Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Leszy napisał:

Pewnie wolał zawsze. Orientacja się nie zmienia nagle. 

Wolał zawsze ale sypiał z kobietą? To jednak był bi a nie homo? nie wiem czy ty rozumiem hetero mógłbyś się przespać z facetem?różne człowiek miał erotyczne marzenia ale z innym facetem to nigdy no ale może ja dziwny jakiś...😂

6 godzin temu, Roman176 napisał:

to sie nazywa wyborca rudego @jacus   uczyć tolerancji ale wpojono mu atak na kościół 

i to by było tyle tolerancji

No a to nie widzisz co się dzieje? Wszyscy muszą być tolerancyjni ale lewakom najbardziej przeszkadzają katolicy przed islamem klękają a katolików ,,je.ią,,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Lewakom.... się pisze...

Nie ma takiego słowa jak lewaką.

Ok poprawiłem mój błąd ale to nic nie zmienia w kwestii tolerancji czy jej braku

1 minutę temu, Leszy napisał:

Spytaj się. Może Ci odpowie na te nurtujące pytanie :ph34r:

Jak kiedyś się z jakimś spotkam to się spytam ok... Żadnego takiego nie znam

Opublikowano

z pseudo dziennikarzynami sie nie rozmawia.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

to sie nazywa wyborca rudego @jacus   uczyć tolerancji ale wpojono mu atak na kościół 

i to by było tyle tolerancji

wstawianie zdjec ksiezy to atak na kosciol ?? wprzyapdku tych to akurat masz racje 😂..

znasz 7 grzechow glownych ??

2 godziny temu, Leszy napisał:

Spytaj się. Może Ci odpowie na te nurtujące pytanie :ph34r:

moze lepiej nie -pojedzie fdo niego ,zakocha sie i bedzie problem 😂

2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Ok poprawiłem mój błąd ale to nic nie zmienia w kwestii tolerancji czy jej braku

Jak kiedyś się z jakimś spotkam to się spytam ok... Żadnego takiego nie znam

naprawde ?? znasz statystyki ?? 

ty ,proboszcz, wikary-to juz 3 we wsi 😂. starzy kawalerowie spod sklepu , bezdzietni kawalerowie, reszta uciekla do miasta...

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, jacus napisał:

z pseudo dziennikarzynami sie nie rozmawia.

wstawianie zdjec ksiezy to atak na kosciol ?? wprzyapdku tych to akurat masz racje 😂..

znasz 7 grzechow glownych ??

moze lepiej nie -pojedzie fdo niego ,zakocha sie i bedzie problem 😂

naprawde ?? znasz statystyki ?? 

ty ,proboszcz, wikary-to juz 3 we wsi 😂. starzy kawalerowie spod sklepu , bezdzietni kawalerowie, reszta uciekla do miasta...

Znasz mnie ? To się od.ierdol i nie mierz kogoś swoją miarą.chcesz sie d.pczyc z wikarym czy proboszczem to się d.pcz ,widzę że jesteś bardziej p.erdolniety niż się wszystkim wydaje...akurat u nas w okolicy kojarzę tylko jednego geja ale to jest zły przykład bo on oprócz tego że jest gejem to jest też chory umysłowo...a to że ktoś jest samotny,bezdzietny czy stoi pod sklepem to wcale nie oznacza że jest gejem do tego to jeszcze długa droga..księży też nie będę bronił bo swoje za uszami mają ale akurat tych których kojarzę to część  miało lub mają kobiety na ,,boku,, każdy o tym wie ale niech sobie mają przecież oni też faceci a o żadnym geju nikt nie słyszał...a ze statystykami i sondażami to jest tak że wszystko zależy dla kogo one są bo jesli np dla lewicy to pewnie się okaże że jest ze 20% społeczeństwa lgbt

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, MariuszDe napisał:

,widzę że jesteś bardziej p.erdolniety niż się wszystkim wydaje...

Drogi Panie, słowo w słowo moje zdanie, a Ty myślisz że na co on ma inwalidztwo przyznane na papierze koloru żółtego.  :)

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

miasta to "fermy" najemnej siły roboczej a jako pracodawca wolał byś w obecnej sytuacji prawa pracy chroniącego etatowców to lepiej wyłuskać takich którzy na macierzyński nie uciekną.
Coś jak obsługa haremu gdzie warunkiem posady była kastracja choć z nieco innych powodów ale mechanizm podobny; w mieście kastraci są bardziej pożądani i eksponowani niż ... po za miastem nawet przez niuanse relacji ekonomicznych

a to że na wsi dzieci dwójki gejów czy lesbijek płodów rolnych z pola podkradać nie będą przy masowej skali produkcji zatraciło już jakiekolwiek znaczenie a i robotnik jest zbyt drogi w relacji do maszyn bez których produkcji rolnej współczesnej by nie było szybciej niż bez najemnych robotników.

