Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie napisał:

Nikt, nie wie wszystkiego. Ja, będąc bardzo skromnym człowiekiem, nie znając jakiegoś tematu, nie wymyślam głupot, tylko cytuję wypowiedzi ludzi mądrych. Inteligencja podpowiada mi, że lepiej skorzystać z dorobku ekspertów,

Nie można wypowiadać się samymi cytatami, to jest niemożliwe.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

już ci pisałem, ale powtórzę, to może w końcu zrozumiesz: jeżeli nie rozumiesz co jest napisane to się nie odzywaj bo robisz z siebie głąba 

Głąb to sam jesteś bo nie potrafisz nic napisać według swoich przemyśleń o ile wogule myślisz samodzielnie tylko cytujesz kogoś.🤷‍♂️

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

Inteligencja podpowiada mi, że lepiej skorzystać z dorobku ekspertów, niż udawać, że wszystko wiem; poza tym, gdy zgadzam się z tezami autora tekstu to korzystam z jego pracy, głupi byłbym żeby to samo pisać własnoręcznie.

A Pani na języku polskim nie mówiła żeby pisać własnymi słowami? A jeśli to co napisał Twain byłoby po niemiecku, to też byś go cytował?:lol:

• Like 1
Opublikowano

Polityka w Polsce to typowe : dziel i rządź. Każdy ma swoje zdanie, które uważa za słuszne. Niestety, jeśli ktoś ma inne jest głupi, tępy, głąb itp. Przecież można wymieniać się poglądami, argumentami, faktami, spostrzeżeniami. Nie bądźmy najmądrzejsi, wszechwiedzący, te wszystkie prawdy znają tylko sami zainteresowani - politycy. Oni upajają się naszymi awanturami, są jak wampiry energetyczne - żyją naszą energią, którą zużywamy przy awanturach. Wyciągajmy brudy, wszystkie złe rzeczy, które uda się nam zauważyć,  śmiejmy się z jednych jak i drugich. Niech oni cierpią, nie my !!!

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał:

Nie bądźmy najmądrzejsi, wszechwiedzący, te wszystkie prawdy znają tylko sami zainteresowani - politycy.

Właśnie dawanie im mandatu ,posiadania wiedzy na temat tych prawd prowadzi do sytuacji w jakiej znaleźliśmy się. Nie ma w tym żadnego sacrum ani wiedzy tajemnej.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

nie no jest pewna tajemnica w tym wszystkim - jakim cudem mądrzejsi pozwalają sobą rządzić głupszym od siebie?

Tajemnica to może nie ale paradoks z pewnością. Mądrzejszych zawsze jest mniej niż głupich a demokracja jest ustrojem w którym głos głupka jest wart tyle co człowieka mądrego. Koniec końców w demokracji rządzi głupota.

• Like 1
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

Polityka w Polsce to typowe : dziel i rządź. Każdy ma swoje zdanie, które uważa za słuszne. Niestety, jeśli ktoś ma inne jest głupi, tępy, głąb itp. Przecież można wymieniać się poglądami, argumentami, faktami, spostrzeżeniami. Nie bądźmy najmądrzejsi, wszechwiedzący, te wszystkie prawdy znają tylko sami zainteresowani - politycy. Oni upajają się naszymi awanturami, są jak wampiry energetyczne - żyją naszą energią, którą zużywamy przy awanturach. Wyciągajmy brudy, wszystkie złe rzeczy, które uda się nam zauważyć,  śmiejmy się z jednych jak i drugich. Niech oni cierpią, nie my !!!

Polityka w Polsce... Skąd ta polaryzacja? Kowboje też mają swój SN. Wybierają go politycy i owszem i pchają tam swoich cudaków ale jednak fachowców. Czyli nasz jest światowy? No nie. Trump trzymał się pazurami stołka i świadom przewagi swoich ludzi w SN protestował, skarżył się, groził. Co się okazało? Gwieździsty SN stanął po stronie prawa. U nas to jest niemożliwe bo w naszym SN siedzą koledzy, pociotki i pracowite głupki mówiąc Ulmanem. To jest sama góra a przykład idzie z góry. Awanturnicy na wstecznym i rewolucjoniści. Tak określam tzw. polityków PiS. Manipulują spuścizną i historią dla własnych celów. Katastrofa w Smoleńsku, IPN, Cichociemni, kościół i wszystko na czym wielu ludzi opierało dumę sprowadzili do narzędzia, wymiętolili, wytarli i gotowi są chwilowo porzucić. Jedna wielka dewastacja. Ot co. Można dostać wqrwa. Zapić go bez sensu to choć czasem łacha się potarga. Zalecasz stanie z boku. No i stoimy. Nie jest to grupa otwarta na wszechświat, nie mamy zasięgów.

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Tajemnica to może nie ale paradoks z pewnością. Mądrzejszych zawsze jest mniej niż głupich a demokracja jest ustrojem w którym głos głupka jest wart tyle co człowieka mądrego. Koniec końców w demokracji rządzi głupota.

Demokracja to taki twór gzie banda idiotów na tyle cwana aby umieć się ustawić rządzi pozostałymi wmawiając im że to jest najlepsze  

Opublikowano
Ulman napisał:

Cóż. Na tych 560 łbów przypada tyleż samo sekretariatów. Ja bym nie przesadzał z siłą sprawczą mandatów.

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Tylko jakie kryteria głupoty, czy też mądrości?

Komu to oceniać?

Czy ten kto wygrywa głupi zawsze?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v