Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, nie napisał:

jak to możliwe, że 40% społeczeństwa to idioci?

niemożliwe, nie ma tak mądrych społeczeństw żeby tylko tyle

ile łącznie jest zaprzańców propisowskich z propeowskimi? a to jeszcze nie wszyscy idioci jacy tu są bo wiele jest jeszcze nazbyt leniwych aby być czyimkolwiek zaprzańcem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

największy błąd to policzyć tylko idiotów u przeciwnika

tak są wszczynane z góry przegrane wojny
no ale jeśli ktoś Powstańców Warszawskich za wzór stawia ... :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

bo on policzył tylko tych co głosowali na jedną partię, a nie na trzy wiodące

partia tu nie jest wyznacznikiem, tych mam na myśli:

dzisiaj sn nie jest sądem, jutro jest, a pojutrze znowu nie jest :D gdy jest nam potrzebny to go uznajemy a gdy nie potrzebny to go nie uznajemy

nic się w główce nie zapali, zero zastanowienia, mózg jest tak wyprany przez propagandę, że nie ma w nim nic logiki

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

dzisiaj sn nie jest sądem, jutro jest, a pojutrze znowu nie jest :D gdy jest nam potrzebny to go uznajemy a gdy nie potrzebny to go nie uznajemy

nic się w główce nie zapali, zero zastanowienia, mózg jest tak wyprany przez propagandę, że nie ma w nim nic logiki

No wypisz, wymaluj wyborcy PiSu, jedna izba jest w porządku, druga to kasta ... Sami zgadzamy się na to co Unia proponuje, wracamy do kraju to kłamiemy że nam kazali xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał:

raz Lwów był polski, kiedyindziej austriacki, później sowiecki teraz niby ukraiński ale tak na prawdę xuj wie czyj bo niby ma być xujnijny podobnie ziemie zach Polski/Niemiec/xujni

Ty od abstrakcji pisanej również przez idiotów zwanej prawem oczekujesz logicznej bezbłędności?
kto tu jest zatem idiotą?

najpierw się wali w ryj a później szuka a jak nie znajduje to pisze prawa za co, tak było jest i będzie

miała Ukraina prawo być w kupie? no i ...?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, nie napisał:

Wyzywasz od idiotów a nie ugięcie pokazujesz, ze sam nim jesteś. Jedyni co mówią, że SN dziś jest sądem a jutro nie jest są pisowcy. Natomiast niektórzy kwestionują tyko bezprawnie powołane przez pis izby SN z złożone z polityków pis jak izba spraw nadzwyczajnych.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Wyzywasz od idiotów a nie ugięcie pokazujesz, ze sam nim jesteś. Jedyni co mówią, że SN dziś jest sądem a jutro nie jest są pisowcy. Natomiast niektórzy kwestionują tyko bezprawnie powołane przez pis izby SN z złożone z polityków pis jak izba spraw nadzwyczajnych.

może warto poczytać ze zrozumieniem, kto tę hucpę i bezprawie zapoczątkował ??

https://www.rp.pl/sady-i-trybunaly/art39394591-jak-to-bylo-z-sedziami-dublerami-w-trybunale-konstytucyjnym

Opublikowano (edytowane)

Ale ja wiem jak było i pisowi wcale nie zależało by to naprawić tylko zrobić jeszcze gorzej. Pis dzisiaj płacze, że po przejmuje wszystko na rympał a wtedy co sami robili.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

może warto poczytać ze zrozumieniem, kto tę hucpę i bezprawie zapoczątkował ??

https://www.rp.pl/sady-i-trybunaly/art39394591-jak-to-bylo-z-sedziami-dublerami-w-trybunale-konstytucyjnym

Narobili bałaganu a teraz płaczą że ktoś ten bałagan wykorzystuje ... Jedni zaczęli, drudzy zamiast sprzątać to dołożyli i są tego efekty ...

