Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

..kto normalny doprowadza się do takiego stanu słonia morskiego  🤣

Normalny nikt. Chory na ciele może ale jak chory to już występuje z kanonu normalności. To tak jak z pytaniem o jajko i z Wami tu - co było pierwsze?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

A poprzednia władza nie miała czasem tak samo?

Wierzysz w Boga? Nie głosujesz na PiS, to proste - Tusk.

1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Miałeś osiem lat aby przywyknąć.

po-lszewizm dopiero od roku jest

widzę, że żyjesz w alternatywnej rzeczywistości 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Daj mu spokój, on wie tyle ile wyczyta w głupotach internetowych ... Z E10 największy problem jest przy dłuższych postojach, ale wystarczy taki motocykl np zalać na zimę 98ką, spalić cały zbiornik aby przeszedł przez układ i tyle ... U siebie po 1 października tankuje 98, zazwyczaj te 2 zbiorniki spale i mam układ zalany 98ka. Głównie chodzi o wytrącanie się wody z E10. Szkoda metalowego zbiornika.

Dawcy organów może i tak przeganiają 98ką a druga sprawa brak paliwa 98 na stacjach , tylko E-10 lewackie szajs.  Kosiarki spalinowe i Kosy ro***erdala paliwo Lewackie .

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał(a):

Dawcy organów może i tak przeganiają 98ką a druga sprawa brak paliwa 98 na stacjach , tylko E-10 lewackie szajs.  Kosiarki spalinowe i Kosy ro***erdala paliwo Lewackie .

Na większości stacji jest 98 bez problemu, na jakiś noname w Pierdziszewie Dolnym może nie ma ...

Opublikowano

"Żona ministra nauki Dariusza Wieczorka została dyrektorką na Uniwersytecie Szczecińskim. Nie byłoby to możliwe, gdyby na uczelni nie zmieniono regulaminu na początku 2024 rok" - piszą @p_figurski i @PatrykSlowik. 

Od 13 grudnia 2023 r., kiedy szczecinianin Dariusz Wieczorek został ministrem nauki, chronologia zdarzeń wygląda następująco:
3 stycznia 2024 r. żona rektora US została powołana przez Dariusza Wieczorka na członka Komisji Ewaluacji Nauki, co wiąże się z kilkutysięcznym wynagrodzeniem miesięcznie.
10 stycznia 2024 r. Uniwersytet Szczeciński wygrał w ministerialnym konkursie 28 mln zł na dofinansowanie projektów naukowych - jako jedna z trzech uczelni w całym kraju miał zaakceptowane wszystkie wnioski.
1 lutego 2024 r. rektor US zmienił regulamin Centrum Edukacji Medialnej i Interaktywności w taki sposób, że Beata Mikołajewska-Wieczorek, żona ministra nauki, mogła zostać dyrektorem centrum, gdy skończy się kadencja urzędującego dyrektora.
1 września 2024 r. Beata Mikołajewska-Wieczorek zaczęła pełnić obowiązki dyrektora centrum. Rektor US zaproponował jej kandydaturę na stanowisko dyrektora.
Od 1 września 2024 r. rektor US otrzymał podwyżkę od ministra nauki - dzięki temu zarabia więcej o ok. 10 tys. zł brutto miesięcznie.
26 września 2024 r. kandydatura Beaty Mikołajewskiej-Wieczorek, jedyna do zaopiniowania, została pozytywnie oceniona przez Senat US. Mikołajewska-Wieczorek jest dyrektorem.

Paweł Figurski
Z Patrykiem Słowikiem opisaliśmy, co musiało się stać, by żona ministra została dyrektorką na Uniwersytecie Szczecińskim (zmiana regulaminu). Rzeczniczka @MNiSW_GOV__PL zarzuca nam próbę niszczenia ludzi. O niszczeniu ludzi to dopiero napiszemy. 

