Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

szybko sie zawinal-chorowal od dawna..temu pisla takie rzeczy juz nikogo sie nie musial bac..

kurna teraz to jakas epidemia znowu,jedna 18, jeden 42, drugi 45 trzeci 53  a na drugi dzien jego ojciec. w jednym tygodniu.

on mial dwie twarze-jedna ormianska druga niestety polska...

prowadzil u nas warsztaty zajeciowe-zawsze przyjezdzal na pogrzeby podopiecznych ,widzialem go pare razy.

Opublikowano
jahooo napisał:

Porozmawiajcie trochę z ludźmi - ci, co głosowali na KO w ramach odwetu za PiS - szybko otrzeźwieli. Nawet przedsiębiorcy.

Jeżeli kto widzi jeno to, iż im się po latach natychmiast nie polepsza to chyba emeryt a nie przedsiębiorca.

Bogdan_ja napisał:

Kto zapewnial że PiS będzie rządzić 3 kadencję ...tyle warte te bajki 🤔

Ja nie mam obaw wraca normalność 

Obawiam się tylko że miejsc w pierdlu braknie 😁😁🤣🤣

Już tacy byli rewolucjoniści ja Ty - ostatnie dwie kadencje. Wystarczy...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

kurna teraz to jakas epidemia znowu,jedna 18, jeden 42, drugi 45 trzeci 53  a na drugi dzien jego ojciec. w jednym tygodniu.

Nie godej, pewnie namawiałeś ich do szczepień, że jeszcze ciebie za jaja nie powiesili za to, to aż dziwne.   :P

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

Odebranie wszelkich przywilejów "socjalu" musiałoby się wiązać z drastyczna zmiana systemu podatkowego, ponieważ trzeba by oddać ludziom kasę, którą w tej chwili łupi się w postaci podatków i wszlkiej maści danin

Jak się zabiera w podatkach 70-80% wypracowanej pensji, to nie ma możliwości, aby na przykład w razie utraty pracy przeżyć jakoś 2-3 miesiące, bo za co ? Jak 90% społeczeństwa nie ma tyle odłożonych środków, albo wręcz żyje od kredytu do kredytu

to nie takie proste bo nie socjal jest największym obciążeniem podatników no chyba że emerytury zaliczymy do socjalu i darmową edukację i teoretycznie darmową służbę zdrowia no i sektor rolny
jeszcze mamy socjalizację majątku w państwowym sektorze biznesu i rzesze urzędasów
nikt dobrowolnie nie zaakceptuje zmiany tego systemu bo nawet prywatny biznes zależy od zarządcy państwowego bezpośrednio lub pośrednio a korporacyjny to już całkiem
konieczna jest reforma ustrojowa na miarę tej po komuchach a tej bez rewolucji i upadku/bankructwa tych struktur nikomu nie uda się od wewnątrz wywołać przy względnym jeszcze dobrobycie a z zewnątrz to może lepiej o takie  "reformy" się nie prośmy
no taki trochę pat a ewolucyjnie to tałatajstwo co teraz usiłuje rządzić socjalizację państwa bardziej jeszcze pogłębi niż cofnie tak że możemy sobie tu popisać i choć tyle dobrze że bodaj to (jeszcze ) możemy.

Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wiem ,wiem że teraz to wstyd się przyznać 🤣

A ja w pierwszej kadencji głosowałem na PAD. To dopiero wstyd.

Mi nie wstyd... ale wqrwa mam do dziś.

Opublikowano

narośl urzędnicza blokuje jakiekolwiek zmiany status-quo niezależnie od opcji politycznej, bo zmniejszenie obciążeń podatkowych i racjonalizacja przepisów oznaczałoby wywalenie około milona nierobów z pracy, z powodzeniem te pieniądze w części możnaby przesunąć na szkolnictwo czy ochronę zdrowia, a i truskawki miałby kto zbierać

oznacząłoby to też mniejsze koszty po stronie przedsiębiorców i pracowników, ale daleko nam do tej energii i niezachwianej wiary w sikces, która towarzyszyła ludziom w latach 90-tych

dziś większość woli g.... a le znane, do którego się przyzwyczali, ciepła woda w kranie jest większą wartością niż swobody obywatelskie czy praworządność

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Tym razem skończą się dobrze, ludzie widzą jak ich małe partyjki zrobili w uja.  xD

Ale w jakim sensie dobrze?

