Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie wiem na co te płoty w ogóle, wystarczył by sznurek od prasy i tablice ostrzegawcze, przekroczenie kula w łeb, kilku by kulkę zarobiło

A to jak po ruskich do Pstrąża wchodziliśmy to włąśnie tak wglądały granice posterunków przy silosach. Stała tablica z napisem "stoj granica posta'" a kawałek dalej nastepna z napisem "stoj strielajut" . I działało.:lanie:

Opublikowano

Racja o Przewodów.  Ludzie tu nie o to chodzi kto silniejszy i kto ma większą pałę. Wszyscy bez wyjątku chcecie eskalacji, płotów, rażenia prądem a w końcu seryjnego zabijania bez względu na ofiary nasze czy strony przeciwnej. mamy 21 wiek , a pokazujecie ,że niczego się nie nauczyliście . Tak jak poprzednio, pytam, gdzie jest dyplomacja ?Wysłanie do Łukaszenki noty dyplomatycznej , to śmiech panie Sikorski. Ale,  czego można się spodziewać po koneserze ośmiorniczek.  Jeśli postępujesz źle , to spodziewaj się rykoszetów. To nie my prości Polacy przemy do wojny. To politycy którzy wysługują się naszymi głosami. Oni już dawno powinni wespół ze swoimi rodzinami wyjechać z Polski  na wojnę i czynnie bronić Ukrainy, UE, NATO , w tym oligarchów i wszelkiej maści złodziei i oszustów.

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tomek nie gadaj z nim 

Abo się zagotowałem że chłop zmarł. A tu takie pisanie że nie potrzebnie ktoś tam strzelił żeby postraszyć intruzów. 

Opublikowano

ludzie co z wami jest forum o ryciu w ziemi z domieszką polityki humoru i całego kogla mogla i ciężko napisać że jakiś j**any trep nadgorliwy przyjebał sie do gościa co puścił pare pestek aby ciapatego h*ja wygnać tam skąd przyszedł k**wa od tego jest przejscie graniczne a nie bagno w środku lasu a tu chlapanie i szukanie miodu w d*pie , władek wiedział i nie powiedział donek wiedział ale wybory to po h*j psuć atmosfere a teraz wyszło i klops ,prezydentowi nie powiedzieli bo po co a tu masz ci babo placek umarł młody chłopak więcej szkoda pisać bo na język cisną sie same ku ,hu itd , a najgorsze jest to że żadna celebrycka szmata z obecnie nam panującymi  na wet słowem się nie odezwie bo wypadało by napisać lub powiedzieć  słowo PRZEPRASZAM a rodzinie jakiekolwiek kondolencje sklecić ale ELYTA tego nie zrobi

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Uściśnięcie dłoni żołnierza bezpośrednio po incydencie byłoby niesamowitą kampanią dla obecnych. Zyskali by uznanie u obywateli i podnieśli morale w wojsku.

Ale na tym nikomu nie zależy🤣

Chcieli i nawet jechali. Ale prokurator był szybszy. Miał bliżej.:lanie:

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Nie wiem na co te płoty w ogóle, wystarczył by sznurek od prasy i tablice ostrzegawcze, przekroczenie kula w łeb, kilku by kulkę zarobiło i nikt by nawet dalej nie próbował, tylko to trzeba było stanowczo od samego początku egzekwować, to jest granica państwowa, czy co do cholery, żeby właził kto chce.

Oj....ale to tak... nie humanitarnie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Leszy napisał:

Rząd się zmienia, ale nie procedury. Praktycznie służby, sądy itd. działają tak samo niezależnie kto rządzi. Za poprzedników prokuratura by działała tak samo. Sprawy głośne i personalne docierają tylko na górę, i wtedy minister naciska w odpowiednim kierunku. Tak to nie ma możliwości fizycznie się tym zajmować. Tu by sprawy w ogóle mogło nie być, ale SG zdaje się przekazała info do prokuratury. Czyżby służby się tam nie dogadywały ze sobą? 

wierzysz w to co sam napisałeś? przy tak niejasnych i wieloznacznych przepisach często sprzecznych między sobą w tym przerośniętym morzu płodów legislacjomanii od prezydenta po najmniejszego sołtysinę Bydłowic Malych każdy urzędas coś od siebie dopisuje że można jednako znaleźć przepis nakazujący order i inny równie "prawomocny nakazujący szafot za jeden i ten sam czyn.

no zaprzeczcie że tak nie jest

w jednym i tym samym kraju jeden władca by dał order za zastrzelenie intruza pchającego się nielegalnie przez granicę państwa po za legalnymi przejściami granicznymi a inny władca by przed plutonem egzekucyjnym postawił i obaj by znaleźli stosowne dla własnego widzimisię paragrafy

czy nie wiecie na jakim świecie żyjecie czy zwyczajnie palicie głupów bo akurat wasze pupilki polityczne najzwyczajniej w świecie dały d.py?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A to jak po ruskich do Pstrąża wchodziliśmy to włąśnie tak wglądały granice posterunków przy silosach. Stała tablica z napisem "stoj granica posta'" a kawałek dalej nastepna z napisem "stoj strielajut" . I działało.:lanie:

No i tak powinno być, kto nielegalnie przekracza granicę państwową jest intruzem i musi się liczyć z kulą we łbie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Abo się zagotowałem że chłop zmarł. A tu takie pisanie że nie potrzebnie ktoś tam strzelił żeby postraszyć intruzów. 

bo to taki cwaniaczek jak tylko jakiś temat to zaraz się znajduje ze swoim mądrościami 

• Haha 1
Opublikowano

To jak babka ma tabletkę w szufladzie już jej kalendarzyk nie potrzebny. Może zawsze kiedy ma ochotę.🤣

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Babka ostatnio nie może się nachwalić tego Tuska. Wprawdzie zabrał połowę czternastki ale za to dał tabletkę po

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

To tak...sarkastycznie napisałem.

Też uważam że czasami radykalne działania najlepsze 

Wiem że sarkastycznie, w kwestii granicy nie może być sentymentów.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

Z tymi ciąpakami to trzeba ostro, bo jak zobaczą że są bezkarni to smi zaczną strzelać do naszych.

Dokładnie wysadzi tylko d*pę zza płotu na pas drogi granicznej i powinni walić z gładkolufowej jak do kaczki, a nie tam się z nimi pieścić... kilka dni temu jestem na polu w pobliżu płotu to stoją sobie po tamtej stronie jakieś dwa hujki coś tam po swojemu pier**lą i próbują kamieniem dorzucić jak kogoś zobaczą...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A to na co seniorka przyjmuje tę tabletkę? :lanie:

Tabletka po, po stosunku z czternastką. Przecież ją wyruchał

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Turasy się nie pier**lili z kacapami. Kiedyś jakiś ruski myśliwiec naruszył ich przestrzeń powietrzną to zestrzelili i jakoś Putin się z nimi liczy. 

turacy mają atom a to wiele zmienia , i militarnie lepsi od nas 

my to dobrzy byli ale tylko dopóki konno czy pieszo sie walczyło 

Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

Dokładnie wysadzi tylko d*pę zza płotu na pas drogi granicznej i powinni walić z gładkolufowej jak do kaczki, a nie tam się z nimi pieścić... kilka dni temu jestem na polu w pobliżu płotu to stoją sobie po tamtej stronie jakieś dwa hujki coś tam po swojemu pier**lą i próbują kamieniem dorzucić jak kogoś zobaczą...

Żadnej gładko lufowej ani procy, tylko ostra amunicja, inaczej nie odstraszy, to nie jest szkolna zabawa w chowanego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v