Patryk Słowik
Paweł może mieć rację. Nerwowa reakcja pani rzeczniczki ministra Wieczorka może wynikać nie z tego, co już zostało opublikowane, tylko z tego, co jeszcze opublikowane nie zostało.

tak się dyma peowskich frajerów, bez mydła :D 

Opublikowano
galan99 napisał:

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Daj mu spokój, on wie tyle ile wyczyta w głupotach internetowych ... Z E10 największy problem jest przy dłuższych postojach, ale wystarczy taki motocykl np zalać na zimę 98ką, spalić cały zbiornik aby przeszedł przez układ i tyle ... U siebie po 1 października tankuje 98, zazwyczaj te 2 zbiorniki spale i mam układ zalany 98ka. Głównie chodzi o wytrącanie się wody z E10. Szkoda metalowego zbiornika.

Tak tak a krowa to piękny ptak... Każda wacha się starzeje, szczególnie w zbiornikach na stałe połączonych z atmosferą. Są paliwa E85 od wielu lat przed PiS a więc przed erą lewackości. 98 czy to ze spirytem czy bez zawsze korzystnie wpływała na układ paliwowy li co ważniejsze wolniej się starzeje dlatego ja to używam. W moim rębaku silnik wypalił w tym roku 2 litry trzyletniego paliwa ze zbiornika. I jak to się ma do dwuletniego terminu przydatności? Paliwa pełnię właściwości utrzymują do 6 miesięcy przy czym przy szczelnym baku samochodowym po trzech pojawiają się skutki utleniania czyli też i woda, która nie jest wielkim problemem bo wystarczy do niej dodać metanol względnie etanol lub izopropanol jak to w zamierzchłej przeszłości się robiło...

nie napisał:

@hubertuss na śniadanie było masełko czy margaryna :D :D 

To nie pierwsze zawirowanie z tym produktem kolego. Ale widzę, że temat nośny i przydatny.

mirro napisał:

1 godzinę temu, nie napisał(a):

Wierzysz w Boga? Nie głosujesz na PiS,

Bij PiS ,kto w Boga wierzy. 🤣

Już sobie to zacząłem rozrysowywać bo nie kumałem o co chodzi a tu proszę. Co oficer to oficer, rękę poda, staruszkę przez drogę przeprowadzi, w biedzie pomoże...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

Co oficer to oficer, rękę poda, staruszkę przez drogę przeprowadzi, w biedzie pomoże...

Tobie się z harcerzem pomyliło chyba.🤣

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał(a):

Co oficer to oficer staruszkę przez drogę przeprowadzi

tzw. oficer prowadzący :D 

14 minut temu, DTaras napisał(a):

To nie pierwsze zawirowanie z tym produktem kolego.

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Nie. To jest tylko kuźwa dziwne. Pedofil to by ten "związek" konsumował, kanibal pewno też. Bez przytyków ani osobiście - to jest przykład na pomieszanie pojęć a'la PiS za co m.in. ich nie szanuję. Wcześniej napisałem inaczej ale admin chyba nie puścił.

to miał byc "sarkazm" z mojej strony

Opublikowano
mirro napisał:

Tobie się z harcerzem pomyliło chyba.🤣

Jeszcze to przemyślę...

jahooo napisał:

to miał byc "sarkazm" z mojej strony

No to się wszystko zgadza. Starszy Pan miał sarkazm ale taki na pograniczu chamstwa na wszystko co mu nie pasowało... Znów jak się sarkazmu używa to zawsze można powiedzieć, że to tylko takie żarty. Yachó - powtórzę, nie traktuj tego osobiście. Akurat to to sobie poukładałem. Jedynie ładnie ten tekst pasował do tego ich plastelinowego postrzegania rzeczywistości z ludnością na czele. Jesień jest to i nastrój minorowy.

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał(a):

"Żona ministra nauki Dariusza Wieczorka została dyrektorką na Uniwersytecie Szczecińskim. Nie byłoby to możliwe, gdyby na uczelni nie zmieniono regulaminu na początku 2024 rok" - piszą @p_figurski i @PatrykSlowik. 

