Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli nietrafione decyzje polityczne beda traktowane jako przestepstwo,

Takiego delikwenta można odwołać czego PIS nie zrobił , menagerowie firm państwowych mogą zaczać się bać trudnych decyzji bo w razie nie trafionej inwestycji i powrotu PIS mogą tez być pociągnieci do odpowiedzialnośći a to może być szkodliwe . Sledztwo powinno być przeprowadzone bo nieraz to nie są nietrafione decyzje a wyprowadzanie srodków i Ardanowski powinien imunitet stracić .

Opublikowano

Okazało się, że za chryją wyborczą w Rumunii nie stoi Moskwa, tylko kumple Tuska z EPP, którzy sfinansowali tiktokową kampanię rzekomo prorosyjskiego kandydata i na tej podstawie doprowadzili do unieważnienia wyborów, zwalając winę na Putina. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał(a):

Takiego delikwenta można odwołać czego PIS nie zrobił , menagerowie firm państwowych mogą zaczać się bać trudnych decyzji bo w razie nie trafionej inwestycji i powrotu PIS mogą tez być pociągnieci do odpowiedzialnośći a to może być szkodliwe . Sledztwo powinno być przeprowadzone bo nieraz to nie są nietrafione decyzje a wyprowadzanie srodków i Ardanowski powinien imunitet stracić .

dlatego jak najmniej państwowego w .. państwie bo urzędas nie dość że najczęściej nieudacznik i swojego nie potrafiąc zbudować pcha się na synekury państwowe to jeszcze cykor bo nie tylko presji/ryzyku rynku podlega ale i politycznej/mu
Wcale nie musi być złodziejem aby fatalnie dla firmy nią zarządzać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale prywatny kapitał bez wsparcia rzadowych funduszy , gwarancji pożyczkowych i innych bonusów nie inwestuje  chętnie w drogie projekty . Firmy państwowe to przechowalnie patologi ja wiem ale 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

nawet na ardanowskiego znalezli haki! jakos nie wierze ,by rudy mowiac wprost, ze bedzie lamal prawo, by to prawo chronic, nie zlamie prawa, by potem mozna go za to scigac. jesli nietrafione decyzje polityczne beda traktowane jako przestepstwo, to kazdego mozna wsadzic. zaczalbym od ksiecia mazowieckiego, poten jan 3 sobieski za wieden, a juz za 1525 zygmunta starego w dyby bym wsadzil. potem by sie znalazlo cos na poniatowskiego. a na becka i moscickiego za zniszczenie kraju !? potem wsadzilbym bolka i balcerka za zamrożenie gospodarki. na rudego tez sie cos znajdzie! zlamali niepisane prawo nie wsadzania siebie na wzajem. ciekawe gdzie beda uciekac?!

Ardanowski sam bardzo lodów nie kręcił ale kumpli z pisu krył. W sprawie Bielmleku krył swojego kumpla byłego senatora pisu Romańczuka upadek zadłużonej mleczarni określił jako winę rolników. Poszkodowanych około 1 tys musiało jeszcze na koniec kasę mleczarni dopłacać. Tak pis dymał rolników w Bielsku Podlaskim i okolicach.

Sąsiedzi popłynęli na 27 tys za mleko przepadło prawie 50 tys za udziały w spółdzielni ale i tak dobrze, że drugich 50 tys dopłacać nie musieli. Bo pisiorki zrobiły wałek, że spółdzielców oszukali na podwojenie wkładu. A jak długów narobili to musieli spółdzielcy jeszcze dopłacać po tym jak stracili. Sąsiedzi już chyba się wypisali jak ten wał był. A teraz dalej głosują na pis ot taka pisowska ciemnota. Pis oszukał ale na pis głosować trzeba.

Nie wiem czy to w związku z kredytem dla tej mleczarni Ardanowski ma zarzuty czy jeszcze co innego wywinął.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał(a):

🤣

oczywiscie ze nie wszyscy ..jak w kazdym narodzie.

podneciles sie facetem ??  to przyjedz do krakowa znowu-klubow gejowskich podobno pelno.

To o co chodzi "onuca" oni tam mają taką proważoność z Putinem jak i my z Tuskiem i bodnarem. 

No, na jakiej ulicy? Może brackiej?😁

Kiedyś jeździłem co miesiąc później co 3 teraz co pół roku, może zajadę do ciebie to pokażesz mi tą  talerzówke 😁

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Uciekł do uciekł, nie podniecaj się Oliwa sprawiedliwa jeśli jest winny to i tak beknie i tak. 

Opublikowano

Prowadząc nieudolnie walkę z posłem Romanowskim organy ścigania wsadziły rząd na niezła minę. Naruszanie praworządności i praw człowieka wymaga ciszy. Szczególnie międzynarodowej. Wie to każdy dyktator, mały i duży, wiedzą to również zarządcy UE, którzy przez cały rok udawali, że nie widzą tego co się w Polsce dzieje. Śmierdziało mocno, ale każdy udawał, że nic nie czuje. I teraz Węgry wrzuciły im ten śmierdzący problem na stół. A jest to problem, którego nie da się szybko rozwiązać i zaciekawi cały świat. Trzeba będzie się do tego odnosić. To będzie trwać. A każdy ruch rządu polskiego będzie tylko rozgrzebywaniem rzeczy, której lepiej nie dotykać. Dlatego śmiesznie brzmią rzucane mediom groźby polskich ministrów, jak to teraz przeczołgają Węgry i kto im w tym pomoże. Orban właśnie kupił colę, popcorn i wygodnie rozparł się w fotelu. Wie, co robi, bo chętnie porozmawia o polskiej demokracji na różnych międzynarodowych forach.

Mariusz Muszyński – prof. na Wydziale Prawa i Administracji UKSW

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, nie napisał(a):

Orban właśnie kupił colę, popcorn i wygodnie rozparł się w fotelu. Wie, co robi, bo chętnie porozmawia o polskiej demokracji na różnych międzynarodowych forach.

i co mu z tego przyjdzie? 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Bo się z nim spotykał mimo ataku Rosji na Ukrainę. 

Bo interes Węgier ważniejszy jest, niż interes Ukrainy. Polacy się jeszcze tego nie nauczyli. A teraz ukraince na nas srają, i jeżdżą z banderowską flagą rosomakami!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v