Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Popier96 napisał:

Co to za problem dorobić sobie w garażu ładną tygodniówkę... Głupie lakierowanie frontów po znajomych, bo sami nie mają czasu. Są różne sposoby zarabiania. Czasem nie trzeba ruszać się w obrębu podwórka. Z czystej nudy to się robi. Za chwilkę właśnie idę podkład szlifować- tak o w ramach pomocy. :)

Wieszasz to an czymś czy na leżąco?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ktoś kogoś zmusza do pracy u takiego Janusza, o ile wiem to praca nie jest obowiązkowa w tym kraju, możesz nie pracować ...

A czy ten Janusz jest zmuszany do prowadzenia działalności gospodarczej?

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Pomidory w tym roku pod 3m jak kukurydza 🤪 

Jeden oprysk od zarazy

Grona do samego czubka

A papryka skończyła żywot w lipcu 

IMG_20240904_093231_1.jpg

U somsiada złodzieja jakie pomidory... Z półtorej tony sprzedał 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Wieszasz to an czymś czy na leżąco?

Jak kurła fronty wieszać, Na leżąco wszystko. Chyba, że element z dwóch stron widoczny, a jedna krawędź niewidoczna to wkrętem do kawałka płyty i na "stojąco" element lakieruje. Ale to musi być mały element. Bo jak duży to normalnie na leżąco. trochę inaczej się to lakieruje ni jeżeli karoserię.

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
12 minut temu, Popier96 napisał:

Jak kurła fronty wieszać, Na leżąco wszystko. Chyba, że element z dwóch stron widoczny, a jedna krawędź niewidoczna to wkrętem do kawałka płyty i na "stojąco" element lakieruje. Ale to musi być mały element. Bo jak duży to normalnie na leżąco. trochę inaczej się to lakieruje ni jeżeli karoserię.

Spoko. 

28 minut temu, jacor73 napisał:

A czy ten Janusz jest zmuszany do prowadzenia działalności gospodarczej?

Wy tak narzekacie na te januszexy a gdyby rolę się odwróciły to robilibyście to samo 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Spoko. 

Wy tak narzekacie na te januszexy a gdyby rolę się odwróciły to robilibyście to samo 

Nie mierz innych swoją miarą🤫
Nie każdy prowadzący działalność jest szują i chachmęciarzem.

Opublikowano
31 minut temu, malaczarna napisał:

Dzień dobry. Chłopaki takie chętne do pomocy dla kolegi to może i mnie wspomogą?

Co się zadziało 

5 minut temu, malaczarna napisał:

Oby nie. Zapewniam narzędzia do pracy miłą atmosferę poczęstunek 

Oj kusisz, kusisz...

Ale nie skusisz

Opublikowano

Słyszeli uśmiechnięte wieści?

We Włocławku  w urzędzie wprowadzono 7godzinny dzień pracy.  Pracownik ma być wydajniejszy . 

W urzędzie🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Mało tego urząd pozostaje normalnie otwarty w tych samych godzinach i nie wpływa to  na petentów.

Jpdl🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ jak siedzą 2 panie w dwóch okienkach to by urząd był otwarty w tych samych godzinach i pracownik robił 7h to moja matematyka mówi że jedna pani przyjdzie godzinę później a   druga wyjdzie godzinę wcześniej.

I to nie wpłynie na petenta??? 

Matko bosko włocłwska - widzisz i nie grzmisz🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Oczywiście pensja ta sama.

Poddał bym jeszcze temu prezydentowi pomysł by wzorem poprzednich lat skracać godziny pracy w te upały. Kto da radę w tych klimatyzowanych pomieszczeniach wysiedzieć🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

We Włocławku  w urzędzie wprowadzono 7godzinny dzień pracy.  Pracownik ma być wydajniejszy . 

Mało tego urząd pozostaje normalnie otwarty w tych samych godzinach i nie wpływa to  na petentów.

Jpdl🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ jak siedzą 2 panie w dwóch okienkach to by urząd był otwarty w tych samych godzinach i pracownik robił 7h to moja matematyka mówi że jedna pani przyjdzie godzinę później a   druga wyjdzie godzinę wcześniej.

Poddał bym jeszcze temu prezydentowi pomysł by wzorem poprzednich lat skracać godziny pracy w te upały. Kto da radę w tych klimatyzowanych pomieszczeniach wysiedzieć🤣🤣🤣

A to PIS kradł i łamał prawo. Teraz mamy uśmiechniętą Polskę. Pracownicy urzędów na pewno są uśmiechnięci i ciekawe na kogo zagłosują w następnych wyborach?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A to PIS kradł i łamał prawo. Teraz mamy uśmiechniętą Polskę. Pracownicy urzędów na pewno są uśmiechnięci i ciekawe na kogo zagłosują w następnych wyborach?

Na Rafała Trzaskowskiego na Prezydenta Polski .

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, jacor73 napisał:

Nie mierz innych swoją miarą🤫
Nie każdy prowadzący działalność jest szują i chachmęciarzem.

Yhm.

45 minut temu, malaczarna napisał:

Oby nie. Zapewniam narzędzia do pracy miłą atmosferę poczęstunek 

Jaka to praca? 🤔

25 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Osrani w tych urzędach że szok. To co się dało wcześniej to teraz się boją 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Agrest napisał:

W  Polsce pracujemy 40,5 godz tygodniowo, średnia europejska to 37,5, światowa 34,2, w Niemczech, Danii niewiele ponad 35 godzin, a w Holandii 33, więc żadnej rewelacji tu nie widzę. Coraz więcej spraw w urzędach można załatwić przez internet, to i nawału petentów też nie będzie.

Człowiek nieprzepracowany jest zdrowszy i wydajniejszy, dłużej żyje, mniej choruje, to i mniej kasy z budżetu na leczenie idzie.

Wg mnie kierunek słuszny.

Nie wszystkie urzędy posiadają pomieszczenia klimatyzowane.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano

Uja tam prawda. Znam człowieka całe życie nie robił nic, zawsze gdzieś się pętał w związkach, nie związkach generalnie siedzenie na doopie i nic nie robienie. Po 50-tce już był schorowanym wrakiem człowieka. Robota nic tu do rzeczy nie ma, to zależy od organizmu czy mocny czy chorowity

Opublikowano
17 minut temu, jacor73 napisał:

Idź do układania kostki, zobaczysz jaki będziesz zdrowy po 10 latach pracy

No i ten fizyczny w pocie czoła w temperaturze 45⁰ będzie zapiepr,ał 8, 10 czy 12h, a w klimatyzowanym biurze trzeba skracać czas by pracownik był nieprzepracowany.

Nie widzisz sprzeczności?

Oczywiście, może układać kostkę 6h, ale czy powiesz że to na petenta nie wpłynie, a może w aplikacji kostkę ułoży?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v