Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

pewny jesteś że by nie poznał 🤔 mi kiedyś jeden podlasianin sprzedał spadziowy 🙋‍♂️😜

pewny jesteś, że to był spadziowy? 😛

noo 😁

i masz rację, bo jak oszukiwać to na grube miliony, a nie na słoiku miodu za 50zł

myślę że uczciwy chłop 🤔🤭

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, marulekk napisał:

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , pmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , ppmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

5.81 ha przeliczeniowego i matki emerytura 1100 średnio i 4 osoby w gospodarstwie domowym dało 974 zł na osobę

dochód za 2022 r gdzie hektar GUS wy***ał ponad 5000

Piękny dzień dla fotovoltaika brak chmur

Produkcja P0wala

Trzeba zakryć 2 panele by nie przekraczał 1.4 kw produkcji

Da długa przerwa w wykresie to wysokie napięcie w sieci P0mimo wyłączonego falownika które nie P0zwoliło P0djąć próby włączenia się P0nownie

Screenshot_20240408_174248_com.fox.foxapp.two.jpg

Screenshot_20240408_174741_com.opera.browser.jpg

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
41 minut temu, jacor73 napisał:

Oby jak najszybciej skończyła się ta y..bana patologia z wszelkiego rodzaju dopłatami. Garstka cwaniaków korzysta, a reszta sponsoruje ich fanaberie, materiały x2, robocizna x2

Każdy socjal to patologie. Zawsze.

Jednak skoro może, to nie widzę powodu dla którego miał by nie skorzystać.

Idiotyczne systemy takich rozwiązań nie są wina tych którzy z tego korzystają.

Opublikowano (edytowane)

"Aaa może jeszcze raz przejdzie...

- Już nie przejdzie

Na pewno przejdzie... Dawaaaj 

🙄

IMG_20240408_180118_8.jpg

Łurwa no mówiłem, że nie przejdzie. Tera masz" 😁 

Edytowane przez pedro2
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Głupich nie brakuje...

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Oby jak najszybciej skończyła się ta y..bana patologia z wszelkiego rodzaju dopłatami. Garstka cwaniaków korzysta, a reszta sponsoruje ich fanaberie, materiały x2, robocizna x2

Każdy socjal to patologie. Zawsze.

Jednak skoro może, to nie widzę powodu dla którego miał by nie skorzystać.

Idiotyczne systemy takich rozwiązań nie są wina tych którzy z tego korzystają.

@Tomasz0611, na jakiej benzynie jeździsz Yamahą?

Dwa razy już tankowałem, brałem 98, ale sam nie wiem czy warto...

@bratrolnika, co wlewasz w zbiornik Suzuki?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Używa ktoś z was może talerzówki famarol U236 tej ciąganej na kołach 3.2?

Używałem kilka lat, co chcesz wiedzieć ?

Potrzebowałbym wymiary tego pionoweo cięgła które łączy dyszel z tym długim cięgnem które idzie od mechanizmu unoszenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

co wlewasz w zbiornik Suzuki?

95, póki co tankowałem raz 

Mój na wtrysku już jest, nie gaźniki 

brałem 98,

Poczytaj czy dopuszczają, w przypadku gs500 nie zalecali 98 lać, tak mi się coś kojarzy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Poczytaj czy dopuszczają, w przypadku gs500 nie zalecali 98 lać, tak mi się coś kojarzy

U mnie niby ok , ta nowa słabsza, ale jakoś taka niepewność.

Kurna na stacjach dalej oznaczona benzyna po staremu...a przecież inna jest 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

póki co tankowałem raz 

Chyba też ta tańsza lał będę.

Spora różnica w cenie...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
22 godziny temu, jacus napisał:

na II -8 ton na v 3. 

wiesz jak sie robi prawdziwe testy polowe ?? byles kiedys na poletkach doswiadczalnych ?? widziales kombajn co do workow zboze zbiera z 10 arow ??

ja czy ty nie zyjemy z rolnictwa, moze bawic sie w bledy. ale ci co zyja i nie maja podstaw  zadnych ??

twoje zrownowazenie psychiczne widac po ilosci kont ktore miales..

To ile tych kont miałem? 

Ty i podstawy to oksymoron, o ile wiesz co to takiego. Jednego zrozumieć nie mogę - wiem, że jestem szurnięty i się z tym nie kryję ale bycie takim kimś i wmawianie innym, że się jest normalnym to naturalne nie jest... 

Uprawione, zasiane, jutro na 15 sadzarka.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

U mnie niby ok , ta nowa słabsza, ale jakoś taka niepewność.

Kurna na stacjach dalej oznaczona benzyna po staremu...a przecież inna jest 

Może lać na zmianę, raz 98, a raz 95, zawsze coś tej rezerwy zostaje to się będzie mieszać  

Choć pochwalę się, ostatnie parę dni miałem do jazdy coś co motocyklowi nie ustępuje osiągami 

@szymon09875 się w Audi lubuje to może mu się spodoba

20240405_190241.JPG

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Tak było, oni w budowlance też na czarno robili.

