Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

6 minut temu, Agrest napisał:

Hf ma fach w ręku, sam sobie panem i w budowlance tonę dniówki wyciąga.

Już wielu takich było, szarpało tą budowlankę, a potem w wieku 50-55 lat plecy pozrywane, ręce to samo, a do emerytury jeszcze 10-15 lat, emerytury minimalnej oczywiście bo przecież od całości dochodów składek nie odprowadzał tylko minimalna a reszta pod stołem ... Który mądrzejszy to w coś to zainwestował żeby coś mieć na stare lata, a ci mniej rozumni co kasę przebawili zostawali z minimum ... A później płacz bo on całe życie robił i 1500 emerytury ...

To zupełnie odwrotnie niż na gospodarce.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

To zupełnie odwrotnie niż na gospodarce.

Na gospodarce to samo, kto kumaty to i na etacie i na gospodarce zarobi, a ten co patrzy aby 8h przebimbać to ani na etacie ani na gospodarce nie zarobi ... Kto kumaty to trochę porobi pod jakimś majstrem w budowlance porobi, a potem już sam będzie robił, a inny całe życie będzie pomocnikiem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już wielu takich było, szarpało tą budowlankę, a potem w wieku 50-55 lat plecy pozrywane, ręce to samo, a do emerytury jeszcze 10-15 lat, emerytury minimalnej oczywiście bo przecież od całości dochodów składek nie odprowadzał tylko minimalna a reszta pod stołem ... Który mądrzejszy to w coś to zainwestował żeby coś mieć na stare lata, a ci mniej rozumni co kasę przebawili zostawali z minimum ... A później płacz bo on całe życie robił i 1500 emerytury ...

A ja jej już od dawna tak nie szarpię. Wezmę parę fuch co mi pasują i u ludzi co nie stękają, bo wiedzą że w stawce jest sporo kosztów ukryte i dla mnie dosyć. 

Nie gibam całymi miesiącami, stać mnie i się poopierdalac, czy na szkolenie pojechać. 

A na emeryturę od 2025 to już pracodawca będzie mi składki odprowadzał. 

Na chorobowym ewentualnym też z miłą chęcią poleżę. 

Opublikowano

Praca na etacie to sztuka układania klocków tak, żeby pasowały, żeby się nie przepracować i dac z siebie tyle, ile płacą. To też trzeba potrafić, bo niektórzy potrafią dymać do upadłego, aż zdrowie zaszwankuje, a pracodawca tylko ręce zaciera. Do ludzi nie dociera, że za najniższą krajową pracuję się jak za najniższą krajową. Owszem, solidnie od początku do końca, ale bez wodotrysków. I tu jest bardzo pomocny ten mem ze spawem za 10zł/h i 25zł/h

Ja kończe pracę zgodnie z grafikiem o godzinie X i nawet mi w d... nie strzyka, aby myśleć o pracy, odebrać telefon z pracy itp. Pracuję - w godzinach pracy. Chcesz się coś dowiedziec przez telefon ze spraw służbowych  - w godzinach pracy. Aktualizacja komputera - w godzinach pracy.  Szkolenie innego pracownika - za dodatkowym wynagrodzeniem, bo nie mam tego w obowiazkach i "wykracza to poza moje kompetencje".  I uwierzcie, to działa. A jak robisz inaczej - jesteś zwykłym naiwnym idiotą.

Chyba, że robisz na swoim i każdy dodatkowy wysiłek to dodatkowe pieniądze dla ciebie. Ja po prostu mam filozofię , że wynajmuję pracodawcy swój czas i zaangażowanie od godziny X do Y , a od mojego wolnego czasu niech się odp..... albo zapłaci.

Dlatego to, co napisał Pioter o pracy na etacie - uważam, że jest to zwykły brak treningu w oderwaniu się od pracy.

Generalnie hołduję hasłu "jest 15, bierz kapotę, pier**l szefa i robotę"

Od takich "zaangażowanych w pracę " cmentarze pękają w szwach. Sztuka dożyć emerytury

• Like 2
Opublikowano

Jasiu to nie jest takie zero jedynkowe. Wszystko zależy od sytuacji na rynku pracy i wartości konkretnego pracownika. Im gorzej na rynku i im niższa wartość pracownika, tym wyższe prawdopodobieństwo, że takie podejście doprowadzi do rychłego pożegnania z pracodawcą 

Opublikowano
55 minut temu, malaczarna napisał:

Piękna. Które cięcie?

W tym roku zimą zmarzła do gruntu.

Piłą motorową na 3cm wygoliłem i wyjątkowo kwitnie cały rok. A ma chyba 4 lata 

Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał:

Czy ja wiem czy zwykły fizyczny np  menel drogowiec z łopatą ,szczotką lub grabkami zarobi pół tony czyli 350 zł na dzień . 200 to chyba maks dniówka zależy jaki pracownik 🤔

Zdziwił byś się... A za tego menela to powinieneś tą łopata po plecach dostać 

• Like 2
Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Przerwa w siewach deszcz pada.

Ktoś wie, długo trzyma parczewska klątwa?

a to zależy 😁 a pewny jesteś ze to parczewska 🤔 musisz udać się do siedziby i ją zwrócić 😁🤪

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

I złodziejem być? O nie nie 

Lepiej całe życie wyzywać po cichu szefa od prywaciarzy i zarobasow .

A każdy co ma deczko wincyj to się na kraść musiał przecież. 

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

Lepiej całe życie wyzywać po cichu szefa od prywaciarzy i zarobasow .

A każdy co ma deczko wincyj to się na kraść musiał przecież. 

E tam od razu kraść. U mnie szef dorobił się milionów na przemycie. Wielu jego kolegów biznesmenów podobnie- fajki, wóda, spirytus, niektórzy z młodszej ligi koks i zioło.

Opublikowano (edytowane)

To fachowo nazywa się "kapitał początkowy" 🤣🤣🤣

Szefu natłukł kasy i żeby ją wyprać założył firme, a że dobrze szło to została. Jeszcze na początku zgarnął dodatkowo pare baniek bo firmowymi autami ciągali fajki.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Dlatego to, co napisał Pioter o pracy na etacie - uważam, że jest to zwykły brak treningu w oderwaniu się od pracy.

Jaki brak treningu? Wyłażę o 14 i mam w nosie to co dzieje się do 6 rano dnia następnego. Po 14 mam czas na pracę i leżenie ale u siebie.

Opublikowano
59 minut temu, slawek74 napisał:

a to zależy 😁 a pewny jesteś ze to parczewska 🤔 musisz udać się do siedziby i ją zwrócić 😁🤪

Tak na 99,5% jestem pewny, no jak wytłumacz szereg awarii dzień po dniu. W ciągnikach ,w pługu, w autach i siewniku i rozsiewaczu 😆. Trzeba jakiś papier wypełniać? Czy jakaś opłata albo coś hehe.

52 minuty temu, Leszy napisał:

Do końca sezonu..... 

Czyli jeszcze trzeba się przygotować na różne niespodzianki.

Opublikowano
Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

Tak na 99,5% jestem pewny, no jak wytłumacz szereg awarii dzień po dniu. W ciągnikach ,w pługu, w autach i siewniku i rozsiewaczu 😆. Trzeba jakiś papier wypełniać? Czy jakaś opłata albo coś hehe.

Jakieś tam zawieszki na parczewską klątwę są u parczewiaka w sklepie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v