Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Roman176 sobie zobacz ile lasów wyrżnęli przez ostatnie 3 lata, tylko żebyś szoku nie doznał ...

zobacz 

https://www.money.pl/gospodarka/czy-naprawde-polska-wycina-swoje-lasy-w-pien-sprawdzilismy-twarde-dane-oto-co-pokazuja-6650870258637696a.html

Zalesienie w Polsce z kazdym rokiem wzrasta, ale WP napisze, ze jest inaczej i tak jest. Paranoja.

3 minuty temu, hubertuss napisał:

To nie jest żaden fotomontaż to była prawda. A jogurtami obrzucają bo widza jak np karetki są blokowane.

żadne karetki nie były blokowane  

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I patrz, 8 lat reform systemu sprawiedliwości i nic się nie udało xD A tak podobno naprawiali i takie mieli sukcesy, ale tylko w TVP, rzeczywistość jest już inna xD 

No przecież wina praworzadnych sędziów to jest 

Swoich nie dali bo było by że prawo złamali 

Oczywista oczywistość

A chłopów nie będzie łatwo zgonić 

Co prawda idzie sezon ale pieniędzy na niego nie mają 

Parę srebrników też nie pomoże 

A takie zwarcie na wybory nie potrzebne 

Zwłaszcza w koalicji 

Stare psl-owskie koty mają teraz za dużo do stracenia i wiele do zyskania

Opublikowano
38 minut temu, nie napisał:

nie uprawiaj peowskiej propagandy bo robisz z siebie kretyna

tobie też po płaci za hejt?

No przecież każdy wie, że pis czy Np Orban robi dla Putna grubą robotę w UE. Przecież to widać.

35 minut temu, jahooo napisał:

https://www.dziennikwschodni.pl/lubelskie/wazna-decyzja-tuska-w-sprawie-przejsc-granicznych-z-ukraina,n,1000338575.html

czyli z polskiego na nasze

rolnicy już za kilka godzin będa pałowani na przejściach granicznych i przy blokadzie dróg lub torów

taki mamy rząd

Złe to zrozumiałeś. Utworzą oddzielne przejście dla dostaw wojskowych. I jak najbardziej jeśli ktoś będzie blokował dostawy na front powinien dostać pałą.

31 minut temu, Roki212 napisał:

I bardzo dobrze gada i organizator to samo potwierdza protest zgłoszony, ustalone trasy dla karetek z policją tym bardziej że kilka dni mają stać, a że jakiś niekumaty kierowca karetki pojechał na pamięć tam gdzie nie powinien nie stosował się do zmienionej organizacji ruchu no to 🤷

Gdyby odcinek był w remoncie i zamknięty też by tu pojechał czy jednak inna ulicą... i ile karetka straciła czasu tyle co nic 

Człowieku to jest karetka. Jak by do ciebie jechali do twoich bliskich. Na filmie karetka straciła dobre kilka minut.

28 minut temu, Roki212 napisał:

Nie rozśmieszaj mnie ile ona straciła czasu... jak już wspomniałem gdyby ten odcinek był remontowany i zamknięty gdzie by jechała też pchając się w remont czy objazdem 🤣

Pokazali mu gdzie ma jechać i pojechał korytarzem na wiadukcie bo w dalszym nagraniu widać i ile tam ona stała aby to miało na coś wpływ. Rozumiem gdyby całkowicie było po lokowane że zero przejazdu w różnych kierunkach to inna sprawa a tak wyłącznie prowokacje... Tak samo jak na drugim nagraniu widać karetkę w korku i też winni rolnicy ale przy karetce ciągników nie widać tylko samochody które nie zjechały.

Inna sprawa z tym transparentem co koleś wywiesił... gdzie byli rolnicy czemu nie zerwali i nie pouczyli czy nie pogonili z protestu tu już nie ma kogo bronić... 

