Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Neo sędziowie to dużo większy problem niż Gasiuk Pichowicz w KRS. Problemem neo sędziów jest to, ze zostali wadliwie powołani. Co to znaczy odsyłam do netu. W związku z czym ich wyroki można podważać i to rodzi chaos. Oczywiście można się czepiać do wsadzania polityków do KRS. Ale ktoś musi zrobić porządek z pisiorami. Bo z pisiorami jest taki problem, ze oni psują państwo patrz neo sędziowie. 

Ty debilem stałeś się czy udajesz że bzdur swojej ukochanej koalicji nie widzisz? Dałem ci przykład a ty wyjeżdżasz z wadliwością powołania sędziów, gdzie w konstytucji stoi jak byk jak są sędziowie powoływani, a pisząc że są wadliwie powołani to tak jak napisać że prezydent nie został właściwie wybrany, konstytucję czytałeś że znasz się na tym, prawda? Nie masz nic na swoją obronę tylko starasz się jedną bzdurę inną przykryć...

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że są wadliwie powołani bo pis namieszał. Natomiast jeśli chodzi o krs to jest przygotowywana ustawa aby to naprawić i nie było tam polityków o ile Dudeł podpisze. A to, ze mnie wyzywasz przyjmuję tylko za fakt, że ci po prostu gól skacze ,że twoi nie rządzą i nie rusza mnie to.

Nie pisąłem, że prezydent nie prawidłowo wybrany jest natomiast Kaczyński bredził coś znowu, ze z wyborami które niby wygrał coś nie tak. Stare lata mu się przypominają kiedyś też niby sfałszowali wybory które pis wygrał 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak naprawdę gdy ten autobus tam stał Duda nigdzie nie wyjeżdżał. Nawet gdyby przerwał spotkanie i wybiegł z Belwederu dojazd do pałacu zajął by mu lekko kilkanaście minut . Policja by zdążyła wyprowadzić obu panów z pałacu.

• Haha 1
Opublikowano

Jak zawsze mamy problem, że socjalizm to ustrój, który bohatersko pokonuje trudności nie znane w żadnym innym ustroju. Mówi się na przykład, że rząd oszukał rolników, ale przecież gdyby rządowi nie wolno było rolnikom niczego obiecywać, to by nie mógł oszukać rolników. Tylko dlatego, że rządowi wolno obiecywać rolnikom coś tam, wbrew zasadom wolnego rynku, to potem oni czują się oszukani. Teraz rząd próbuje to odkręcić, okłamując ich po raz drugi. Wprowadza się normy, potem mówi się, że wszyscy mają te normy spełniać, a potem pozwala się sprowadzać ziarno, które tych norm nie spełnia.

https://www.facebook.com/watch?v=3200144020284037

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

@jacus Powiadają w czeladnej że , Kraków ma 9 miliardy  długu ?. 

Kto spłaci , i czym ile wam podatki podniosą ?.

mi nie, najwyzej stara za bilet wiecej zaplaci,a dzieci same za siebie placa.

2 godziny temu, PRIMO napisał:

A leżące ⚰ też?

w drodze powrotnej to pewnei niejeden lezal - zimno bylo wiec trzeba bylo sie rozgrzac 😂

w  autokarze jest miejsce lezace -dla kierowcy zapasowego.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Prawko zabrać...prezesowi?

moze ma karte rowerowa ??🤣

2 godziny temu, PRIMO napisał:

No coś za parę groszy. 🤣

wazelina  wiecej kosztuje ..

1 godzinę temu, mirro napisał:

Booooo Kaczyński jeszcze żyje?:lol:

wczoraj cos bredzil o szfalszowanych wyborach..on ma ledwo 75 lat.. dla warszawiaka to nie tak duzo.. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Czy Prezydent powinien uważać kto go pilnuje ?. Co je ?. Kto by na tym skorzystał ?. Po zablokowaniu Prezydenta że nie mógł wyjechać , czy to powinno się  wydarzyć ?.

https://www.facebook.com/watch?v=6716179768505351

Nieeeeeeee ale jeśli już, to powinni skorzystać z drugiego wyjazdu, a jak go nie ma to PAD do budynku i czekać na odblokowanie tego wyjazdu. To co zrobili było jedną z głupszych rzeczy ale skoro była potrzeba polityczno wizerunkowa, to wyszło jak zawsze.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak zawsze mamy problem, że socjalizm to ustrój, który bohatersko pokonuje trudności nie znane w żadnym innym ustroju. Mówi się na przykład, że rząd oszukał rolników, ale przecież gdyby rządowi nie wolno było rolnikom niczego obiecywać, to by nie mógł oszukać rolników. Tylko dlatego, że rządowi wolno obiecywać rolnikom coś tam, wbrew zasadom wolnego rynku, to potem oni czują się oszukani. Teraz rząd próbuje to odkręcić, okłamując ich po raz drugi. Wprowadza się normy, potem mówi się, że wszyscy mają te normy spełniać, a potem pozwala się sprowadzać ziarno, które tych norm nie spełnia.