Od 13 grudnia 2023 r., kiedy szczecinianin Dariusz Wieczorek został ministrem nauki, chronologia zdarzeń wygląda następująco:
3 stycznia 2024 r. żona rektora US została powołana przez Dariusza Wieczorka na członka Komisji Ewaluacji Nauki, co wiąże się z kilkutysięcznym wynagrodzeniem miesięcznie.
10 stycznia 2024 r. Uniwersytet Szczeciński wygrał w ministerialnym konkursie 28 mln zł na dofinansowanie projektów naukowych - jako jedna z trzech uczelni w całym kraju miał zaakceptowane wszystkie wnioski.
1 lutego 2024 r. rektor US zmienił regulamin Centrum Edukacji Medialnej i Interaktywności w taki sposób, że Beata Mikołajewska-Wieczorek, żona ministra nauki, mogła zostać dyrektorem centrum, gdy skończy się kadencja urzędującego dyrektora.
1 września 2024 r. Beata Mikołajewska-Wieczorek zaczęła pełnić obowiązki dyrektora centrum. Rektor US zaproponował jej kandydaturę na stanowisko dyrektora.
Od 1 września 2024 r. rektor US otrzymał podwyżkę od ministra nauki - dzięki temu zarabia więcej o ok. 10 tys. zł brutto miesięcznie.
26 września 2024 r. kandydatura Beaty Mikołajewskiej-Wieczorek, jedyna do zaopiniowania, została pozytywnie oceniona przez Senat US. Mikołajewska-Wieczorek jest dyrektorem.

Paweł Figurski
Z Patrykiem Słowikiem opisaliśmy, co musiało się stać, by żona ministra została dyrektorką na Uniwersytecie Szczecińskim (zmiana regulaminu). Rzeczniczka @MNiSW_GOV__PL zarzuca nam próbę niszczenia ludzi. O niszczeniu ludzi to dopiero napiszemy. 

Patryk Słowik
Paweł może mieć rację. Nerwowa reakcja pani rzeczniczki ministra Wieczorka może wynikać nie z tego, co już zostało opublikowane, tylko z tego, co jeszcze opublikowane nie zostało.

tak się dyma peowskich frajerów, bez mydła :D 

Różnica między nami jest taka, że gdyby taka sytuacja a było ich wiele za pisu miała miejsce ty byś bronił, ze tak trzeba, że trzeba wyjaśnić a w ogóle to nie prawda. Ja ci napiszę, że tak, że widać, że to ma związek i jest i było załatwiane specjalnie. Mam nadzieję, że ktoś to wyprostuje. Trzeba to piętnować bo choć pomimo, że skala jest dużo mniejsza jak za pis to jednak powinno się to piętnować.

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

gdyby taka sytuacja a było ich wiele za pisu miała miejsce

to gdyby była czy było ich wiele - przedyskutuj to ze sobą :D 

23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

a było ich wiele za pisu miała miejsce ty byś bronił

podaj jeden przykład

23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

skala jest dużo mniejsza

właśnie bronisz swoich :D 

25 minut temu, hubertuss napisał(a):

Różnica między nami jest taka

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał(a):

Różnica między nami jest taka, że gdyby taka sytuacja a było ich wiele za pisu miała miejsce ty byś bronił, ze tak trzeba, że trzeba wyjaśnić a w ogóle to nie prawda. Ja ci napiszę, że tak, że widać, że to ma związek i jest i było załatwiane specjalnie. Mam nadzieję, że ktoś to wyprostuje. Trzeba to piętnować bo choć pomimo, że skala jest dużo mniejsza jak za pis to jednak powinno się to piętnować.

różnica jest taka ze pis rozpasał się w drugiej kadencji , a ci qurwa nie mają umiaru w pierwszym roku mimo deklaracji transparentności ...... i świadczy o tym jaki jesteś debil ...   

5 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

Nie jest tak z tym aż tak źle.

https://youtu.be/Bisy9YX7X40?feature=shared

pod warunkiem ze wlejesz i jedziesz to jest bee dla silnika gdy stoi np. traktor wytraca się woda  Szwecja rezygnuje z tego https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8711363,szwecja-rzad-obnizy-zawartosc-biopaliw-w-benzynie-i-ropie-krytyka-ekspertow-ds-klimatu.html

@hubertuss to dla takich dzbanów jak ty 

image.png.e0e2fa187510e7e955a5716e4f2207b2.png

Opublikowano
22 minuty temu, nie napisał(a):

to gdyby była czy było ich wiele - przedyskutuj to ze sobą :D 

podaj jeden przykład

właśnie bronisz swoich :D 

Niczego nie bronię. Widać wyraźnie, że akcja zrobiona pod awans żony ministra. Tu jest jeszcze jedna różnica ona tam pracuje i bierze kasę jednak za realną pracę w pise nie dość, że robota po znajomości to jeszcze w pracy się nie pojawiało wielu i kasa brana za nic. A przykłady możesz sprawdzać w kolejnych doniesieniach prokuratury. Teraz lasy państwowe na tapecie i fikcyjne posady po znajomości z pensją bez pracy. Dla kolegów z suwpolu.

