Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bimber jest wszędzie. Tylko ten z Podlasia ma lepszą reklamę. Może nawet niezasłużona ta opinia 😉

1 minutę temu, Takeda napisał:

spytaj sie ściany wschodniej dokładnie, ja słyszałem, że na podlasiu bimber, a na podkarpaciu wierni w kościołach. 😜

Opublikowano

spytaj sie ściany wschodniej dokładnie, ja słyszałem, że na podlasiu bimber, a na podkarpaciu wierni w kościołach. 😜

Kurna ja lubelskie...

Tu same bogactwo.....kurna nawet rentowna kopalnia tu...

a robią coś mądrego?

Czasami...😆

@radekz200 oglądasz Polsat?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna ja lubelskie...

Tu same bogactwo.....kurna nawet rentowna kopalnia tu...

ale weź zauważ że to ja śpie spokojnie bo zagraniczne firmy są głównie na zachodzie, a zachodni kapitał swojego nie odda

Opublikowano

trzeba swoich nakarmić

„W ramach długofalowych działań programu »Jesteśmy razem«, których celem jest odbudowa zniszczonych terenów i likwidacja skutków powodzi, Orlen m.in. przekaże 10 mln zł na rzecz organizacji pomocowych jak np. Polska Akcja Humanitarna czy Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy” 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale to chyba bardziej przez infrastrukturę...drogi, kolej....niż przez upodobania polityczne.

nie do końca

2 minuty temu, andrzej78 napisał:

Czyli w " Niemcach wschodnich"😄

genau, wie sagst du. Ale w sumie lepiej chyba mieszkać w niemczech wschodnich AFD niz w ukrainie zachodniej Kułeby? Chociaż kij wie Czaputowicz wolałby mieszkać na ukrainie

Opublikowano
27 minut temu, Takeda napisał:

I zaiste powiadam Ci , aby tylko tego bimbru do kościoła nie przynosili.:oops1:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Skąd takie podejrzenia?

boś głupi , żeby też za te pato gospodarzy  też spotkało ten sam los 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

ruda największa k**wa w historii   

konkret tuska kłamać żeby wygrać i robić swoje  

15 godzin temu, Agrest napisał:

Gospodarka się rozwija.

Po Beko wczoraj Rafako upadłość ogłosiła, a wcześniej jakaś firma z Gliwic z branży samochodowej. 

Ciekawe czy Niemcy zwiększają  nasadzenia szparagów?🤔

smasz  tajlex u nas beker warkop i firmy górnicze produkujące maszyny dla górnictwa mogą podzielić los bo firmy dużo wysyłają   do usa a Gdańsk kończy obsługę i wszystko przez podniesienie kosztów jedni bo do Niemiec nie bd sie opłacało jechać z gabarytem drudzy koszt obsługi   kontenera 2tyś  zł Gdańsk, Niemcy 2 tyś Euro 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Fundacja ORLEN po dwudziestu latach zakończyła realizację programu wsparcia ‘ORLEN dla Strażaków’.

Informacja o zakończeniu Programu została opublikowana na stronie Fundacji.

po co strażakom, owsiakowi trzeba dać, on taki biedny

a zamiast strażaków, do pomocy będziemy mieli niemieckich żołmierzy

podobno już przyjechali

do owsiaka dopłacił również pzu

WOŚP nie ma w statucie pomocy ofiarom kataklizmów naturalnych.
A PZU ma fundację, która taki zapis w statucie posiada.
Cóż, patrząc od strony prawnej, Owsiak może za jakiś czas zamienić się z ks. Olszewskim- zarzut wobec księdza jest taki, że budował ośrodek bez zapisu w statucie.

-----------------------------

Image

no po-łgłówki smarować dupska wazeliną i się szeroko wypią... tzn uśmiechać :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Fundacja ORLEN po dwudziestu latach zakończyła realizację programu wsparcia ‘ORLEN dla Strażaków’.

Informacja o zakończeniu Programu została opublikowana na stronie Fundacji.

po co strażakom, owsiakowi trzeba dać, on taki biedny

a zamiast strażaków, do pomocy będziemy mieli niemieckich żołmierzy

podobno już przyjechali

do owsiaka dopłacił również pzu

WOŚP nie ma w statucie pomocy ofiarom kataklizmów naturalnych.
A PZU ma fundację, która taki zapis w statucie posiada.
Cóż, patrząc od strony prawnej, Owsiak może za jakiś czas zamienić się z ks. Olszewskim- zarzut wobec księdza jest taki, że budował ośrodek bez zapisu w statucie.

-----------------------------

Image

no po-łgłówki smarować dupska wazeliną i się szeroko wypią... tzn uśmiechać :D 

Ponad 60 mln i ponad 20 tirów pomocy to wg ciebie nic ? 

Rydzyk ile dał ?

Opublikowano
nie napisał:

co za brednie

kupuje mieszkania i z wynajmu ich kupuje następne, dodatkowo wartość mieszkań co roku jest większa (wystarczy porównać ceny) - jak to nie jest inwestycja to ty jesteś głupi?

poza tym, sam na końcu przyznał, że inwestuje

------------------------------------------------

Po przejrzeniu najnowszych oświadczeń majątkowych okazuje się, że są posłowie, którzy pobierają publiczne pieniądze na mieszkanie w stolicy, jednocześnie sami posiadają nieruchomości i zarabiają na ich wynajmie. Przoduje tutaj Robert Kropiwnicki (49 l.), który posiada 10 mieszkań.

W zeszłym roku polityk Platformy zarobił na ich wynajmie aż 178 tys. zł. Wydaje się, że Kropiwnicki ma przestrzeń do tego, aby zwolnić budżet państwa z obowiązku dopłacania mu do mieszkania. Tym bardziej że posłowie ślubują "czynić wszystko dla pomyślności ojczyzny". Opcji ma wiele — mógłby dojeżdżać, spać w hotelu sejmowym lub użyć pieniędzy zarobionych na wynajmie, do znalezienia czegoś w stolicy.

Niestety nie wiemy, jak Robert Kropiwnicki zapatruje się na tę sprawę, bo poseł nie odpowiedział na naszą prośbę o komentarz. Warto dodać, że polityk lubi też często podróżować samolotem za publiczne pieniądze.

To jak kupuję w telewizor to inwestuję w telewizję? Inwestycja w mieszkania w sensie rozumianym przez redaktora została potwierdzona. Mieszkania kupuje się także gdy tracą wartość - wtedy nie jest to inwestycja w Twoim rozumieniu? Kupno mieszkania z przeznaczeniem na handel zgodnie z koniunkturą jest inwestycją w rynek mieszkaniowy. Wynajęcie go w tym czasie zmienia charakter inwestycji. Taki jest sens prośby Petru do redaktora, prośby, którą redaktor pojął - Ty, zgodnie z ksywą, nie. Jaki jest tego powód?

Czy wartość co roku rośnie. Odtworzeniowa owszem, spekulacyjna także - księgowa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v