Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

W tamtych czasach też były dzieci. I dzieci były wychowane na morderców i katów. Nie musiało być żadnych portali społecznych  wystarczył przekaz. O to mi chodziło 

Na roboty to nie było mu tak ciężko. Wiem co mówię bo tam było lżejsze niż zesłanie do obozu koncentracyjnego.

co ty możesz o tym wiedzieć - powtarzasz, to co w książkach przeczytasz, na robotach można było trafić nie lepiej, niż w obozie koncentracyjnym, wiele osób zginęło z niedożywienia, z chorób - nikt się nimi nie przejmował, tak samo można było zarobić kulkę w łeb

to, że kilka % roboników trafiło na wa miarę normalnych niemców i miało w miarę ludzikie warunki, nie zmienia obrazu całości

kiedys mimo wszystko rodzice bardziej się interesowali, co robią ich dzieci, a w razie wykraczania poza reguły, jak nie radziły sposoby werbalne nakłaniania latorośli do powrotu na dobrą drogę, zostawała jeszcze szpicruta

dziś nawet na dziecko krzyknąć nie wolno - bo to mu "psuje psychikię"

potem na rynek pracy trafiają takie dzieci-kwiaty, które dostają depresji, bo pracodawca coś od nich wymaga, a jak nie dają rady, to zwalnia

ludzie wychowani twardą ręką byli twardsi i się nie poddawali, a dziś co chwila informacje o "depresji"

Opublikowano (edytowane)

@jahooo Sam przyznajerz że kilka procent dobrze trafiło. Wiem że było różnie ale nie można zapominać że ludzie też trafili jeszcze gorzej. I jeśli resztki ludzkich zwłok. Chciałbyś tak chyba nie. Ja to wiem ty to wiesz. To zostaje do końca z tobą. .

Masz rację mówiąc o dziecku że w tej chwili nie ma wychowania. Niestety w tej chwili tak to wygląda, dziecko się nie ubierze, dziecko samo nie zje, dziecko samo .... Itp. 

Ty mówisz o pracy tych ludzi w przyszłości. Mówisz chyba o teraźniejszości. Bo to już się dzieje.  

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
5 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Ty mówisz o pracy tych ludzi w przyszłości. Mówisz chyba o teraźniejszości. Bo to już się dzieje.  

Uwierz mi, będzie jeszcze gorzej, dużo gorzej

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał(a):

u mnie piłka jest krótka - linkujesz szajs-zbuka czy co podobnego? acha; to znaczy że sam/a na tym siedzisz
i wszystko na twój temat

żadna naprawdę rozumna istota nie ma tam czego szukać no może ponad naukową ocenę przekroju społecznego na jaki doktorat z socjologii :P

Co powiada że niema  co szukać na szajs-zbuku .

Powiem ci że jest z czego się pośmiać . Dla Przykładu jak ministra powiada PRĄD Z PRĄDU . Ludzie ich wybrali  legalnie i sa zadowoleni i dumni z tego .

6 minut temu, jahooo napisał(a):

Jest bardzo dobrze ja sobie chwalę dobre czasy nastały aby tak było nadal .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jahooo napisał(a):

Takie czasy , jest postęp technologiczny to czemu młodzież ma nie korzystać z lepszego życia z lżejszej pracy

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał(a):

Dla Przykładu jak ministra powiada PRĄD Z PRĄDU . Ludzie ich wybrali  legalnie i sa zadowoleni i dumni z tego .

Przecież ktoś już wymyślił że w rzece jest prąd i trza go tylko oddzielić od wody.🤣

26 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

@jahooo Sam przyznajerz że kilka procent dobrze trafiło. Wiem że było różnie ale nie można zapominać że ludzie też trafili jeszcze gorzej. I jeśli resztki ludzkich zwłok. Chciałbyś tak chyba nie. Ja to wiem ty to wiesz. To zostaje do końca z tobą. .

Nie no zajebiaszcza radość że aparat zagłady w swojej pomysłowości jednych słał na śmierć od razu a innych do przymusowej roboty a ułamek procenta do końca rzezi doił krowy u bauera. Cel i tak był jeden. Mają zginąć natychmiast albo zginąć jak już zaharują się ku chwale III Rzeszy. Co tu roztrząsać. 

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał(a):

Takie czasy , jest postęp technologiczny to czemu młodzież ma nie korzystać z lepszego życia z lżejszej pracy

postęp technologiczny bierze się z systematycznej twórczej pracy, a nie z korystania z niej

jeśli społeczeństwo zacznie tylko konsumowac i  zyć z socjalu, czeka je to samo, co imperium rzymskie czy jakiekolwiek inne, które zatrzymało się w rozwoju

niestety, trwanie cywilizacji to ciągły rozwój i praca

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

postęp technologiczny bierze się z systematycznej twórczej pracy, a nie z korystania z niej

jeśli społeczeństwo zacznie tylko konsumowac i  zyć z socjalu, czeka je to samo, co imperium rzymskie czy jakiekolwiek inne, które zatrzymało się w rozwoju

Walka o władzę i wpływy .

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, galan99 napisał(a):

Jest bardzo dobrze ja sobie chwalę dobre czasy nastały aby tak było nadal .