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Kto zapewnial że PiS będzie rządzić 3 kadencję ...tyle warte te bajki 🤔

Ja nie mam obaw wraca normalność 

Obawiam się tylko że miejsc w pierdlu braknie 😁😁🤣🤣

Nie będą sobie wzajemnie szkodzić. Zobacz że te same mordy tylko partiami się wymieniają.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jahooo napisał:

narośl urzędnicza blokuje jakiekolwiek zmiany status-quo niezależnie od opcji politycznej, bo zmniejszenie obciążeń podatkowych i racjonalizacja przepisów oznaczałoby wywalenie około milona nierobów z pracy, z powodzeniem te pieniądze w części możnaby przesunąć na szkolnictwo czy ochronę zdrowia, a i truskawki miałby kto zbierać

oznacząłoby to też mniejsze koszty po stronie przedsiębiorców i pracowników, ale daleko nam do tej energii i niezachwianej wiary w sikces, która towarzyszyła ludziom w latach 90-tych

dziś większość woli g.... a le znane, do którego się przyzwyczali, ciepła woda w kranie jest większą wartością niż swobody obywatelskie czy praworządność

bo to rzeczywiście są o wiele istotniejsze i prawdziwsze wartości niż abstrakcja jakiejś wolności a już to drugie... te każdy rozumie po swojemu i nie ma dwóch co by tak samo a przecież są i tacy co wolność rozumieją prawem uciskania i wyzysku innych

"wolność" a co to qwa jest? bo dosłownie to jest brak zależności od innych choćby nawet samego faktu znoszenia ich sąsiedztwa ponad tych których akceptujemy dobrowolnie. P... putin nic nie będzie miał przeciwko osiedleńcom w Tajdze i nawet nikt nie pofatyguje się sprawdzić czy żyją czy nie, no stuprocentowa wolność byle z tej Tajgi nie wyłazili; to taki celowo obrazoburczy przykład
chm - ja obrazy biorę a słownik mi każe przez otwarte u pisać? ot i przykład "praworządności choć tylko w ortografii; ludzkie prawo to gów.o nie prawo i praworządność jest pojęciem skrajnie relatywistycznym że aż bzdurą

to wszystko nie tak i tyle powiem i to co sobie ludzie za ideały obrali to nic innego jak pełna entropia bo ład i porządek tudzież sprawiedliwość idealna to panuje  między atomami kryształu przy zerze absolutnym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

na Nowogrodzkiej😁

Kto może niech włączy TV Republika - strasznie zesrani i mocno spuścili z tonu😆

Fenomenu ciąg dalszy 🤣. Przez takich jak Ty,Tomasz czy hubertuss, TVP Info traci oglądalność. Komu Tusku zrobił tą nową telewizję, sobie 😛 ? Za co opłacacie abonament ? Tak na marginesie, opłacacie abo RTV :ph34r: ?

19 godzin temu, jacus napisał:

ja srednio raz na 10 lat zmieniam.

dziadek kaczynski byl carskim urzednikiem kolejowym..

Razem z nim pracowałeś na kolei ? :ph34r:

17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@Mariusz2903 możesz sobie wklejać takie obrazki, a prawda jest taka, że jutro o 6 rano zapukają mili panowie, założą bransoletki i zawiozą na Białołękę i jedynie PAD może im teraz pomóc ...

Posiedzą miesiąc czy pół roku i to wszystko a Ty będziesz bił brawo. A tam chodzi o to że skazany nie może brać udziału w polityce i trzeba brać się do roboty i szukać innego zajęcia.

