Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

Jan Mencwel

jan .... jak? .....

no tak, zmieniając nazwisko scwelił by się wobec icków a nie zmieniając pokazuje do kogo mu bliżej

wiem; nieładnie dworować sobie z nazwisk ale w pierwszej chwili odczytałem mentzen ;)

Opublikowano
29 minut temu, Desperado napisał:

Zapytaj Tuska co z tym paliwem po 5 zł  :P  i z innymi obiecankami i kiedy zacznie wsadzać do paki.    xD

Co mnie obchodzi paliwo po 5 zł. Dla mnie ta obietnica była nie istotna jak ci zależy to sam pytaj.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pisałem, ze dla mnie to nie istotna obietnica była więc wmawiaj sobie swoje bajki dalej.

Pis gdy rządził - "nie da się zamknąć granicy unia nie pozwala".

Pis gdy jest w opozycji - "zamknijcie granice przecież rząd może".

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A co oni takiego wyprawiają przez te 2 miesiące a co pis wyprawiał przez 8 lat?

sam widzisz tamci potrzebowali 8 lat żeby wk***ić naród a ci w dwa miesiąca zgnoili wszystko i wszystkich 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Pis gdy rządził - "nie da się zamknąć granicy unia nie pozwala".

Pis gdy jest w opozycji - "zamknijcie granice przecież rząd może".

Wszechmogący Tfusk nie potrafi a twierdził że wszystko w następnym dniu załatwi tylko PIS musi oddać władzę -zamiast podpisywać pakty migracyjne niech pomyśli ryżym łbem 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@v11 ale co ci zgnoili przez dwa miesiące? Konkretnie. Przecież wielu z was pisowców tu pisze, że nic nie zrobili to co zgnoili?

8 minut temu, Ulman napisał:

Jeszcze trochę i granica będzie szczelnie zamknięta.

To chyba, że Włdzio zamknie. UA coraz gorzej sobie radzi.

Opublikowano

Na FB pojawiło się masę botów i płatnych klakerów, którzy próbują torpedować strajki rolnicze, siać ferment. Niektórym bardzo marnie to wychodzi, powiedziałbym, że jest aż śmieszne

Opublikowano
jahooo napisał:

chodzi właśnie o to, żeby rolnikom zacząć uświadamiać, że te dopłaty im szkodzą, a nie pomagają, tzreba pokazać alternatywę, że bez dopłąt też można prowadzić gospodarstwo, tylko jak się odezwę, że się da, to zaraz jak szpaki lecą tacy, co mają niewielką wyobraźnie i mało nie zdziobią człowieka

wystarczy tylko policzyć, ile godzin w rolnictwie idzie na papierkologię po czym przeliczyć to chociażby przez najniższą krajową

Rolnik to najnormalniejszy w świecie przedsiębiorca. Czemu Cię dziwią papiery?Zdaje się działalność gospodarczą jakąś prowadzisz - gdzie widzisz powód aby rolnik obracając materiałami także niebezpiecznymi nie musiał robić tego co wszyscy?

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Rolnik to najnormalniejszy w świecie przedsiębiorca. Czemu Cię dziwią papiery?Zdaje się działalność gospodarczą jakąś prowadzisz - gdzie widzisz powód aby rolnik obracając materiałami także niebezpiecznymi nie musiał robić tego co wszyscy?

moze więc wszystkim trochę użyć ?

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Martwić się nie martwię a cieszyć nie mam z czego. Zlikwidowanie zielonego ąłdu to mrzonka, podniesienie dopłat to mrzonka. Unia wycofa się z ugorowania i zakazywania pestycydów a reszta to nie wiele zmieni. Za rok dwa znowu będą strajki i znowu nie wiele dadzą.

Nawet totalnie nie zamkną granicy z UA bo taka Hiszpania bierze od nich zboże przez Polskę i co im zrobisz.

kiedyś sądziłem że upadek komuny za mojego życia to mrzonka

a zboże do Hiszpanii z Ukrainy płynęło dosłownie bo transportem morskim i przed wojną, teraz z oczywistych względów nie może a lądem przez tę całą różnonarodową gawiedź ... no nie widzę ja tego aby wcześniej niż później Hiszpanie się skapli że lepiej Im np przez cały Atlantyk z latynoameryki kupować niż z Ukrainy i szybko Ukraina tam klienta straci bo nawet jankeska będzie tańsza niż ta tarabaniona lądem jak się poorganizują różne kliki haraczowników po drodze i nieważne czy xujnia się rozpadnie czy umocni. To nie scalaki z Tajwanu co jeden kontener wystarcza na cały kontynent na rok, i inna logistyka i inne marże i bardziej się rzuca w oczy aby choćby takie protesty dla samych Hiszpanów czyniły takiego dostawcę jak Ukraina może niewinnie ale obiektywnie mało wiarygodnym co do pewności dostaw w czasie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

u mnie przejdzie xD

no jak by zapytał tych których przeżyłem... na pewno by mieli za złe tylko mi to zwisa bo nikt nie ma szans zapytać :P
z drugiej strony to wyrzutów *sumienia nie mam bo widuję sporo starszych od siebie i skoro mnie pytają o takie rzeczy to o co tamtych pytać?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Dokładnie wspomną ze smutkiem jak , żyło się dobrze za Kaczora a za Rudego same dziady .