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Jedyni co mówią, że SN dziś jest sądem a jutro nie jest są pisowcy.

potwierdzają to pisowscy dziennikarze z rmf, wp, rp :D więcej tvn-u zalecam :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał:

potwierdzają to pisowscy dziennikarze z rmf, wp, rp :D więcej tvn-u zalecam :D 

Taaa, orzeczenia SN na podstawie kserokopi zamiast oryginałów PiSowi nie przeszkadzają, jeżeli na podstawie tych orzeczeń twierdzi się, że skazani panowie są nadal posłami ... Miałem kilka spraw w sądzie i jakoś zawsze żądali oryginałów, kopie ich nie interesowały... Kopia była dla nich tyle warta co papier toaletowy ...

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ty tak sam z siebie idiotę robisz czy ktoś za to płaci? To tak z ciekawości gdzie jest np. pani Gasiuk-Pichowicz, nie siedzi czasami w takim KRS które przez ostatnie 2 kadencje nie istniał bo siedzieli w nim posłowie z pisu, a jak ona siedzi to już jest ok? Tak samo można szukać porównań w SN czy o tak zwanych "neo"sedziach. Więc przestań kłamać albo przynajmniej rób to umiejętnie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hubertuss napisał:

no dobra ale żebyśmy my wszyscy nie wyszli na idiotów to jest zasada - ginie pies to i pchły jego i jeśli przegrywa PiS to przegrywa wszystko co pozmieniał ale PiS nie przegrał z kretesem i takim samym prawem kaduka nie wszystkie pchły pisowskie giną bo nawet nazbyt mało przegrał aby się nie liczyć że w przypadku bezpośredniej konfrontacji czyt, wojny domowej tej wojny nie wygrał

radził ja bym platfusom trochę spuścić z tonu bo nie tacy oni mocni społecznie jak się im wydaje a obecna Polska to już nie ta z której właśnie osiem lat tremu przez PiS zostali wypędzeni. Można się nie liczyć z pryszczem jakim jest konfa bo można i się ni pis ni PO nie liczą ale nie liczyć się z tymi z którymi się na przemian tylko co drugi raz wygrywa trzeba być idiotą i dla tego do tej samej klasy dopisałem i Tuska i Kaczyńskiego z całymi ich świtami do listy lotu nr dwa kursu na Smoleńsk

ani xujnia tu porządku jakąś federalizacją nie zaprowadzi ani wojny plemienne dwu band idiotów i na razie jedyną opcją jest siła trzecia a tej polskiej nie widać czyli zewnętrzna i zarówno poszczańcy jak i popaprańcy usilnie na to pracują że aż można odnieść wrażenie iż w pełni świadomie i celowo jako skryci acz świadomi zdrajcy na rzecz owej trzeciej

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Koalicja obecnie rządząca miała nie powstać, bo puste pisowskie główki wymyśliły koalicję pis-psl. Jednak powstała. Żaden polityk nie miał wylądować w pierdlu, bo kruk krukowi....... Jednak wylądowali. Co dalej? Ano może warto jednak zacząć poważniej traktować zapowiedzi obecnie rządzących. A prawnicy zatrzymanych jakoś do tej pory żadnego zażalenia nie złożyli. Przypadek? Czy jednak brak podstaw?

Opublikowano (edytowane)

demonstracja siły i hołdowanie naszym w tym moim oczekiwaniom bo wreszcie mamy precedens - polityk nie może być bezkarny no i nie jest przynajmniej tych dwóch
na marginesie to nie wiem; mam zjeść laptopa czy co bo do końca nie wierzyłem że trafią do pierdla

no i dobrze; swoje pokazali to teraz powinniśmy się spodziewać ostudzenia nastrojów i jakieś rodzaje porozumienia ponadpartyjnego bo obie strony waśni powinny już zrozumieć że przeginają
obym się kolejny raz nie pomylił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no to mów a nawet wrzeszcz
powodzenia :P

