Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Radosław Lubczyk, poseł PSL-Trzeciej Drogi, przyszedł po zakończeniu posiedzenia sejmowej komisji zdrowia. Mimo to podpisał się na liście obecności. Zdaniem prawników to sprawa dla prokuratury, bo być może doszło do popełnienia przestępstwa."

następny praworządny aferzysta

Opublikowano
49 minut temu, dzikidaniel napisał:

Ty tak sam z siebie idiotę robisz czy ktoś za to płaci? To tak z ciekawości gdzie jest np. pani Gasiuk-Pichowicz, nie siedzi czasami w takim KRS które przez ostatnie 2 kadencje nie istniał bo siedzieli w nim posłowie z pisu, a jak ona siedzi to już jest ok? Tak samo można szukać porównań w SN czy o tak zwanych "neo"sedziach. Więc przestań kłamać albo przynajmniej rób to umiejętnie.

Neo sędziowie to dużo większy problem niż Gasiuk Pichowicz w KRS. Problemem neo sędziów jest to, ze zostali wadliwie powołani. Co to znaczy odsyłam do netu. W związku z czym ich wyroki można podważać i to rodzi chaos. Oczywiście można się czepiać do wsadzania polityków do KRS. Ale ktoś musi zrobić porządek z pisiorami. Bo z pisiorami jest taki problem, ze oni psują państwo patrz neo sędziowie. 

49 minut temu, dysydent napisał:

no dobra ale żebyśmy my wszyscy nie wyszli na idiotów to jest zasada - ginie pies to i pchły jego i jeśli przegrywa PiS to przegrywa wszystko co pozmieniał ale PiS nie przegrał z kretesem i takim samym prawem kaduka nie wszystkie pchły pisowskie giną bo nawet nazbyt mało przegrał aby się nie liczyć że w przypadku bezpośredniej konfrontacji czyt, wojny domowej tej wojny nie wygrał

radził ja bym platfusom trochę spuścić z tonu bo nie tacy oni mocni społecznie jak się im wydaje a obecna Polska to już nie ta z której właśnie osiem lat tremu przez PiS zostali wypędzeni. Można się nie liczyć z pryszczem jakim jest konfa bo można i się ni pis ni PO nie liczą ale nie liczyć się z tymi z którymi się na przemian tylko co drugi raz wygrywa trzeba być idiotą i dla tego do tej samej klasy dopisałem i Tuska i Kaczyńskiego z całymi ich świtami do listy lotu nr dwa kursu na Smoleńsk

ani xujnia tu porządku jakąś federalizacją nie zaprowadzi ani wojny plemienne dwu band idiotów i na razie jedyną opcją jest siła trzecia a tej polskiej nie widać czyli zewnętrzna i zarówno poszczańcy jak i popaprańcy usilnie na to pracują że aż można odnieść wrażenie iż w pełni świadomie i celowo jako skryci acz świadomi zdrajcy na rzecz owej trzeciej

Niestety jak dotąd nikt nie praktykował opcji by trochę stołków zostawić tym co odchodzą. I nie jest to praktykowane w żadnym kraju. Nawet w USA cała administracja jest wymieniana. Tj cała jeśli chodzi o stanowiska nominowane przez nowy rząd. Tusk w 2007 roku zostawił CBA pisowi i co się zaczęło dziać.  Agenta Tomka wszyscy pamiętamy. Fajnie było by oddać służby kontrolne opozycji. Ale pis zamiast pilnować porządku zajmował się wymyślaniem przestępstw w które da się wciągnąć przeciwników politycznych. Pisowi nie można niestety dawać żadnej władzy. Tusk właśnie wtedy próbował zostawić niektóre pchły ale tylko problemy z tego wyszły i skandale.

2 minuty temu, nie napisał:

"Radosław Lubczyk, poseł PSL-Trzeciej Drogi, przyszedł po zakończeniu posiedzenia sejmowej komisji zdrowia. Mimo to podpisał się na liście obecności. Zdaniem prawników to sprawa dla prokuratury, bo być może doszło do popełnienia przestępstwa."

To niestety praktyka stara jak świat i pis i psl i po i ini wszyscy kombinowali. Powinny być za to kary ale tutaj myślę działa porozumienie ponad podziałami.

Opublikowano
galan99 napisał:

52 minuty temu, mirro napisał:

Ojej, znowu nie ma barierek przed Sejmem. Czyżby zagrożenie minęło? I jak teraz forsować zniknięte barierki?

Jak by doszło do takiego stanu jak , był stan wojenny i wojsko na ulicę . Pałowałbyś ludzi swych rodaków jak to robili w 81 r .

