Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

No ale chyba nie wszystkie termostaty to złom, trzeba kupić inny sprawdzić ewentualnie w garnku i tyle, po kiego kombinować i jeździć z niedogrzanym silnikiem, zwłaszcza jak zimno. Mówisz o tym z tematu co był ze dwa dni temu?

Tak. Tak chciał o tak sobie zamontował. Z termostatami tak jest. Występuje kilka rodzajów, a jakość ...no cóż. Ja ostatnio jak wymieniałem termostat kupiłem najdroższy, jaki był i był dobry. 9 lat już chodzi

9 minut temu, Bananek napisał:

Nie ma szybszej naprawy 

Michał figlarzu😆

Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

Słowo na dziś, panowie rolnicy. Na nic wasze normy wysiewu....

IMG_20240810_101525.jpg

Jakby policzył cenę kwalifikatu nawet w małej obsadzie, to i tak skąpo nie wyjdzie.... 

Opublikowano
Dnia 21.01.2024 o 16:45, Desperado napisał:

No i to jest wiejska solidarność.

brak solidarności nie jest problemem jeżeli świń nie podkładają to jest spoko 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Bananek napisał:

Słowo na dziś, panowie rolnicy. Na nic wasze normy wysiewu....

IMG_20240810_101525.jpg

To jakaś reklama, żeby siać drogim kwalifikatem ??

Edytowane przez jahooo
  • Haha 2
Opublikowano

tak już wtedy pobierali opłatę rozmnożeniową  z Leszna .Ale najdrożej wychodzi od oszustów którzy proponują materiał niby kwalifikat a w rzeczywistości to zwykłe gówno lekko przeczyszczone 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jahooo napisał:

To jakaś reklama, żeby siać drogim kwalifikatem ??

Czemu od razu kwalifikatem? Kwalifikatem nieraz sie sieję a norma i tak 200kg+ a nieraz i dużo więcej... Pszenica w tym roku w planie koło 220kg/ha, jęczmień 200, owies ozimy ze 180kg/ha.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Confused 2
Opublikowano

I po odpuście. Korkowców nie ma, na kapiszony też nie. Wszystko na baterie z aliexpress. To już nie te same stragany😔 tylko strzelnica ta sama i ten gość wcale się skubany nie starzeje. Zapytałem go jak to robi ze wygląda tak samo jak 30lat temu. To tylko się zaśmiał.

Opublikowano
6465 napisał:

Zapytałem go jak to robi ze wygląda tak samo jak 30lat temu. To tylko się zaśmiał.

pomyślał sobie, że jakiś zbok. chłop go pyta jak to robi, że tak dobrze wygląda. pytanie czy zaśmiał się do Ciebie czy z Ciebie. a może uśmiechnął się i zalotnie puścił oczko. 🤣

Opublikowano

Michał kudłate myśli masz dzisiaj😱😁...Tomek go nie pytał o to, że DOBRZE wygląda, tylko, że TAK SAMO, jak 30 lat temu🤷😉...

Czyżbyś był...niedopuszczon🤔🤭

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, PAN88 napisał:

Się kosiło . A teraz śrutę trzeba zrobić pszenica z qq dla opasów chyba może być 🤔🤣🤣🤣

IMG_20240809_160836.jpg

Jak ja bym chciał mieć takie pokosy o tej porze roku u nas wszystko wyschnięte już praktycznie

Będzie który jutro na wystawie koni w Janowie podlaskim? 

Ja chyba swoje kobiety wezmę na wycieczkę  i pojedziemy zobaczyć może wszystkie byki sprzedam to jednego  konia Arabskiego kupię

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ciekawe czy wcześniejsze siano dziś doschnie...tylko wes sprzatnij jak ksionz mszę na cmentarzu po południu robi....

Nie widzę w tym żadnego problemu. Nie raz w niedzielę się słomę kostkowało koledze i trzeba było koło kościoła przejechać 

5 minut temu, marulekk napisał:

Jak ja bym chciał mieć takie pokosy o tej porze roku u nas wszystko wyschnięte już praktycznie

To potraw dopiero kosiłem.  No i w lipcu 150mm opadu. Sierpień narazie 22mm

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Nie widzę w tym żadnego problemu. Nie raz w niedzielę się słomę kostkowało koledze i trzeba było koło kościoła przejechać 

To potraw dopiero kosiłem.  No i w lipcu 150mm opadu. Sierpień narazie 22mm

U mnie na niektórych łąkach to drugiego pokosu nie będzie bo po prostu nie ma co kosić wszystko uschnięte susza niespotykana, drzewa dosłownie liście żółkną i gubią już jakby to był październik

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

Problem w tym, że jak pójdę na mszę, to zanim wrócę to rosa padnie pewno...

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Problem w tym, że jak pójdę na mszę, to zanim wrócę to rosa padnie pewno...

Nie trzeba iść . Za poradę 500 się należy 🤣

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
36 minut temu, pedro2 napisał:

Się robi

To dopiero papudractwo, zostało 50kg gryki i 20kg gorczycy.

Nie było sensu rozsiewać, na każdy rozrzutnik parę garści i rozsiane 🤪 

IMG_20240810_114809_1.jpg

Pionierujesz w nowych trendach...co tam siewniki😉🤭

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v