Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jacus napisał:

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Szczerze mówiąc, pisząc, to z ciebie wyłażą na każdym kroku...na każdym...

...z ciekawości...

Byłeś ministrantem?

Żart...

a ty byles ??  u nas ksieza byli porzadni-kazdy mial kochanke ,paru dzieci . spalem na plebani, pare dni w pokoju z ksiedzem na wyjezdzie , widac nie mialem takich marzen jak niektorzy 😂

nie sprzedawajcie obsypnikow- w zielonym ladzie beda konieczne 🤣. w suchym roku pare razy porzadnie przejedzie i pryskac na chwasta nie potrzeba. choc 5 rzedowe poprzerabiali na 3 bo niszcza duze ziemniaki- 

I to spanie na plebani, by tłumaczyło Twoje zachowanie na forum. I było pewnie tak: proboszczu walicie konia ? (pyta Jacus) Tak (odpowiada proboszcz) to walcie swojego (mówi Jacus)

przepraszam nie mogłem się powstrzymać

• Haha 6
Opublikowano
23 minuty temu, Uziu92 napisał:

widziałem go tylko przejazdem.

Mam proźbe. Jakbyś był w okolicy to zerknij chociaż czy do czegoś się nadaje bo mam 300km do niego. Może okoliczni handlarze mają tam jakieś możliwe 420-430 ewentualnie Mege 208?

Opublikowano
39 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mam proźbe. Jakbyś był w okolicy to zerknij chociaż czy do czegoś się nadaje bo mam 300km do niego. Może okoliczni handlarze mają tam jakieś możliwe 420-430 ewentualnie Mege 208?

na oopolskim jest ładna mega 208 

Opublikowano

Ogólnie z tymi handlarzami to ciężka gadka. Przez telefon wszystko ok, stan super, zajeżdżasz a to gruz. Cena podobnie- mówi że brutto, zajeżdżasz to zaczyna vat doliczać albo mówi że pełna faktura a na miejscu vat do połowy ceny, reszta pod stołem, zgłupieć można.

Albo nowe pojęcie - "brutto na eksport".

Opublikowano
27 minut temu, stempos1980 napisał:

A czemu nie 5000m🤔

Bo kupiłem na zeszły sezon 3000m chyba ze 30 kłębków i zostało bo końcówka była inna prasa z siatką robiona 

26 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bezalin 🤔

Nie, jakies zielone kartki, musiałbym sprawdzić, ale dość dobry bo nie pęka. Jedynie tam gdzie myszy były 

Opublikowano

Podpowiedzcie, jaka zmijka i z jakim silnikiem do rozładunku z silosa? Szukam takiej która ruszy pod obciążeniem czyli pełna zboża po wyłączeniu. Średnica rury max 150, może być też węższa. Na super wydajności mi nie zależy, tylko na niezawodności. Grubość blachy minimum 2mm, długość 8m. 

Opublikowano
6 godzin temu, Janeczko napisał:

Stosował ktoś z was licznik paliwa przepływowy ?

Screenshot_2024-03-10-07-25-45-573_com.android.chrome.jpg

użytkuje taki k24 kilka lat, ma ten plus że jest kalibrowany więc zależnie od temperatury możesz go sobie przestawić, z minusów to baterie, 2x1,5v wymiana co pół roku

Opublikowano
54 minuty temu, 6465 napisał:

Jacor Ty masz na paski czy motoreduktor?Też mam osucha już kupę czasu 8m 3,2kw. Z koszem zasypowym.

Osucha nam na paski i wydaje mi się, że jest to lepsze rozwiązanie, poprostu mniej podzespołów do awarii. Drugą mniejszą mam bezpośrednio z silnika, ale tu i silnik mniejszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v