Ale z tymi pojedynczymi karetkami czy strażą prowokacje właśnie do zerwania protestu przeciwnikom na rękę... bo ile jest filmików że jadą karetki czy wiozą krew jada bez problemu nikt nie blokuje ale o tym nikt nie mówi... tylko takie jednostkowe przypadki nagłaśniają na okrągło, tym bardziej policja się kręci to czemu nie kazała rolnikowi wcześniej odblokować jakoś im nie przeszkadzało 🤔

Ty jednak jesteś głupi a potem dziwicie się, że w traktory jogurtami rzucają 

13 minut temu, nie napisał:

i to ziobro sprawiał, że adamowicz naprzemiennie z sędzią chorowali, żeby sprawę przeciągnąć do przedawnienia

Widać 😄 zdrowia też rozłożyli na łopatki ci z pisu.

10 minut temu, dysydent napisał:

"problem" ukraińskiej żywności rozwiąże się sam i to szybciej niż się większości wydaje
najbardziej prawdopodobne że sam rynek go rozwiąże wyrównując ceny na Ukrainie w górę prędzej niż w .. "reszcie świata" w dół
i niewiele mniej prawdopodobne że ma rację

a tak obiektywnie to czy to nie chore że zagrożeniem konkurencji rynkowej nadprodukcji i to czego|? żywności stają się kraje w stanie wojny wobec krajów ...
rozumiecie coś z tego?
jak zrozumiecie to wnioski wcale nie takie minorowe

Kraje w stanie wojny takiej pełzającej i to duże kraje których większość terytoriów od wojny jest wolna. I które to kraje cały czas rozwijają i unowocześniają swoją produkcję rolną zachowując póki co niższe koszty niż w Europie.

Wczoraj oglądałem reportaż Barbary Włodarczyk z 2018 roku z okolicy granicy Chińsko Rosyjskiej. Koleś przyjechał z Chin do Rosji 28 lat temu. Prowadzi biznesy. Wziął w dzierżawę 2000 tys ha ziemi w Rosji która była niczyja i zaczął uprawiać.  Tam wciąż ziemia czeka na tych co chcą na niej robić wciąż są rezerwy i tania siła robocza.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Romuś ale to dane do 2021 roku, brakuje kluczowych 2022 i 2023 xD Ale wiem, to niewygodne że PiS rżnął wtedy ile się da xD 

wykresu wyraźnie spadało a z 2023 bd teraz w lutym ale minister klimatu jakoś nie wyje 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej teraz może im pomóc, niech trochę obeschnie w polach to zamiast na strajk to ciągniki pojadą w pole orać ;) 

tylko że w lutym co obeschnie w marcu ma spowrotem zachlapać i tylko "dyspozycyjność strajkową" to przedłuży bo teraz trzyma traktory na szosach zakaz szlajania się po polach a dalej pogoda tylko przedłuży okres strajkowy i wcześniej jak na połowę marca a pewnie i później bym nie liczył na ....

no w zły czas trafiło popaprańcom wygrać wybory i w sumie zbiorą żniwo też i swojej jeszcze przedpisowskiej nieudolności plus pisowska i teraz te niedojdy też za wiele nie na "salomonują" bo w większości to takie same głupki co od półwiecza tylko się na grzędzie wymieniają a grzęda tylko coraz bardziej próchnieje że już nawet taka dziadownia jak rosja nie boi się z sekatorkiem podchodzić

jeszcze dwadzieścia lat temu przyszło by komu do głowy aby ktokolwiek jeszcze wtedy z unii bał by się rosji? a już czy tego co zrobi na Ukrainie?
oj spróchniało siadało a teraz jeszcze się tyle tych ministrów napchało :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

zobacz 

https://www.money.pl/gospodarka/czy-naprawde-polska-wycina-swoje-lasy-w-pien-sprawdzilismy-twarde-dane-oto-co-pokazuja-6650870258637696a.html

Zalesienie w Polsce z kazdym rokiem wzrasta, ale WP napisze, ze jest inaczej i tak jest. Paranoja.

