Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Tusk szantażuje dudusia rozwiązaniem Sejmu jeśli budżetu nie podpisze

najpierw musi zebrać 307 głosów :D 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Ja mam co robić i nie pierdzę cały dzień a potem nie wertuje wszystkiego co naskrobią .

Widać że brakuje ci polityki straszenia 🤣 Najlepiej jakby jeszcze na pasku co godzinę podawali ? 🤣

Co na paskach przyjmujesz? Zdaje się się skuteczne i uzależnia, jak widzę🤭

Opublikowano
35 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Bardzo dziwne to jest jakby Ziobro wogule nie istniał....

a co dziwnego w ostrożności nawet takich padalców jak politycy że On może jednak nie symulant i naprawdę chory?

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Co na paskach przyjmujesz? Zdaje się się skuteczne i uzależnia, jak widzę🤭

Ciebie poprzednia tvp uzależniła od pasków strachu i grozy. A teraz wietrzysz jakieś szantaże wyborami .

Jeszcze kilka, kilkanaście dni temu można było odnieść wrażenie że kaczyński chcę za wszelką cenę wyborów jak zaczeli wyrzucać ich nominatów .Widocznie ktoś mu przetłumaczył że wczęsniejsze wybory teraz mogłoby się skończyć dla PIS jak w 2007r🤣. Też jakoś ludzie się na nich nie poznali jak np zacnie walczyli z korupcją 🤣

421616014_1591659948314451_5025672757792758495_n.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

ciężko było wpisać i sprawdzić ? 

No właśnie - jakbyś sprawdził to byś głupot nie pisał i sie nie zaorał. Wczoraj poszedłeś na rekord - zaoranie w temacie samochodu i zaoranie w temacie składek zdrowotnych które okazały sie średnimi płacami brutto/netto sprzed 10 ciu lat. Wysoko sobie zawiesiłeś poprzeczkę😂

Opublikowano

o niczym a co 

Przed chwilą, Ulman napisał:

No właśnie - jakbyś sprawdził to byś głupot nie pisał i sie nie zaorał. Wczoraj poszedłeś na rekord - zaoranie w temacie samochodu

hmm twoje zaoranie napisane i ujj ani ogłoszeń ani prospektu 😆

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

Ciebie poprzednia tvp uzależniła od pasków strachu i grozy. A teraz wietrzysz jakieś szantaże wyborami .

Jeszcze kilka, kilkanaście dni temu można było odnieść wrażenie że kaczyński chcę za wszelką cenę wyborów jak zaczeli wyrzucać ich nominatów .Widocznie ktoś mu przetłumaczył że wczęsniejsze wybory teraz mogłoby się skończyć dla PIS jak w 2007r🤣. Też jakoś ludzie się na nich nie poznali jak np zacnie walczyli z korupcją 🤣

Patrz, nie odnosisz się do słów Tuska tylko mnie atakujesz za słowa Tuska.🤣

Do tego, jako człowiek uzależniony od tvp, a jednocześnie przez tvn karmiony przekazem że każdy kto kiedyś na pis głosował jest otumaniony przez tvp, nie przyjmujesz do wiadomości że można żyć bez tvp, TVN cz republiki.

No i najlepsze - ja wietrzę szantaż wyborami🤣

Ja nie wietrzę, ja tylko przekazuję co twój idol "nowa jakość" dziś zakomunikował.

Rozbawiła mnie jego wypowiedź, a że Ty bawić się lubisz to myślałem że już masz jakiegoś mema. Ale widać graficy dostali szlaban na niektóre tematy.😁

Opublikowano (edytowane)

nie ośmieszaj się  - w linku miałeś wszystko napisane - jaki model, jakie wyposarzenie silnik, napedy i ile to kosztuje mniej więcej w salonie czyli +- 500k . Ty uparłeś się że udowodnisz że kosztował 700 bo tak ci się napisało. Wykonujesz głupoty - zamieniasz modele, silniki, wyposażenie i robisz z siebie pośmiewisko. 

