Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdyby to było przed 2020 opłacalne, zbudowano by, ale potem zmieniła się koniunktura na świecie to wszystko by było do wytłumaczenia, ale tu było inaczej, już przed rozpoczęciem budowy było wiadomo że to nie ma najmniejszego sensu ... Ale tak to jest z wydawaniem publicznych pieniędzy, gdyby mieli to wszystko robić z swojej kieszeni albo odpowiadali prywatnym majątkiem za takie buble to było by zupełnie inaczej ... U mnie też teraz remontują drogę powiatową, a koszt za km podobny z budową nowej krajówki ... Remont cmentarza wojskowego 2,5mln złotych, bo przecież chodniki betonowe są niedobre, muszą być marmury ... Większość dróg powiatowych dziurawa ale to nie problem, ważne że będą marmury zamiast betonu na kwaterach wojskowych na cmentarzu ...

Odcinek 5km drogi powiatowej już 3 rok remontują, i są dopiero gdzieś w połowie ... Bo musi być chodnik, ścieżka rowerowa, rów głęboki na 1m po dwóch stronach, a wjazdy na pola po 2.5m szerokie porobili, problem kombajny mają wjechać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

O Panie🤣🤣

Ciągnę teraz hl 6011+d35 z nadstawkami pełne dachówki. Ale to mieli na tej polnej drodze 

O to już stówę tańszy 😄.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Kotły i bloki nie są przestarzałe. Po prostu UE doyebała olbrzymie opłaty klimatyczne z tytułu emisji CO2 do energii wytwarzanej z węgla kamiennego żeby dowalić Polsce.

Najpierw sprzedaliśmy prawa do emisji o ironio niemcom 

@slawek_74 stary dziadu najlepszego wszystkiego

Opublikowano

Pany. To jest lewy Lemiesz?

17243214278769006962031870622975.jpg

7 minut temu, Łolek napisał:

A co on świętuje? SMS przysłał to może podchody robi i chce zaprosić tylko się wstydzi🤭

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Przecież to jest pojebane. Płaci się ch*j wie komu ch*j wie za co. Jakiś pojebany system gdzie płaci się gdzieś nie wiadomo gdzie pieniądze że wprowadzam gaz do atmosfery. Wszystko tylko żeby ściągać od ludzi podatek.

Jeszcze kilka lat i każdy kto ma komin będzie bulił.

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to jest pojebane. Płaci się ch*j wie komu ch*j wie za co. Jakiś pojebany system gdzie płaci się gdzieś nie wiadomo gdzie pieniądze że wprowadzam gaz do atmosfery. Wszystko tylko żeby ściągać od ludzi podatek.

Jeszcze kilka lat i każdy kto ma komin będzie bulił.

Dokładnie to za 3 lata bedziemy bulic uj wie komu uj wie za co aby tylko się pogrążyć. Swoja drogą właściwie całośc tych opłat pozostaje w naszym budżecie i jest roztrwaniane na socjale i inne duperele wiec to zwykły podatek dlatego nasi niby narzekają, ale tak naprawde im to na rękę. Najśmieśniejsze, że moim zdaniem to wręcz przyhamuje modernizacje bo wydrenuje kase z ludzi.  Pójdzie za o wiecej drzew pod noż. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Dastan napisał:

Dokładnie to za 3 lata bedziemy bulic uj wie komu uj wie za co aby tylko się pogrążyć. Swoja drogą właściwie całośc tych opłat pozostaje w naszym budżecie i jest roztrwaniane na socjale i inne duperele wiec to zwykły podatek dlatego nasi niby narzekają, ale tak naprawde im to na rękę. Najśmieśniejsze, że moim zdaniem to wręcz przyhamuje modernizacje bo wydrenuje kase z ludzi.  Pójdzie za o wiecej drzew pod noż. 

