Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale sie wam nudzi-cieplo,slonce ,do roboty sie brac...

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Na nartach...

Mają w d....rolnicze protesty.

tam gdzie adrian....

we wloszech bardzo malo sniegu jest..

12 godzin temu, jahooo napisał:

OnEvM1gQRLtg79DG9N9Ox69WQ1mehqSa.png

krakowiacy tez chodza tak ubrani jak warszawiacy.

2 godziny temu, jarecki7745 napisał:

k**wa a ja mieszkam 30 kilosów od granicy z banderowcami ,jahooo weś no co optymistycznego napisz bo zara postawie tabliczke na handel i wieje ,tylko gdzie jak w około same ruskie bandery komuniści zieloni idioci albo ciapate

jak lubelskie to do warszawy jak podkarpacie to do krakowa. 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Roman obiecałem się nad tobą nie pastwić więc nie będę. Ja z @nie pisałem o tym jak on manipuluje wklejającwykresyi z fejkowymi tytułami. A ty z granicą wyjeżdżasz. Ty rozumiesz słowo pisane?

rzeczniku rządu rudego ty się tu dwoisz troisz .. każde zdjęcie ze strajków próbujesz wszystkim wmawiać ze to propaganda pisowska  ludzie cie tu gnoją a ty dalej swoje nie znudziło ci się ...  odp powiedz mi jak tam te kłamstwo ze zborze do nas nie jeździ a rolnicy dzisiaj odkryli parę tirów wysypali  Kołodziejczak podobno kontrolował  papiery celne i co ?  czemu rekordowe niskie ceny baryłki ropy a ropa prawie po 7zł ?   

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

zobacz wykres i daj na 6miesiecy 

Goldman Sachs prognozuje, że w czerwcu 2024 roku cena baryłki ropy Brent osiągnie szczyt na poziomie 85 dolarów. Średnia cena w tym roku miałaby wynieść około 81 dolarów, a następnie 80 dolarów w 2025 roku.

· 

🔴Protest
👉Wszyscy ruszą na Warszawę. 👉👉
✅️Nieoficjalnie: zablokują też centra dystrybucyjne sieci supermarketów.
Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst

Wszystkie reakcje:
1111

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Roman176 napisał:

czemu rekordowe niskie ceny baryłki ropy a ropa prawie po 7zł ?   

Bo rządzić to trzeba umieć .😃 Pod koniec ubiegłego roku , na starcie ekipy  pewna ministra od uzdrawiania finansów zdrowia , jasno określiła ,że celem rządu jest walka z inflacją , dlatego jak to powiedziała " wszystko co zostanie rozdane  , będzie z powrotem wessane do budżetu" 😄.

Ponadto to wszystko wina Obajtka , nakupił drogiej ropy 😄

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał:

zobacz wykres i daj na 6miesiecy 

Wykresy znam doskonale ale obecnie nie ma żadnych rekordowo niskich cen ropy tylko normalna sredniawka . Wrzuć sobie wykres 1 rok to pozbawisz się efektu chwilowego wzrostu który nastąpił jak żydy z hamasem zaczeli się napieprzac. Od poczatku 2023 go jesieni ceny były na poziomach dzisiejszych więc nie ma żadnych rekordowo niskich cen.

16 minut temu, andrzej78 napisał:

, dlatego jak to powiedziała " wszystko co zostanie rozdane  , będzie z powrotem wessane do budżetu" 😄.

Co cię w tym śmieszy?

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Co cię w tym śmieszy?

Bo to była zapowiedź nowych lub zwiększonych podatków ,aby te pieniądze bezpośrednio trafiły do kasy państwa . Pożyjemy , zobaczymy. 

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Wykresy znam doskonale ale obecnie nie ma żadnych rekordowo niskich cen ropy tylko normalna sredniawka . Wrzuć sobie wykres 1 rok to pozbawisz się efektu chwilowego wzrostu który nastąpił jak żydy z hamasem zaczeli się napieprzac. Od poczatku 2023 go jesieni ceny były na poziomach dzisiejszych więc nie ma żadnych rekordowo niskich cen.

masz racje cena w czerwcu 23  paliwo było po 5 60  baryłka 73 dolary styczeń 24 75 dol cena 6 60 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

jedzie do utylizacji . to już jest na wywalenie

w przyszłym tygodniu będziemy to wp***dalać -jeszcze nie wiem w jakiej potrawie -dam znać 

Opublikowano

Przepisy na sezonowe warzywa. Co przygotować z kukurydzy, bobu, karczochów  czy fenkuła | Głos Wielkopolski

Zupa krem z kukurydzy z cynamonem

Składniki na krem:
kukurydza z ukrainny 
3 łyżki masła,
pół cebuli,
2 ząbki czosnku,
pół łyżeczki cynamonu,
3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego,
125 g serka topionego kremowego,
8 kromek chleba pełnoziarnistego,
sól,
pieprz i cukier

Kukurydza - Ministerstwo śmiesznych obrazków - KWEJK.pl

Opublikowano (edytowane)

"Na spotkaniu z mieszkańcami Morąga Donald Tusk potwierdził, że jego rząd będzie kontynuował budowę CPK. Przekop Mierzei Wiślanej, mimo zastrzeżeń premiera, ma także zostać ukończony"

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
7 godzin temu, v11 napisał:

w przyszłym tygodniu będziemy to wp***dalać -jeszcze nie wiem w jakiej potrawie -dam znać 

Nawet jakby było to polskie droższe o się popsuło to i tak nic z tego się już nie zrobi. Już szybciej dodadzą jakiegoś wypełniacza niż tego użyją.

Popsuty towar jest zawsze problemem bo go trzeba zutylizować a to nie jest tanie.

Nie martw się jakby to się nie popsuło to już dawno nie byłoby go tam

Opublikowano
racyl napisał:

7 godzin temu, v11 napisał:

Nawet jakby było to polskie droższe o się popsuło to i tak nic z tego się już nie zrobi. Już szybciej dodadzą jakiegoś wypełniacza niż tego użyją.

Popsuty towar jest zawsze problemem bo go trzeba zutylizować a to nie jest tanie.

Nie martw się jakby to się nie popsuło to już dawno nie byłoby go tam

Spiryt z tego wychodzi. Teraz producenci wódek do zaopatrzenia w surowiec nie używają punktu skupu tylko laptopa. Niektórzy tego nie wiedzą i trzeba im wyjaśniać przy spożywaniu takiegoż rarytaska prosto z leśnej chatki...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v