Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie jestem zaszczuty na PiS, dla mnie to jedno i to samo szambo, różniące się tylko nieznacznie smrodem ... Nie bronie Platformy, pokazuje tylko że PiS=PO, praktycznie nie ma żadnych różnic ...

Szonus tak straszyl że będzie bida na wsi, że Tusk nas zagłodzi a tu rekordowa cena bobu, za PiSu takich nie było ... Oby i za rok tak było to będzie można po nowe S1000XR jechać do salonu ;)

Weź człowieku ty  idź stąd z tym bobem bo jak to przeczytałem to mało ze śmiechu nie padłem.

• Haha 3
Opublikowano
57 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja wybieram władze aby była dobra dla mnie ... Nie interesują mnie patosocjalopatusy na przykład ... O mnie nikt się nie martwi, to dlaczego ja się mam martwić o kogoś ...

Powiem ci więcej, ktoś kto uczciwie robi to nie martwi się tym kto rządzi, bo czy za jednych czy za drugich żyje tak samo...

Myślisz że zabiorą patusom socjal? 

Opublikowano
56 minut temu, krzychu121 napisał:

O to właśnie chodzi.

O ile wyborców PiSu gdy dochodził do władzy można jakoś zrozumieć bo każdy pamięta jak rządziło wcześniej PO i PSL . Więc nie dziwne że chcieli jakiejś zmiany i łudzili się że będzie lepiej. To wyborców Po i reszty koalicji nie sposób zrozumieć. Wiedząc że PiS jest ujowy chcieli zmiany . I to bardzo dobrze. Ale wybrać znowu PO , PSL i Lewicę pamiętając jak dali się we znaki przed PiSem? Totalny debilizm. Mózgu trzeba nie mieć żeby głosować na okrągły stół. Nic w tym kraju się nie zmieni bo jest za duże stado baranów to po pierwsze. A po drugie wszystkie posady rozdaję się partyjnym kolegom i ich rodzinom. Więc też zbiera się bardzo duże grono wyborców. 

Słowem w sedno

Opublikowano
45 minut temu, Desperado napisał:

Ale nie martwi Ciebie i Pafnucego że sprowadzają Polskę pod buta niemieckiego? słabe z was Polaki.  :P

Ci to robią bardziej oficjalnie, pisie to jak raka cichodajka 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Myślisz że zabiorą patusom socjal? 

Nigdy.

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie chce mnie się z Tobą już kotów drzeć ale za te 4 lata znów na pisia głos oddasz?

@gregor1284 ty masz problem podobnie jak większość starych pzprowców, komuchów i wyborców SLD. Partia lewicy przekształciła się w lewacką partie i zamiast dbać o prawa ludzi pracy, górników, rolników, pokrzywdzonych( tak naprawde to nigdy nie dbali, patrzyli tylko żeby kabze sobie nabić - baronowie SLD)  to teraz martwią się tylko aborcją, eutanazją i tym co kto sobie wsadza w dupe i nie tylko. Jak żyć? 

images (3).jpeg

Opublikowano

Ech i cały temat @Desperado ściągnął do polityki...

Tylko On wie kto prawdziwy Polak, kto prawdziwy Katolik....no sam wzór cnót wszelakich....

Chłopie obudź się.

I idź z tą pieprzona polityka do tematu o polityce...

Tu się gada o pogodzie i d*pie Maryny....😆

• Like 5
Opublikowano

Socjalu będzie coraz więcej

Coraz więcej osób będzie brało socjal 

Socjal będzie też nic nie znaczący przy nabyciu towarów i usług 

Jednym słowem puste pieniądze nie wnoszące nic 

No może po za kilkoma etatami, ktoś musi to obsłużyć 

Zbyszku, a Maryna to była siostrą zakonną? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Pozazdrościć. 15 km ode mnie ta chmura się zatrzymała. Tam padało od 23 do 4 a u mnie na sam koniec zahaczyło i tylko nad ranem jakieś pół godziny popadało. Oczywiście później poszło na Podlasie i się już ładnie rozbudowała chmura. Tragedia. Znajomy co mieszka 20 km ode mnie narzeka że już mu wymaka a u mnie wysusza. Niby nie duża odległość a od kwietnia do dziś będzie ze 150 litrów różnicy w opadzie . Zresztą z drugiej strony tak samo . 

