Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Byłem w wojsku za PRL-u, były jasne i wyraźne wytyczne użycia broni, nie zatrzyma się strzelaj, ale takiej durnej polityki granicznej jak jest teraz to się w głowie nie mieści. Przekroczy nielegalnie granicę, nie reaguje na wezwania, kula w łeb i tyle, drugi już próbował nie będzie, a to się k**wa bawią jak dzieci, bo imigrant, to jest k**wa bandyta a nie żaden imigrant, granica państwa, to granica i nikt nie może jej bezkarnie przekraczać, masakra!!!!!

Edytowane przez Desperado
  • Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Byłem w wojsku za PRL-u, były jasne i wyraźne wytyczne użycia broni

Byłeś i pewnie pełniłeś służba wartownicza a zasady użycia broni masz wbite do łba. Teraz nie ma tego, bo zmieniły się zasady ochrony jednostek. Odprawa służb i wart rządziła się swoimi prawami. 

Wytyczne są i teraz, tylko wojsko wykonuje zadania stricte policyjne a do tego szkolone nie jest. Można by podciągnąc to pod służbę patrolową, ale nasi chyba boją się że poleci sporo amunicji w strefie granicznej a to już woda na młyn sąsiadom. Dlatego i SG i wojsko do strzelania się nie garnie. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Wytyczne są i teraz, tylko wojsko wykonuje zadania stricte policyjne a do tego szkolone nie jest. Można by podciągnąc to pod służbę patrolową, ale nasi chyba boją się że poleci sporo amunicji w strefie granicznej a to już woda na młyn sąsiadom. Dlatego i SG i wojsko do strzelania się nie garnie. 

Taaaa, to prawie tak jak Hitlera nie chcieli niczym drażnić, a jak się to skończyło to wszyscy wiemy. Do d*py jest taka zabawa i teraźniejsze wojsko, przekrocz w drugą stronę granicę z nożem, to zobaczysz czy się będą pieścić z Tobą.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, Desperado napisał:

Byłem w wojsku za PRL-u, były jasne i wyraźne wytyczne użycia broni

Byłeś i pewnie pełniłeś służba wartownicza a zasady użycia broni masz wbite do łba. Teraz nie ma tego, bo zmieniły się zasady ochrony jednostek. Odprawa służb i wart rządziła się swoimi prawami. 

Jeśli idzie o call of duty z imigrantami to lepiej aby płotu jednak nie było. Ale jest. Wiadomo, że to Pan Bóg kule nosi i gdyby jeden z drugim po wyściubieniu noża za płot wpadł na powrót bez oka to byłoby dobrym w mojej opinii sygnałem.

Co do działań policyjnych wydawana jest karta żołnierza i tam są zasady. Możemy odstąpić od całego wstępu ale nikt tego nie zrobi bo zarówno ciągłe kontrole na służbie i dziwne pytania oraz szkolenia przed wyjazdem nie dają poczucia aby żołnierz był chroniony. W zasadzie powinniśmy pracować z podejrzewanym, rozpytując go i przeprowadzając kontrolę osobistą po ujęciu bo zatrzymanie, przeszukanie i przesłuchanie wymaga procedur, które wojsko mogą wyebać na minę. Mam nadzieję ogromną iż taktyka ulegnie zmianie.

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał:

to jest grafika ze strony po, promująca tarczę wschód, skoro rządząca partia nie wie gdzie jest granica z rosją, to jak ich nazwać jak nie idiotami?

A jak juz jesteśmy przy temacie ruskiej granicy. Jak to się stało że PIS tam murów, zasieków i pól minowych nie zainstalował? Tak w sumie to na granicy z najgorszym wrogiem, powinni to zrobić w pierwszej kolejności.

Opublikowano
17 godzin temu, hubertuss napisał:

@niewyzywasz a sam na koniec głupi wychodzisz. Poczytaj o linii Maginota i którędy Niemcy ją obeszli.  Litwa i Ukraina mogą zostać podbite przez RU i stać się drogą ataku na PL. Proste jak cep a ty nie rozumiesz. Granica z Rosją też zostanie umocniona. Jesteś mega sfrustrowany, rzucasz wyzwiskami a wiedzy zero.

jak tak wspominasz historie to ja ci coś przypomnę ... za pisu w 2006 roku została z buszem wynegocjowana budowa tarczy silosów antyrakietowych itp ........ pis przegrał wybory i taka ruda wsza , przerwali i zaniechali plan ... w imię niepsucia stosunków z Rosją dobrych kontaktów .......... 

wiec ja sie pytam ten Rudolf to jak nazwie ze pis jest prorosyjski to mu jak barany wszystko wierzycie ?  

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „DYREKTOR CYRKU I JEGO ZASTĘPCA Beka soku z buraka”

28 minut temu, nie napisał:

rudy nic nie zmienia ona lubi swoich wyborców baranów  ... to jak z tymi imigrantami nie bd nikogo przyjmował on ma kontakty on to załatwi ma dobre stosunki ......    wybory i referendum ... żebyście kart nie oddawali albo nie pobierali   ... normalny człowiekowi zapaliła by się lampka .. no ale nie wyborcom 

fajne wiadomości ma TVN więcej opinii niż wiadomości 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, furgonetka i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A jak tam z twoimi urojeniami o wysyłaniu żołnierzy na upadline?  Wysyłać tam wojsko czy nie? Jak uważasz? Jak ty byś zrobił?

