Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Rząd Tuska przedłużył Niemcom możliwość sprzeciwu wobec budowy terminala kontenerowego w Świnoujściu"

A jakby sąsiad w ostrej miedzy chciał budować dużą wiatę to byś protestował czy nie ?? Albo zaraz przy twojej granicy chciał wykopać staw ? Bo to tak właśnie wygląda...

"a jakby"... Bieszczadzkie pętle chcecie chronić to podjedźcie nad zalew. Ja Niemców rozumiem aczkolwiek przydałby się sie i ten szlak... Przy czym na bank razem z jakimiś nowymi torami bo jak ma to wszystko lecieć es trójką to ja podziękował - wolę zalew.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

"a jakby"... Bieszczadzkie pętle chcecie chronić to podjedźcie nad zalew. Ja Niemców rozumiem aczkolwiek przydałby się sie i ten szlak... Przy czym na bank razem z jakimiś nowymi torami bo jak ma to wszystko lecieć es trójką to ja podziękował - wolę zalew.

Dlatego trzeba wszystko przemyśleć a nie robić na hurra, a potem zastanawiać się co z tym zrobić i jak wykorzystać, mamy idealny przykład takiej inwestycji na mierzei wiślanej, przekop jest, ale czy jest on w jakiś sensowny sposób wykorzystywany oprócz kilku turystycznych łódek rocznie ...

A w przypadku inwestycji "w miedzy" trzeba najpierw podpisać porozumienie z sąsiadem, mieć na to papier i dopiero brać się za inwestycje ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Pana to masz jak pojedziesz do winnicy robić na niego.

chłopak zamiast siedzieć pod sklepem jedzie zarabiać pieniądze, żeby mu się lepiej żyło, a wy zamiast go pochwalić za pracowitość i zaradność to ciągle go poniżacie i wyśmiewacie się z niego

podli ludzie 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

chłopak zamiast siedzieć pod sklepem jedzie zarabiać pieniądze, żeby mu się lepiej żyło, a wy zamiast go pochwalić za pracowitość i zaradność to ciągle go poniżacie i wyśmiewacie się z niego

podli ludzie 

Ty taki oczytany PIS-owiec to powiedz jak to jest sprzedać udziały w państwowej firmie poniżej rynkowej wartości ? Jak to jest sprzedać udziały które nabywcy się zwróciły w 15 miesięcy ?

Gdzie są takie złote inwestycje to w 100% zwracają się w 15 miesięcy ?

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, nie napisał:

podli ludzie 

Dorabia złego Niemca, nie odprowadza podatków od swojej pracy w Polsce na 500+, emerytury itp i ty jeszcze to popierasz ???

1 minutę temu, nie napisał:

w tvn-ie :D 

I u Arabów jak kupią Lotos ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Ty taki oczytany PIS-owiec to powiedz jak to jest sprzedać udziały w państwowej firmie poniżej rynkowej wartości ? Jak to jest sprzedać udziały które nabywcy się zwróciły w 15 miesięcy ?

Trzeba by zapytać też tych co Lepper miał na liście 🤔 pamiętasz z jakich opcji POlitycznych byli Ci ludzie ? 

To wam przypomnę wszystkim co tak się tu zachwycają obecnym stanem władzy w PL

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

w tvn-ie :D 

I to by było na tyle. 😂🤣

Typowa odpowiedź durnego łba. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dorabia złego Niemca, nie odprowadza podatków od swojej pracy w Polsce na 500+, emerytury itp i ty jeszcze to popierasz ???

I u Arabów jak kupią Lotos ...

Gdyby nie Ludzie co niemca czy innego pracodawcę za granicą dorabiają to by nie jedno miasto i wiocha wyglądała jak 50lat temu. Mam znajomych co pracują nadal  i rodzinom w Polsce jeszcze kasę wysyłają. 

Sam dorabiałem  za granicą, i  nie pier**lcie że Ci ludzie kasy do kraju nie przywożą. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

I to by było na tyle. 😂🤣

Typowa odpowiedź durnego łba. 

durnego łba to szukaj w swoim domu

nie rozumiesz co powiedziałem to się nie odzywaj

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

durnego łba to szukaj w swoim domu

nie rozumiesz co powiedziałem to się nie odzywaj

Za to Ty wszystko rozumiesz tylko szkoda że na opak ciemniaku. 

