Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

13 drewnianych platform, gdzie wejdzie tyle ile na przeładowany 3 tonowy rozrzutnik z płyty wkopanej metr poniżej poziomu gruntu. Dziś wywiozłem 6 razy. Resztę w inne dni po robocie. Jestem wyczerpany psychicznie i fizycznie a tobie jeszcze panny żal😪

Przecież z takiego wyczerpanego Ciebie, to ani panna, ani mężatka, ani wdowa by pożytku nie miała...może tylko babka, bo nie będziesz jej na spacery wyciągał 🤔😁

Dzień dobry🤝. 15°, pochmurane, nie pada...

• Haha 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

6 godzin temu, Agrest napisał:

No dziś oficjalnie mogę się przyznać... że skończyłem 18 lat🤣🤣🤣

Który raz już tą 18stkę

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

u mnie w tym roku średnia pszenicy z gospodarstwa 9.300, miałem działkę gdzie było 6 ale po rzepaku miałem 10+ i gdyby spadł jeden deszcz więcej w pewnym okresie tak z 10-20 mm to myślę że albo bym zbierał 11+ albo by leżała plackiem pomimo 0.5 modusa

Oj kłamczuszku nie ładnie to tak oszukiwać. Cały tamten rok narzekałeś że susza a takie wyniki. To jak deszczu spadło by więcej to pewnie by się zakręciło jak qq 15t😂😂😂😂😂

k**wa paranoja 

bo była susza w pewnym okresie, miesiąc nie padało, gdyby spadł wtedy deszcz było by jeszcze lepiej, nie każdy ma piachy że zaraz zdechnie wszystko. Może i paranoja , bo ja się rozwijam w tym roku a reszta plajtuje bo się nie opłaca 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Niby ścianka ta sama, ale ubranie inne. 

Dwie opcje:

1. pokazujesz nam tu kogoś innego 

2. Popuściłeś w gacie i musiałeś się przebrać.

IMG_20240414_074046.jpg

Opcja numer 1

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Właśnie Nie robiłem badań 

To jest podstawa ... Co z tego że dajesz NPK jak magnez i pH może leżą ... Do tych 5t/ha dobijesz jakoś, ale na tym jest już sufit jak masz pewne niedobory.

Przy tych cenach nawozów co są to badania są śmiesznym kosztem, a jak masz średnią wielkość działek ponad 1ha to jak zapiszesz się na ekoschemat "Plan nawozowy" to nie dość że zrobisz za to badania i zrobią ci plan nawozowy to jeszcze parę złotych za kopanie dołków zostanie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Co tu tacy wszyscy skacowani 🤔

Nie wszyscy. Komisję POwołaj i stan na jej czele jak Antoni M.

@pedro2 dużo popadało? 

38 minut temu, Uziu92 napisał:

bo była susza w pewnym okresie, miesiąc nie padało, gdyby spadł wtedy deszcz było by jeszcze lepiej, nie każdy ma piachy że zaraz zdechnie wszystko. Może i paranoja , bo ja się rozwijam w tym roku a reszta plajtuje bo się nie opłaca 😁

Gdyby babka miała wąsy to byłby dziadek. Nie gdybaj bo to guzik da. Rozwijasz to dobrze. Banki takich lubią 😂😀

• Confused 1
Opublikowano

5mm. Na Łomżę lepsza pompa poszła. 

Ale idzie następna 🤗 

Teraz niech pada jak ma chęć. 

Mam już dość tego topienia się i osuszania w tym roku.

Hvj w maju wyschnie to się zasieje 

Co ma być niech będzie 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

Banki takich lubią 

Czemu tu taka demonizacja kredytów? Czemu od razu zakładać, że ktoś je bierze? Bo rozumiem, że o kredyty Ci chodzi. 

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

Który raz już tą 18stkę

Oj kłamczuszku nie ładnie to tak oszukiwać. Cały tamten rok narzekałeś że susza a takie wyniki. To jak deszczu spadło by więcej to pewnie by się zakręciło jak qq 15t😂😂😂😂😂

k**wa paranoja 

Na suszowe pewnie złożył to narzekał 😛

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Niby ścianka ta sama, ale ubranie inne. 

Dwie opcje:

1. pokazujesz nam tu kogoś innego 

2. Popuściłeś w gacie i musiałeś się przebrać.

IMG_20240414_074046.jpg

Moja osiemnastka w piątek była jakeśmy sale dekorowali😁

I co mnie tu prywatne archiwum wywlekasz😁😁😁

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Moja osiemnastka w piątek była jakeśmy sale dekorowali😁

I co mnie tu prywatne archiwum wywlekasz😁😁😁

To jeszcze sale dekorowałeś😱😱😱

Chiba że zabezpieczałeś ściany 🤭

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

To jeszcze sale dekorowałeś

podsłuch sam się nie założy...

no i proszę Państwa kolejna porcja wody z nieba przyszła. Bardzo się to dla mnie podoba, saletra się rozpuszcza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v