Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, asus921 napisał:

U mnie do 30 czerwca, powod wpisany z d*py, potwierdzone telefonicznie.

Najpierw nawymyślali durnot, nam kłody pod nogi, a teraz się jorgnęli, że sami się tym zakopali. 

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 1.06.2024 o 09:01, kanalia2 napisał:

Witam wszystkich, kanali na forum niema a tu ciągle się narzeka)))))Ja zawsze powtarzałem ze bydło sie opłaca, i opłacać będzie, a zakłady i pośrednicy zawsze dbają o rolnika)))). Dlatego ja aby nie psuć tego interesu postanowiłem się wycofać i szczerze wam kibicować. 

Mi właśnie kanali brakowąło w temacie, musi być równowaga, a tu tylko wszystkim się opłaca i tylko jeden HF86 który rozważnie podchodzi do tematu. powinno być więcej takich co napiszą prawdę w oczy. ale czego oczekiwać jak już w odr nawet nie wiedzą co piszą.

Dnia 1.06.2024 o 10:19, ab23 napisał:

Proszę po ostatniej sprzedaży zniknąć z tego temu i nie denerwować hodowcy co ciągnie gospodarkę na opasach 🤭🤣

Znów doświadczam zmowy cenowej nikt się nie wychyla  a stały chyba mnie bierze na przetrzymanie 🤣

Ja się nie zgadzam, jeden rozważny i też ma zniknąć.

3 godziny temu, Bananek napisał:

jaskółki

u mnie nie dają rady.

i na koniec ogłoszenie, dla wszystkich którym się opłaca i są gotowi odebrać z pomorskiego. Sprzedam 3 sztuki roczne byka w cenie cielaka półrocznego z odr.

Ciele.pdf

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Z tego co słyszałem od poniedziałku cena byka do dołu...

też mi jeden dobrodziej  dzwonił czy mu sprzedaje te byki co oglądał bo od poniedziałku w dół i już mi nie da tyle co mówił... niestety  akurat sprzedawałem komu innemu za troszkę więcej ... 

Opublikowano

U mnie też jaskółka się przykleiła. ja mam 2 lepy rozwinięte wzdłuż pod sufitem ale to jest kropla w morzu potrzeb. Najefektywniej wychodził oprysk, tylko te substancje dają te same i muchy też się uodparniają, teraz wszędzie cypermetryna idzie i za chwilę nic nie będzie brało ani w oborze ani w polu.

Opublikowano
Sokol2 napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Z tego co słyszałem od poniedziałku cena byka do dołu...

też mi jeden dobrodziej  dzwonił czy mu sprzedaje te byki co oglądał bo od poniedziałku w dół i już mi nie da tyle co mówił... niestety  akurat sprzedawałem komu innemu za troszkę więcej ... 

Powtarzam ze ja nie mam teraz na sprzedaż. A informacjia z dosc pewnego miejsca i zazwyczaj sie sprawdzała

Opublikowano

Od lat na muchy najlepszy apacz tylko nie wiem czy jest to legalne i dostępne. Tylko ja już pewnie piąty raz pryskam odkąd pierwsze muchy się pojawiły.  

Co do agencji to dobrze że mają urwanie głowy bo wszystko mi przeszło bez echa a było się czego przyczepić.

Opublikowano

Do końca miesiąca i poszły won 😁

17177479217672784633129801494275.jpg

Dnia 6.06.2024 o 08:22, malaczarna napisał:

Czym zwalczacie muchy w oborze?

Ja używa tego i jest dużo mniej much robisz pasy co 30/40cm (chodź na opakowaniu piszę do 10cm) i na drugi dzień masz na podłodze czarno 

1717748064308297479108174032064.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Co umyje to kolejnego dnia to samo 

20240531_150735.jpg

😂Ja wiem że jesteś nowoczesny gospodarz ale bydło/ muchy/ptaki taka kolej rzeczy widocznie za blisko dom budynków inwentarskich. Zawsze można zrobić jak Chińczycy 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

😂Ja wiem że jesteś nowoczesny gospodarz ale bydło/ muchy/ptaki taka kolej rzeczy widocznie za blisko dom budynków inwentarskich. Zawsze można zrobić jak Chińczycy 

Zupełnie żadnego wpływu nie ma na to bydło, dom na skraju gospodarstwa , much malutko . Co więcej, sąsiad postawił też nowy budynek i ma to samo, a znajomy w mieście mieszka i z nimi walczy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v