lepiej mieć bezpłodne sługi niż ryzykować że ich dzieci nasze na służbę u siebie zagonią bo będzie ich więcej co akurat opcja zagonienia do służby jest wariantem optymistycznym

w mieście bezpłodność bechawioralna jest bardziej akceptowalna czy wręcz pożądana u innych to i więcej na widok publiczny takich zaburzeńców wyłazi, na wsi nie wychylają się po za sferę prywatności
zatem;

28 minut temu, mirro napisał:

w mieście łatwiej gejować?

tak

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

długie ale ciekawe

Spiegel

Nowo opublikowane dokumenty rzucają nowe światło na ekspansję NATO na wschód
W 1991 r. kanclerz Niemiec Helmut Kohl chciał zapobiec ekspansji NATO na wschód i niepodległości Ukrainy, zgodnie z niedawno opublikowanymi dokumentami z archiwum niemieckiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych.

W centrum niemieckiej polityki wobec Europy Wschodniej i Związku Radzieckiego – znanej zbiorczo jako „Ostpolitik” – w tym czasie stali dwaj giganci powojennej historii Niemiec: Helmut Kohl, z centroprawicowej chadecji (CDU), który przez 16 lat był kanclerzem Niemiec; i Hans-Dietrich Genscher, z przyjaznej biznesowi partii Wolni Demokraci (FDP), minister spraw zagranicznych i wicekanclerz Kohla. Obaj byli po sześćdziesiątce i mieli nosa do władzy. A po zjednoczeniu Niemiec obaj byli u szczytu swojej reputacji.

W 1991 roku Związek Radziecki nadal istniał, chociaż wiele narodowości tworzących związek zaczęło przeciwstawiać się Moskwie. Kohl uważał jednak, że rozpad Związku Radzieckiego byłby „katastrofą”, a każdy, kto naciska na taki wynik, jest „osłem”. W rezultacie wielokrotnie starał się wzbudzić na Zachodzie pęd przeciwko niepodległości Ukrainy i państw bałtyckich.

Kohl stanął w obliczu trzech republik bałtyckich, które naciskały na niepodległość i chciały opuścić Związek Radziecki, Kohl uważał, że są na „złej drodze”, jak powiedział prezydentowi Francji François Mitterrandowi podczas spotkania w Paryżu na początku 1991 r. Kohl oczywiście szybko posunął się naprzód w kierunku zjednoczenia Niemiec. Uważał jednak, że Łotwa, Estonia i Litwa powinny być bardziej cierpliwe w kwestii swojej wolności – i powinny poczekać około 10 lat, jak kanclerz zdawał się wówczas myśleć. I nawet wtedy Kohl uważał, że trzy kraje powinny być neutralne („status fiński”) i nie powinny zostać członkami NATO ani Wspólnoty Europejskiej (WE).

Uważał, że Ukraina powinna pozostać w Związku Radzieckim, przynajmniej początkowo, aby nie narażać jej dalszego istnienia. Gdy stało się jasne, że Związek Radziecki stoi w obliczu rozpadu, Niemcy opowiedzieli się za przyłączeniem Kijowa do konfederacji z Rosją i innymi byłymi republikami radzieckimi. W listopadzie 1991 r. Kohl zaproponował prezydentowi Rosji Borysowi Jelcynowi „wywarcie wpływu na ukraińskie kierownictwo”, aby dołączyło do takiej unii, zgodnie z notatką z dyskusji przeprowadzonej między Kohlem a Jelcynem podczas podróży prezydenta Rosji do stolicy Niemiec, Bonn. Niemieccy dyplomaci uważali, że Kijów wykazuje „tendencję do autorytarno-nacjonalistycznych ekscesów”.

Polityka Niemiec wobec Europy Wschodniej i Środkowej również budzi wątpliwości. Układ Warszawski upadł w 1991 r., a Genscher próbował zastosować szereg sztuczek, aby uniemożliwić takim krajom jak Polska, Węgry i Rumunia zostanie członkami NATO – z uwagi na obawy Związku Radzieckiego.

Dążenie państw Europy Środkowej i Wschodniej do przystąpienia do NATO wywołało w Moskwie niestabilną mieszankę „odczucia zagrożenia, strachu przed izolacją i frustracji z powodu niewdzięczności byłych bratnich krajów” – relacjonował ambasador Niemiec już w lutym 1991 r.

Genscher obawiał się dalszego zaostrzania tej sytuacji. Członkostwo w NATO dla Europy Środkowo-Wschodniej „nie leży w naszym interesie”, oświadczył. Kraje, jak zauważył, z pewnością mają prawo dołączyć do sojuszu zachodniego, ale należy się skupić na zapewnieniu, „aby nie korzystały z tego prawa”.

