Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 12.03.2024 o 16:46, izydor6280 napisał:

kwestia miesiąca, płaską belkę wprowadzili jakoś początkiem lat 80, okrągłą szła na przemian przynajmniej jeszcze dwa lata, choć słyszałem o przypadkach że nawet bliżej 85 jakiś rodzynek się trafił

nie zaczep z 4011 bo tam jest krótki WOM, a 355/360 stary typ

Panie izydor wyczyść skrzynkę, miałbym kilka pytań jeśli można... 

Opublikowano

tak jak przyjeżdża tak sprzedaje, ale z nim się dogadać to ciężki temat, bardzo ciężki, ma z 20 hederow a ja muszę po Polsce szukać...

od niego odkupują inni, podpicuja i dalej.

Opublikowano

Panowie jak by ktoś coś wiedział Kupie 

8m bierzących krat samozatrzaskowych dla krów 

tura do IHC 6 cyl, najlepiej 946-1246 oraz zaczep dolny oraz górny 

kosiarkę przednią dysk lub bęben 2,7m +

oczywiście CCC ale jak ja przyjeżdżam  kupować to oglądam czy nie ma istotnych wad o pierdoły się nie czepiam, generalnie wszystko może być z krzaków aby było sprawne lub drobne poprawki 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

tak jak przyjeżdża tak sprzedaje, ale z nim się dogadać to ciężki temat, bardzo ciężki, ma z 20 hederow a ja muszę po Polsce szukać...

od niego odkupują inni, podpicuja i dalej.

Będzie trzeba sie przejechać pewnie. Niby mam zarezerwowane u tego https://www.olx.pl/d/oferta/claas-lexion-460-420-CID757-IDZbuW6.html ale wiadomo jak to z tymi handlarzami.

Można zdrowie stracić przez tych handlarzy i ich gatki.

Opublikowano

ja się z nimi nie wdaje w żadne dyskusje, czasem jak nie daje za bardzo oglądać bo i tacy są to biorę ojca, ojciec handlarza zagaduje a ja zaglądam gdzie trzeba, jak pasuje to się wtedy próbuje dogadać, jak nie to obrót na pięcie i pojechał

ten z ogłoszenia to raczej lipa, sieczkarni nie ma, zdjęć hedera nie ma, zdjęcia porobione z daleka. Do tego cena, za ładna 98 trzeba 160 położyć a tu za lexa 10lat młodszego i wydajniejszego z 2 razy, ogólnie nowszego 200.

Opublikowano

Ale to nie ten. Za duży i bez sieczkarni. 460 to opierdoli setki litrów ropy a na kawałkach po 2 hektary i tak wydajności nie będzie.

Tego w ogłoszeniu nie ma. Ma przyjechać w czwartek 420. Oczywiście przez telefon wszystko super.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

ja się z nimi nie wdaje w żadne dyskusje, czasem jak nie daje za bardzo oglądać bo i tacy są to biorę ojca, ojciec handlarza zagaduje a ja zaglądam gdzie trzeba, jak pasuje to się wtedy próbuje dogadać, jak nie to obrót na pięcie i pojechał

ten z ogłoszenia to raczej lipa, sieczkarni nie ma, zdjęć hedera nie ma, zdjęcia porobione z daleka. Do tego cena, za ładna 98 trzeba 160 położyć a tu za lexa 10lat młodszego i wydajniejszego z 2 razy, ogólnie nowszego 200.

no jak handlarz nie daje sprzętu oglądać? to jak to kupić to nawet bym z nim chwili nie rozmawial

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

@Krzysztof81 Z Łysakowa mam Fendt`a i w porządku facet, tak jak mówił tak było w rzeczywistości, nie picuje, nie maluje, tak jak ściągnie tak wystawia. Dużo maszyn sprzedaje prosto z lawety, sam około 2 tygodni czekałem na tranport z 412 :)

Edytowane przez thebestacc
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, wojtal24 napisał:

no jak handlarz nie daje sprzętu oglądać? to jak to kupić to nawet bym z nim chwili nie rozmawial

Najlepszy as u jakiego byłem to zdjął pasek od napędu wytrząsacy żeby cicho było bo tak miał wywalone panewki.

U innego chciałem ciągnikiem się przejechać to powiedział, że jak kupie to mogę sobie jeździć.

7 minut temu, thebestacc napisał:

Dzięki za słowa otuchy. Podaje różne lokalizacje nie wiem czemu. Mam zarezerwowaną 420 u niego prosto z lawet niby. Zobaczymy.

Jedną sprzedał już temu https://www.olx.pl/d/oferta/claas-lexion-440-lexion-420-stol-do-rzepaku-biso-CID757-IDYLYnH.html

Za 200. Ta co na ostatnim zdjęciu. Zobaczymy za ile wystawi ten handlarz.

Ta 440 była do sprzedania za 155.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Też zjeździłem za ciągnikiem kawał i u popularnego handlarza z Łomży byłem co nawet gwarancji rozruchowej udziela i się rozczarowałem tym co na miejscu zobaczyłem, a tutaj miałem zarezerwowany i od razu jak tylko dojechał to zdjęcie z rozładunku wieczorem wysłał, konkretny facet, też rolnik poza tym. :) Lokalizacja prawidłowa to Łysakowo, nie wiem czemu podaje różne lokalizacje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v