Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

byłyby duże szanse by się zerwał z Jarkowej smyczy.

Z tego co ludzie mówią, tak przy wódce, to nie do końca smycz była przypięta. Ktoś nie dopilnował. Za bardzo się żarli. aby gościa uwiązać.

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

kandydat pis-u w szpitalach specjalistycznych wygra  w 1 turze

i nie tylko w szpitalach, ty jako bywalec wiadomego szpitala pierwszy zagłosujesz na Nawrockiego.

W aresztach i więzieniach raczej nie wygra.

Opublikowano

Czyli potwierdza się stara reguła że magdalenka nadal rządzi . Jak byście nie głosowali to i tak wygra magdalenkowy układ . Nawrocki swego czasu także pracował dla Tuska w muzeum , pozorne wybory by sie ludziom wydawało że mają na coś wpływ . A mógł PiS zagrać pokerowo :) .Ludzie nie wyciągnął wniosków choćby PO i PiS połączył sie w pary i stanął przed ołtarzem to i tak ludzie pomyślą że tam jedni są przeciw drugim , taki syndrom sztokholmski , ludzie wolą wierzyć że któraś partia im sprzyja niż stanąć w prawdzie i odrzucić obie jako szkodliwe .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ta kolekcja i tak byłą w dyspozycji państwa polskiego. Czartoryscy nie mogli  z tym nic zrobić. Byli właścicielami tylko formalnie. O wszystkim decydowało państwo. Gliński zapłacił 100 mln euro za coś do czego i tak już miał prawo.

Tak i nie bo całą kolekcją zarządzała fundacja ,która defacto chciała zarabiać na dziełach , jednocześnie nie partycypującyc w kosztach . Istnialo też ryzyko utarty przynajmniej części kolekcji.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Wołodymyr Zełenski jest wyborem zachodu na władcę w Ukrainie czy to był plan zachodu na daną wojnę w Ukrainie .

Został sługą USA . 

To samo czeka Polskę wyborem Prezydenta . Będzie  ulubieńcem zachodu .

Warto posłuchać do końca .

https://www.facebook.com/watch?v=557021583842853

To jest ta sama zagrywka co z Putinem czy z Hitlerem. Tu nie się nad czym zastanawiać. Że wszyscy troje są i byli kukiełkami którzy tylko są i byli twarzami które przyciągną miliony wyborców. 

A co do Wojny każda Wojna ponosi skutki w obywatelach. Ale w wojnie na Ukrainie nie chodzi o obywateli tu chodzi o biliony które na wojnie można zarobić. Reklama jest przecież budowana na możliwościach a nie na leżącym na półkach sprzętem . 

Opublikowano
19 minut temu, marks50 napisał(a):

Czyli potwierdza się stara reguła że magdalenka nadal rządzi . Jak byście nie głosowali to i tak wygra magdalenkowy układ . Nawrocki swego czasu także pracował dla Tuska w muzeum , pozorne wybory by sie ludziom wydawało że mają na coś wpływ . A mógł PiS zagrać pokerowo :) .Ludzie nie wyciągnął wniosków choćby PO i PiS połączył sie w pary i stanął przed ołtarzem to i tak ludzie pomyślą że tam jedni są przeciw drugim , taki syndrom sztokholmski , ludzie wolą wierzyć że któraś partia im sprzyja niż stanąć w prawdzie i odrzucić obie jako szkodliwe .

A kto inny niż kandydaci tych dwóch partii ma szanse? Reszta to tylko tło. Nie wiem kim musiał by być kandydat z poza polityki by wygrać? Era Małysza dawno minęła😄, Lewandowski też już nie jest cacy😄. Kto inny z poza układu?

10 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Tak i nie bo całą kolekcją zarządzała fundacja ,która defacto chciała zarabiać na dziełach , jednocześnie nie partycypującyc w kosztach . Istnialo też ryzyko utarty przynajmniej części kolekcji.

Zapłaciliśmy za coś co i tak należało praktycznie do państwa formalnie do Czartoryskich. Nie mogli nic z tym zrobić bez zgody państwa.

30 minut temu, mirro napisał(a):

Z tego co ludzie mówią, tak przy wódce, to nie do końca smycz była przypięta. Ktoś nie dopilnował. Za bardzo się żarli. aby gościa uwiązać.

Oczywiście Nawrocki to część walki frakcji w pis. Ponoć popierany przez Morawieckiego Kurskiego i Bielana. Miał być natomiast wg Kaczyńśkiego miał być mocnym kandydatem na zewnątrz ale słabym w pisie. BY nie podkopać pozycji Mariuszka którego prezes wymienił obok Bocheńskiego i Czarnka jako kogoś kogo rozpatrywali do końca a nawet Pinokia nie wymienił.

Opublikowano
Godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

No to raczej dobrze że cała kolekcja została przejęta z tego letargu ,  zapewne z  tej kolekcji żadnego pożytku by nie było. Nie wykluczone że w następnych latach niewiele by z tego zostało, bo utrzymanie takiego zbioru też jest kosztowne i wymagające a tak ktoś o to zadba.

z 99 % kolekcii nigdy zadnego pozytku nie bylo i nie bedze-te eksponaty byly bo byly, zadnej wartosci nie maja, tylko zalegaja magazyny. wiekszosc mozna spokojnie sprzedac- czytaj zaplacic za kontenery mpo i wywiezienie na barycz.. zamiast tego rozleca sie w muzealnych piwnicach.