Mi się posypało. Z przewidywanymi i obecnymi kosztami nie uciągniem przy dino, dwóch biedronkach, aldim, lidlu, inter marche dwóch nettach i stadzie żabek. To samo robi AS, to samo dzieje się w okół. Tak. Likwidacja za "rudego" lecz to kaczor zalecił iż jak się nowych kosztów nie ogarnia to należy iść na etat. Ot co.

jahooo napisał:

5 minut temu, DTaras napisał:

moze więc wszystkim trochę użyć ?

Nie trzeba było się wpierniczać. Deregulacja to też regulacja - to nie jest takie proste.

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Na FB pojawiło się masę botów i płatnych klakerów, którzy próbują torpedować strajki rolnicze, siać ferment. Niektórym bardzo marnie to wychodzi, powiedziałbym, że jest aż śmieszne

znak to że af też straciło na znaczeniu bo tutaj już tego syfu jak by nie widać a przynajmniej dużo mniej niż ... zaraz - jakieś osiem lat temu

jeśli moje podejrzenia słuszne to niebawem to i tu wróci ;)

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

o tym kim jest rolnik definiuje ustawa -nawet skarbowy to definiuje jako działalność nie przedsiębiorcza 

14 minut temu, Ulman napisał:

Logika PISowca jest taka  - jak sie teraz coś spieprzy to wina Tuska. Jak wiosną 2016 były otwierane drogi ekspresowe to był sukces PIS🤣

jak podnieśli wiek emerytalny krus to się zaczęły sprawy spadkowe -i tak jak zmartwychwstanie Chrystusa wśród żydów to obecna  dyskusja co kto jest winien będzie trwało następne 2000 lat nie wspominam o sądownictwie  

51 minut temu, hubertuss napisał:

@v11 ale co ci zgnoili przez dwa miesiące? Konkretnie. Przecież wielu z was pisowców tu pisze, że nic nie zrobili to co zgnoili?

To chyba, że Włdzio zamknie. UA coraz gorzej sobie radzi.

płace nauczycieli -ciekawa matematyka a migranci jeszcze wszystkim wyjdą bokiem - każdy zwolennik PO ciapaty pod kołdrę 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

a najlepszy był jednak ekspert - naukowiec

zapytany - o ile spadnie temperatura na ziemi, jak Europa przestanie emitować CO2 do 2050 roku, powiedział,, że nie ma technicznie możliwości ograniczyć emisji CO2 do atmosfery, a temperatyra obniży się o wartość niemierzalną, bo Europa wydobywa i zużywa tyle węgla w rok, co Chiny w 2 tygodnie, a oni żadnych zobowiązań nie podpisali, tak samo jak USA czy Indie albo państwa afrykańskie.

powiedział krótko, że owszem, nalezy dążyć do rozwiązań ekologicznych, ale narzucony w europie plan to utopia taka sama jak kołchozy w ZSRR

to zacytowałem tylko po to aby jeszcze raz powróciło z większą szansą na ... "przeczytalność" i tylko do pogrubionego dodam - ... i tak samo się skończy; czyli upadkiem całości co wydaje się już nieuchronne
można się jakoś tak ustawić aby na tej zadymie coś ugrać dla siebie na przyszłość?
no mamy wzorzec tzn dalsze losy rosji
czyli że jeśli i pisdzielce i popaprańce budują oligarchię to ... że co? zapisać się do jakiejś politycznej bandy? qwa ryzyko bo można trafić na takich co skończą jak Nawalny o.O

• Like 1
Opublikowano

Zwrócą go  dla jaj w urnie żeby podnieść atmosferę - ja bym tak zrobił albo bym udawał że pochowany gdzieś w tym łagrze i co władkowi zrobią ?

Opublikowano

Po 2 miesiącach rządów tuska są już ofiary - rolnicy i kierowcy . Pierwsi otrzymują za zboże po 600 zł a drudzy będą płacić za paliwo po 7 zł . Jakoś nie widzę tych uśmiechniętych w sklepach coraz drożej , wczoraj płaciłem za boczek 46 ,90 zł . 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v