"wszystko co dobre szybko się kończy

nie sądzisz że i tak jakoś podejrzanie długo te dobre czasy trwają?

na te różne zbuki i toki trzeba mieć czas zbędny do stracenia i już kwestia gustu kto ten właśnie teraz dobry na co traci/zużywa

czy zaś ta "dobroć czasów" to w końcowym rozrachunku nie jest coś złego to tu bym dyskutował

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
31 minut temu, jahooo napisał(a):

Młodzież nie żyje z socjalu , socjal kończy się mając 18 lat , skoro dają sobie radę to jest ok , zresztą dane GUS potwierdzają że młodzież pracuje , nawet obecnie jest rekordowy odsetek pracujących w wieku do 30 lat , nie wiem skąd się biorą te negatywne opinie o pokoleniu Z , 

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Przecież ktoś już wymyślił że w rzece jest prąd i trza go tylko oddzielić od wody.🤣

Nie no zajebiaszcza radość że aparat zagłady w swojej pomysłowości jednych słał na śmierć od razu a innych do przymusowej roboty a ułamek procenta do końca rzezi doił krowy u bauera. Cel i tak był jeden. Mają zginąć natychmiast albo zginąć jak już zaharują się ku chwale III Rzeszy. Co tu roztrząsać. 

a ni ma ?? 3 elektrownie wodne sa niedaleko.. w tym jedna zakonna .

sa rozne wspomnienia robotnikow przymusowych.. do roznych ludzi trafili.

Opublikowano
57 minut temu, jarecki napisał(a):

Młodzież nie żyje z socjalu , socjal kończy się mając 18 lat , skoro dają sobie radę to jest ok , zresztą dane GUS potwierdzają że młodzież pracuje , nawet obecnie jest rekordowy odsetek pracujących w wieku do 30 lat , nie wiem skąd się biorą te negatywne opinie o pokoleniu Z , 

A za co studiuje? A brak podatku do 26 roku życia ? Generalnie sporą część społeczeństwa korzysta szeroko z socjalu, wiele młodych związków żyje z 800 plus i zasiłków z opieki. To jest środa donikąd, ale o tym się głośno nie mówi. Państwo musi i ograniczy rozdawnictwo, jeśli chce ratować budżet.  Tu akurat twarda postawa władz UE ma moje poparcie. Mało masz styczności z młodym pokoleniem w pracy, ja to mam na codzien i widzę, że jest źle. 

Opublikowano (edytowane)

Minister Rolnictwa działa szybko ma zadanie do wykonania .

PIERWSZE OGNISKO CHOROBY NIEBIESKIEGO JĘZYKA W POLSCE. RZĄD WPROWADZA OBOSTRZENIA

Pierwsze ognisko choroby niebieskiego języka w Polsce. Rząd wprowadza obostrzenia

Na Dolnym Śląsku potwierdzono pierwsze w Polsce ognisko choroby niebieskiego języka. W związku z tym rząd ogłosił wprowadzenie specjalnych obostrzeń, które mają objąć całe województwo dolnośląskie, w tym Wrocław, oraz części województw wielkopolskiego, lubuskiego i opolskiego.

https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/pierwsze-ognisko-choroby-niebieskiego-jezyka-w-polsce-sa-obostrzenia/wbggqjx,79cfc278

ASF ma małe znaczenie zaczyna się NIEBIESKI JĘZYK .

Zaczyna się jazda z hodowcami bydła .

Zgłaszanie objawów choroby: Właściciele bydła, owiec i kóz są zobowiązani do niezwłocznego informowania Inspekcji Weterynaryjnej lub najbliższej lecznicy o pojawieniu się objawów takich jak:

ślinotok,

obrzęk i zaczerwienienie błon śluzowych jamy ustnej i języka,

owrzodzenia warg, opuszki zębowej, języka,

zapalenie koronki i racic,

duszności oraz wypływ z nosa,

łuszczenie się naskórka strzyków i tworzenie strupów,

gorączka, ronienia i deformacje płodów.

Przemieszczanie bydła, owiec i kóz z obszarów objętych ograniczeniami będzie możliwe wyłącznie po:

uzyskaniu pozwolenia od powiatowego lekarza weterynarii,

spełnieniu wymogów związanych z brakiem potwierdzonego zakażenia w ciągu ostatnich 30 dni,

przeprowadzeniu badań laboratoryjnych z wynikiem negatywnym w okresie 30 dni przed transportem.

Powiatowy lekarz weterynarii będzie prowadził analizę stanu zdrowia zwierząt w rejonie ogniska zakażenia, aby zapobiec dalszemu rozprzestrzenianiu wirusa.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Po części z uwagi na raczej politykę wyniszczającą polskich władz i służb weterynaryjnych , sprzedałem 50% zboża z magazynu. Cena skoczyła 300zł na tonie względem żniw, a co zrobią z wścieklizną, asf, ptasią grypą czy "niemieckim" językiem nie wiadomo.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

a co zrobią z wścieklizną, asf, ptasią grypą czy "niemieckim" językiem nie wiadomo.

O takie rzeczy trza dbać i je pielęgnować. Nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą. Władza to wie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v