Yhy tak się rozbudowała, że niecałe 2mm zostawiła 🤣 

Screenshot_20240713-074836.png

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Weź człowieku ty  idź stąd z tym bobem bo jak to przeczytałem to mało ze śmiechu nie padłem.

Co, taka prawda, super kasa jest w tym roku ... Za PiSu takiej nie było ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to PiS co zrobił w tym temacie oprócz szczekania na lokalnym podwórku ?? Bo jak puścili ich za bramę to już grzeczne jak małe szczeniaczki były pisiorki ... Gdzie te reparacje, 8 lat i nawet złotówki nie dostaliśmy ... 

Zielony ład, Fit For 55, wszystko to PiS podpisywał ...

A.Ci podpiszą jeszcze szybciej i jeszcze bardziej

Opublikowano

To w takim razie kto miałby rządzić jak poza tymi z układu nikogo więcej nie ma ? Bo nikt się nie dopcha.

Tylko nie bądźcie śmieszni i nie wyskakujcie z konfederacją 🤭 

Bo ja tam tej niezależności nie widzę.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja za PIS żyto sprzedałem po 1400 za tone. I co z tego? Nic. Bo PIS czy PO ma ch*j do powiedzenia odnośnie cen żyta czy bobu. Jeżeli jesteśmy w UE to tak naprawde nie ważne kto rządzi to ma ch*j do powiedzenia tyle że co pisowcy albo konfa robiła to łamanie praworządności co robią peowcy jest ok.

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No to jest argument. Powinni wykorzystać to w kampanii wyborczaj- " Rolniku głosuj na Tuska bo będziesz miał drogi bób".

Opublikowano (edytowane)

@Krzysztof81 ja się tylko drocze z PiSowcami tutaj ... Oni mówili że to PiS dał takie ceny zbóż ...

Po prostu dużo bobu się nie udało w lubelskim i Małopolsce i przez to taka cena w tym roku, u mnie się udał to i fajnie się zarobiło, chociaż w 2021 było odwrotnie, bób był tani a potem w zimę się drogo zboże sprzedawalo, jak ma się te kilka różnych źródeł, to zawsze któreś wypali.

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał:

No ta ten bobek to pic

Tyle kasy niby a stara stodołą i eternit na gwoździe zamiast wkręty

Stary bizon

Toż to P0winno być wszystko nowe

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ta ten bobek to pic

Tyle kasy niby a stara stodołą i eternit na gwoździe zamiast wkręty

Stary bizon

Toż to P0winno być wszystko nowe

A po co nowy kombajn jak go praktycznie nie używam ??? 

Eternit póki jest dobry, tak samo konstrukcja dachu to po co zmieniać ?? 

Pieniądze nie inwestuje się tylko.w gospodarstwo...

Są plany na S50 przez moje podwórko, zmienię dach i kto mi za to odda ?? Chciałbym to bym spokojnie wymienił ten eternit na blachę bo to groszowe sprawy, ale póki jest dobre to po co zmieniać ?? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A po co nowy kombajn jak go praktycznie nie używam ??? 

Eternit póki jest dobry, tak samo konstrukcja dachu to po co zmieniać ?? 

Pieniądze nie inwestuje się tylko.w gospodarstwo...

Są plany na S50 przez moje podwórko, zmienię dach i kto mi za to odda ?? Chciałbym to bym spokojnie wymienił ten eternit na blachę bo to groszowe sprawy, ale póki jest dobre to po co zmieniać ?? 

to gdzie mieszkania kupujesz 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mateusz1q napisał:

Już kupiłem, teraz trochę drogawo się zrobiło...

Sąsiadka coś bąka o 3ha przez miedzę to też trzeba trochę na koncie trzymać w razie by się zdecydowała.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

27mm z wczorajszych i nocnych opadów. Prądu brak, agregaty wyrczą a strażacy oddelegowani do sąsiedniej wsi, firma się pali.

Mieszkasz obok tej firmy od paluszków ?? Osiek czy jakoś tak, rano w TV mówili...

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał:

A po co mu te mieszkania? Do tyłka się jeszcze dobiorą tym rentierem... Żadne konta, żadne płatności blikami i kartami, wszystko w fizycznej walucie...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Już kupiłem, teraz trochę drogawo się zrobiło...

Mieszkasz obok tej firmy od paluszków ?? Osiek czy jakoś tak, rano w TV mówili...

Sąsiednia wieś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v