Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A ja tam lubię ryk ścigacza...tak po prostu... I nie zastanawiam się kto nim jedzie.

Wspominałeś że coś mniejszej pojemności.

Oki. Jak by co to dryndne...

Na zaś będzie 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A ja tam lubię ryk ścigacza...tak po prostu... I nie zastanawiam się kto nim jedzie.

nie mniej doradzał bym kierowcom różnych czopiradeł uwzględniać że mogą wjechać w pole rażenia takich jak ja i nawet jeli pokrywa się ono z kilkoma polami zachwytu to jedno drugiego nie znosi i w łeb można zarwać statystycznie częściej tylko zależnie od proporcji w populacji takich jak ja bo nie wielu z nas nie lubi zbędnego naruszania komfortu w imię w sumie niczego. Miejscem na ryki motorków rzeczywiście są tory wyścigowe i podobne a na codzień jak by wszyscy chcieli poruszać się generatorami przede wszystkim hałasu (bo moc tego niewspółmierna) to by trzeba było domy mieszkalne a przynajmniej sypialnie... nie wiem; pod ziemią budować czy co?

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano gorąco ale nikt o tym nie mówi? Dlaczego?

bo tam zawsze tak było

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Francuzy wkurwieni, wojsko szykują na chłopów. 

A najlepsze jest to, że francuscy rolnicy protestują nie tylko przeciw taniej konkurencji z Ukrainy ale i z ..... Polski.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano gorąco ale nikt o tym nie mówi? Dlaczego?

O secesji Texasu to już mówili jak ja do szkoły chodziłem ;) a pewnie i wcześniej.  

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leszy napisał:

O secesji Texasu to już mówili jak ja do szkoły chodziłem ;) a pewnie i wcześniej.  

Teksas został zaanektowany przez Stany Zjednoczone w 1845 roku i stał się dwudziestym ósmym stanem. Do roku 1836 Teksas był częścią Meksyku ale w tym właśnie roku grupa osadników ze Stanów Zjednoczonych mieszkających w meksykańskim Teksasie ogłosiła niepodległość.

Ohio (462 815) Massachusetts (339 044) Connecticut (297 615) Teksas (278 519) polaków mieszka w Teksasie.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Oj chyba nie

a te ku klux klany, segregacja rasowa i protesty "kolorowych inaczej", nagonki na komunistów co komunistami nie byli a tylko o walki polityczne chodziło? i wiele innych ale ja nie historyk jankeslandu abym tak ad hoc...
póki co to wolał bym z poważniejszych źródeł znaleźć potwierdzenie że tam się coś szczególnie poważniejszego dzieje niż tylko walka o stołki
oczywiście nie zamierzam tego oszołoma oglądać całej godziny bo może rzeczywiście uwidacznia się jakoś szczególniej rozłam między Kalifornią a resztą i może poczekajmy na jakieś poważniejsze źródła bo w sumie na nic jakoś szczególnego jak do dziś nie natrafiłem

Opublikowano

Rosja i USA tak samo podbijają .

2 lutego 1848 .

Podpisany został traktat pokojowy w Guadalupe Hidalgo. Meksyk oddał USA ponad połowę swego terytorium (Kalifornia, Teksas, Nowy Meksyk, Arizona, Nevada, Utah, Wyoming, Kolorado), w sumie 1,35 mln km², w zamian za 15 mln dolarów oraz anulowanie długów (w 1853 roku gen. Santa Anna w obliczu bankructwa kraju sprzedał jeszcze Amerykanom za 10 mln dolarów południową część dzisiejszej Arizony, co na trwałe ustaliło granice na kontynencie).

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Alaskę jeszcze od Cara kupili. Amerykanie to niby taka zbieranica jak się z nich śmieją a taki w sumie mądry naród.

Pokojowy Naród napadną ale przeproszą .

Z czego znany jest Texas

To nie tylko drugi co do wielkości stan USA, ale PKB w wysokości 1,5 biliona dolarów czyni Teksas drugim co do wielkości gospodarki stanem po Kalifornii i jedną z największych gospodarek świata. Bogactwo pochodzi w dominującej części z ropy naftowej. Szacuje się, że w samym Houston działa ponad 5 tys.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Ci to akurat się nawzajem najczęściej wybijają. Nie da się ukryć. 

2 minuty temu, mirro napisał:

I dlaczego to będzie Afroamerykanin?:lol:

Przed chwilą, galan99 napisał:

Pokojowy Naród napadną ale przeproszą .

Wszystkie granice państw ustalały się podczas wojen. Ci zaś sporo swej ziemi po prostu kupili. 

Opublikowano

Donald Trump: Jeśli znów będę prezydentem, przeprowadzę największe deportacje w historii

Jak zapowiedział Donald Trump, jeśli ponownie wybrany zostanie na prezydenta Stanów Zjednoczonych, przeprowadzi "największe deportacje w amerykańskiej historii”. - Raz na zawsze położę kres pladze przemocy ze strony nielegalnych cudzoziemców - zaznaczył.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v