Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20240921_142536.jpg

Zakiszacza jakiego z GOPSu dali ?

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ano tak to u nas wygląda 🤷...a jeszcze dodam, że chłopaki jak na usługach jeździli przy cięciu kukurydzy, to mówili, że u mniejszego gospodarza zawsze wołane na obiad albo chociażby herbatę, a nawet potrafili kanapki i wodę dostać. U dużych rzecz niespotykana...

Opowiadałem Ci jak chciałem ręce umyć u jednego ?

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ano tak to u nas wygląda 🤷...a jeszcze dodam, że chłopaki jak na usługach jeździli przy cięciu kukurydzy, to mówili, że u mniejszego gospodarza zawsze wołane na obiad albo chociażby herbatę, a nawet potrafili kanapki i wodę dostać. U dużych rzecz niespotykana...

Byłem świadkiem akcji jak kobieta powiedziała że jak tyle za usługę wzięli to mogą jej za kawę zapłacić. Tam też co roku inni kosili 

Opublikowano

No to jeden taki o jakim pisałeś, powiedział że co to za serwis przyjechał co swojej wody nie ma, a może jeszcze pastę byśmy chcieli do rąk. 

Młodego pytałem czy można gdzieś ręce umyć bo akurat skończyła nam się woda w aucie, a wyciągaliśmy mu siłowniki od gilotyny we flieglu, załadowanym do połowy pomiotem indyczym...

Młody się zgodził, pokazał gdzie, a tam stary wyjeżdża z takim tekstem. To zakręciłem kran, grzecznie się pożegnaliśmy i pojechaliśmy. Zdziwiony był jak fakturę dostał bo przecież to na gwarancji miało być. Niestety zgłoszenie było kilka dni po upływie gwarancji i niestety mimo chęci nie udało się nic zrobić 🤷

Jak już wszystko za drugim razem zrobiliśmy to mu powiedziałem że to pewnie najdroższa woda w jego życiu 🤭

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Byłem świadkiem akcji jak kobieta powiedziała że jak tyle za usługę wzięli to mogą jej za kawę zapłacić. Tam też co roku inni kosili 

Toć i tutaj któryś mi pisał że czego narzekam jak przecież za darmo nie jeździmy. 

Tylko jeśli się pytasz czy obiad da radę załatwić, nawet odpłatnie i mówi że nie ma problemu a o 20 okazuje się że jednak był to też nie wiadomo jak się przygotować 🤷

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

No to jeden taki o jakim pisałeś, powiedział że co to za serwis przyjechał co swojej wody nie ma, a może jeszcze pastę byśmy chcieli do rąk. 

Młodego pytałem czy można gdzieś ręce umyć bo akurat skończyła nam się woda w aucie, a wyciągaliśmy mu siłowniki od gilotyny we flieglu, załadowanym do połowy pomiotem indyczym...

Młody się zgodził, pokazał gdzie, a tam stary wyjeżdża z takim tekstem. To zakręciłem kran, grzecznie się pożegnaliśmy i pojechaliśmy. Zdziwiony był jak fakturę dostał bo przecież to na gwarancji miało być. Niestety zgłoszenie było kilka dni po upływie gwarancji i niestety mimo chęci nie udało się nic zrobić 🤷

Jak już wszystko za drugim razem zrobiliśmy to mu powiedziałem że to pewnie najdroższa woda w jego życiu 🤭

A jak do 6130 z DF-a chłopaki rano przyjechali, to ich o 23 bratowa musiała odwieźć 😱...

Opublikowano

U jednego 3 dni byliśmy, spaliśmy na gospodarstwie, to jak 3 dnia prezes przyszedł czy wieczorem jeszcze zostajemy to zanim otworzyłem usta to moja wątroba powiedziała że dziś jedziemy albo ona wysiada 🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
malaczarna napisał:

42 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ciekawe, co by sąsiedzi powiedzieli😂

Agroturystyka 

może przychodzili by dziwaka oglądać 🤔🤭

gregor1284 napisał:

No to u siebie i takie ekscesy? Znajomego też podobno matka w tygodniu z chaty wywaliła. Paszy przez lato naszykował, po qq ogarnięte i poplony posiane to na co go trzymać 

nie myślałeś o pissniu książek 🤔 znaczy bajek 🤭🤣🤦

Opublikowano
HF86 napisał:

Troszkę sucho chiba 😪

20240921_143029.jpg

to przez ten kurz te lepsze niż u sąsiadów plony 🤔🤣🤣🤣🤦

gregor1284 napisał:

7 minut temu, Qwazi napisał:

może miała racjię 🤔😁🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, slawek74 napisał:

może przychodzili by dziwaka oglądać 🤔🤭

nie myślałeś o pissniu książek 🤔 znaczy bajek 🤭🤣🤦

Nudziarz 😴

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to przez ten kurz te lepsze niż u sąsiadów plony 🤔🤣🤣🤣🤦

może miała racjię 🤔😁🤣🤣🤣

Dostaniesz ze dwa lata takiej suszy to będziesz się uśmiechał. Od 5tego sierpnia żadnego deszczu powyżej 2 litrów 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

ale po co o takich hłupotach pisać? jsk ma się zdolności artystyczne to ksiąźki wydawać sprzedawać i zarabiać 👍

Zależy z której strony spojrzeć. Raz se na łeb linkę zalozyl przez podobną sytuację to może nie głupota?

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Gdzie schowałeś siewnik? Chciałem pochwalić a nie ma co. 

Pamiętam jak ojciec zimą podczas padającego śniegu przytargał taki nowy ciapkiem bez kabiny 🤭

A jak on się wtedy cieszył że teraz to będzie pola ubywać podczas siewu 😁

Bo tutaj tylko zagraniczne można pokazywać 

15 minut temu, GRZES1545 napisał:

Który tam prędkość przekroczył ciągnikiem? 

Strach wyjeżdżać...zastanawiam się po co w ciągnikach skrzynie 40kmh i więcej. 

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/rolnicza-kronika-policyjna/36428-ktos-zglosil-ze-ciagniki-jezdza-za-szybko-dwie-stowy-mandatu-i-punkty-karne

Pewnie jakiś oporowiec , 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v