Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego ja w gospodarstwie nikogo nie zatrudniam i nie zwiększam hodowli ,bo bym musiał cały zysk oddać pracownikowi.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@pedro2 bo ludzie na wsiach mało tego jedzą, za to Warszawka wciąga tonami ... Moda na wege, a oni białko to z fasoli, bobu itp

Potem w autobusie wszystkie okna pootwierane bo nie idzie wytrzymać w tych pierdach.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Potem w autobusie wszystkie okna pootwierane bo nie idzie wytrzymać w tych pierdach.

W Warszawce nie otworzysz okna w autobusie xD już od kilku ładnych lat xD Podlasie też bobu nie kupuje, głównie to jedzie albo na Warszawę, albo Gdańsk, Szczecin , Poznań , Wrocław i okoliczne miasta do tych wcześniej wymienionych. W ciągu ostatnich 5 lat tylko 2021 był słaby ekonomicznie.

Znajoma co nie je mięsa bierze ode mnie co roku 50kg i wkłada do zamrażarki.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Skurywsyny gazy cieplarniane produkują, oj co na to zieloni, 

Opublikowano
8 minut temu, Michal2399 napisał:

Dlatego ja w gospodarstwie nikogo nie zatrudniam i nie zwiększam hodowli ,bo bym musiał cały zysk oddać pracownikowi.

Gospodarstwo jest prawdziwym gospodarstwem, dopóki jest tak zorganizowane, że samemu sobie gospodarz poradzi. Ewentualnie z pomocą domowników. Jeśli zatrudnia pracownika/ów, to już firma o nazwie gospodarstwo. I wtedy trzeba trochę innego podejścia i myślenia...takie moje zdanie...

A z moich obserwacji wynika, że najwięcej Januszexów jest właśnie wśród rolników, co to sami rady nie dają, ani pracowników nie zatrudniają jak należy. "Jakość" tychże pracowników to oddzielny temat...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

I w miastach mówią że smog mają i zwalają na piece. 🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Gospodarstwo jest prawdziwym gospodarstwem, dopóki jest tak zorganizowane, że samemu sobie gospodarz poradzi. Ewentualnie z pomocą domowników. Jeśli zatrudnia pracownika/ów, to już firma o nazwie gospodarstwo. I wtedy trzeba trochę innego podejścia i myślenia...takie moje zdanie...

A z moich obserwacji wynika, że najwięcej Januszexów jest właśnie wśród rolników, co to sami rady nie dają, ani pracowników nie zatrudniają jak należy. "Jakość" tychże pracowników to oddzielny temat...

Wszystkie przedsiębiorstwa wiejskie prowadzone są przez Jansuzexów, jakby mógł to by cię do cna wykorzystał za grosze

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

Co Cię tak rozbawiło? Toż to same suche fakty. Sama spójrz. 

Daj spokój dziewczynie, zaraz weźmie lusterko i będzie porównywać.

po co lusterko? wystarczy mi wysłać zdjęcie. porównam

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

"Jakość" tychże pracowników to oddzielny temat...

Jaka płaca, taka jakość, ktoś porządny usłyszy płacę i co ma robić piątek świątek i niedziela i nawet nie zacznie być za niewolnika, idą ci bez jakości.

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Radek 

Dobra żona odchodzi przed 30

Nie nie Karol☝️...

Dobra żona odchodzi:

Po 5 latach małżeństwa, z przyzwoitości 

Po 10, z rozsądku

A po 15, to już powinna odejść ze wstydu 🤷...

Znaczy, że moja to ani przyzwoitości, ani rozsądku, ani wstydu 🤦🤭...

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

E no nie gadaj jakość pracowników print sort. O 8 przyjechał widać że wczorajszy ale o 9 już na...ny był, mimo wszystko przydzielone obowiazki wykonał po czym o 17 znów się na....ał. całydzien siano zgrabial 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

E no nie gadaj jakość pracowników print sort. O 8 przyjechał widać że wczorajszy ale o 9 już na...ny był, mimo wszystko przydzielone obowiazki wykonał po czym o 17 znów się na....ał. całydzien siano zgrabial 

Jaki pracodawca taki pracownik 🤪

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy krzyczą że Januszex i wyzysk pracownika, to załóżcie taki Januszex i zarabiajxie, kto wam broni ... Jak kiełbasa jest w sklepie po 25, to płacicie za nią 25 czy 40 ?? Na tyle rynek wycenia pracę i tyle się płaci, strąki po podstawówce bez doświadczenia można zbierać ... Na 40 zł za godzinę netto to trzeba mieć co na szyi nosić albo fach w ręku ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie nabijaj się. To ciezkie dla mnie, może kiedyś też będę bogaty

https://www.facebook.com/share/r/hm1F7Z77EJtSeE8y/

Jak ten bogol

Mieciu, ja się nie nabijam...ja się łącze w bólu 🤷...

4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Wszystkie przedsiębiorstwa wiejskie prowadzone są przez Jansuzexów, jakby mógł to by cię do cna wykorzystał za grosze

Nie wszystkie...nie wolno wrzucać do jednego worka...ale faktycznie olbrzymia większość...

4 minuty temu, Desperado napisał:

Jaka płaca, taka jakość, ktoś porządny usłyszy płacę i co ma robić piątek świątek i niedziela i nawet nie zacznie być za niewolnika, idą ci bez jakości.

Niekoniecznie...mój brat płaci 4 tys na rękę plus mieszkanie, wyżywienie i pełny etat. Obowiązki tylko przy bydle i głównie ładowarką, scielarką i pojenie cieląt. Łącznie max 6 godzin dziennie. Chętnych kilku było, każdy chciał dowodzić, żadnemu sumiennie robić się nie chciało. Jeden to wprost powiedział, że on tu przyszedł odpocząć a nie pracować, czym tak wku...ł bratową, że dostał widłami 😱...na obecną chwilę został chłop, który jest już na emeryturze, z mieszkania nie korzysta, przyjeżdża sobie dwa razy dziennie skuterkiem i wykonuje swoją robotę powoli, sumiennie i z uśmiechem. Etatu nie chciał, bo emeryt, to mu brat do tych 4 tys dołożył to, co by musiał odprowadzić do ZUS, US i reszty...chłop zadowolony, zwykle spotykam go przy kolacji, jak grubsza akcja jest, to kawałami cały czas sypie...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

Niekoniecznie...mój brat płaci 4 tys na rękę plus mieszkanie, wyżywienie i pełny etat. Obowiązki tylko przy bydle i głównie ładowarką, scielarką i pojenie cieląt. Łącznie max 6 godzin dziennie. Chętnych kilku było, każdy chciał dowodzić, żadnemu sumiennie robić się nie chciało. Jeden to wprost powiedział, że on tu przyszedł odpocząć a nie pracować, czym tak wku...ł bratową, że dostał widłami 😱

Ok, ale fama jest taka że chłop nie płaci dobrze, a wykorzystać potrafi podwójnie, dlatego i ci uczciwi na tym też tracą, bo dobry pracownik się tam nie pojawi. 4 tys, ale na dziko czy na etat? większość szuka na dziko i uważa że 20 zł na/h to jakaś luksus płaca.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v