21 minut temu, Roman176 napisał(a):

różnica jest taka ze pis rozpasał się w drugiej kadencji , a ci qurwa nie mają umiaru w pierwszym roku mimo deklaracji transparentności ...... i świadczy o tym jaki jesteś debil ...   

pod warunkiem ze wlejesz i jedziesz to jest bee dla silnika gdy stoi np. traktor wytraca się woda  Szwecja rezygnuje z tego https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8711363,szwecja-rzad-obnizy-zawartosc-biopaliw-w-benzynie-i-ropie-krytyka-ekspertow-ds-klimatu.html

@hubertuss to dla takich dzbanów jak ty 

Tyle razy ci pisałem i m bardziej wyzywasz tym bardziej widać twoją frustrację. Mnie naprawdę nie ruszają twoje wyzwiska. To świadczy o twojej zdolności intelektualnej nie mojej. Ja tobie jedynie współczuje.

Opublikowano (edytowane)

zeby oszolom z  solidarnosci  zostal czlonkiem rady ipn zmieniono ustawe-mial ledwo podstawowe wyksztalcenie...

https://ipn.gov.pl/pl/o-ipn/struktura/kolegium-ipn-1/sklad-kolegium-ipn/187816,Krzysztof-Wyszkowski.html

7 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Uczepiłeś się tej ceraty jak kulawy płotu Mi się tam u niego wszystko podoba, nawet on sam🤣 

to zazdrosc-nikt we wsi a nawet gminie nie ma takiej ceraty jak on.

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

okna se wyrwij z tej budy obok , bedo pasować do twoich ..kazde  inne jak ze śmietnika 🤣🤣🤣🤣🤣

ja se wypije jedno piwo wieczorem ...ty ile wlewasz w ten plecak przez dzień ...od czego tak skapciales człowieku ..kto normalny doprowadza się do takiego stanu słonia morskiego  🤣...

zobacz tak wygląda okno które ma coś 15 lat pewnie ...poka te swoje najtańsze badziewie i gownolit ..🤣🤣🤣🤣🤣🤣....znalezione na śmietniku ...żeby gmina ci drzwi nie wstawiła to byś dalej dywanem zasłaniał 😜🤣

IMG_20241121_195526 (1).jpg

ogarek nie jest alkoholikiem on tylo pije codziennie znaczy conocnie.🤣

a potem ma wizje -jego biale myszki sa i tak wieksze niz nasze 

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

on opowiada o sobie ...brudne łapy ma na fotce na FB ..a wciska ten syf i nędzę innym ...widać mu to pomaga na głowę 🤣...nie bez powodu pisze tyz  ciągle o pampersach bo wie co go czeka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.... sam doprowadzil sie do takiego stanu .😲

jak tam swatowie  ?? ile pampersow nie dzien idzie ??

6 godzin temu, DTaras napisał(a):

Normalny nikt. Chory na ciele może ale jak chory to już występuje z kanonu normalności. To tak jak z pytaniem o jajko i z Wami tu - co było pierwsze?

sam sie przekonales ze ogarek ma problemy ze zdrowiem psychicznym- zwykle okna spowodowaly u niego kryzys.

warto przypomniec powody jego paranoi-to malzenstwo jego syna z corka niedoleznych starcow.. do dzisiaj nie moze sie z tym pogodzic i dostaje schizy.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Czemu Sikorski nie powiedział w prost Ruskiemu że kłamie , tylko wyszedł czy uciekł .

Niemiecka dyplomacja nie WYSZŁA CZEMU ?.

Ławrow przyjeżdża tu, by kłamać na temat rosyjskiej inwazji i o tym, co Rosja robi w Ukrainie. Ja nie będę słuchać tych kłamstw — oświadczył. — Nie usiądę przy jednym stole z panem Ławrowem — dodał szef polskiego MSZ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v