Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a wiek ma znaczenie ostatnio w politycznym postrzeganiu, młodsi wydają się radykalniejsi i to niezależnie czy w lewo czy w prawo politycznie.
Jak nigdy wcześniej dokąd pamiętam.
Moje pokolenie było bardziej wyważone, może to nieadekwatne określenie bo też i skrajnie prawicowcy i lewicowcy byli odkąd pamiętam ale było mniej fanatyzmu. Przynajmniej po tej stronie wówczas jeszcze żelaznej kurtyny.

przynajmniej tak ja to postrzegam.
Może dla tego że wówczas władzy nikt nie wierzył ani nawet ona sama sobie wprost i niemal jawnie, obecnie jeszcze do takiego poziomu nie... powróciło

nawet nie zdawałem sobie sprawy jak trudny to temat

Opublikowano

Młodzi chcą zmian. Wy mieliście pół wieku komunizmu to chcieliście czegoś odmiennego. Partie w latach 90 to zawsze próbowały za centrum uchodzić, a w konstytucje wpisano koabitacje premiera i prezydenta.  Teraz ludzie mają te  kilka dekad demokracji i rządów centrum, paraliżu koabitacyjnego to też chcą zmian. Czegoś nowego. Jedni w prawo, jedni w lewo, ale czegoś bardziej jasno określonego. 

8 minut temu, dysydent napisał:

a wiek ma znaczenie ostatnio w politycznym postrzeganiu, młodsi wydają się radykalniejsi i to niezależnie czy w lewo czy w prawo politycznie.
Jak nigdy wcześniej dokąd pamiętam.
Moje pokolenie było bardziej wyważone, może to nieadekwatne określenie bo też i skrajnie prawicowcy i lewicowcy byli odkąd pamiętam ale było mniej fanatyzmu. Przynajmniej po tej stronie wówczas jeszcze żelaznej kurtyny.

przynajmniej tak ja to postrzegam.
Może dla tego że wówczas władzy nikt nie wierzył ani nawet ona sama sobie wprost i niemal jawnie, obecnie jeszcze do takiego poziomu nie... powróciło

nawet nie zdawałem sobie sprawy jak trudny to temat

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

to sa debile albo agenci smierdzacy onucami..

pare dni przed wyborami zaczna wyglaszac glupoty i sporo jako tako rozsadnych ludzi sie zrazi.

co bylo przed ostatnimi wyborami ?? ile glosow stracili na finiszu ??? tak to by z pis-uarem rzadzili..

na takie partie glosuja mlodzi i glupi-co nie znaja prawdziwego zycia..

Jacus a więc kto...kto godzin oddania głosu? Tylko mi niemow że szymek 3 noga 🤓

Opublikowano
35 minut temu, Tomek90 napisał:

A gdzie teraz niema fanatyzm? Sport u kibiców, motoryzacja, rolnictwo, religia, polityka 

no dobra, aż tak dowcipnie być zawsze nie musi, te cztery zgoda ale rolnictwo? fanatyczny rolnik? znaczy ; jaki to?

Opublikowano

co prawda sobota wolna ale prawdziwy wyznawca konfy powinien za***rdalac. jak ja..🤣 znaczy fajrant i na miasto..

3 godziny temu, Tomek90 napisał:

Starzy pokazali jak znają życie głosując po pis po, więc skończ pier**lic za przeproszeniem. 

a ci w srednim wieku ??? 

42 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jacus a więc kto...kto godzin oddania głosu? Tylko mi niemow że szymek 3 noga 🤓

szymus to sztuczny wytwor politycznej farmy..

zarobilem na nim pare zlotych- nie wiem do dzisiaj kto zaplacil za badania na jego i paru innych temat, w kontekscie wyborow ..w panelu badawczym opinie bralem udzial w wywiadzie-odtad jestem bardzo ostrozny w ocenianiu jego postaci.

Opublikowano

To na kogo dysydent zagłosujesz ? 
młodzi są radykalni ale tylko w haśle jebac PiS bo tak światowe media ( TVN) zaszczepiły w nich taki pogląd oraz przedstawianie Donalda Tuska jako światowego wielkiego przywódcę a braci Kaczyńskich jako wiejskich głupków i motłoch 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Młodzi chcą zmian. Wy mieliście pół wieku komunizmu to chcieliście czegoś odmiennego. Partie w latach 90 to zawsze próbowały za centrum uchodzić, a w konstytucje wpisano koabitacje premiera i prezydenta.  Teraz ludzie mają te  kilka dekad demokracji i rządów centrum, paraliżu koabitacyjnego to też chcą zmian. Czegoś nowego. Jedni w prawo, jedni w lewo, ale czegoś bardziej jasno określonego. 