Masz - przeczytaj jeszcze raz Jerzy Owsiak jeździ autem za PÓŁ MILIONA! Prezes WOŚP wjedzie nim, gdzie tylko zechce - ZDJĘCIA - Super Express - wiadomości, polityka, sport (se.pl) 

Co by jednak nie mówić to te wczorajsze pijackie bajania o składkach zdrowotnych bazując na zupełnie innych danych przejdą do klasyki gatunku. Może nawet wygrasz w  całym 2024😂

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

aoranie w temacie składek zdrowotnych które okazały sie średnimi płacami brutto/netto sprzed 10 ciu lat. Wysoko sobie zawiesiłeś poprzeczkę😂

a ciężko sprawdzić ile wynosi składka w Niemczech i innych krajach ? Niemcy mają 12% składki my 9% 

Składka zdrowotna w Polsce: najbardziej niesprawiedliwy podatek globu

Pytani o kotłujące się pod lekarskimi gabinetami tłumy pacjentów - szefowie placówek zdrowia wskazują zawsze na zbyt skąpe środki. I te globalne, i te w postaci wyceny poszczególnych usług (procedur medycznych). Plan finansowy NFZ na 2023 rok zakłada wpływy i wydatki na poziomie blisko 144,2 mld zł (dekadę temu było to niespełna 67 mld zł). Z obowiązkowych składek ma pochodzić 134,5 mld zł (93,3 proc.), w tym 130,8 mld zł z ZUS i 3,7 mld zł z KRUS. Składki stanowią więc fundament całego systemu finansowania „darmowej” opieki zdrowotnej.

Polski system ubezpieczeń zdrowotnych opiera się , w teorii (jak większość innych) na idei solidaryzmu, zgodnie z którą mniej zamożni mają płacić składki na miarę swoich możliwości, a bogatsi - odpowiednio wyższe. W praktyce udało nam się (bo to jednak sztuka!) stworzyć jeden z najbardziej chaotycznych, niesprawiedliwych i absurdalnych systemów globu.

2 minuty temu, Ulman napisał:

nie ośmieszaj się  - w linku miałeś wszystko napisane - jaki model, jakie wyposarzenie silnik, napedy i ile to kosztuje mniej więcej w salonie czyli +- 500k . Ty uparłeś się że udowodnisz że kosztował 700 bo tak ci się napisało. Wykonujesz głupoty - zamieniasz modele, silniki, wyposażenie i robisz z siebie pośmiewisko. 

Masz - przeczytaj jeszcze raz Jerzy Owsiak jeździ autem za PÓŁ MILIONA! Prezes WOŚP wjedzie nim, gdzie tylko zechce - ZDJĘCIA - Super Express - wiadomości, polityka, sport (se.pl) 

9 minut temu, Roman176 napisał:

ujj ani ogłoszeń ani prospektu 😆

a używka olx sprawdzałeś ?  😆

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Agrest napisał:

Patrz, nie odnosisz się do słów Tuska tylko mnie atakujesz za słowa Tuska.🤣

Do tego, jako człowiek uzależniony od tvp, a jednocześnie przez tvn karmiony przekazem że każdy kto kiedyś na pis głosował jest otumaniony przez tvp, nie przyjmujesz do wiadomości że można żyć bez tvp, TVN cz republiki.

No i najlepsze - ja wietrzę szantaż wyborami🤣

Ja nie wietrzę, ja tylko przekazuję co twój idol "nowa jakość" dziś zakomunikował.

Rozbawiła mnie jego wypowiedź, a że Ty bawić się lubisz to myślałem że już masz jakiegoś mema. Ale widać graficy dostali szlaban na niektóre tematy.😁

Jaki to szantaż ?, z takim prezydentem nie da się na dłuższą metę rządzić, pocieszjące to że to tylko niecałe 1,5 roku

No to pójdziemy i jeszcze większego kopa PIS zasadzimy. 😂

To nie jest żadna nowa jakość to jest spokój od rządów pis . tzw mniejsze zło 😄

Formułujesz w taki sposób zdania że wygląda to na czynnego wyborcę pis wpatrzonego w przekaz tv republika.