Ja tam niewi

dysydent napisał:

27 minut temu, hubertuss napisał:

Wyzywasz od idiotów a nie ugięcie pokazujesz, ze sam nim jesteś. Jedyni co mówią, że SN dziś jest sądem a jutro nie jest są pisowcy. Natomiast niektórzy kwestionują tyko bezprawnie powołane przez pis izby SN z złożone z polityków pis jak izba spraw nadzwyczajnych.

no dobra ale żebyśmy my wszyscy nie wyszli na idiotów to jest zasada - ginie pies to i pchły jego i jeśli przegrywa PiS to przegrywa wszystko co pozmieniał ale PiS nie przegrał z kretesem i takim samym prawem kaduka nie wszystkie pchły pisowskie giną bo nawet nazbyt mało przegrał aby się nie liczyć że w przypadku bezpośredniej konfrontacji czyt, wojny domowej tej wojny nie wygrał

radził ja bym platfusom trochę spuścić z tonu bo nie tacy oni mocni społecznie jak się im wydaje a obecna Polska to już nie ta z której właśnie osiem lat tremu przez PiS zostali wypędzeni. Można się nie liczyć z pryszczem jakim jest konfa bo można i się ni pis ni PO nie liczą ale nie liczyć się z tymi z którymi się na przemian tylko co drugi raz wygrywa trzeba być idiotą i dla tego do tej samej klasy dopisałem i Tuska i Kaczyńskiego z całymi ich świtami do listy lotu nr dwa kursu na Smoleńsk

ani xujnia tu porządku jakąś federalizacją nie zaprowadzi ani wojny plemienne dwu band idiotów i na razie jedyną opcją jest siła trzecia a tej polskiej nie widać czyli zewnętrzna i zarówno poszczańcy jak i popaprańcy usilnie na to pracują że aż można odnieść wrażenie iż w pełni świadomie i celowo jako skryci acz świadomi zdrajcy na rzecz owej trzeciej

Skoro prezesi odpowiadają majątkiem kierowanych przez siebie jednostek to obecnie prowadzone wymiany zapobiegają gnojowi. Przy czym życie jest tak skonstruowane iż póki zastępca nie nawywija nic nie możemy o nim powiedzieć. Jak byś nie patrzył dupa z tyłu. Wymiany wprowadzają też nowe cele, zbieżne z linią właściciela. Prawo nowej miotły że wstawia grabie...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, nie napisał:

a kropka na skrzydle karykatury orła na ścianie to mucha nawaliła czy pomyłka drukarska i trzeba trybunał stanu przeciwko drukarni powołać?
sie spóźnił to wpisać spóźnienie i potrącić z kasy proporcjonalnie tyle ile się spóźnił jeśli jakaś kasa za obecność przysługuje i jeśli to się spóźnialskiemu nie podoba to niech on się odwołuje bo np ja płacić nie chcę za zajmowanie prokuratury takimi bzdetami to może niech te "prawniki" za to zapłacą z własnej kieszeni.
każdy smród państwowy chce żreć i musimy mu ryło z naszego napełnić tak że strofujmy każdego kto te koszty nam zbędnie zawyża

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

To niestety praktyka stara jak świat i pis i psl i po i ini wszyscy kombinowali.

cały czas kradną, bo to tak należy nazwać, tak samo jak kilometrówki

ale zaraz jakiś pajac napisze, że pis trzeba rozliczyć a reszta może używać wszelkich środków żeby przywrócić praworządność 

Opublikowano (edytowane)

a po co kogo rozliczać, nie dać aby nie było z czego
bo jeszcze nikt nikogo uczciwie nie rozliczył bo albo przeliczy albo niedoliczy albo domierzy przez pomyłkę a częściej interesownie albo se polityczne widowisko z samego rozliczania urządzi gdzie na koniec nie wiadomo nawet co kogo i za co miano rozliczyć

oczekiwanie utopijnych bzdur w imię jakiejś uczciwości tylko głupotę namnaża a nie sprawiedliwość

jak najmniej państwowego to urzędasy nie będą miały czego kraść, no - ideały nie istnieją to przynajmniej mniej z czego

13 minut temu, DTaras napisał:

Trąbę taką?

jeśli ktoś fujarki używał na sygnał że mury zaczyna burzyć to fujarka może i uwierzyć że jest trąbą jerychońską :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, nie napisał:

ale zaraz jakiś pajac napisze, że pis trzeba rozliczyć a reszta może używać wszelkich środków żeby przywrócić praworządność 

Czarneckiego i Andruszkiewicza z kilometrowek rozlicz ...

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

A co miał knuć? Wycofanie za linię Wisły?:lol:

nie wiem czy wiesz ale wicia mieszka po zachodniej stronie wisly 😂

3 godziny temu, Leszy napisał:

Co wy macie z tym wycofaniem za linię Wisły? Chcielibyście, by politycy rozważali jedynie opcje rzucenia wszystkiego na granicę w pierwszych dniach konfliktu i w razie przegranej, zostałaby już tylko pełna kapitulacja? 

nie do konca takk jest.. w malopolsce to linia innej rzeki. chyba raby ...nie chce mi  sie sprawdzac a moze nawet o san chodzi ?

3 godziny temu, PRIMO napisał:

Kuźwa pojemne te autokary 

🙆‍♀️

miejsca stojace tez byly ..