16 godzin temu, galan99 napisał:

To mało jest kanałów CANAL+.

kiedyś był multiroom zlikwidowali , tera trzeba 2 abonamenty opłacać by dwa telewizory odbierały nie niezależnie, mi nie szkoda zapłacić 300 zł co miesiąc .

Na to się nie nabiorę. Kiedyś w ramach multiroomu dostawałeś 2 niezależne karty a teraz zamiast tego dostajesz dekodery.

15 godzin temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

Trzeba chyba nowe TVP Info zobaczyć 😜.

Opublikowano
jahooo napisał:

swobody obywatelskie czy praworządność

Znaczy... Im więcej ideologów przy władzy tym mniejszy postęp co nierozerwalnie wiąże się ze swobodami. Gdzie stoi praworządność gdy wokół ideologia? Praworządność jest z przodu i każdy ją wówczas dyma w wybranym jedynie słusznym kierunku. To, jak się po latach okazało, zakodowane jest w nazwie Prawo i Sprawiedliwość

Opublikowano

Myślę, że stoimy gdzieś na początku drogi do tego, aby przyjąć wzorce rodem z Chin czy Korei Północnej, al nasi decydenci z Brukseli coraz bardziej wciskają gaz w podłogę. Batiuszka Stalin w zaświatach zaciera ręce, bo jemu takie zniewolenie społeczeństwa się nie udało - w dodatku społeczeństwo temu przyklaskuje

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

zero absolutne w szpitalu jest-tez teraz  duzo ma tam wspolnego z fizyka i chemia..

15 minut temu, dsbh napisał:

Fenomenu ciąg dalszy 🤣. Przez takich jak Ty,Tomasz czy hubertuss, TVP Info traci oglądalność. Komu Tusku zrobił tą nową telewizję, sobie 😛 ? Za co opłacacie abonament ? Tak na marginesie, opłacacie abo RTV :ph34r: ?

Razem z nim pracowałeś na kolei ? :ph34r:

Posiedzą miesiąc czy pół roku i to wszystko a Ty będziesz bił brawo. A tam chodzi o to że skazany nie może brać udziału w polityce i trzeba brać się do roboty i szukać innego zajęcia.

Na to się nie nabiorę. Kiedyś w ramach multiroomu dostawałeś 2 niezależne karty a teraz zamiast tego dostajesz dekodery.

Trzeba chyba nowe TVP Info zobaczyć 😜.

na kolei to pracowal brat mojego ojca-byl zawiadowca na stacji owiecim glowny.

nie studiowales biografii swojego wodza ?? on tez rodem z polski wschodniej.

nie wiedzialem ze smieszny szymus  z bialegostoku pochodzi- nazwisko ma bialoruskie ale nigdy nie wnikalem.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/kaminski-i-wasik-u-prezydenta-jest-potwierdzenie-6982852921702912a

Czyli Prezydent w Pałacu ukrywa osoby z nakazem aresztowania ... Ile to jest lat za ukrywanie przestępców ?? Chyba do 5 lat xD 

A może szuka długopisu żeby podpisać kolejny akt łaski, bo Pałac otoczony Policją xD 

Na to wygląda że piszą nowe ułaskawienie bo chłopaki mają pełne zbroje 🤪

Opublikowano
jahooo napisał:

Myślę, że stoimy gdzieś na początku drogi do tego, aby przyjąć wzorce rodem z Chin czy Korei Północnej, al nasi decydenci z Brukseli coraz bardziej wciskają gaz w podłogę. Batiuszka Stalin w zaświatach zaciera ręce, bo jemu takie zniewolenie społeczeństwa się nie udało - w dodatku społeczeństwo temu przyklaskuje

Sami tych decydentów do Brukseli posyłamy... To co piszesz to są uniwersalne zarzuty dotyczące każdego ustroju a nawet społeczeństwa. Może i społeczności. Choćby w krysztale dysydenta znajdzie się jedno słabsze połączenie. Taka jest natura. Pozwolić się temu rozprzestrzenić - rozpizga się kryształ a ten znów albo przepadnie rozpuszczony albo od razu urośnie. A co po rozpuszczeniu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v