Wiesz może od czego to? Końcówki pędów, reszta pędu wygląda na zdrową. Na bocznych pędach nie ma, tylko na tych co idą pionowo, do góry.

Pryszczarek i przeziernik tak wybiórczo nie atakuje.

20240408_192410.jpg

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Choć pochwalę się, ostatnie parę dni miałem do jazdy coś co motocyklowi nie ustępuje osiągami      

sąsiadów szlag trafia, że Darek fury zmienia co kilka dni. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To ile tych kont miałem? 

Ty i podstawy to oksymoron, o ile wiesz co to takiego. Jednego zrozumieć nie mogę - wiem, że jestem szurnięty i się z tym nie kryję ale bycie takim kimś i wmawianie innym, że się jest normalnym to naturalne nie jest... 

Uprawione, zasiane, jutro na 15 sadzarka.

To że określasz się mianem szurnietego świadczy tylko o tym że wiesz iż masz inne poglądy od innych  i uchodzić mogą one za szurnięte, choć absolutnie takie nie są.

Natomiast ktoś mianujący się alfą i omegą zaświadcza jedynie że jest bucem i narcyzem z przerostem ego, co w tym przypadku akurat jest wypisz wymaluj przywarą tej nacji wykapaną z nasieniem ojca.

Opublikowano
9 minut temu, damian303 napisał:

Wiesz może od czego to? Końcówki pędów, reszta pędu wygląda na zdrową. Na bocznych pędach nie ma, tylko na tych co idą pionowo, do góry.

Pryszczarek i przeziernik tak wybiórczo nie atakuje.

20240408_192410.jpg

Pryszczarek pędowy. Atakuje wybiórczo, tam gdzie jest najwięcej otarć, czyli są to środkowe pędy które często zostają dwa razy wytrzepane.

Opublikowano (edytowane)

na jakiej benzynie jeździsz Yamahą?

Raz tylko tankowałem 98, ale to w lutym jak te ciepło wyszło, teraz ponad już 1000km nawinąłem na 95 ;) W osiągach czy spalaniu nie odczuwam jakiejś różnicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

A mój koń ciągnie tylko czterema kopytami🤦. Cos mu się pokitrało i trzeba będzie mu do zadka zajrzeć 🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A mój koń ciągnie tylko czterema kopytami🤦. Cos mu się pokitrało i trzeba będzie mu do zadka zajrzeć 🤷...

To ja mam takie coś że mi podnośnik szarpie podczas jazdy. Tego nie było, ale pewnie rozdzielacz w monobloku do wymiany,znajomy mówił że wystarczy nowy filtr i olej a tu jednak w tyłku też trzeba grzebać,tzn dwie śrubki i wyjęty bo dojście z zewnątrz,ale czasu nie ma teraz 

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

To że określasz się mianem szurnietego świadczy tylko o tym że wiesz iż masz inne poglądy od innych  i uchodzić mogą one za szurnięte, choć absolutnie takie nie są.

Dziwne byłoby jakbym nie wiedział. Jakbym wiedział to bym to wszystko rzucił cholerę i znalazł drugą połówkę i to nie szklaną.

Opublikowano (edytowane)

@radekz200 tak jak @soltys48 napisał - z 5lat ja mam. Najpierw z zetorkiem 8145 potem z casem 955. Zetorek bez wzmacniacza, to u mnie (górki, glina)  jest ciut za słaby - z 7km max żeby się nie meczyl, chyba że mokro, to nie uciągnie z taką prędkością. Case już za***rdala - jak są warunki to 12-14 pójdzie, ale tak żeby jako tako to talerzowanie wyglądało, to koło 10 by wypadało jechac. Ja zwezylem ja (po jednym skrajnym talerzu), bo te końcówki i tak już tylko drapały po wierzchu, ale to był błąd, bo teraz przedni talerz rzuca daleko na bok i kolejny przejazd jadę po tym wyrzuconym, co jest dość wkurwiajace. 

Robotę, jak są warunki, to robi spoko, warunek to prędkość.  Tylko niestety, jako że jest w układzie X, to z tyłu robi kopiec. Można przedni rząd ustawić ostrzej, a tylni z mniejszym kątem, to trochę niweluje ten problem, no ale i gorzej wtedy miesza. Teraz ciągam za talerzowka brony, to rozwiązuje problem. Przydałby się jakiś wał, no ale jak się nie ma co się lubi..

Edit

Czemu zawołałem Radka zamiast @Sylwekx25 to nie mam pojęcia 🤦

IMG_20230916_125648907_HDR_copy_1305x734.jpg

IMG_20230802_194003966_copy_1632x918.jpg

IMG_20220821_180714_copy_1206x684.jpg

Edytowane przez daron64
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v