a prawa są też i po to aby je zmieniać i równe (no właśnie czy aby?) prawo  mają teraz popaprańcy jak wcześniej poszczańcy na tych praw zmienianie bo prawa to nic innego jak władza i po cóż były by wybory i wszelkie inne sposoby władz zmiany jeśli władza i tak pozostawała by w stale niezmiennych prawach

kłótnia jest tylko o proporcjonalność na ile mogą zmieniać w demokracji najczęściej tylko większościowi władcy no i z arytmetyki wynika że poszczańcy mieli tych proporcji więcej osiem lat temu niż popaprańcy teraz a poczynają sobie jak by było na odwrót.
sam początek wywalenia szczujni to uczciwym by było sproporcjonować udziały wpływów a nie na total - tera qwa my i wszystko po naszemu

może mi się jedna banda mniej niepodobać od drugiej ale jako życiowy praktyk i umysł ścisły oceniam bezstronnie i analitycznie bo tylko tak można znaleźć skuteczne rozwiązania a krzykiem co najwyżej głos stracić albo i łeb jak ktoś lubiący ciszę w końcu dla swojego spokoju przywali
można sobie ryja piłować ale dopiero gdy się skołowało jakąś tarczę za którą można ten ryj schować chociaż miecz skuteczniejszy od wrzasku ale o tym może przy innej okazji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Z całym szacunkiem: jak dogadać się z pisuarem? Kiedy tam mądrzejszych od stołowej nogi trudno znaleźć? Najlepszy przykład masz z tymi dwoma i całą otoczką. Czy ktoś z pis zachowuje się normalnie? Nigdy nie byłem za donkiem, nie moja bajka, ale jak już kilka razy pisałem: pis należy rozliczyć do samego dna, aby w przyszłości nikomu do łba nie przyszło odstawianie takich szopek. Jeżeli nie zostanie to zrobione, dojdzie do rozrób. Wspomnisz to.

Rozliczenie to jedno. Drugie to poprawa przepisów, aby np. żaden inny duduś nie stosował abolicji, której nie ma.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

zawsze można się dogadać - wszystko jest kwestią przestać potrząsać szabelką i usiąść do stołu

I dlatego sprawę można szybko załatwić, panowie publicznie uznają że nie są posłami, Bodnar pomaga szybko ich ułaskawić i problem rozwiązany.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacek1296 napisał:

Z całym szacunkiem: jak dogadać się z pisuarem? Kiedy tam mądrzejszych od stołowej nogi trudno znaleźć? Najlepszy przykład masz z tymi dwoma i całą otoczką. Czy ktoś z pis zachowuje się normalnie? Nigdy nie byłem za donkiem, nie moja bajka, ale jak już kilka razy pisałem: pis należy rozliczyć do samego dna, aby w przyszłości nikomu do łba nie przyszło odstawianie takich szopek. Jeżeli nie zostanie to zrobione, dojdzie do rozrób. Wspomnisz to.

jeśli dojdzie do rozrób to ja i mi podobni stanę przeciw popaprańcom jeśli za ich rządów bo co to za władca co z głupszym od siebie nie może sobie poradzić i jeszcze do wojen domowych doprowadza. W Naturze nie zawsze rozum zwycięża bo okazuje się że nie jest na tyle rozumny aby dorosnąć do sytuacji czyli nie jest w pełni a pół rozumny a półgłówek czy idiota niewielka różnica jaki łeb trzeba dla przywrócenia spokoju rozwalić :D
no mam trochę problem jak nie stanąć przy tym po stronie poszczańców ale już tam coś wymyślę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
jacek1296 napisał:

Bodnar powinien maksymalnie dotrzymać wszystkich terminów na ułaskawienie, tak jak duduś dotrzymywał przy powoływaniu rządu.

To nic nie da takie zniżanie się do określonego poziomu. Oni i tak wyjdą. Niech spierd...ją. Są ważniejsze rzeczy. Duda przekazując sprawę do ministra sam wydłużył ten proces.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v