Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Np w przeciwieństwie do nas potrafią wyprodukować opancerzony pojazd poruszający się na gąsienicach, po polsku zwany czołgiem ?? xD 

Francuzi dostali mniej, bo ich czołgi mają mniej biegów, tylko wsteczny xD A z lufy wylatuje biała flaga zamiast pocisku xD Coś pomiędzy nami a Niemcami xD

jeśli potrafisz czytać to dotacja jest na zwiększenie produkcji amunicji pocisków i zapalników a nie na karakale czy czołgi  

Opublikowano

niemcy, po raz kolejny wydymali polskę, a idioci się cieszą i ich usprawiedliwiają

przez takich głupców jesteśmy tacy słabi, przez takich co prosili carycę o interwencję i przez takich co głosują przeciw polsce

dlaczego w polsce jest tylu ludzi z kompleksem niższości, z niewolniczą mentalnością, nienawidzących swojej ojczyzny?

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Tu jest błąd bo brakuje kilku państw. Np. Norwegia dostała 87,5 miliona a Szwecja bodaj 35. Musisz wysłać do poprawki...

Tam się jeszcze negatyw uruchomił i w zasadzie nie chce zauważyć, że i u prezydenta tendencja do proszenia o interwencje a w sprawie szmalu ma zdanie odmienne ..

Opublikowano (edytowane)

che,
święta za pasem i świniobicie by się zdało
no to już wiem którą świnię najlepiej ubić a które musowo na dalszy tucz pozostawić ;)
Tylko jeszcze nie wiem w której ubojni; kacapskiej czy jankeskiej? :P

szkoda że francuzy się żabami żywią, choć może nie bo byśmy z kolei z nimi mieli zatarg gdzie granicę położyć; czy na Łabie czy na Renie? :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

niemcy, po raz kolejny wydymali polskę, a idioci się cieszą i ich usprawiedliwiają

przez takich głupców jesteśmy tacy słabi, przez takich co prosili carycę o interwencję i przez takich co głosują przeciw polsce

dlaczego w polsce jest tylu ludzi z kompleksem niższości, z niewolniczą mentalnością, nienawidzących swojej ojczyzny?

Nie Niemcy ale poprzednia władza, jeśli chodzi o te pieniądze na produkcje amunicji.  

Opublikowano (edytowane)

zaraz; to PiS platfusom nie dał subwencji czy niemieckie sługusy w Brukseli?
ja rozumiem propagandę no ale nich się tylko kupy trzyma ale obok (dla niepoznaki w tendencyjności) bo inaczej to tylko tej "kupy" warta

akurat obwinianie PiSu za powyższe tylko temu PiSowi służy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

To tak jakbym miał pretensje do agencji, że nie dali mi dotacji jak nawet wniosków nie złożyłem, a sąsiad złodziej dostał bo złożył.   

a na KPO to zrzeczenie PiSu mieliśmy czy usilne spełnianie niespełnialnych warunków? i co przeszedł by ten wniosek? no ja człowiek małej wiary; zwłaszcza w takie bzdety czysto propagandowe

jakoś mnie to nie przekonuje.
Inna sprawa że PiS nie zdołał odtworzyć zbrojeniówki którą to kto rozwalił po komuchach? i tak po prawdzie to tu nie ma nikogo bez winy a kwestia ocenić kto większą.

sprzedanie państwa obcemu kapitałowi jednak nie PiSu zasługa, Oni tylko nie zdołali odkupić co to już inna sprawa bo nie tędy droga ("repolonizacja" przez nacjonalizację) ale nieudacznictwo polskich kacyków tu akurat jest ponadpartyjne i gdzie nie spojrzy to durnie albo ofermy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Orban wprost gwarantuje że nie rozwali rosji nawet jeśli to było by możliwe i dlatego zawsze dostanie więcej bo w dodatku jest wiarygodny, no my ... ... z resztą nie muszę powtarzać powodów postrzegania Polaków jako największych rusofobów na planecie, no może po Ukraińcach.
Niemcom bardziej znośna silna rosja niż silna Polska,
a cała reszta to już .. tu takie siojtki jak nasze pisiorki czy platfuski nic nie mają ani do zaoferowania ani do wymuszenia
a co? mają?
Jeśli będziemy przeciw rosji Europę rozgrywać ... zawsześmy na tym przegrywali, a czy potrafimy rosją rozgrywać? - to chyba retoryczne pytanie