https://www.facebook.com/watch?v=3200144020284037

najpierw trzeba ustalić dlaczego rolnictwo jest dotowane co nic nie ma wspólnego z wolnym rynkiem i czy konieczność owej dotacji jest przyczyną owej nie wolności rynku czy tylko kolejnym ogniwem w łańcuchu skutków przyczyn leżących gdzie indziej?
a sam fakt dotacji już jest obietnicą tak że aby zabronić rządom obiecywania to trzeba zabronić i tej której tylko technicznym skutkiem są pomniejsze o których piszesz.

nie wyśmieję jak nie do końca zrozumiesz o co mi chodzi bo sam nie wiem czy bym tu siebie zrozumiał ale chciałem aby było krótko co choć to mi wyszło bo jest nawet krótsze od Twego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

aaa, żeby się po polach nie szlajali w zbieraniu czegoś do sprzedania bo po co tyrać na kasę jak za darmo dostaną

ale to nie działa bo nie po polach a po szosach się bandują w protestach że tej darmochy to jeszcze więcej "się należy"

Opublikowano (edytowane)

rolnictwo jest dotowane, ponieważ gdyby dopuszczono zasady wolnego rynku, połowa pijawek w kraju nie miałaby co do garnka włożyć, dotowane jest nie tylko w naszym kraju, co do zasady - na całym świecie

w czasach rewolucji przemysłowej społeczeństwo na dobre oderwało się od indywidualnej hodowli i uprawy na rzecz wyspecjalizowanych gospodarstw o coraz lepszej wydajności i postępującemu wraz z tym spadkowi kosztów jednostkowych

niestety, producenci nawozów szybko zaczęli maksymalizowac zyski z tej działki, w związku z czym, aby rolnictwo nie upadło ani nie zaczęto podnosić cen na żywność, wymyślono subwencje dla rolnictwa

komuniści z Brukseli udoskonalili jeszcze ten proces, gwarantując subwencje tylko na te działy rolnictwa i takie produkty, jakie pasują im do ideologii Marksistowsk-Leninowskiej, czyli w skrócie - możecie sobie hodowac i siać co chcecie, ale my wam damy pieniądze na to tylko, co my chcemy

w ten sposób szybko wyeliminuje się na przykład hodowlę zwierząt, bo bez dotacji stanie się ona szybko nierentowna

w podobny sposób pierwsza rzeczpospolita też już kiedyś dotowała rolnictwo, nie nakładając podatków na szlachtę i jej folwarki, spowodowało to zastój w ich rozwoju funkcjonalnym , zapaść społeczną i w konsekwencji upadek kraju

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Czy Prezydent powinien uważać kto go pilnuje ?. Co je ?. Kto by na tym skorzystał ?. Po zablokowaniu Prezydenta że nie mógł wyjechać , czy to powinno się  wydarzyć ?.

https://www.facebook.com/watch?v=6716179768505351

Nie popadaj w paranoje. Na tyle na ile się orientuje to zanim z Dudą wyjechali to powinna policja stanąć w poprzek ulicy umożliwiając swobodny wyjazd z Belwederu a pewnie i najbliższe skrzyżowanie powinno być udrożnione. Zastanawia mnie też czemu kolumna prezydencja nie wyjeżdzała na kogutach. Chyba są pojazdami uprzywilejowanymi i gdyby to sygnalizowali to może by się więcej miejsca zrobiło. Z drugiej strony to cały ten straszliwy sabotaż trwał kilkadziesiąt sekund więc guzik to znaczy.

Opublikowano

Paweł Płuska to nowy szef "Wiadomości", ukazujących się pod nową nazwą "19:30". Serwis do tej pory nie poinformował o ważnym rozstrzygnięciu w sądzie, które nie zezwoliło na wpisanie zarządu TVP - wybranego przez ministra Bartłomieja Sienkiewicza - do KRS.

Serwis branżowy "Press" postanowił zapytać Pawła Płuskę, kierującym od 20 grudnia redakcją "19:30" o powody milczenia. - Nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Do widzenia - odparł. Były dziennikarz "Faktów" TVN natychmiast się rozłączył. 

tchórzliwy peowski propagandysta 

Opublikowano
19 minut temu, nie napisał:

Paweł Płuska to nowy szef "Wiadomości", ukazujących się pod nową nazwą "19:30". Serwis do tej pory nie poinformował o ważnym rozstrzygnięciu w sądzie, które nie zezwoliło na wpisanie zarządu TVP - wybranego przez ministra Bartłomieja Sienkiewicza - do KRS.

Serwis branżowy "Press" postanowił zapytać Pawła Płuskę, kierującym od 20 grudnia redakcją "19:30" o powody milczenia. - Nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Do widzenia - odparł. Były dziennikarz "Faktów" TVN natychmiast się rozłączył. 

tchórzliwy peowski propagandysta 

To już nikomu nie potrzebne. Z tym Sienkiewiczowi nie poszło. Ale Duda pomógł i dał pretekst do likwidacji w postaci weta. Sąd już wpisał likwidatorów polskiego radia. Kwestia czasu i będzie sytuacja w tvp sądownie unormowana.

main_04_i_wszystko_jasne_by_sekcja.jpg

main_05_wszystko_zgodnie_z_nauka_ko_cio_a_by_sarka.jpg

main_06_przynajmniej_tym_razem_nie_zmarz_by_pic.jpg

main_07_ka_dy_tak_mo_e_by_sekcja.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v