żadne karetki nie były blokowane  

A co ty ślepy na filmiku nie widziałeś. Ludzie już maja tego po woli dość. Zaraz nastroje się zmienią 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

wykresu wyraźnie spadało 

Sprawdź dane za 2022 i 2023, tylko łyknij coś najpierw, żebyś zawału nie dostał xD 

3 minuty temu, dysydent napisał:

tylko że w lutym co obeschnie w marcu ma spowrotem zachlapać i tylko "dyspozycyjność strajkową" to przedłuży bo teraz trzyma traktory na szosach zakaz szlajania się po polach a dalej pogoda tylko przedłuży okres strajkowy i wcześniej jak na połowę marca a pewnie i później bym nie liczył na ....

Ja miałem zostawione na zimę 2ha, bo pomiot z kurnika nie zdążyłem w terminie rozrzucić, to bez problemu rozrzuciłem i zaorałem 16.02 ;) Miejscami było trochę mokro ale bez przesady.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A co ty ślepy na filmiku nie widziałeś. Ludzie już maja tego po woli dość. Zaraz nastroje się zmienią 

To tym gorzej dla po, ko

Rolnicy jednak protestują przeciwko decyzją pis i ue

Po wpadło w sidła z których chcieli skorzystać 

Psl będzie sidła zaciskać 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

PiS rżnął wtedy ile się da

chyba ciebie, w twoich snach :D 

w lasach obowiązują plany urządzenia lasu, sporządza się na okresy 10-letnie dla poszczególnych nadleśnictw

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

w lasach obowiązują plany urządzenia lasu, sporządza się na okresy 10-letnie dla poszczególnych nadleśnictw

Wiem co widzę, możesz paplać swoje propagandowe dyrdymały, a ja widzę co się dzieje w okolicznym lesie ... Takiego cięcia nigdy nie było, wszystko w środku wycięte, aby na obrzeżach drzewa zostawione żeby tak się w oczy nie rzucało ... Nawet na grzyby nie ma jak pójść bo wszędzie znaki uwaga wycinka i zakaz wstępu ...

Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

To nie jest żaden fotomontaż to była prawda. A jogurtami obrzucają bo widza jak np karetki są blokowane.

Widzę że lubisz takie sceny? Rajcuje Cię to...? Bo widzę że lajkujesz wszystko co związane prowokacjami które mają jeden cel. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to prowokacja czy głupota. Nie wiem co ty tam sobie myślisz, ze ja lajkuje. gdzieś pisałem, ze mnie rajcuje że jakiś głupek prosi Putina o pomoc. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

nie kabina stara reszta mana 

Roman, Kolego szanowny. Podwozie jest Stara 266 . Modernizacja Stara 266 dla wojska obejmowała właśnie wymianę kabiny ( czy silnika nie pamiętam). To jest taki właśnie wynalazek jak na Twoim zdjęciu.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wiem co widzę, możesz paplać swoje propagandowe dyrdymały, a ja widzę co się dzieje w okolicznym lesie ...

Bobry na GIFach. 80 animowanych obrazów tych zwierząt

Opublikowano (edytowane)

@nie już nawet nie potrafisz skopiować jakiś propagandowych głupot z internetu że kopiujesz takie obrazki ??

Rozumiem że popierasz wycinkę drzew w Dolinie Chochołowskiej, w sercu polskich Tatr ?? Bo twoja ukochana partia na to pozwoliła ...

Opublikowano
9 minut temu, nie napisał:

dokładnie 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

dokładnie 

I PiS zrobił takie plany że tną wszystko ... Nawet Dolinę Chochołowską ... Nawet Parki Narodowe nie były przeszkodą, jednego podgrzybka stamtąd nie wyniesiesz, ale PiS już drzewo wywozić może ?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Rozumiem że popierasz wycinkę drzew w Dolinie Chochołowskiej, w sercu polskich Tatr ??

A po kija tam drzewa? Kamienie i krokusy tam starczą. 

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

No przecież każdy wie, że pis czy Np Orban robi dla Putna grubą robotę w UE. Przecież to widać.

Image

na zdjęciu: kaczyński, orban, meloni, lepean, trump, .............

:D :D :D 

• Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v