaków u postronnych panikę może wywołać xD

Chirurdzy i ortopedzi co byli z nami są jeszcze lepsi. To klasa sama w sobie.

Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał:

Obyś nie był jak nie posłuchasz dobrej rady, ja Ci nie chcę na źle przecież.

Teraz to oba po pyskach dostanieta! Klocita się jak liderzy parti rządzącej a jak któremu krzywda to sobie doradzata! 

Humorystycznie tak to napisałem 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

lepsze autko w nagrodę od taty dostanie ;)

Żadnych szaleństw. Dostanie żony megankę z nikłym przebiegiem, albo mojego cls. Nic nowego bo się we łbie przewróci.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

A mnie cieszą teraz rzeczy małe. Wczoraj zapisywałem córkę na kurs prawa jazdy. I fajno jest.

no to Cię ominął jeszcze fajniejszy moment jak Jeden z moich wjeżdża jakimś BMW z głównej szosy co dopiero co policjanty przejeżdżali i na mój opier.ol wyciąga prawo jazdy o którym nie wiedziałem ani kiedy zdał ani nawet ile kurs już pomijając tego grata; kosztowały. to się nazywa dopiero "moment"
choć wstyd się do tego przyznawać ale taką se umyślił celową dla mnie niespodziankę to nawet nie wiedziałem że i tak nie mogłem nic zrobić, bo mi ostatniego znajomego z WORDu wyrz... yy ten - zwolnili :ph34r:

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

no to Cię ominął jeszcze fajniejszy moment

Tiaaaaa jak mi zięcia przyprowadzi, to będzie fajniejszy i wolałbym żebym tego nie przegapił.:lol:

Opublikowano (edytowane)

no taki niespoodziankowy akt ślubu to nie to co prawko potajemnie zrobione

z tym prawkiem to się później przyznał że w razie by nie zdał to obciachu by nie było w rodzinie i se tak potajemnie...
to już nie dociekam - zdał za którym podejściem? ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

No nie do końca. Asf się rozprzestrzeniał naturalnie. Natomiast tanie zboże to też zasługa pisu który działając świadomie na nie korzyść polskiego rolnictwa przymykał oko na import z UA zboża technicznego. Jak się okazało wiele firm to robiących było powiązanych z pisem a pisowski minister kazał rolnikom zboża nie sprzedawać by było miejsce na to z UA.

Tak wiec powiedzenie, ze pis dał rolnikom tanie zboże i drogie nawozy jest jak najbardziej prawdziwe. Pilnowanie tego co jest sprowadzane z UA dało by mniejsze spadki cen i więcej luzu na rynku na nasz towar.

Czy ten asf tak samoistnie się rozprzestrzeniał? Nie do końca. Namieszali ludziom z tymi strefami i to konkretnie...

Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-13/dwuglos-w-sprawie-prokuratora-krajowego-oswiadczenie-zastepcow-prokuratora-generalnego/

"Dzisiaj wspólnie z pozostałymi zastępcami Prokuratora Generalnego podjęliśmy decyzję o złożeniu zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez Adama Bodnara, Jacka Bilewicza i inne działające z nimi osoby - przekazał w oświadczeniu zastępca Prokuratora Generalnego Michał Ostrowski.

Ostrowski przekazał, że zawiadomienie dotyczy "bezprawnej próby odwołania Prokuratora Krajowego Dariusza Barskiego i próbą zastąpienia go przez prok. Jacka Bilewicza".

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)

no qwa darmowy kurs prawniczy nam wszystkim tu zrobią tymi swoimi przepychankami

przyznawać się; ilu tu już zna Konstytucję RP na pamięć?

no ja nie (jeszcze nie całą :ph34r:) :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czy ten asf tak samoistnie się rozprzestrzeniał? Nie do końca. Namieszali ludziom z tymi strefami i to konkretnie...

Wystarczyło tłuc dziki bez litości...

Pisałem od początku...

Zlikwidowano hodowlę zamiast dzików 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v