Z dokumentów, które upubliczniono:

1 marca 1999 r. Genscher powiedział USA, że sprzeciwia się ekspansji NATO na wschód, uzasadniając to tym, że „podczas negocjacji Dwa Plus Cztery Sowieci usłyszeli, że nie ma zamiaru rozszerzać NATO na wschód”.

Sześć dni później dyrektor ds. polityki niemieckiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, Jürgen Chrobog, na spotkaniu z dyplomatami z Wielkiej Brytanii, Francji i USA odniósł się do „porozumienia wyrażonego w procesie Dwa Plus Cztery, że wycofanie wojsk radzieckich z Zachodu nie może być wykorzystane na naszą korzyść”.

18 kwietnia Genscher powiedział swojemu greckiemu odpowiednikowi, że powiedział Sowietom: „Niemcy chcą pozostać członkiem NATO nawet po zjednoczeniu. W zamian nie zostaną rozszerzone na wschód...”

11 października Genscher spotkał się ze swoimi odpowiednikami z Francji i Hiszpanii, odpowiednio Rolandem Dumasem i Francisco Fernándezem Ordóñezem. Protokół z tego spotkania zawierał następujące oświadczenia Genschera dotyczące przyszłości krajów Europy Środkowej i Wschodniej (CEEC):

„Nie możemy zaakceptować członkostwa w NATO dla państw CEEC (odwołanie się do reakcji Związku Radzieckiego i obietnica w negocjacjach 2 + 4, że terytorium NATO nie zostanie rozszerzone na wschód). Każdy krok, który przyczynia się do stabilizacji sytuacji w CEEC i SU jest ważny”. SU jest odniesieniem do Związku Radzieckiego.

W związku z tym Genscher chciał „przekierować” pragnienia CEEC, aby przystąpić do NATO i szukał alternatyw, które byłyby „akceptowalne” dla Związku Radzieckiego. Rezultatem była Rada Współpracy Północnoatlantyckiej, organ, w którym wszystkie byłe kraje Układu Warszawskiego miałyby coś do powiedzenia.

„Początkowo kraje byłego Układu Warszawskiego dążyły do zostania członkami NATO” – powiedział Genscher. „Zniechęcono je do tego w poufnych dyskusjach”.

Przez pewien czas Niemcy byli nawet za tym, aby NATO wydało oficjalną deklarację, że nie będzie się rozszerzać na wschód. Dopiero po wizycie niemieckiego ministra spraw zagranicznych w Waszyngtonie w maju 1991 r., kiedy powiedziano mu, że „nie można wykluczyć rozszerzenia w przyszłości”, szybko się wycofał i powiedział, że nie jest za „ostateczną deklaracją”. De facto jednak wydaje się, że chciał uniknąć rozszerzenia NATO na wschód.

Kanclerz dostrzegł również historyczną okazję, jeśli chodzi o stosunki ze Związkiem Radzieckim. „Być może teraz będziemy w stanie naprawić część tego, co poszło nie tak w tym stuleciu” – powiedział. Po II wojnie światowej, która pochłonęła miliony ofiar i doprowadziła do podziału Niemiec, Kohl miał nadzieję na otwarcie nowego rozdziału w stosunkach z Moskwą.

Wniosek, jaki wyciągnął kanclerz Niemiec, brzmiał: „rozpad Związku Radzieckiego nie leży w naszym interesie...”.

Wielu zachodnich sojuszników w każdym razie opowiadało się po stronie Niemców w swojej analizie sytuacji. Prezydent Francji Mitterrand ze swojej strony narzekał na kraje bałtyckie, mówiąc: „nie można ryzykować wszystkiego, co się zyskało ( z Moskwą – red.), tylko po to, aby pomóc krajom, które nie istniały samodzielnie od 400 lat”. Nawet prezydent USA George H.W. Bush, zimny realista, narzekał na stanowczość polityków bałtyckich, którzy naciskali na niepodległość.

teraz należy się zastanowić co jeszcze jest w dokumentach, których nie odtajniono

Opublikowano (edytowane)

:o

xD

jak by nie patrzył to jednak XTB od jakiegoś czasu coś słabo przędzie i to gdzie? na giełdzie? no kto jak kto ale fachury od inwestowania? ;)

przypadek? czy jednak "świńskie ryje"? świnie poczucia humoru oj na pewno nie mają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a tak w skrocie o co kaman ??  pewaznie jak pisza ze ktos kogos zaoral czy osmieszyl po ogladnieciu nic takiego nie ma.

dwaj oszolomy sie starly - jaki wynik , wg mnie bedzie oczywiscie odwrotnie 😂

4 godziny temu, Desperado napisał:

Drogi Panie, słowo w słowo moje zdanie, a Ty myślisz że na co on ma inwalidztwo przyznane na papierze koloru żółtego.  :)

ze ty masz takie to juz dawno potwierdziles, a ze papier w piwnicy zzolk -,nic dziwnego.. 

