Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

U nas w Polsce tylko krowy zbrakowane zostają a reszta export.

Bo u nas spożycie wołowiny jest znikome... Jemy średnio 45kg wieprzowiny, 26kg drobiu i uwaga, 1,8kg wołowiny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Nie chcę raportu tylko mi napisz na jakiej podstawie twierdzisz że unia jest zacofana i co maja chiny i ameryka czego nie ma unia? To proste pytanie i zakładam że rozumiesz bo to nie przerasta twoich wątłych zdolności intelektualnych,

serio ? firmy straciły konkurencyjność a ty głupa palisz ? 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dystans-miedzy-UE-a-gospodarkami-USA-czy-Chin-rosnie-Spada-konkurencyjnosc-unijnych-firm-8824699.html

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo u nas spożycie wołowiny jest znikome...

Bo? Droga ludzi nie stać.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To wywal komputer lub telefon z którego teraz piszesz, bo przypłynął z Chin ...

Microsoft chciał produkować w Wrocławiu ale rudy wygonił do Niemiec 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Bo? Droga ludzi nie stać.

Cena to jedno, drugie to trzeba ją umieć zrobić żeby była smaczna. Wieprzaka czy kuraka to każdy zrobi, a do wołowiny czy gęsiny trzeba mieć umiejętności kulinarne.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Cena to jedno, drugie to trzeba ją umieć zrobić żeby była smaczna. Wieprzaka czy kuraka to każdy zrobi, a do wołowiny czy gęsiny trzeba mieć umiejętności kulinarne.

Małpę nauczysz, człowieka tym bardziej. Ja myślę że głównie cena robi robotę. 

Opublikowano

wyborcy rudego brawo 

Rodzina tragicznie zamo* do wanego żołnierza Mateusza Sitka, według obowiązujących przepisów może dostać odszkodowanie w wysokości 36 tys. brutto. Tymczasem Sąd Okręgowy w Warszawie zasądził właśnie na rzecz obywatela Etiopii 40 tys. zł zadośćuczynienia za niesłuszne umieszczenie go w strzeżonych ośrodkach dla cudzoziemców w Polsce na 179 dni. Przypominamy, że dostał się on tutaj nielegalnie!
Nielegalni imigranci zaczynają się sądzić o odszkodowania od naszego Państwa. Np. trwa proces trzech Afgańczyków, żądają łącznie 240 tys. zł zadośćuczynienia za niesłuszne zatrzymanie. Będą przesłuchiwani jako poszkodowani w Niemczech i UK, bo tam już się dostali i tam przebywają.
W kolejce są już inni imigranci. Imigrantów reprezentują adwokaci powiązani z aktywistami działającymi na granicy.
Opublikowano

Gęsi w tym roku dobrze się sprzedają, miałem trochę

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie w każdej knajpie zjesz dobrze zrobioną wołowinę, a tam podobno gotują profesjonaliści ...

Może i masz trochę racji, bo ch*jowa jest wołowina w knajpie, albo hukowe mięso.

Opublikowano
dysydent napisał:

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

PIS mówił o ustawie lex TVN

no właśnie; czymże różni się pisowskie "lex tvn" od teraz Tuskowego de facto kontrolowania politycznego mediów i prywatnych choćby tylko po przez nadzór czyje one są?

Motywem raczej...

Opublikowano (edytowane)

ku pamięci ....

image.png.9a212ea5c7ff2ae22868169410a7f074.png

danke donald! 

--------------------------------

image.png.ac3c066a50dc71877c87c224c106f547.png

Konwojowany przez policję, zakuty w kajdanki, poderżnął sobie gardło i nie żyje. 

to chyba pierwszy taki przypadek na świecie

(tak samo było z brzeską, związała się, polała benzyną, podpaliła i zniknęła pojemnik po benzynie)

Oczywiście sprawa dotyczy Collegium Humanum, w którą zamieszani są najwyżsi urzędnicy naszego państwa.

ciekawe czy jemu też obiecali uczciwy proces?

Romanowski też pewnie by się zaciął kajdankami w miejscu bez kamer

w lesie znaleziono ciało byłego komendanta policji w toruniu

seryjny samobójca powrócił?

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

https://tvn24.pl/swiat/magdeburg-niemcy-kierowca-wjechal-w-ludzi-na-jarmarku-bozonarodzeniowym-st8231546 wygląda że tym razem to nie ,,biedny inżynier,, a lekarz mieszkający i pracujący 18 lat w Niemczech...https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-atak-w-magdeburgu-wladze-podaly-tozsamosc-zamachowca,nId,7880165 o proszę nowe informacje  https://wiadomosci.wp.pl/media-o-zamachowcu-z-magdeburga-byly-muzulmanin-krytykowal-niemcy-za-islamizacje-europy-7105560639445760a krytyk islamizacji wjeżdża w Bożonarodzeniowy jarmark świąteczny? Coś mi tu nie gra!

