Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że wczoraj ktoś tam pisał to ponawiam pytanie o coś do czyszczenia zboża. Tylko te petkusy to zajmują pół klepiska, stare wialnie to chcą jak za nowe a te ukraińskie separatory drogie w cholerę i to tylko wiatrem czyści. Coś pośredniego by się z cena przydało. Ktoś coś poleci. Po co kupować ciągle materiał siewny jak można sobie wyczyścić.

Opublikowano (edytowane)

Witam. 
Kupie koła do opryskiwacza 400-500 szerokości, około 1m średnicy. Felga standardowa na 6 śrub, piasta 16cm. 
Może komuś zalegają z jakiejś przyczepy 

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
6 godzin temu, ZetorMisio napisał:

@daron64 nie Ty jakiś czas temu wstaeiales zdjęcia różnego zlomostwa co to "przyda się" komuś? Były tam różne połowy wałków wom. Masz to jeszcze?

No pewnie. Część sprawna, część ciężko chodzi, część urwane uszy, część bez uszu, wszystko walki frezowane. 

IMG_20240115_164252472_copy_1148x1159.jpg

IMG_20240115_165236437_copy_2029x994.jpg

IMG_20240115_165222289_copy_2040x806.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, ZetorMisio napisał:

Ten najdłuższy on na zatrzaski z obu stron jest? Chodzą krzyżaki? Ile PLNów? A z takim grubym frezem nie masz wewnętrznej połowy? Zrobię potem zdjęcie o jaki mi chodzi.

Mam tylko to co na zdjęciach. Który jak chodzi, to jutro będę w domu, to mogę sprawdzić kazdy

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Aż coś za tanio się wydaje, wygląd okej, 7 tys wpakowane w skrzynie i tylko 25tys.

Tutaj ładna 60tka z nieładną ceną:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c-360-fabryczny-lakier-2460-mth-oryginal-1983-rok-CID757-IDVG46J.html

Bo znając życie to drugie 7 trzeba jeszcze wpakować... Napewno malowany

1 godzinę temu, Shaun napisał:

Jak wypada taki Iwan w porównaniu do np. Zetora 7011 ??

Lepiej 

Opublikowano
36 minut temu, superfarmer02 napisał:

Lepiej 

Zwróć uwagę że 2 lata temu cena części do rusków byla dosłownie groszowa. Pewnie już 15 lat temu znajomemu w MTZecie 82 poszła skrzynia, nowaą w sklepie u nas w Łukowie chcieli mu sprzedać za 3,5 tyś ,stwierdził że za drogo🤷i remontował tą swoją. 

• Like 2
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

36 minut temu, superfarmer02 napisał:

Lepiej 

Zwróć uwagę że 2 lata temu cena części do rusków byla dosłownie groszowa. Pewnie już 15 lat temu znajomemu w MTZecie 82 poszła skrzynia, nowaą w sklepie u nas w Łukowie chcieli mu sprzedać za 3,5 tyś ,stwierdził że za drogo🤷i remontował tą swoją. 

🤦 nawet cały silnik stał tam na międzyrzeckiej ale to pewnie z 10 lat temu...

Opublikowano

@SamaPrawda pytałeś się, reszta zdjęć ci wyśle

dla przypomnienia 2 przetrząsarki do naprawy, fella tj 700 luzy na przekładniach bo czasami przeskoczy, i Kuhn gf452t z urwanym jednym wałkiem przy sprzęgle kłowym, za szt 2 tys, w komplecie 3 tys, z wałkami + 100zł reszta podzespołów sprawna, dużo opon wymienionych itd

IMG20240123141946.jpg

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

który? bo jest ich trzech...

A to nie jednego? Teraz to w rynku, tu na Międzyrzeckiej co te kosiarki małe stoją i na Warszawskiej za szkołą , to nie jest jednego gościa????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v