nord stream najwyrazistszą odpowiedzią i nadal utrzymuję że powinniśmy być w tym współinwestorem a nie ... destruktorem
wtedy były by zupełnie inne warunki i na takie subwencje i wiele jeszcze innego
nieprawda? no chyba jak by tak pomyślał to na miejscu i Niemiec i rosji inaczej byśmy teraz byli postrzegani niż potencjalny największy destruktor powiązań biznesowych tej części świata

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

zaraz; to PiS platfusom nie dał subwencji czy niemieckie sługusy w Brukseli?
ja rozumiem propagandę no ale nich się tylko kupy trzyma ale obok (dla niepoznaki w tendencyjności) bo inaczej to tylko tej "kupy" warta

akurat obwinianie PiSu za powyższe tylko temu PiSowi służy.

Nie dał bo wniosków albo nie było albo złożyli w kiblu a nie tam gdzie powinni.

Opublikowano

Zresztą. 85 melionów razy cztery to nie jest nic takiego czego lokalnie nie możemy ogarnąć nawet w sposób jaki @mirro zaprezentował choć ja sobie umyśliłem obrót tymi bejmami odmienny - opierdzielić amunę z nowych linii izraelitom a kasę na linie pozyskać komercyjną...

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, DTaras napisał:

Nie dał bo wniosków albo nie było albo złożyli w kiblu a nie tam gdzie powinni.

wniosek nie wino, leżakować nie musi i ile trwa napisanie takowego? pięć minut? no góra godzinę jeśli trzeba jakie [prawne bzdety wyszukać w annałach paragrafów
a ile ten kundel xuj wie ilorasowy Tusk już tu rządzi? miał czas i złożyć i przeforsować i co? złożył?
no powtarzam - taki kit to se wciskajcie może głupszym od siebie? co?

nie zmuszajcie mnie.. nas (mi podobnych) do obrony PiSu no ale tutaj sama logika ich broni a ja przeciwko logice nigdy nie wystąpię bo lustra mi w domu potrzebne.

od PiSu niemiecka xujnia żadnego wniosku by nawet nie przyjęła uznając np za "nieprawomocny" i nawet wyszli by Niemcy na iarygodnych a od Tuska jeśli by nie przyjęli wyszły by na świnie
co było do udowodnienia ale dowodu Tusk nie przeprowadził i nawet nie muszę pytać dlaczego ;)

powtarzam - wyślijmy dla jaj konfiarzy do pe i to najwięcej ile się da.
Szybciej to się rozleci (a może tylko ozdrowieje i się opamięta?) no i ten "zielony obłęd" trochę opadnie a że Polska nic stamtąd już za free nie dostanie to przecież było wiadomo jeszcze przed akcesją do tej xujni że przyjdzie czas gdy będziemy płatnikami netto.

41 minut temu, DTaras napisał:

Zresztą. 85 melionów

tak, to ma większą wartość jako symbol a nie nominał i powoli to czy nie dostrzegasz że jedyne na co stać tę xujnię to już tylko symbole?
Przecież to już na dziady zeszło a będzie tylko gorzej.
Xujnia dziadzieje i już nie tam jest kapitał który ma jakieś znaczenie globalne, lokalnie jeszcze ma ale na pewno resztki nie przypadną maruderom jakim przecież są demoludy tylko z łaski do pańskiego stołu onegdaj dopuszczone.
Jankesi już sobie z Niemcami poradzili (kacapom "pomocy" nie zapomną) a z Azją to nawet nie wiedzą jeszcze jak zacząć tak że warto wiedzieć w czas "komu cześć komu chwała" niż poniewczasie;)

inna sprawa że "kundle" to najżywotniejsza i najuniwersalniejsza rasa tak że nawet z zainteresowaniem się przyglądam nawet na siłę próbując walczyć z uprzedzeniami
Póki co - nikogo uniwersalniejszego na ten bajzel nie mamy, tylko żeby to jeszcze nie była taka usłużna łajza.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-burza-w-sprawie-dofinansowania-produkcji-amunicji-radoslaw-s,nId,7395492

