Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, nie napisał:

zrobiono audyt cpk

Image

wniosek: barbarzyńska inwestycja :D 

Jeśli ta banda idiotów robiła ten ,,audyt" to nic dziwnego że do idiotycznego doszli wniosku.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

Jeśli ta banda idiotów robiła ten ,,audyt" to nic dziwnego że do idiotycznego doszli wniosku.

Nie wypada obrażać naszych parlamentarzystów. 🤪 Nie jest zaskoczeniem , że wynik audytu jest uzależniony od oczekiwań zleceniodawcy. 

Opublikowano
2 godziny temu, marks50 napisał:

Szczęka opada gdy nasz niby "wróg" broni bardziej historii Polaków niż sami niby polscy politycy :) .

Czy aby na pewno?

Opublikowano

sikorski chciał lecieć do usa ale nikt nie chcial z nim gadać :D więc zaczął wzywać kongres do uchwalenia ustawy o pomocy dla ukrainy :D wszyscy kongresmeni zastosowali się do wezwania :D 

natomiast drugi wielki mąż stanu, tusk napisał do kongresmenów: "Ronald Reagan, który pomógł milionom z nas odzyskać wolność i niepodległość, musi dziś przewracać się w grobie. Wstydźcie się"

Nile Gardiner, były doradcą brytyjskiej premier Margaret Thatcher.

"To, co jest haniebne, panie Tusk, to zamykanie w więzieniach swoich przeciwników politycznych, zamykanie stacji telewizyjnych i płaszczenie się przed swoimi panami w Brukseli, jednocześnie pouczając ludzi o »demokracji«"

"Donald Tusk nie będzie mile widziany w Białym Domu. Ten człowiek to chodząca katastrofa dla Polski i stosunków polsko-amerykańskich"

Elbridge Colby, republikanin, były zastępca sekretarza obrony

"Szczerze mówiąc, tego rodzaju retoryka jest niemal idealnie nastawiona na podkopywanie NATO, zamiast nadawać mu trwałą podstawę w nowym i zmienionym świecie"

tak robi się dyplomację na światowym poziomie  - plując na swojego największego sojusznika

Opublikowano

"Jej nagranie miało rozsierdzić Kołodziejczaka. Wybuchła polityczna awantura"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-09/julita-olszewska-i-nagranie-ktore-mialo-rozsierdzic-michala-kolodziejczaka-wybuchla-awantura/

"Po paru godzinach od umieszczenia tego filmu, przyjechało do mnie dwóch panów – nie wiem, jak szybko mnie znaleźli, ale widocznie teraz wszystkich można znaleźć – i powiedziało mi, że mam ten film usunąć i na temat Michała nie odzywać się, bo ja go nie znam i nie mam prawa – powiedziała kobieta w kolejnym z filmów opublikowanych w mediach społecznościowych"

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał:

tak robi się dyplomację na światowym poziomie  - plując na swojego największego sojusznika

Zapewne lepszym wyjściem jest notoryczne robienie mu loda? Nawet kiedy nie chce.:lol:

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, witejus napisał:

Na razie to z ciebie zrobiono idiotę bo żadnego audytu jeszcze nie ma. Wiadomo jedynie, że zrobienie w sprawie cpk nic przez pis kosztowało już 2,7 mld zł. To na początek bez audytu. Nie wbito łopaty a wydano 2,7 mld.

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

sikorski chciał lecieć do usa ale nikt nie chcial z nim gadać :D 

A nie było takiego przypadku z Macierewiczem? On chyba tez poleciał do USA i chciał sie z kimś tam spotykać ale pozałował klamkę i potem chyba coś ściemniał że jest tam bo sie bedzie spotykała z polonią? Musze to odświeżyć ale jakaś taka akcja była

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wbito łopaty a wydano 2,7 mld.

To se wyobraź ile by wydali na samo wbicie łopaty.:lol:

3 minuty temu, Ulman napisał:

A nie było takiego przypadku z Macierewiczem? On chyba tez poleciał do USA i chciał sie z kimś tam spotykać

No tak, tylko on chciał się spotkać z budynkiem imienia nieżyjącego senatora.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

S0OBP1qGDhN5bzuVNaLY29tekYEr5u89639jS9cY.jpg

Dlaczego? Co się takiego zmieniło, że nagle z bohatera wielu stał się zdrajcą? Zaczął mieć jakiś realny wpływ na sytuacje w kraju? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

To se wyobraź ile by wydali na samo wbicie łopaty.:lol:

a audyt to darmo zrobią?
urzędas jak się za coś weźmie ... z dowolnej szajki politycznej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Dlaczego? Co się takiego zmieniło, że nagle z bohatera wielu stał się zdrajcą? Zaczął mieć jakiś realny wpływ na sytuacje w kraju? 

Za to Wojciechowski cacy bo z pisu.

Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Zmierzający na spotkanie minister rolnictwa Czesław Siekierski utknął na zablokowanej przez rolników drodze. Tam usłyszał od protestujących, że na długie negocjacje w sprawie spełnienia ich postulatów nie mają oni czasu. - Szybciej załatwimy to tutaj. Przyniesiemy stolik i napiszemy, a pan minister podpisze - zaproponował koordynator protestujących rolników."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-02-09/rolnicy-nie-dali-przejechac-ministrowi-siekierskiemu-wysnuli-zadania-przyniesiemy-stolik/

No i co? Co o tym uważasz? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Jak będzie barek i zagrycha, to ja mogę i za darmo.:lol:

Wiele zależy od podniebienia i wcale nie wychodzi tanio. To tylko lodówki ,barek to osobny wydatek . Podejrzewam że w kancelarii prezydenta są lepsze rarytasy. 

Screenshot_20240209-210241~2.png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Wtorek, 5 listopada 2024

Wybory prezydenckie w Stanach Zjednoczonych w 2024 roku.

Donald Trump - Zmieni świat .

Trump nie będzie twardy wobec Rosji ani nie będzie zainteresowany wzmocnieniem NATO. Były prezydent nazwał Sojusz przestarzałym i rozważał jego opuszczenie. […] Ustawa przyjęta w ubiegłym roku przez obie główne partie w USA, która ma uniemożliwiać prezydentom (tego kraju – dop. red.) wycofanie się z Sojuszu bez zgody Senatu lub ustawy Kongresu, jest prawnie pusta. Zagrożeniem dla NATO nie jest formalne wycofanie się Ameryki, ale raczej możliwość, że przyszły prezydent po prostu nie zdecyduje się stanąć w obronie atakowanego sojusznika i powołać się na artykuł 5.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/56/Donald_Trump_official_portrait.jpg/1200px-Donald_Trump_official_portrait.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v