Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Piszesz o szkoleniu ukrow w Polsce?

Polsko-ukraińskie Porozumienie w Dziedzinie Bezpieczeństwa - Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - Portal Gov.pl (www.gov.pl)

o całości dokumentu, nawet jakby potraktować zawartość tegoż jako mniej cenna niż papier na którym to drukowano, to i tak głupota rządzących i oby tego nie potraktowali poważnie i oby nie potraktowali tego kiedyś poważnie hamerykanie czy insze natowskie kraje mocniejsze od naszego.

Opublikowano

wlasnie cos sie ochlodzilo-grzmi z daleka i czarne chmury widac-wczoraj polalo,ciekawe jak dzisiaj.

w taki upal to onuce nie powinny wyschnac a nie smierdziec ??

jeden z drugim sciagnijcie walonki -cieplo jest, chyba nawet na syberii ?

660-tymczasem-w-karczmie.jpg

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Takeda napisał:

Polsko-ukraińskie Porozumienie w Dziedzinie Bezpieczeństwa - Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - Portal Gov.pl (www.gov.pl)

o całości dokumentu, nawet jakby potraktować zawartość tegoż jako mniej cenna niż papier na którym to drukowano, to i tak głupota rządzących i oby tego nie potraktowali poważnie i oby nie potraktowali tego kiedyś poważnie hamerykanie czy insze natowskie kraje mocniejsze od naszego.

Fantastyczny przykład zidiocenia i marnotrawstwa. Obstawiam że nikt nie wie po co jest to porozumienie ale ważne że jest 😆 Z banderowcami żadnych papierów i zobowiązań nie powinniśmy podpisywać . Jak uznamy że warto coś dać to damy, jak uznamy że coś nam szkodzi to "paszoł won job wasza mać". Ot cała filozofia.

Niestety kolejne kadencje proupaińskich durni będą im coraz bardziej dogadzać na wszelkie sposoby a tu nie tędy droga. Trzymać ich krótko , co jakiś craz kopa w d*pę żeby rozumieli kto tu od kogo zależy. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
dysydent napisał:

czysto ukraińskie rodziny też upamiętnia bo i takie bywały mordowane choćby przez pomyłkę. zastanów się sam nad sobą dlaczego trzeba Ci tłumaczyć że można dyskutować  co do formy ale w tym przypadku upamiętnienie ofiar czystek etnicznych, zabijania dla samej eksterminacji by miejsce dla siebie zdobyć... nie powinno podlegać dyskusji choćby ku przestrodze. Jeśli jakieś pomniki to ofiarom i prędzej poprę porozwalanie pomników wielkich wodzów i ich podwładnych bo oni swoją zapłatę mają w kontrakcie który świadomie akceptują. Mnie też drażnią wszelkie pomniki ale ofiar najmniej no może ze względu na formę choć Ukraińcy czcząc współautorów czystek etnicznych nawet i tę formę usprawiedliwiają o ile nie jeszcze wymowniejsze

więcej teraz zdziałasz internetem niż opoką. gorzej ze mną że nie to nie szokuje, nie obrzydza nawet. więcej mi mówi połamany fragment wirnika sprężarki silnika turbinowego na nagrobku koleżki niżby mieli tworzyć wizje tej rozjebki na tle symboli... a yebał to pies. może kiedy tam trafię i przemówi...

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DTaras napisał:

gorzej ze mną że nie to nie szokuje, nie obrzydza nawet.

a kogo teraz co szokuje jeśli nie ma w tym interesu? kiedykolwiek było inaczej? a że i bezsens potrafimy przedkładać nad rzeczywistość to i fałszywe wyważenia względem siebie priorytetów.

co niebezpieczniejsze, groźniejsze w skutkach? zastawienie drogi pożarowej czy przerwanie mamrotów szamańskich?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-07-11/ksiadz-nieprawidlowo-zaparkowal-samochod-policjanci-przerwali-msze/

jak dla kogo; prawda?
tak samo z symbolami i praktycznymi implementacjami ludzkich do symboli odniesień.
z punktu widzenia ofiar bestii czciciele wizerunków bestii mienią się świadomymi i deklaratywnie chętnymi do naśladowania bestii. czy cywilizację nie tylko upoważnia ale zobowiązuje do kontrreakcji? Motywacje bestii nieistotne, mniej istotne, istotne metody bo czy nie metody bardziej definiują bestialstwo niż cele?