Miałem cichą nadzieje że ten rudy ch*j zmienic coś odnośnie socjalu a on jak zwykle kłamał. Do pisowskiego rozdawnictwa dodał babciowe i rente wdowią gdzie 55 letnia jeszcze w młodym  wieku kobieta będzie mogła żyć na koszt reszty pracujących ludzi. Chory system.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Kotły i bloki nie są przestarzałe. Po prostu UE doyebała olbrzymie opłaty klimatyczne z tytułu emisji CO2 do energii wytwarzanej z węgla kamiennego żeby dowalić Polsce.

to też , o ile Enea i reszta koncernów się wybroniły przerzucając koszty na odbiorców to taki zespół elektrowni PAK w rękach Soloża-Żaka już jako producent i odsprzedawca dla dystrybutorów się nie wybronił z tego dojenia, dziwne że państwowe spółki tego nie przejeły jak np Elektrociepłownię Białystok od francuzów

Soloż tez teoretycznie mógł odsprzedać udziały w PAKu zachodowi i mieć spokojną głowę

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Już nie mówiąc o inwestycji w Ostrołękę ...

dopóki gaz łupkowy nie ruszył z wydobyciem i przetwarzaniem na dużą skalę darowałbym sobie transformację w kierunku bloków gazowych 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Miałem cichą nadzieje że ten rudy ch*j zmienic coś odnośnie socjalu a on jak zwykle kłamał. Do pisowskiego rozdawnictwa dodał babciowe i rente wdowią gdzie 55 letnia jeszcze w młodym  wieku kobieta będzie mogła żyć na koszt reszty pracujących ludzi. Chory system.

Wdowa dostanie w wieku 60 lat. 55 to jest minimalny wiek w którym może owdowieć. Ja dostanę w wieku 65 pod warunkiem, że moja nie wykorkuje zanim nie minie mi 60

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Już 800 ,13 i 14 patrzą komu skroić. 

Z resztą szliśmy drogą Grecji bo kurdupel chciał przejść do historii jako wspaniały władca 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

to też , o ile Enea i reszta koncernów się wybroniły przerzucając koszty na odbiorców to taki zespół elektrowni PAK w rękach Soloża-Żaka już jako producent i odsprzedawca dla dystrybutorów się nie wybronił z tego dojenia, dziwne że państwowe spółki tego nie przejeły jak np Elektrociepłownię Białystok od francuzów

Soloż tez teoretycznie mógł odsprzedać udziały w PAKu zachodowi i mieć spokojną głowę

W Gdańsku elektrociepłownie opierdolili francuzom i teraz wszyscy płacą grubą kase za ogrzewanie. Płacą i płaczą bo innego wyjścia nie ma. W końcu Gdańsk - Polska Sycylia i kolebka PO.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

W Gdańsku elektrociepłownie opierdolili francuzom i teraz wszyscy płacą grubą kase za ogrzewanie. Płacą i płaczą bo innego wyjścia nie ma. W końcu Gdańsk - Polska Sycylia i kolebka PO.

Nie ma nic droższego w kwestii ogrzewania w tym kraju niż ciepło z geotermii ojca Tadeusza xD

U mnie w mieście powiatowym też PiS buduje geotermię, woda 44 stopnie głęboko pod ziemią, oj się ludzie zdziwią jak zamiast taniej to będzie drożej xD potrzebne pompy, wodę pobrana trzeba wtłoczyć z powrotem pod ziemię, do tego trzeba dogrzać po te około 40 stopni na powierzchni to trochę chłodno będzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

HDS idealny do leżaków🤭 Kłonnice dechami oboje i wymarzony pojazd.

Najszybszy dochód. Mnóstwo handlarzy się na tym dochapalo 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ma nic droższego w kwestii ogrzewania w tym kraju niż ciepło z geotermii ojca Tadeusza xD

U mnie w mieście powiatowym też PiS buduje geotermię, woda 44 stopnie głęboko pod ziemią, oj się ludzie zdziwią jak zamiast taniej to będzie drożej xD potrzebne pompy, wodę pobrana trzeba wtłoczyć z powrotem pod ziemię, do tego trzeba dogrzać po te około 40 stopni na powierzchni to trochę chłodno będzie ...

A po co ci ciepła woda do uprawy bobu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v