oby nie skończyło się jak w niemczech w 1933, też młodzież chciała zmian

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, masa24 napisał:

młodzi są radykalni ale tylko w haśle jebac PiS bo tak światowe media ( TVN) zaszczepiły w nich taki pogląd oraz przedstawianie Donalda Tuska jako światowego wielkiego przywódcę a braci Kaczyńskich jako wiejskich głupków i motłoch 

na lokalnych jeszcze nie wiem bo nie wiem wszystkich kto startuje

a do xujni? a no zobaczymy bo też nie znam jeszcze wszystkich... tam wszystkich, nikogo kto tam wystartuje bo nie wiem czy już są jakieś listy chętnych czy nie ale nie upieram się że zdrowe ale poczucie humoru raczej mam ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jahooo napisał:

I wybrała narodowych socjalistów, coś blisko Bąkiewicza, podobne klimaty ..."Polska dla Polaków" itp hasła tylko w wersji niemieckiej... Żeby ktoś mnie nie miał za stronniczość, neokomuniści z Lewicy to takie same śmieci ...

Z całym szacunkiem, ale trzeba mieć ostro pojebane pod kopułą aby popierać takich ludzi jak A.M. Żukowska czy R. Bąkiewicz ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

I w prawo i w lewo jest problem. Centrum jest jednak całkowicie pogrążone w stagnacji i niezdolne do działania. 

• Like 1
Opublikowano

dla mnie Żukowska, gdyby nie to, że siedzi w sejmie, mogłaby być gwiazdą kabaretu, ona pier**li głupoty z takim przekonaniem, że to mogłoby byc nawet śmieszne, gdyby nie było straszne

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Fendt only and forever.:viktoria:

Widział avatar?? 

1 godzinę temu, masa24 napisał:

To samo w drugą stronę Tvpis na Tuska także nie bądź stronniczy. 

Opublikowano
dysydent napisał:

no dobra, aż tak dowcipnie być zawsze nie musi, te cztery zgoda ale rolnictwo? fanatyczny rolnik? znaczy ; jaki to?

Ten co mu się nie opłaca, dokłada ale maniakalnie ryje w ziemi

masa24 napisał:

Zdolność krytycznego myślenia zanikła co prawda u ich starych bo nie przekazali tej ważnej umiejętności ale sex na pisie to jest ich własny pomysł spowodowany poszukiwaniem tej szlachetnej umiejętności.

Opublikowano (edytowane)

Nikt mnie nie ogra w Unii słowa Donalda .

https://www.facebook.com/watch?v=1566996073873488

Europejskie koncerny zbrojeniowe dostaną pieniądze z UE. To 500 mln euro na zwiększenie produkcji amunicji .

Potężne unijne pieniądze dla niemieckiej zbrojeniówki. Polska dostanie znacznie, znacznie mniej . Donald co się stało że tak mało dla Polski ?.

Przykładowo ok. 85 mln euro otrzymają firmy niemieckie

87,6 mln euro norweskie

27 mln euro węgierskie . Prorosyjscy .

32,5 mln euro fińskie

38 mln euro francuskie

23,8 mln euro hiszpańskie

19 mln euro szwedzkie.

Polska niewiele ponad 2,1 mln

Nie ma więcej pytań .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

Nikt mnie nie ogra w Unii słowa Donalda .

https://www.facebook.com/watch?v=1566996073873488

Europejskie koncerny zbrojeniowe dostaną pieniądze z UE. To 500 mln euro na zwiększenie produkcji amunicji .

Potężne unijne pieniądze dla niemieckiej zbrojeniówki. Polska dostanie znacznie, znacznie mniej . Donald co się stało że tak mało dla Polski ?.

Przykładowo ok. 85 mln euro otrzymają firmy niemieckie

87,6 mln euro norweskie

27 mln euro węgierskie . Prorosyjscy .

32,5 mln euro fińskie

38 mln euro francuskie

23,8 mln euro hiszpańskie

19 mln euro szwedzkie.

Polskie niewiele ponad 2,1 mln

Nie ma więcej pytań .

Czy to sa dane oficjalne z jakiejś instytucji czy ten gościu sobie je wymyslił? 

• Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

dla mnie Żukowska, gdyby nie to, że siedzi w sejmie, mogłaby być gwiazdą kabaretu, ona pier**li głupoty z takim przekonaniem, że to mogłoby byc nawet śmieszne, gdyby nie było straszne

Aaa... co to przeszkadza jedno drugiemu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v