Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał(a):

Może to chwilowe i koledzy partyjni dołączą do Pana Romanowskiego na Węgrzech? Tak ze względu na rodzinny charakter świąt.🤣

no ale żeby "bilans wyszedł na zero" Polaków na Węgrzech to jest tam jeszcze kto kogo można zawezwać bez obawy że o azyl nie wystąpi?

Opublikowano
14 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

tusk wzywa do podpisania ustawy migracyjnej, uszczelnienia systemu!!! ten sam rudy leb chcial karac polske za nieprzyjmowanie inzynierow!!!! a jak sie okazalo,ze beda budowali zaporw na wschodzie, to malo sie nie zesral!!! a teraz jaki to ojciec narodu????!!!! ja p......le! szopka!

I to jest świetny przykład że Tuska rusza tylko krzywda Niemiec 😂   prawdziwy patriota to trzeba przyznać...

Niemiecki ...

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

szczerze Niemcom pozazdrościć patriotów
szkoda że my takich nie mamy

nie mam pod ręką żadnego Niemca ale naprawdę bym w tej chwili pogratulował mu Tuska

jakoś tak mnie naszło (świąteczny ten już klimat czy co?)
Może wystosujmy ogólnospołeczny list gratulacyjny z tysiącami podpisów i wyślijmy gdzie tam najstosowniej; nie wiem - do jakiego bundestagu czy gdzie?

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

przypominam wam ludziom ze wschodniej polski ze boicie sie panstwa. ktore obecnie nie stanowi zadnego zagrozenia dla polski i juz nigdy nie bedzie a nie widzicie realnego wroga..

znowu mam pisac o wiejskiej ciemnocie, wnukach kalmukow, sierotach po prl-u ??

12 godzin temu, mirro napisał(a):

Szkoda że nie wróci na AF to bym se dopiero łacha podarł.

ja z nim pare razy dyskutowalem ..niewarto

tam bylo jeszcze na koncu pare o choc powinno byc 0

12 godzin temu, mirro napisał(a):

A nie Szczepanito?

12 godzin temu, Wpaw napisał(a):

To mnie jeszcze nie było. 

dzien twojej rejestracji na af jest kwintesencja ciebie..jestes jednym wielkim zartem 🤣

nie mielisice wczesniej internetu ?

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

dzien twojej rejestracji na af jest kwintesencja ciebie..jestes jednym wielkim zartem 🤣

nie mielisice wczesniej internetu ?

Ładujesz się w gips 😁 nie wiedziałem że jest taka strona że rolnik spod Krakowa jest najmądrzejszy. Szukałem czegoś i wyskoczyło mi AgroFoto przeczytałem kilka stron o uprawie zbóż i postanowiłem się zarejestrować. W Krakowie bywałem raz w miesiącu przez ostatnie 12 lat, ładne miasto 💯 razy ładniejsze od Warszawy, tylko szkoda że ludzie twojego pokroju mieszkają tam 😁

Opublikowano
Godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

Potrafisz wymienić kogoś, kto do tego dream teamu nie pasuje?

No nie. Ale szerokiego składu nie może być, bo klatka do obwożenia niewielka. A że teraz trza mocno dbać o dobrostan, to i zaraz wymiana na większą byłaby konieczna. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

wyskoczyło mi AgroFoto przeczytałem kilka stron o uprawie zbóż i postanowiłem się zarejestrować

Ja, jak przeczytałem te kilka stron o uprawie zbóż, to przestałem uprawiać zboża.😂

• Haha 2
Opublikowano

af powstalo 18 lat temu,  pomysl wyszedl z ppr-pierwszy portal rolny, on w 2004 zaczal dzialalnosc, 

ppr nie dawal mozliwosci wstawiania  zdjec i temu upadl.

14 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ładujesz się w gips 😁 nie wiedziałem że jest taka strona że rolnik spod Krakowa jest najmądrzejszy. Szukałem czegoś i wyskoczyło mi AgroFoto przeczytałem kilka stron o uprawie zbóż i postanowiłem się zarejestrować. W Krakowie bywałem raz w miesiącu przez ostatnie 12 lat, ładne miasto 💯 razy ładniejsze od Warszawy, tylko szkoda że ludzie twojego pokroju mieszkają tam 😁

byly takie lata ze  w krakowie bywalem raz w roku-wniosek na doplaty zlozyc 🤣. po latach codziennego bywania znudzilo mi sie .

na szczescie ludzi twojego pokroju jest w krakowie mniejszosc. mentalnosc "podkarpacka" sie nie przyjela.

az sie boje zapytac w jakim szpitalu byles co miesiac na kontroli 🤣

Opublikowano
21 minut temu, Wpaw napisał(a):

W Krakowie bywałem raz w miesiącu przez ostatnie 12 lat, ładne miasto 💯 razy ładniejsze od Warszawy,

Warszawa została zburzona , Kraków mniej ucierpiał w czasie wojny , 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ładne , ale weź się przejedź dorożka kuźwa 5 min 200 zł 🤦 nie skorzystałem 

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał(a):

przypominam wam ludziom ze wschodniej polski ze boicie sie panstwa. ktore obecnie nie stanowi zadnego zagrozenia dla polski i juz nigdy nie bedzie a nie widzicie realnego wroga..