Naogląda się taki PISuaru i myśli że mundry. 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Za dużo puzli w tej większości aby było inaczej.

Sąd wydaje wyroki. Temida jest nie bez powodu ślepa. Sprawiedliwość zależy od punktu siedzenia. Czego nie rozumiesz?

Przecie spróbowali..

To sie nie buduje za bardzo a łączy kontenery. Kończy się paliwo - wymieniasz reaktor. Jak w łodzi podwodnej. Czeba mieć zatym zapas reaktorów i zaplecze aby stary odkorkować i zatankować. Widać firma nie rokuje na te czynności tak jak istnieją inflanty. Coś tam gdzieś już zaistniała na tym forum taka wątpliwość gdy omawialiśmy negatywną opinię o tym zdaje się ABW...

urzędasa a więc i rząd nie powinny interesować ekonomiczne aspekty prywatnych biznesów i jedyne argumenty za lub przeciw to ew szkodliwości lub nie dla otoczenia a w tym przypadku jeszcze sproporcjonalizowanej do alternatyw i choć to jest oczywiste to mamy koncesjonozę już przysłowiową na każdym kroku. Nieuchronnie prowadzi to do korupcji i nieuczciwej walki rynkowej za pomocą czy to przekupnych czy zwyczajnie głupich urzędasów jakimi są z samej ich natury a nie ma mechanizmów np koncesjonowania bycia politykiem czy jaką szumowiną co się do drzew przywiązuje raz w obronie czegokolwiek raz przeciwko o czym nie ma najmniejszego pojęcia i tak samo urzędasy to ciemna masa w temacie energetyki jądrowej a chcą decydować niejako prewencyjnie a że teraz te poeby od obrony jakichś niedozdechłych robaczków czy chwaścików w Polsce są istotną siłą polityczną i to w koalicji rządzącej to obawiam się że wszystko co protechnologiczne będzie przez nich torpedowane dla samej zasady wszak merytorycznie to półgłówki i jedynym kryterium dla SMRów może być porównanie czy już gdzieś na planecie działają w sensownej skali czy Polska ma być tym pierwszym poligonem doświadczalnym i żadnych więcej argumentów nie ma prawa używać jakiś państwowy dupek (czy żeński jego odpowiednik) bo jest niesprzecznie w temacie ignorantem.
Możemy mieć do czynienia ze zwykłą walką koncernów z wykorzystaniem przyrodzonej urzędniczej ciemnoty a nie jakąkolwiek merytorykę tak jak z wynarodowieniem polskiej gospodarki pokomuszej było.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

A udało mi się tak w jednej kwesti i to w 6 miesięcy. Hajs który wyłożyłem zwrócił się i jeszcze połowę tego do przodu 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

No przywożą tylko gdzie ja potem wydają....

Odpowiem za siebie. Remontują dom , spłacają rodzinę,  kupują ziemię , spłaciłem kredyt na maszyny rolnicze...Nie każdy co zarobi przepusci przez d*pę, chociaż na życie też coś zawsze szło z tych pieniędzy. Mogłem więc odłożyć dzięki tej możliwości. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Odpowiem za siebie. Remontują dom , spłacają rodzinę,  kupują ziemię , spłaciłem kredyt na maszyny rolnicze...Nie każdy co zarobi przepusci przez d*pę, chociaż na życie też coś zawsze szło z tych pieniędzy. Mogłem więc odłożyć dzięki tej możliwości. 

Bardzo dobrze pogratulować...

15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No jak to gdzie, w Lidlu, Biedronce, Ikei i u handlarza Passatów xD 

Tak też można, lub nawet  przeznaczyc na większe%

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Dlatego trzeba wszystko przemyśleć a nie robić na hurra, a potem zastanawiać się co z tym zrobić i jak wykorzystać, mamy idealny przykład takiej inwestycji na mierzei wiślanej, przekop jest, ale czy jest on w jakiś sensowny sposób wykorzystywany oprócz kilku turystycznych łódek rocznie ...

A w przypadku inwestycji "w miedzy" trzeba najpierw podpisać porozumienie z sąsiadem, mieć na to papier i dopiero brać się za inwestycje ... 

Znaczyy... I tak był progres. Czechom kazali się w dupę całować w sprawie kopalni a tu przynajmniej się za dużo nie odzywali.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v