o! pośrednio mi dowód wyszedł że Sikorski to też oferma tylko w gębie mocna

no PiS źle wnioski poskładał to platfusy już nie potrafiły POporawiać. Znamienne - oferma nic nie potrafi zrobić ale ze wszystkiego się potrafi wytłumaczyć

już lepiej żeby swój błąd przyznali i obiecali poprawę
no nie obiecali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-burza-w-sprawie-dofinansowania-produkcji-amunicji-radoslaw-s,nId,7395492

no PiS źle wnioski poskładał to platfusy już nie potrafiły POporawiać. Znamienne - oferma nic nie potrafi zrobić ale ze wszystkiego się potrafi wytłumaczyć

no nie obiecali

Jak poprawić. termin składania wniosków mijał 13 grudnia. Tusk objął rządy tego dnia. Kiedy miał poprawiać? Duda i z tym przyjęciem ślubowania zwlekał. Można by było wymagać by poprawili o ile to było by możliwe gdyby nie rząd dwutygodniowy pisu.

Co poprawiać? Pro putinowskie Węgry złożyły wnioski na 20 czy 30 milionów i tyle dostały. My na tylko 11 milionów z tego jeden wniosek źle. Szefostwo jednego z naszych zakładów nawet nie chciało się spotkać z ludźmi z unii. To co poprawiać?

Zbrojeniówka obok rolnictwa to kolejna branża w której pis z całych sił pracował nad demontażem i zniszczeniem branży. Po 8 latach rządu pisu polski przemysł zbrojeniowy nie mógł udokumentować zdolności produkcyjnych na marne wg innych krajów 11 milionów Euro dostaliśmy tylko 2. 

Kolejny raz jak u rolników pis zrobił dziecko a Tusk ma alimenty płacić.

Opublikowano
Dnia 17.03.2024 o 00:32, nie napisał:

pieniądze na produkcję amunicji w związku z wojną na Ukrainie

85mln euro dla Niemców

87 mln euro dla Norwegii, która nie jest w UE

27 mln euro dla Węgier, które nie wspierają Ukrainy

2 mln euro dla Polski, która najwięcej pomogła Ukrainie

antypis zadowolony?? 

po to jest potrzebny tusk, żeby dymać frajerów

Portal Politico umieścił Donalda Tuska na szczycie listy postaci, które według portalu będą miały największy wpływ na Unię Europejską w ciągu najbliższych dwunastu miesięcy.

buachaachaaaaachaaaaaaaaaaaaa :D :D :D 

Kolejny spadek po nieudolności pisu. Termin składania wniosków 15 października 13 grudnia. 13 grudnia Tusk składa przysięgę po tym jak Duda to odwlekał. Ale u was wina Tuska jak zwykle.

Po 8 latach rządów pisu wniosek składają 3 zakłady na 11 milionów Euro. Węgry na dużo dużo więcej. Jeden zakład składa wniosek totalnie źle napisany. Inny nie umie udokumentować zdolności produkcyjnych. Szefostwo nawet się nie spotyka z ludźmi z unii. Dodajmy wtedy jeszcze szefostwo z nadania pis. A teraz wina Tuska. 

Opublikowano
dysydent napisał:

wniosek nie wino, leżakować nie musi i ile trwa napisanie takowego? pięć minut?

Wszystko fajnie i nerwowo ale to składały firmy nie nierząd... A tam się, w tych firmach, odbywały chece. I tak nawet nie naskładały tyle co Węgry... Z rządu byli tam prezesi a ci, jak wspomniałem, pomysłu nie mieli na firmy, które objeli a na siebie tylko. Cała ta checa jest jak symbol i trzeba zapytać kto ów symbol na swą korzyść próbował rozpompować. Ogólnie wrócić musimy do Twego pytania: co kiedykolwiek Państwo (rząd) wyprodukowało? Prócz idiotów. A w realizacji programu naprawczego w tej dziedzinie mocno wadzą zetzeki.