A co z posłem Braunem? Jak na razie to sam się mega ośmieszasz nie potrafiąc wskazać jak normalny człowiek gdzie i czym się poseł ośmieszył i był niepoważny. A może cię jednak coś oświeciło i masz jakiekolwiek zdanie na ten temat?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.05.2024 o 07:15, witejus napisał:

Bo nawet moderator nie zdzierżył czytając te bzdury ,do tego z błędami, które tu wypisujesz😆

U ciebie jak zwykle akt desperacji z myślą na twoją miarę. Poczułeś się chociaż po tym lepiej?

Dnia 29.05.2024 o 09:02, nie napisał:

to jest grafika ze strony po, promująca tarczę wschód, skoro rządząca partia nie wie gdzie jest granica z rosją, to jak ich nazwać jak nie idiotami?

Rządząca partia widać wie ale ty nie bardzo sądząc po twoim zdziwieniu tym gdzie ma być wzmacniana granica i dlaczego też z LT lub z UA> Ale przynajmniej tu się dowiedziałeś. Jak tam lektura o linii Maginota widzę zaliczona bo już nie dziwi co.

@Roman176 weź ty po polsku do mnie pisz. Bo leje się z ciebie ten jad na tego  Tuska że nie bardzo wiem o co ci chodzi. O tarcze anty rakietową? To amerykanie skasowali. Obama 17 września ogłosił nie pamiętasz już? Pamiętasz co się stało 17 września 1939r? Czy taka sama noga z historii jak @nie?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Co myślicie o taśmach Ziobrowych ludzi?  Facet  ich nagrywał z własnej inicjatywy czy był peowskim lub pisowskim kretem? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Na ślepo strzelam, bo nie na bieżąco z tym jestem, ale może być tak, że z Ziobro naprawdę źle jest i kontrolę traci, a szczury się próbują ratować jak mogą. 

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

@Roman176 weź ty po polsku do mnie pisz. Bo leje się z ciebie ten jad na tego  Tuska że nie bardzo wiem o co ci chodzi. O tarcze anty rakietową? To amerykanie skasowali. Obama 17 września ogłosił nie pamiętasz już? Pamiętasz co się stało 17 września 1939r? Czy taka sama noga z historii jak @nie?

nowa koncepcja proponowana przez Obamę ma opierać się na rakietach SM-3, które miały być jednym z elementów tarczy antyrakietowej.😁

Gdy prowadziliśmy negocjacje z Amerykanami dotyczące tarczy, Rosja protestowała przeciw tej instalacji, argumentując, że w tej części Europy ma strategiczne interesy związane z jej bezpieczeństwem. To stanowisko znajdowało posłuch, a nawet aprobatę Niemiec. To zdumiewające, że po 10 latach polskiej obecności w NATO i 5 lat od wstąpienia do UE można nas i inne kraje Europy Środkowej nadal traktować jako przejściową strefę wpływów, która ma inny status bezpieczeństwa niż kraje zachodnie. Dzisiejsze zadowolenie Niemiec, Francji  z decyzji prezydenta Obamy jest tego potwierdzeniem. To stanowisko dla Polski nie do zaakceptowania.

platforma inteligentnie rzuciła kłody pod nogi pisowi i ci czekali i widzieli kłodę ........... tak sobie zapewnili zwycięstwo na śląsku

https://www.rmf24.pl/fakty/news-andrzej-duda-zawetowal-jezyk-slaski-w-sieci-zawrzalo,nId,7542500#crp_state=1

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

O tarcze anty rakietową? To amerykanie skasowali. Obama 17 września ogłosił nie pamiętasz już?

Owszem, amerykanie skasowali, pamiętasz dlaczego Obama ogłosił?jeśli pamiętasz to uczciwie napisz dlaczego, a jeśli nie pamiętasz, nie wiesz lub twoja antypisowska zapiekłość ci nie pozwala złego słowa o twoim idolu Donku powiedzieć to napisz jak wyżej.

• Like 3
Opublikowano

warto wspomniec ze donald byl kiedys czlonkiem pis-u czyli kanalia jak kazdy taki ..

ciekawe jakie jeszcze nagrania wyciekna -solidarne zero juz na smietniku polityki.

Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/felietony/news-donald-tusk-i-ekonomia-to-sie-nigdy-nie-rymowalo,nId,7542521

26 minut temu, jacus napisał:

warto wspomniec ze donald byl kiedys czlonkiem pis-u czyli kanalia jak kazdy taki ..

ciekawe jakie jeszcze nagrania wyciekna -solidarne zero juz na smietniku polityki.

Członkiem PiSu Tusk chyba nie był ale za to Patryk Jaki członek Suwerennej Polski były wiceminister sprawiedliwości był kiedyś członkiem PO,a jeśli chodzi o Ziobro to jeśli ta choroba to nie fake a wg mnie raczej nie to źle to wygląda nawet bardzo źle

Edytowane przez MariuszDe
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v