Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maksymalny poziom deficytu budżetowego zostanie zwiększony ze 184 mld zł do 240,3 mld zł

„Konferencja po posiedzeniu rządu miała się zacząć o godz. 15, premier Donald Tusk zaliczył 26 minut spóźnienia. I nie był w formie. Nie zmienia to faktu, że nowelizację tegorocznego budżetu rozegrał perfekcyjnie, kompletnie przykrywając jedną z większych porażek tego rządu, a na pewno jedną z większych porażek resortu finansów”.

Teraz zagadka. Ilu dziennikarzy obecnych na konferencji prasowej zapytało premiera Donalda Tuska, ile wyniesie deficyt budżetowy po nowelizacji budżetu? Zero. A pytano nawet o freak fighty. Tusk nie dostał w sumie żadnego trudnego pytania. A szefa resortu finansów Andrzeja Domańskiego na spotkaniu z dziennikarzami nie było”.

wolne, niezależne media 🤮

skrajnie nieudolne patałachy, krowy paść a nie brać się za rządzenie

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Daje ci serduszko za ten wpis twój skowyt okraszony wyzwiskami to miód na moje serce. Frustracja pisiora sięga zenitu.

aj tam po prostu zgasiłem cię jak pete w popielniczce 

24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

W pisie sobie tak wymyśli może. Fejki to akurat istotna część propagandy pisu.  W końcu Tusk po dojściu do władzy miał zabrać 500 plus podnieść wiek emerytalny i wiele innych a tu nic.

wiesz gdybym nie znał tuska ...  ale nie jest taki głupi jak ty samobója nie strzeli sobie przed wyborami prezydenckimi 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

main_01nikt_nie_by_godzien_ny_sekcja.jpg

te twoje lewicowe ścigają się kto więcej kradnie ? 

image.png.67f206f74205b7d95ba184c908411c89.png

Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał(a):

jak nikt nie pytał to skąd te cyfry?

32 minuty temu, hubertuss napisał(a):

W pisie sobie tak wymyśli może. Fejki to akurat istotna część propagandy pisu.  

14 minut temu, Ulman napisał(a):

Widzisz, najprostsze pytanie cie rozkłada. 

głupi i głupszy

bliźniaki czterojajowe :D 

Opublikowano

jeszcze nie zdążyli popsuć

Stołeczny region warszawski w 2023 miał najwyższy wskaźnik zatrudnienia (86,5%) spośród regionów UE wśród osób w wieku produkcyjnym (20-64).

„Labour market slack” to wskaźnik pokazujący, ile osób chciałoby pracować lub pracować więcej, ale z różnych powodów tego nie robi. Może to być brak pracy, praca w niepełnym wymiarze godzin, oczekiwanie na odpowiednią ofertę itp. Z tego powodu jest to doskonalszy wskaźnik niewykorzystania zasobów rynku pracy niż np. stopa bezrobocia. W 2023 r. wskaźnik ten wyniósł średnio 12% w UE. Z kolei w Polsce miara ta wyniosła 4,8% - najmniej wśród wszystkich państw UE. Wskazuje to na bardzo ograniczoną przestrzeń do zwiększania zatrudnienia wśród osób, które obecnie chcą pracować.

image.png.33144a65833567afb154082f319398bf.png

Opublikowano

Łukasz Warzecha
Pamiętają Państwo jeszcze brawurowy rajd Czesława do resortu w celu natychmiastowego przygotowania rozporządzenia, które położy kres złowrogim alkotubkom?
Informuję przeto, że projekt rozporządzenia od 17 października tkwi na etapie Komisji Prawniczej KSRM. Zapewne dlatego, że jest to tak potworny gniot, że żaden prawnik nie jest gotowy go dalej przepuścić w tej postaci.
A to oznacza, że stan prawny jest nadal identyczny jak w dniu afery i nadal można produkować i sprzedawać alkohol w tubkach. I oby tak zostało.

czesio nie dał rady :D tusk idiota

Opublikowano (edytowane)

Może i można produkować alkotubki ale nikt tego nie robi i nie ma zamiaru. Podobnie jak alklody. Nikt normalny nie zadrze z rządem żaden producent ani sieć handlowa. Nie trzeba było ustaw a towar i tak wycofano ze sklepów bez żadnego szemrania ze strony sieci handlowych i producenta. Dla wielu sieci oprócz wojny z rządem którą by przegrały ważny jest wizerunek zarówno obecnie jak i świadomość, że w takiej wojnie społeczeństwo było by po stronie rządu.

Są rzeczy dla ludzi mądrych oczywiste. i nieoczywiste np dla ciebie.

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

aj tam po prostu zgasiłem cię jak pete w popielniczce 

wiesz gdybym nie znał tuska ...  ale nie jest taki głupi jak ty samobója nie strzeli sobie przed wyborami prezydenckimi 

te twoje lewicowe ścigają się kto więcej kradnie ? 

Wyzwiskami i chamstwem nikogo nie zgasisz. Możesz jedynie wzbudzić politowanie lub śmiech. Wszyscy widzą co tu wypisujesz. I po prostu tolerują.

8 godzin temu, nie napisał(a):

głupi i głupszy

bliźniaki czterojajowe :D 

O sobie i o Romku piszesz? Wy tu w troling uderzacie jak nikt inny. Ty albo wklejasz jakieś dyrdymały albo trolujesz jak wyżej. Nic samemu nie dasz rady ciekawego napisać jak Romek. Wyzywać tylko coś ostatnio przestałeś tak bardzo.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał(a):

ale ja się o to nie pytam.  Pytanie jest proste - czy strzeli sobie samobója przed parlamentarnymi, zabierając pińcet i podnosząc wiek emerytalny?

Idż do wróżki , albo po prostu zapytaj Donalda .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Nie trzeba było ustaw a towar i tak wycofano ze sklepów bez żadnego szemrania ze strony sieci handlowych i producenta.

To że tak się stało ma związek z wyborami prezydenckimi i ambicjami startu w nich przez jednego z panów. Przynajmniej takie mam wiadomości po ostatnim piciu wódki.

Opublikowano (edytowane)

jankeskie halołinowe gusła wysiadają przed tym co polski urzędas wymyśli a pismak wtarmoli we słowa

wyskoczyła mi na guglach zajawka tytułu o taka
AP1GczObl73addorDwXLfnJzYpsz37Xy6wjOuYag

pierwsze skojarzenie nasuwa się samo; kurs w jedną stronę aby tam zostali bo te systemy emerytalne i w ogóle a deficyt coraz to wyższy
żeby tak szybko nie rozwiewać wątpliwości to cytat z wnętrza artykułu - "... kierowca pojazdu nie odbiera pasażera z domu ani do niego nie odwozi."
a dla pełni klimatu sytuacji; rzecz dzieje się w Poznaniu

"co prawda" Prawda okazuje się inna ale to po przeczytaniu już artykułu tylko kto dzisiaj czyta więcej niż tytuły? :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

żeby tak szybko nie rozwiewać wątpliwości to cytat z wnętrza artykułu - "... kierowca pojazdu nie odbiera pasażera z domu ani do niego nie odwozi."

Toż to taki poznański Haron przewoźnik.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v