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał(a):

Motywem raczej...

Oba motywy mają charakter polityczny dla własnych potrzeb . ,, Ciszej jedziesz , dalej zajedziesz ''  Gdyby Pis nie komentował sprawy TVN  to i Tusk by temat olał .

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Leszy napisał(a):

W teorii celem istnienia partii jest realizacja swego programu, a ten można realizować tylko jak się wchodzi w skład koalicji. Jednak dla konfederacji to pewnie by był strzał w kolano. Po kadencji w rządzie raczej ci konkretni wyborcy by zaczęli szukać nowej alternatywy.  

program partii w polityce jest tylko po to aby dojść do władzy a nie go realizować a skoro post Twój rozpoczął zwrot - "w teorii" to piszę to tylko by doprecyzować a nie dyskutować czy pouczać bo doskonale to wiesz a zatem liczę się z tym że trafniej ode mnie możesz oceniać los Konfederacji gdy jakimś sposobem podejmie się współrządzenia w demokratycznym układzie.
Jeśli to zestawić jaka w swej genezie ta konfa jest z tymi ostentacyjnymi pluciami na demokrację i pogardą dla osobnika ze środka tej tzw średniej statystycznej przekroju społecznego to może jednak starajmy się tę konfę zachęcać do demokratycznej drogi do władzy. Wiem - marna nadzieja na powodzenie że sama konfa w to uwierzy i pójdzie tą drogą no ale jeśli nie pójdzie to nie żadnym programem zechce do władzy dochodzić a w tedy najlepszym wyjściem na nich zanim będzie za późno

13 godzin temu, mirro napisał(a):

Też mnie to męczy. Dlatego też, ten tego i takie tam ..........

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

program partii w polityce jest tylko po to aby dojść do władzy a nie go realizować

PIS  zmienił troche praktyke bo sporo programu przedwyborczego wprowadził w życie , i kto został populistą PIS czy PO ? I to jest pytanie odnosnie parti populistycznej .

Orlen wprowadził rabat na paliwa 25 gr i tu zj***li temat , Obajtek dawał rabat  bez haczyków a teraz trzeba wydać 10 zł w sklepie żeby skorzystać pewnie ta kawa z bonusem dla Owsiaka przejdzie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, jarecki napisał(a):

PIS  zmienił troche praktyke bo sporo programu przedwyborczego wprowadził w życie , i kto został populistą PIS czy PO ? I to jest pytanie odnosnie parti populistycznej .

Orlen wprowadził rabat na paliwa 25 gr i tu zj***li temat , Obajtek dawał rabat  bez haczyków a teraz trzeba wydać 10 zł w sklepie żeby skorzystać pewnie ta kawa z bonusem dla Owsiaka przejdzie 

Teraz to i PO jest populistyczną partią. Chociaż w wcześniejszych latach to PiS bardziej do tej definicji pasował. Głównie z narracją o walce z układem, odsunięcia elit od władzy, czy odwoływanie się do jakiś wrogów zewnętrznych. 

Opublikowano
jarecki napisał:

PIS  zmienił troche praktyke bo sporo programu przedwyborczego wprowadził w życie , i kto został populistą PIS czy PO ? I to jest pytanie odnosnie parti populistycznej . Orlen wprowadził rabat na paliwa 25 gr i tu zj***li temat , Obajtek dawał rabat  bez haczyków a teraz trzeba wydać 10 zł w sklepie żeby skorzystać pewnie ta kawa z bonusem dla Owsiaka przejdzie

Tego no... Populista odwołuje się w swej demagogii do ludu ciemiężonego przez elity. No to kto to populista?

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Leszy napisał(a):

Teraz to i PO jest populistyczną partią. Chociaż w wcześniejszych latach to PiS bardziej do tej definicji pasował. Głównie z narracją o walce z układem, odsunięcia elit od władzy, czy odwoływanie się do jakiś wrogów zewnętrznych. 