Co do wysłania konfiarzy... Nie, nic nie rozleci się. Oni tam przyzwyczajeni do głupków i mają metody. Druga spraw to że kapitał unii to nie tylko własny pieniądz do dzielenia.

Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał:

no nie obiecali

""Zakłady Chemiczne Nitro-Chem nie złożyły wniosku w kategorii explosives, gdzie każda ubiegająca się firma otrzymała grant. Co jest bardzo istotne projekt o dofinansowanie z KE, Dezamet składał w warunkach braku umowy z MON na dostawy dużych ilości amunicji. Umowę wykonawczą PGZ - Amunicja i Agencja Uzbrojenia na dostawę 300 tys. sztuk amunicji podpisały dopiero 22 grudnia ub.r. Konkurs został zamknięty 13 grudnia" - napisał Tomczyk."

Dziękuję, pozamiatane.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, DTaras napisał:

Wszystko fajnie i nerwowo ale to składały firmy nie nierząd... A tam się, w tych firmach, odbywały chece. I tak nawet nie naskładały tyle co Węgry... Z rządu byli tam prezesi a ci, jak wspomniałem, pomysłu nie mieli na firmy, które objeli a na siebie tylko. Cała ta checa jest jak symbol i trzeba zapytać kto ów symbol na swą korzyść próbował rozpompować. Ogólnie wrócić musimy do Twego pytania: co kiedykolwiek Państwo (rząd) wyprodukowało? Prócz idiotów. A w realizacji programu naprawczego w tej dziedzinie mocno wadzą zetzeki.

no i dlatego PiS jest teraz w opozycji bośmy to zauważyli co z resztą trudne było do przegapienia że zegniło to do reszty gdy wpadli w panikę i zamawiali gdzie się dało i co się dało jak się okazało że wojna to nie taki przeżytek jak się większości wydawało
Jak by na Marsie kto ogłosił że jakieś granaty sprzedają to też by u Muska podwózkę próbowali wykupić co by sprawdzić jakie

rzeczywiście debilna panika zapanowała ale ja końca tej paniki nie widzę zakupowej miast spokoju inwestycyjnego we własny przemysł od podstaw. Jeszcze rosja na Ukrainie nie wygrała ani na szybki koniec tam się nie zanosi i mamy czas na spokojne rozważenie co możemy kupi c a co le[piej rozwinąć swojego.
Jakoś ucichło o dronach, systemach antydronowych, przeciwrakietowych i choćby tej kopule przeciwlotniczej ogólnoeuropejskiej którą Tusk przed wyborami obiecywał a tę najlepiej budować w oparciu o własną i myśl techniczną i zaplecze przemysłowe własne bo jest to na tyle strategicznie istotne że technologii ot tak się kupić u innych nie da bo te akurat z czołówki nie są do kupienia.
Jest tu pole do wykorzystania rezerwistów profesjonalistów którzy mają smykałkę też biznesową tylko trzeba choć trochę uwolnić militaria z koncesjonalizmu który w xujni jest chorobliwy bo najlepszym fachowcem jest zawsze bezpośredni użytkownik i nich nikt mi nie mówi że nie mamy know how bo mamy tylko i dlatego rosja jest technologicznie zacofana i xujnia bo mają podobne podejście do gałęzi gospodarki uznawanych za strategiczne i w tych o wszystkim chce decydować urzędas a nawet być projektantem ..

szkoda klawiatury bo nie wierzę aby militaria w xujni uwolniono do pełnej prywatyzacji a bez tego będą wojny bo broń nie dość doskonała zawsze zachęca do ataku bo atakujący ma spore szanse wygrać jeśli atakowany broni się państwową prymitywną tandetą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał:

zkoda klawiatury bo nie wierzę aby militaria w xujni uwolniono do pełnej prywatyzacji a bez tego będą wojny bo broń nie dość doskonała zawsze zachęca do ataku bo atakujący ma spore szanse wygrać jeśli atakowany broni się państwową prymitywną tandetą.

Czekaj, czekaj, bo tu na razie rozmawiamy o prymitywnej amunicji artyleryjskiej, która się okazała jednak na tyle potrzebna że wręcz niezbędna. Może więc zróbmy tak aby mieć te prymitywne narzędzie co i tak największe zniszczenia generują? 

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v