2 godziny temu, mirro napisał:

Yyyyyyy to w mieście łatwiej gejować?:lol:

zakladajac, z duzo doza przesady ze lublin to miasto-jedz i zobacz.

zrob eksperyment-przejdz sie za reke z kolega z wojska po swojej wsi i po lublinie .. 

2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Może są mniej prześladowani?bo na wsiach za nimi latają stare babki z krucyfiksem😁

gdzie mieszkasz ,jakie masz doswiadczenie zyciowe ??

gdzie byles ,co widziales ..

ja pary homoseksualne widze czesto-ani mnie to nie ziebi ani grzeje

a was czemu to podnieca ??

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

tak w skrocie o co kaman ??  pewaznie jak pisza ze ktos kogos zaoral czy osmieszyl po ogladnieciu nic takiego nie ma.

oj to wyrazy politowania bo nawet sam Stonoga zajarzył i nawet przyznał że wyszedł na wkręta
https://www.tysol.pl/a125935-kompromitacja-stonogi-i-wiodacego-dziennikarstwa-jest-oswiadczenie

a że poziom riposty że wkręta z kwadratowym łbem? to i tak lepiej niż na takiego z płaskim :P

3 godziny temu, jacus napisał:

zrob eksperyment-przejdz sie za reke z kolega z wojska po swojej wsi i po lublinie ..

w Lublinie co najwyżej zapytają czy to na KULu "dresskod" zmienili ;)

pamiętam sprzed lat politowanie pewnej babci Lubelanki jak rozczulała się - "a biedni braciszkowie Bernardyni muszą sami klasztor własnoręcznie odśnieżać" xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

gdzie mieszkasz ,jakie masz doswiadczenie zyciowe ??

gdzie byles ,co widziales ..

ja pary homoseksualne widze czesto-ani mnie to nie ziebi ani grzeje

a was czemu to podnieca ??

Jeszcze się ani razu nie podnieciłem na widok pary gejowskiej chyba w przeciwieństwie do ciebie ale mnie twoje marzenia erotyczne nie interesują...nie mam nic do normalnych homoseksualistów jeśli to nie zmierza za daleko w ta obleśna stronę typu gej parady i jakieś chodzenie w stringach i z gołym tyłkiem,zakładanie kagańców na łeb itd ...ale to i nawet tym normalnym gejom też przeszkadza,nie trawie też osób takich jak Marta Lempart i tych rozdartych lewicowych wariatek z jej grupy a co do tych prześladowań to tak trochę prześmiewczo było bo akurat uważam że w dużych miastach mogliby mieć większy problem niż na jakichś wioskach...a i po raz kolejny próbujesz mnie obrazić taki twój zasrany  po.ebany charakter ale to my wszyscy już wiemy..mieszkam na wsi jak pewnie większość z forum,widzieć  widziałem całkiem sporo i mam nadzieję że jeszcze sporo zobaczę...to by było na tyle

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

:o

xD

jak by nie patrzył to jednak XTB od jakiegoś czasu coś słabo przędzie i to gdzie? na giełdzie? no kto jak kto ale fachury od inwestowania? ;)

przypadek? czy jednak "świńskie ryje"? świnie poczucia humoru oj na pewno nie mają

brawo 👍 💪 🚀

onety, tveny i inne g..........., znowu pokazały swoje prawdziwe oblicze 🤮

wolne, niezależne media 🤮 ------> sprzedajne (wiadomo co)

w końcu jest ktoś, kto nie boi się mówić prawdy

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tak to teraz wygląda tak samo jest z tym odebraniem subwencji dla PiSu Ryszard Kalisz kiedyś poseł lewicy  otrzymał potężny hejt bo powiedział że na razie nie ma mocnych dowodów na to że by im kasę zabrać no ale przecież społeczeństwo lewicowo-peowskie żąda krwi...i tak ma być nieważne czy zgodnie z prawem czy nie...

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

brawo 👍 💪 🚀

onety, tveny i inne g..........., znowu pokazały swoje prawdziwe oblicze 🤮

wolne, niezależne media 🤮 ------> sprzedajne (wiadomo co)

w końcu jest ktoś, kto nie boi się mówić prawdy

Opublikowano (edytowane)

a co powiecie o czymś takim co już pono wisi na jutubie drugi czy nawet trzeci miesiąc?

skoro jesteśmy przy temacie fejków i sqrwysyństwa informacyjno propagandowego

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v