właśnie jednego czego PiS z obietnic nie wypełnił to rozwalenie pomagdalenkowego układu  i cała reszta nie ma znaczenia bo ten układ i tak zostanie rozwalony a wręcz sam się zapadnie i to co rozdał PiS biedocie i tak ta biedota utraci i to jeszcze z nawiązką bo pokomunistyczne bydlactwo poczuło się aż nazbyt nachalnie bezkarne i teraz widzimy jak sobie poczyna zatem dopuścimy do władzy jeszcze coś gorszego od całego POPiSu a że mało co jest już do ratowania polskiego w Polsce to trzba będzie wrócić do punktu wyjścia czyli tak gdzieś w okolice późnego jaruzelskiego.
Jeszcze dodam że sytuację komplikuje geopolityka współczesna bo ta utrudnia ten powrót z jednoczesnym zachowaniem suwerenności

oczywiście to wielki skrót co napisałem ale o szczegółach naszej degeneracji pisuję tutaj od wielu lat i kto stały czytelnik na pewno wie o co mi chodzi

@galan99 zapewne podsumował by to krótko - "leżymy i kwiczymy" - a ja dodam - i krew powoli już spływa jak w uboju rytualnym a tylko jeszcze inni się nie dogadali komu dostanie się mięcho

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał(a):

Pamiętacie ciamajdan i wyłączenie sygnału TVP , jakoś cicho o tym kto wyłączył , czyżby Amerykanie to ich firma nadaje sygnał TVP ? No i wczoraj rocznica przejęcia TVP przez KO .

Cicho bo nie dawno sąd wywalił do kosza pozew Adamczyka i uznał go za nielegalnego prezesa tvp i tai przed przejęciem władzy w tvp przez obecny rząd. Okres ciemnoty w tvp się zakończył wszystko wróciło do normy i jest na legalu.

11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Roman a gdzie tu masło? Masła ni ma a @nie płakał że takie drogie a w niemieckim Lidlu po 4,50 kostka. Normalnie szok. Życie was kopie pluje wam w twarz a wy że deszcz pada. Z tej Tuskowej biedy Polska zrobiła się liderem zakupu aut w Europie. Sklepy zawalone ludźmi do kas kolejki na parkingach szpilki nie wsadzisz przysłownej a ty z siebie głupca robisz dalej. Komu ty to wklejasz?

Opublikowano
25 minut temu, dysydent napisał(a):

właśnie jednego czego PiS z obietnic nie wypełnił to rozwalenie pomagdalenkowego układu  i cała reszta nie ma znaczenia bo ten układ i tak zostanie rozwalony a wręcz sam się zapadnie i to co rozdał PiS biedocie i tak ta biedota utraci i to jeszcze z nawiązką bo pokomunistyczne bydlactwo poczuło się aż nazbyt nachalnie bezkarne i teraz widzimy jak sobie poczyna zatem dopuścimy do władzy jeszcze coś gorszego od całego POPiSu a że mało co jest już do ratowania polskiego w Polsce to trzba będzie wrócić do punktu wyjścia czyli tak gdzieś w okolice późnego jaruzelskiego.
Jeszcze dodam że sytuację komplikuje geopolityka współczesna bo ta utrudnia ten powrót z jednoczesnym zachowaniem suwerenności

oczywiście to wielki skrót co napisałem ale o szczegółach naszej degeneracji pisuję tutaj od wielu lat i kto stały czytelnik na pewno wie o co mi chodzi

@galan99 zapewne podsumował by to krótko - "leżymy i kwiczymy" - a ja dodam - i krew powoli już spływa jak w uboju rytualnym a tylko jeszcze inni się nie dogadali komu dostanie się mięcho

Unia upadła ale zielona i ekologiczna . Wciska ludziom PLANETA PŁONIE . h...J TAM Z TYM 

https://www.facebook.com/reel/923549465909696

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał(a):

h...J TAM Z TYM 

no fakt

spokojnych i bez bajzlu przygotowań do świąt
mi się nie udało bez bajzlu bo muszę poprawić malowanie dwu ścian bo jakieś plamy przebijają a już po malowaniu posprzątane i poustawiane
no w pi..du!

dobrze że choć farba została i wystarczy.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba są różne definicje populizmu , od zwykłych obiecanek po rewolucjonistów , owe rewolucje przeprowadzali populisci ot.  chociażby Rewolucja Francuska .

raesumując jak się ,, populistom '' coś uda to już nie populisci a rewolucjonisci , chyba ja wole populizm jako przekupstwo nie zrealizowane 

14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Cicho bo nie dawno sąd wywalił do kosza pozew Adamczyka i uznał go za nielegalnego prezesa tvp i tai przed przejęciem władzy w tvp przez obecny rząd. Okres ciemnoty w tvp się zakończył wszystko wróciło do normy i jest na legalu.

TVP formalnie i prawnie jest w likwidacji , znając życie to likwidator jest żeby jak najwiecej kasy wyciągnąć ,, gonić królika ale go nie złapać '' 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v