23 minuty temu, witejus napisał(a):

i nie tylko w szpitalach, ty jako bywalec wiadomego szpitala pierwszy zagłosujesz na Nawrockiego.

W aresztach i więzieniach raczej nie wygra.

o wicia  znowu sie pojawil po kuracji..w proszowicach macie jeszcze jakies specjalistyczne oddzialy czy tylko krakow zostal ?

Opublikowano
7 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Reklama jest przecież budowana na możliwościach a nie na leżącym na półkach sprzętem . 

Łooooo popatrz tylko jak reklama podziałała na polski rząd, że czyścił półki ze wszystkiego co na nich stało krzycząc na dodatek iż pieniądze nie grają roli.image.png.cca8a13c34c688a52c905f86ec169fba.png

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

z 99 % kolekcii nigdy zadnego pozytku nie bylo i nie bedze-te eksponaty byly bo byly, zadnej wartosci nie maja, tylko zalegaja magazyny. wiekszosc mozna spokojnie sprzedac- czytaj zaplacic za kontenery mpo i wywiezienie na barycz.. zamiast tego rozleca sie w muzealnych piwnicach.

Dlatego cena była jaka była i można by dalej polemizować ,ale nie ma o co bić piany. Tym bardziej że wartość realna owego  zbioru jest trudna do oszacowania i może przyjmować zmienne wartości ,kwestia tylko odpowiedniego amatora. 

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
2 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

można by dalej polemizować ,ale nie ma o co bić piany.

Ale że łóżko z psychiatryka?image.png.cd0d8ab18e0e56e6bb2efb7f6b77c656.png ( sorry -nie mogłem się powstrzymać)

Opublikowano
21 godzin temu, mirro napisał(a):

Takie czasy że bardzo niebezpieczne umieścić w nazwie czegokolwiek słowo "zero". Wcześniej, czy później musi się zemścić.

20 godzin temu, jacus napisał(a):

piwo zero

dziennikarz zero.  wyborcy zero, polityk zero, 

tylko ten dziennikarz pokazał jakie patologiczne środowisko jest dziennikarzy rudego  upokorzył ich jak małe dzieci 

https://www.rp.pl/komentarze/art40925711-michal-plocinski-krzysztof-stanowski-pokazal-dobitnie-jakich-mediow-dzis-potrzebujemy

22 godziny temu, galan99 napisał(a):

image.png

ten puchacz to ta posłanka ?  im szybciej wyginie tym lepiej 

8 godzin temu, jacus napisał(a):

masz racje kandydat pis-u w szpitalach specjalistycznych wygra  w 1 turze .

kandydat platfusów więzieniach z przestępcami co gorsze ?   

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał(a):

Łooooo popatrz tylko jak reklama podziałała na polski rząd, że czyścił półki ze wszystkiego co na nich stało krzycząc na dodatek iż pieniądze nie grają roli.

To nie reklama podziela na Polski rząd tylko interes na którym mogą dobrze zarobić na dłuższą metę. Bo przecież Żyd pyta się najpierw ile muszę stracić a później się pyta ile zyskam na tym. Więc coś w tym jest 

Opublikowano
6 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

To nie reklama podziela na Polski rząd tylko interes na którym mogą dobrze zarobić na dłuższą metę

W jaki sposób polski rząd może zarobić na zakupie amerykańskich utensyliów śmierci? Kupując bez negocjacji na podstawie "pilnej potrzeby operacyjnej". Weź mnie oświeć, bo nijak tego nie ogarniam.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

W jaki sposób polski rząd może zarobić na zakupie amerykańskich utensyliów śmierci? Kupując bez negocjacji na podstawie "pilnej potrzeby operacyjnej". Weź mnie oświeć, bo nijak tego nie ogarniam.

Daj mi dowód na to że Polacy kupują utensylia od Amerykanów jeśli u nas i innych państwach Europejskich mogą to zakupić po niższych kosztach niż w Ameryce 

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał(a):

Dużo gadania, żadnych konkretów, jak zwykle u naszych polityków. Mam plan, ale nie powiem jaki, bo jest tajny

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Daj mi dowód na to że Polacy kupują utensylia od Amerykanów

Abramsy z półki, F 35, Apacze,

Nic z programów europejskich.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Daj mi dowód na to że Polacy kupują utensylia od Amerykanów jeśli u nas i innych państwach Europejskich mogą to zakupić po niższych kosztach niż w Ameryce 

Ano kupują - a te Abramsy czy F16 to niby skąd, Mikołaj przyniósł ? Zakupy w Korei to też amerykańska technologia, w dodatku kupowana na łapu capu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Zakupy w Korei to też amerykańska technologia, w dodatku kupowana na łapu capu.

Moim zdaniem, to albo kupuje się samoloty szkolne, albo bojowe. Szkolno-bojowe to ściema aby ilośc bojowych w tabelce była większa.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Moim zdaniem, to albo kupuje się samoloty szkolne, albo bojowe. Szkolno-bojowe to ściema aby ilośc bojowych w tabelce nyła większa.

Bojowe też mogą służyć do szkolenia

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o gwiazdy tvn na biednych nie trafiło. Platfus nie zainwestował żaden. Szkoda mi Justyny Kowalczyk jej się wżyciu nie wiedzie. A tyle dobrego dla nas i kraju zrobiła. A Stanowski się ośmieszył jak ci z tvn u. Zresztą on Palikota w porównaniu do pozostałych ze względu na poglądy nie powinien lubić. Ale widać chciwość i głupota zwyciężyła nad poglądami i uwierzył w 14 %.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v