Powiem tak. Bo dla nas ludzi ze wschodniej Polski linia obrony jest zawsze ma Wiśle. Obojętnie z której strony atakują.🤣

• Haha 1
Opublikowano

bosak powiedzial prawde. spojrzmy w stecz. wchodzac do unii mielismy miec otwarty rynek, wieprzowina zywiec miala byc sprzedawana na rownych warukach w niemczech. trach i nagle okazalo sie ,ze nie mamy monitoringu aujeszky. nagle wymyslono brak monitoringu dla choroby, ktorej u nas praktycznie nie bylo. na studiach tylko wspomina sie o niej, a zeby lekarze ja zobaczyli nagrali jeden film ,jak zachowuje sie maciora w stadium rozwoju. w inspekcji byl pokazywany jako instruktażowy. powiedziano,ze nesli ja zwalczymy to otworza sie bramy nieba. no tak , otworzyla sie brama asf i prawdziwa glupota urzednikow. wybijanie stada w promieniu 3 albo 6 km, bo gdzies u faceta stwierdzili asf. dlaczego az tak rygorystycznie? jesli zakladano, ze asf przenosi sie przez sline dzikow, odchody. jakie zagrozenie stanowi obora 3 km dalej, skoro dziki laza pod domem? mozna bylo wybic stado zarazone, innne objac scislym nadzorem, przebadac. wybijanie zamiast badania - bestialstwo w wydaniu IW!!! mandaty za zbyt duze oczka w siatkach, bo mucha moze wleciec, za maty dezynfekcyjne przy każdym wjezdzie. nawet nie pozwolili klasc zwyklych gabek, tylko maty z certyfikatami , a potem sie nagle okazalo ze mata jaka kolwiek. my asf mielismy, a jak patrzylem na sasiadow jak nozem odciete-tam nie bylo. podobno u nich dzikow nie ma, odra jest zbyt szczelna, a te muchy ktore u nas roznosza wirusa , u nich nie lataja!!! nie na taka unie glosowalem !

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

bosak powiedzial prawde. spojrzmy w stecz. wchodzac do unii mielismy miec otwarty rynek, wieprzowina zywiec miala byc sprzedawana na rownych warukach w niemczech. trach i nagle okazalo sie ,ze nie mamy monitoringu aujeszky. nagle wymyslono brak monitoringu dla choroby, ktorej u nas praktycznie nie bylo. na studiach tylko wspomina sie o niej, a zeby lekarze ja zobaczyli nagrali jeden film ,jak zachowuje sie maciora w stadium rozwoju. w inspekcji byl pokazywany jako instruktażowy. powiedziano,ze nesli ja zwalczymy to otworza sie bramy nieba. no tak , otworzyla sie brama asf i prawdziwa glupota urzednikow. wybijanie stada w promieniu 3 albo 6 km, bo gdzies u faceta stwierdzili asf. dlaczego az tak rygorystycznie? jesli zakladano, ze asf przenosi sie przez sline dzikow, odchody. jakie zagrozenie stanowi obora 3 km dalej, skoro dziki laza pod domem? mozna bylo wybic stado zarazone, innne objac scislym nadzorem, przebadac. wybijanie zamiast badania - bestialstwo w wydaniu IW!!! mandaty za zbyt duze oczka w siatkach, bo mucha moze wleciec, za maty dezynfekcyjne przy każdym wjezdzie. nawet nie pozwolili klasc zwyklych gabek, tylko maty z certyfikatami , a potem sie nagle okazalo ze mata jaka kolwiek. my asf mielismy, a jak patrzylem na sasiadow jak nozem odciete-tam nie bylo. podobno u nich dzikow nie ma, odra jest zbyt szczelna, a te muchy ktore u nas roznosza wirusa , u nich nie lataja!!! nie na taka unie glosowalem !

Teraz Choroba niebieskiego języka .

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mirro napisał(a):

Ja, jak przeczytałem te kilka stron o uprawie zbóż, to przestałem uprawiać zboża.😂

Niektórzy panowie mają dużą wiedzę, nie będę tu wymieniał ale pewnie wiecie o kogo chodzi.

19 minut temu, jacus napisał(a):

af powstalo 18 lat temu,  pomysl wyszedl z ppr-pierwszy portal rolny, on w 2004 zaczal dzialalnosc, 

ppr nie dawal mozliwosci wstawiania  zdjec i temu upadl.

byly takie lata ze  w krakowie bywalem raz w roku-wniosek na doplaty zlozyc 🤣. po latach codziennego bywania znudzilo mi sie .

na szczescie ludzi twojego pokroju jest w krakowie mniejszosc. mentalnosc "podkarpacka" sie nie przyjela.

az sie boje zapytac w jakim szpitalu byles co miesiac na kontroli 🤣

Ponoć to yacenty założył. Ja nie jestem z Podkarpacia, co masz do Podkarpacia kiedyś z takim Jackiem stamtąd u Niemca pracowałem całkiem spoko gość. 

Nie jeżdżę sam ze sobą.

15 minut temu, jarecki napisał(a):

Warszawa została zburzona , Kraków mniej ucierpiał w czasie wojny , 

Bo się poddali od razu woli niemieckiej.

12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ładne , ale weź się przejedź dorożka kuźwa 5 min 200 zł 🤦 nie skorzystałem 

Daj spokój nie jeździłem, ale mimo to jest tam co zwiedzać i gdzie chodzi.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, mirro napisał(a):

ja czasem zasieję zamiast ugorowania jak mnie czasem chwasty z warzyw wygonią z pola no i w tym roku też mamy - całe 30 arów :D  bo skrzyp się paskiem zanadził no i aby zachować co na ew zasiew swojego ziarna bo już trzy lata w zasieku leżała i ... nno powschodziła ale ze dwa tyg. później od jednocześnie sianych świeżymi nasionami

nawet miałem nadzieję że nie powschodzi no ale mnie "zawiodła" xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v