Nie mam memów o tusku bo nie interesuje mnie teraz pisowski punkt widzenia . A tak w ogóle to beka jest ciągle z pisowców i to co wychodzi po ich sposobie rządzenia

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Co by jednak nie mówić to te wczorajsze pijackie bajania o składkach zdrowotnych bazując na zupełnie innych danych przejdą do klasyki gatunku. Może nawet wygrasz w  całym 2024😂

wydaje mi sie ze większego głupka i socjalisty od ciebie tu nie ma ... co gada o wolno kapitale kto bogaty i zaradny ...  no ok ale ten zaradny człowiek siedzi w krusie i pobiera socjale a doświadczenie z ? 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Jaki to szantaż ?, z takim prezydentem nie da się na dłuższą metę rządzić, pocieszjące to że to tylko niecałe 1,5 roku

To nie jest żadna nowa jakość to jest spokój od rządów pis .

Formułujesz w taki sposób zdania że wygląda to na czynnego wyborcę pis wpatrzonego w przekaz tv republika.

Nie mam memów o tusku bo nie interesuje mnie teraz pisowski punkt widzenia . A tak w ogóle to beka jest ciągle z pisowców

No, i możemy się dogadać? A jak!🤣

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

gdzie to wyczytałeś w memie ? 

5 minut temu, racyl napisał:

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No, i możemy się dogadać? A jak!🤣

Teraz przeczytałem na wp o tym "szantażu " tylko gdzie tu szantaż ? Jak dotąd każdy prezydent podpisywał i nie wysyłał ustawy budźetowej. Ten prezydent jest inny bo bardzo chcę przejąć schedę po kaczyńskim i robi wszystko żeby pis pomagać

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Roman176 napisał:

a ciężko sprawdzić ile wynosi składka w Niemczech i innych krajach ? Niemcy mają 12% składki my 9% 

a używka olx sprawdzałeś ?  😆

Po co kleisz głupa? Wkleiłeś dane z 2013 roku o średnich zarobkach i podatkach i kłamałeś że dotyczą składki zdrowotnej. Wziąłeś po pijaku jakiekolwiek dane i dopowiedziałeś sobie do tego jakąś swoją historię. Zupełnie jak w  TVPIS🤣 Takie bajki to możesz wioskowym głupkom opowiadać - może ktoś uwierzy.

Jaka używka? Jakie OLX? Miałeś dokładnie napisane co to za samochód i ile jest wart w salonie. Nie zgadza sie z twoją teorią - trzeba było nie zmyślać to by nie było problemu🤣

25 minut temu, Roman176 napisał:

wydaje mi sie ze większego głupka i socjalisty od ciebie tu nie ma ... co gada o wolno kapitale kto bogaty i zaradny ...  no ok ale ten zaradny człowiek siedzi w krusie i pobiera socjale a doświadczenie z ? 

To co tobie się wydaje nie ma większego znaczenia bo  najczęściej nie znajduje potwierdzenia w rzeczywistości. 

Czemu mam nie siedzieć na krusie i nie wyciągać kasy którą mi państwo odbiera w coraz wiekszych ilościach?

Opublikowano (edytowane)

Roman - tu nie ma o czym gadać i nie rozwadniaj tematu. Wczoraj po pijaku twierdziłeś że tabela z tego linku obrazuje wysokośc stawki zdrowotnej. Po co brniesz, wystawiasz się na strzał i utrwalasz opinię że jesteś zaprzańcem, durniem i to w dodatku upartym?

Tak się zarabia w Europie. Polska w grupie biedaków - Bankier.pl

Jerzy Owsiak jeździ autem za PÓŁ MILIONA! Prezes WOŚP wjedzie nim, gdzie tylko zechce - ZDJĘCIA - Super Express - wiadomości, polityka, sport (se.pl)

To nowy Land Rover Defender 110 w topowej i bardzo bogato wyposażonej, 5-drzwiowej odmianie HSE. Pod maską tego egzemplarza pracuje silnik diesla (D240) o pojemności 2-litrów, który generuje moc 240 KM i 430 Nm

W takiej konfiguracji auto może kosztować blisko pół miliona złotych

Nie rozumiesz tych 3 prostych zdań ?

Jak umiesz to udowodnij że takie auto z 2021 roku jest dziś warte 700tys pln.

Gdzie byłem, co widziałem , co robię to możesz sobie jedynie próbować wyobrazić

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v