to tak tytułem porannych wprawek inetelektu bo mam rozgryźć instalację elektryczną kombajnu do której nigdzie schematu i na razie tyle na jakikolwiek ale do ukraińskich pokręconych fascynacji jeszcze powrócę
kiedyś tam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

co niebezpieczniejsze, groźniejsze w skutkach? zastawienie drogi pożarowej czy przerwanie mamrotów szamańskich?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-07-11/ksiadz-nieprawidlowo-zaparkowal-samochod-policjanci-przerwali-msze/

Niebezpieczne jest to, że kościelni dostojnicy uznali iż było to zachowanie niewłaściwe. Nie ma znaczenia, czy parking jest własnościa parafii, czy tez nie. Parkując tam zgadzamy się na jakieś zasady obowiązujące i dotyczy to wszystkich. Chyba że ksiądz ma specjalne kwity że może tam robić co chce. Jeśli nawet pod względem prawnym mogą mu skoczyć, to pod względem zwykłej ludzkiej przyzwoitości nic nie zwalnia go z myślenia. Oczywiście jakby któryś samochodów się zapalił, to też księdza nie można odrywać od mszy, bo tak Bóg chciał.

48 minut temu, dysydent napisał:

z punktu widzenia ofiar bestii czciciele wizerunków bestii mienią się świadomymi i deklaratywnie chętnymi do naśladowania bestii.

Aczkolwiek czciciele bestii sami z reguły stają sie jej pokarmem, kiedy już nic innego się nie trafia. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

0KTT8kqgYX9Z52tIMGfjxmPnp7toELJm.png

To jest przemyślany plan-przyjmujesz coraz więcej za jakiś czas dajesz im obywatelstwo ,prawa wyborcze i zgadnij na kogo oni głosują?

😁

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Dla kogo ta recepta? Bo na pierwszy rzut oka jest to normalna codzienność  podatnika😁🤭🤭🤭

Opublikowano

kilka komentarzy z x:

TVN 24 nazywa 10-letnie dziecko,  "najmłodszą sejmową reporterką"

Jak działa Onet

Daniel Olczykowski zleca podwładnej nagranie 10-letniego dziecka, które ma mówić źle o Jarosławie Kaczyńskim.

"Dziennikarka" z Onetu pytająca 10-latkę czy ,- "deprecjonujący ją politycy nie przeszkadzają jej w pracy w Sejmie". Pracy!!! Dziesięciolatkę.

Monika Waluś podpuszcza dziewczynkę i bez żadnej krytycznej analizy publikuje nagranie.

Funkcjonariuszka RASP nie zadaje żadnych pytań typu:
- "co dziecko robi w Sejmie?", 
- "kto dał dziecku akredytację?", 
- "kto pozwolił na polityczne wykorzystywanie dziecka?", 
- "kto czerpie zysk z pracy dziewczynki, która nie jest nawet małoletnia?"
- :gdzie jest opieka społeczna?"

Panienka z Onetu (bo "dziennikarka" nie przejdzie mi przez gardło), która robi polityczny wywiad z 10-latką to totalny upadek zawodu.

Jej szef, Olczykowski podbija, cytując dziecko bez weryfikacji, czy to prawda i nazywając je "BLOGERKĄ"

Oni w imię walki z PiS-em zrobią WSZYSTKO.

Ci sami politycy i "dziennikarze", którzy dzisiaj bezceremonialnie wykorzystują 10-latkę do politycznej imby - jutro będą opowiadać o prawie do beztroskiego dzieciństwa i gardłować przeciw mieszaniu dzieci do polityki.

najgorszy sort, podłość ludzka nie ma granic, ciekawe do czego są jeszcze zdolni? 🤮

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

i ten przemyślany plan realizował PiS i nie pomogło 🤣🤣🤣🤣

papka dla głupoty rudego , ile tych wiz było ?  według rudego 300tyś  po śledztwie ok 200 🤣 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v