Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja już te ostrzałkę mam prawie 5 lat i dopiero teraz przełożyłem tarcze na drugą stronę, prędzej się rozleci jak tarcze zużyje.

czasem tarcza potrafi pęknąć

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Pierwsza tarcza strzeliła przy drugim ostrzeniu,następna z zestawu mam 7 lat

dlatego warto popatrzeć, czy są dostępne zamienniki, nie do wszystkich modeli są, a tarcza ma dość wysokie obroty i dystanse nie zdają egzaminu, bo wpada w wibracje

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

dlatego warto popatrzeć, czy są dostępne zamienniki, nie do wszystkich modeli są, a tarcza ma dość wysokie obroty i dystanse nie zdają egzaminu, bo wpada w wibracje

Dobrze prawisz z tym nie przegrzaniem👍Ja to zawsze walczyłem z tym kątem 

Opublikowano
Dnia 4.03.2024 o 15:49, sladan napisał:

Pany, widły do obornika poszukiwane 😅

1.5-1.8m. Najlepiej z mocowaniem sms, ale nie muszą być. Ktoś coś z używek?

jak chcesz mogę ci nowe uspawać za 2-3 tygodnie będę jechał z areatorem na mazury to mógłbym po drodze z opolszczyzny za równowartość flaszki podrzucić 

7 godzin temu, jahooo napisał:

mam coś podobnego, zasada jest taka, że nie ostrzysz na raz, tzn nie jedziesz od góry do dołu jednostajnym ruchem, tylko delikatnie dociskasz, aby ząb się nie nagrzewał i nie zmieniał koloru

idzie tym ze 3x szybciej niż pilnikiem i ostrzy się łańcuch równo, tzn każdy ząb jednakowo

kwestia jest tylko taka, czy tarcze można dostać na wymianę

Opublikowano

Pany, a kupował ktoś może ostatnimi czasy jaka wiertnice spalinowa? 

Tak już dłuższy czas się przymierzam (jak że wszystkim), ale wyszło teraz, że na szybko potrzebna. Wiem, że można sobie wynająć, ale wolę swoje, może będzie mobilizacja do ogrodzenia.

No i teraz dawać 5czyc6 tysi za jakiegoś stihla, to bez sensu na takie używanie. Oleo mac z wiertłem też ponad 3. Dawać ponad 2k za bezmarkowego chińczyka, to już bym wolał dołożyć do oleo. A najtańsze - w okolicach tysiaka - to wygląda, że jak z każdą chińszczyzna - trafisz dobrze, to będzie za***rdalać, a jak trafisz źle, to przy pierwszym dołku się ro***erdoli. Jak byście radzili do tego podejść? Brać najtańsze i jak padnie to kolejne, czy dokładać do czegoś lepszego?

Opublikowano

Mam i użytkuje kilka lat chińczyka. Jedyna awaria to gaźnik.

Wierce po kilkaset dziur rocznie. Świdry już się zużyły

3 minuty temu, daron64 napisał:

Pany, a kupował ktoś może ostatnimi czasy jaka wiertnice spalinowa? 

Tak już dłuższy czas się przymierzam (jak że wszystkim), ale wyszło teraz, że na szybko potrzebna. Wiem, że można sobie wynająć, ale wolę swoje, może będzie mobilizacja do ogrodzenia.

No i teraz dawać 5czyc6 tysi za jakiegoś stihla, to bez sensu na takie używanie. Oleo mac z wiertłem też ponad 3. Dawać ponad 2k za bezmarkowego chińczyka, to już bym wolał dołożyć do oleo. A najtańsze - w okolicach tysiaka - to wygląda, że jak z każdą chińszczyzna - trafisz dobrze, to będzie za***rdalać, a jak trafisz źle, to przy pierwszym dołku się ro***erdoli. Jak byście radzili do tego podejść? Brać najtańsze i jak padnie to kolejne, czy dokładać do czegoś lepszego?

Opublikowano

Tez myślałem bo bede potrzebował, ale wynajme, przy dobrej organizacji wynajmujesz na dzien i robota zrobiona, a chinol za 600zł niewiadomo jak pochodzi i bedzie lezał

ile osób tyle zdań , każdy ma swoją specyfike używania

Opublikowano

Ale z tych najtanszych są jakieś lepsze i gorsze? NAC czy inny demon? 

6 minut temu, GABBER85 napisał:

ale wynajme, przy dobrej organizacji wynajmujesz na dzien i robota zrobiona

No tak, tylko mi bardziej potrzebna jest teraz na już, potem po kawałku będę robił, że tak powiem - jak mnie najdzie ochota, to wolałbym żeby było pod ręką cały czas

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Ale z tych najtanszych są jakieś lepsze i gorsze? NAC czy inny demon? 

No tak, tylko mi bardziej potrzebna jest teraz na już, potem po kawałku będę robił, że tak powiem - jak mnie najdzie ochota, to wolałbym żeby było pod ręką cały czas

Kolega ma mocowana na tura, napędzaną hydromotorem.  Bardzo fajnie to działa.

Opublikowano
15 minut temu, GABBER85 napisał:

Demona tu chwalili kosy, sami mamy , docierany delikatnie i narazie chodzi

Z tych tanich, to tylko te dwie marki mi coś mówią 🤷 demon nawet spoko opinie miał, tylko niedużo. 

13 minut temu, 6465 napisał:

Kolega ma mocowana na tura, napędzaną hydromotorem.  

I o tym myślałem, znajomy komuś kiedyś robił, tylko na wałek napędzana. Jednak nie wszędzie, gdzie chce jej używać, moge dojechać, dlatego raczej spalinowa bym wolał.

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

smród niemiłosierny

Któregoś roku z bizona nie zabrałem kurtki (rzucona na fotel, na którym były resztki gąbki) i myszy tam grasowały przez zimę. O ja cię pier**le, co to był za smród 🤮 Kurtka do utylizacji, gąbka do zdarcia, farba do zeszlifowania i malowanie na nowo - dopiero wtedy przestalo walić.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 28.02.2024 o 20:36, GABBER85 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-902-bez-ladowacza-87r-zadbany-okazja-CID757-IDYAqMv.html

4 miesiące temu dawałem mu 38 jak chciał 40... i bym przepłacił 😂 . Póżniej było  w styczniu 44 --> 46 --> 44 --> 40 --> ....

Bierzcie chłopy bo  się tylko  ciągnik został, tura już zabrały szwagry 😆

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-902-87-r-zadbany-od-wlasciciela-CID757-IDZ4JgN.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v