3 godziny temu, jahooo napisał:

dla tych, co pytają - dlaczego linia WIsły

od setek lat rzeki stanowią skuteczna przeszkodę inżynieryjną, trudną do sforsowania i ułatwiającą obronę , popatrzcie na obecną linię frontu na Ukrainie, gdzie ukraińcy mają problem z przekroczeniem większych rzek

mam nadzieję, że politycy nie ustawili sobie jeszcze sztabu generalnego tak, że całe wojsko w razie W będzie stało na granicy, bo inaczej możemy się w zasadzie od razu poddać

w lecie to wisle mozna na piechote przejsc.. 

1 godzinę temu, nie napisał:

partia tu nie jest wyznacznikiem, tych mam na myśli:

dzisiaj sn nie jest sądem, jutro jest, a pojutrze znowu nie jest :D gdy jest nam potrzebny to go uznajemy a gdy nie potrzebny to go nie uznajemy

nic się w główce nie zapali, zero zastanowienia, mózg jest tak wyprany przez propagandę, że nie ma w nim nic logiki

punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.......

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, orzeczenia SN na podstawie kserokopi zamiast oryginałów PiSowi nie przeszkadzają, jeżeli na podstawie tych orzeczeń twierdzi się, że skazani panowie są nadal posłami ... Miałem kilka spraw w sądzie i jakoś zawsze żądali oryginałów, kopie ich nie interesowały... Kopia była dla nich tyle warta co papier toaletowy ...

teraz sa takie ksero ze nie odroznisz...nawet pieczatki sa takie same..

Opublikowano

Znowu mamy awanturę o sądy ferujące wyroki w imieniu Rzeczpospolitej Polskiej. Tak przesądzili twórcy Konstytucji, choć przez kilka chwil na posiedzeniu Komisji Konstytucyjnej Zgromadzenia Narodowego dyskutowali, czy to sądy czy sędziowie. Choć de facto orzekają sędziowie, to de iure orzekają "sądy" - jak uzasadniono żeby nadać orzeczeniom większą powagę.

Trochę racji i zapobiegliwości w tym było. Bo przecież "sąd" nie założy sobie konta na Twitterze, Facebooku czy Instagramie żeby ***** ***. W odróżnieniu od niektórych sędziów.

I się okazuje, że wybrani lub powołani przez Sejm sędziowie i RPO mogą być niezawiśli i nawet niezależni, ale sędziowie sadów powszechnych i administracyjnych natychmiast tracą przymiot niezawisłości jak są powołani przez prezydenta na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa jeśli jej większości członków nie wybierają sami sędziowie. :D 

Skoro zgodnie z Konstytucją i Kartą Praw Podstawowych sądy mają być bezstronne to muszą istnieć instrumenty do sprawdzenia tej bezstronności.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-felieton-gwiazdowskiego-bezstronny-sad,nId,7262946

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czarneckiego i Andruszkiewicza z kilometrowek rozlicz ...

a nie mówiłem :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Z całym szacunkiem: jak dogadać się z pisuarem?

Z tego co widać w ostatnich dniach to trza bezwzględnie zamknąć do więzienia, a potem PiSowcom wraca chęć do rozmowy.

Opublikowano
15 minut temu, nie napisał:

Skoro zgodnie z Konstytucją i Kartą Praw Podstawowych sądy mają być bezstronne to muszą istnieć instrumenty do sprawdzenia tej bezstronności.

Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w Sądzie Najwyższym to jest bardzo bezstronna 😄, nie ma w niej żadnych byłych wiceministrów z rządu pis , jej pracowników czy kolegów partyjnych 😂

W trybunale konstytucyjnym też nie ma byłych posłów PIS i ludzi powiązanych z pis 😂

Tak wygląda bezstronność sądów które pis obsadził 😂

419225900_7006020656153400_3974113820470868306_n.jpg.bb5f78c1cb2bdbe8f94fb769512cfba6.jpg

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, jacus napisał:

miejsca stojace tez byly ..

A leżące ⚰ też?

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Z tego co widać w ostatnich dniach to trza bezwzględnie zamknąć do więzienia, a potem PiSowcom wraca chęć do rozmowy.

To jest jedyna metoda rozmów z pisowcami.

57 minut temu, nie napisał:

I tu cię zaskoczę: gość ( tak jak wcześniej cymański ) powinien wylecieć z komisji z hukiem, zwrot kasy, postępowanie dyscyplinarne, uchylenie immunitetu i sprawa karna za poświadczenie nieprawdy w dokumentach.

Opublikowano

No i pozamiatane. Duda pięknie pomógł Sienkiewiczowi wetując kasę dla mediów publicznych.

Sąd zatwierdził ruch Sienkiewicza. To może być kluczowa decyzja (msn.com)

Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy wpisał do Krajowego Rejestru Sądowego otwarcie likwidacji spółki obecnie pod nazwą »Radio dla Ciebie« S.A. w likwidacji" - poinformował resort kultury. Oznacza to, że sąd niejako przyznał rację działaniom ministra kultury w zakresie likwidacji. Ten sam sąd będzie dokonywał wpisu w sprawie TVP oraz Polskiego Radia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v