Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jakubus 230 w Stanin

Borowik 240 w Stanin

Borowik 240 w Stoczek Łukowski 

Jacubus 220 Barczak, z systivą +700, kurier +300.

Oj drogie zasiewy znowu mam w tym roku

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Takie zużycie to ja rozumiem 

A nie aby czubek zaokrąglony i do huty bo nie idzie. 

IMG_20240911_130639_6.jpg

Ja też staram się tak robić, tyle że jak jest sucho i nie idzie to trzeba zmieniać. U mnie w Overumie jest jescze lemiesz dzielony w sumie na 3 części.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

O kurde... faktycznie obrodziły...

Na przyszły rok będzie problem z kalibrem sadzeniaka.  Na targu każdy się chwali że takich ziemniaków jeszcze nie miał. Na bazarach to same frytkowe giganty.

I tak to jest, czasem żebyś nie wiem co robił to gówno się urodzi, a przyjdzie rok że gówno zrobisz a się urodzi jakbyś cudowne specyfiki youtuberów stosował.

A właśnie, jakiś tam się chwalił że po producie X  zwyżka kilkadziesiąt tysięcy złotych🤣

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ja też staram się tak robić, tyle że jak jest sucho i nie idzie to trzeba zmieniać. U mnie w Overumie jest jescze lemiesz dzielony w sumie na 3 części.

Suchość tu nic nie ma do zdarcia.

Jak nie idzie to i na nowych nie pójdzie.

Jedynie dłuta nowe pomogą 

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

w tym programie nie trzeba robić wzrostu

Wsio fajnie tylko bat nad d*pą zawieszony... Nie zmniejszysz/zlikwidujesz. Grata musisz wziąć z listy, zgodnie z tabelą doboru maszyn co by się za bardzo nie rozwinąć.. także pełna wolność 😜 

nie przesadzaj....

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

W moim było coś takiego nawet nie wiem czy to nie czasem oryginalne. Osłona z blachy wygięta na półokrągło wysokości jakieś +- pół metra. Później poszukam w garażu i wrzucę zdjęcie

Jest coś podobnego ale chciałbym coś takiego bardziej "osłaniającego".

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

na piźdz….e 😂😂 kurła na ławach a nie jak twój szpadlem fundament kopałeś i kamienie rzucałeś żeby więcej betonu poszło 😂😂

Mój też stoi na kamieniach w fundamencie, i ze zbrojeniem z szyny kolejowej. ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Jakubus 230 w Stanin

Borowik 240 w Stanin

Borowik 240 w Stoczek Łukowski 

Widzę ty gdzieś tam pewnie niedaleko Stanina to pewnie Lendziona i Natanka kojarzysz ? 😝😝

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Idzie jak w pis    de

IMG_20240911_135750.jpg

Widać że to piachudry to i plug wbija się

Ja dziś tak na próbę chciałem po kukurydzy zobaczyć czy pług wbije się za ch*ja , przetalerzowałem to wszystko bo było klepisko dosłownie i czekam na deszcz sobotni 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na przyszły rok będzie problem z kalibrem sadzeniaka.  Na targu każdy się chwali że takich ziemniaków jeszcze nie miał. Na bazarach to same frytkowe giganty.

I tak to jest, czasem żebyś nie wiem co robił to gówno się urodzi, a przyjdzie rok że gówno zrobisz a się urodzi jakbyś cudowne specyfiki youtuberów stosował.

A właśnie, jakiś tam się chwalił że po producie X  zwyżka kilkadziesiąt tysięcy złotych🤣

Guzik testuje produkt x 🤣 

Ale jedzie po tych sprzedajnych youtuberach co te specyfiki reklamują 🤣

Opublikowano

Nic tak pytam bo to niezłe agenty 😁 Natan na wiosnę woził mi sianokiszonkę przyczepą a i sieczkarniami widzę jest wyścig z Jankowskim u nas na terenie 😁

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Sąsiednia gmina 

Natana nie bardzo

Andrzeja tak

A czemu pytasz

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W tym roku jd testują 

Z Maślakiem i Kiełczykowskim też się ściga 

Andrzej teraz poszedł w sprowadzanie ciągników z zachodu 

karol czemu siejesz w tym roku to samo co ja?

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

pewnie.. i temu nie pokaże bom nie radek ...a i żyrandol mam lepszy 🤣🤣🤣

te różowe ledy? 😂😂😂😂 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, radekz200 napisał:

na piźdz….e 😂😂 kurła na ławach a nie jak twój szpadlem fundament kopałeś i kamienie rzucałeś żeby więcej betonu poszło 😂😂

się nie nerwuj, szopa i tyle ....ani piwnicy ani piętra  jak w szopie 🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
15 minut temu, marulekk napisał:

Widać że to piachudry to i plug wbija się

Ja dziś tak na próbę chciałem po kukurydzy zobaczyć czy pług wbije się za ch*ja , przetalerzowałem to wszystko bo było klepisko dosłownie i czekam na deszcz sobotni 

Pięknie idzie i wyglăda

Dłuta z resora robią robote

A i na przedłużkac h nie widać zużucia

IMG_20240911_145509.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v