Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

Ja tam w okazję nie wierzę 

Ile kuzynowi gratów udało się znaleźć,a jak sam czegoś szukałem to musiałem bulic 

Czasami się zdarzają. Ja kiedyś z ojcem kupiłem wały posiewne za 3 tys. Zajechaliśmy do handlarza a on dopiero zwalał z naczepy. Zawieźliśmy do domu, dałem ogłoszenie i po kilku dniach poszły za 5,5.

2 minuty temu, PRIMO napisał(a):

W tym ostatnim to bym polemizował. 

Jest coś w sensownym stanie i cenie ale takie dziady tu mam na myśli kupujących będą wybrzydzać bo by chcieli lalkę w cenie złomu.

Niektórzy handlarze mają taki szrot i to w takiej cenie, że człowiek patrzy i nie wierzy,  że ktoś to kupi, ale zajeżdża powiedzmy za pół roku i plac pusty. Np w Dobrzyniewie ile tam było złomu i to w jakich cenach to głowa mała.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Np w Dobrzyniewie ile tam było złomu i to w jakich cenach to głowa mała.

i jeszcze stoi , nie każdy chce  hvj wie gdzie jeździć za gratami 

a im się nie opłaca zchodzić z ceny bo z tego nie żyją , na usługach i sklepie z częściami teraz biznes lepszy

Opublikowano

@Krzysztof81wiem o czym mowa. 

Przed świętami znajomy napalił się na kupno zgrabiarki karuzelowej iu jednego handlarza był DF totalny szrot i chciał za to 4,5 koła 🤦‍♂️

Kupił u innego za 4900 ale sprzęt fajny aż żałuję że swojej nie sprzedałem jemu a sam bym kupił. 

Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czasami się zdarzają. Ja kiedyś z ojcem kupiłem wały posiewne za 3 tys. Zajechaliśmy do handlarza a on dopiero zwalał z naczepy. Zawieźliśmy do domu, dałem ogłoszenie i po kilku dniach poszły za 5,5.

Niektórzy handlarze mają taki szrot i to w takiej cenie, że człowiek patrzy i nie wierzy,  że ktoś to kupi, ale zajeżdża powiedzmy za pół roku i plac pusty. Np w Dobrzyniewie ile tam było złomu i to w jakich cenach to głowa mała.

Dragany....

Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Dragany....

Swego czasu prężnie schodziło 

Teraz muszą pamiętać że pod względem części ,w sklepach nowe są tańsze....

A co do maszyn większość przenieśli niby do Rejowca

Opublikowano
15 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Dragany....

Czasem można cos tam kupić w normalnej cenie, byłem kilka razy po trudno dostępne rzeczy i kupiłem w zadowalającej cienie, co nie znaczy, że półdarmo

Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Byłem tam tego roku po koło do kombajnu.... masakra...

Opublikowano
Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Dragany....

Jak woziłem różę do odbiorcy to zawsze przez Dragany.  Ależ to złomowisko. Żal aż patrzeć na coś takiego. A wcześniej po drugiej stronie mniej widoczne też złomowisko kombajnów. 

To tego samego?

Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Do Rejowca pod Krasnystawem?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał(a):

Jak woziłem różę do odbiorcy to zawsze przez Dragany.  Ależ to złomowisko. Żal aż patrzeć na coś takiego. A wcześniej po drugiej stronie mniej widoczne też złomowisko kombajnów. 

To tego samego?

Też, kiedyś to to ciekawie wyglądało.....

6 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Do Rejowca pod Krasnystawem?

Chciałem kabinę,to tam gdzies była do odbioru i obejrzenia

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał(a):

To tego samego?

tak, ma jeszcze takie składy koło Rejowca Fabrycznego dwa

Opublikowano

Panowie, będę szukał niedługo ciągnika ok 100km, raczej 6 cylindrów. Wstępnie są na tapecie MFy... Albo 3080 albo 6160 lub model wyższy... Zależy mi na ciągniku z dobrym dostępem do części, nowych jak i używanych. Pewnie względem budżetu bliżej mi do serii 30. Jakie są słabe strony tych ciągników?

Opublikowano
8 minut temu, michal1993 napisał(a):

Panowie, będę szukał niedługo ciągnika ok 100km, raczej 6 cylindrów. Wstępnie są na tapecie MFy... Albo 3080 albo 6160 lub model wyższy... Zależy mi na ciągniku z dobrym dostępem do części, nowych jak i używanych. Pewnie względem budżetu bliżej mi do serii 30. Jakie są słabe strony tych ciągników?

3080

Pewno na skrzynie bym zwrócił uwagę,kumpel coś na hydraulikę narzekał 

Opublikowano
10 minut temu, michal1993 napisał(a):

Jd 6400 z turem mam na sprzedaż... wsiadać i jechać codziennie pracuje ...

• AgroTeam
Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał(a):

W tym ostatnim to bym polemizował. 

Jest coś w sensownym stanie i cenie ale takie dziady tu mam na myśli kupujących będą wybrzydzać bo by chcieli lalkę w cenie złomu.

Za dużo w życiu kupiłem i sprzedałem. Jak coś ma dobrą cenę to znika moment. A kupuję praktycznie w całej Europie.

Kupujący może sobie wybrzydzać jak dobry towar to za chwilę jest inny itd. Ale jak coś jest nie atrakcyjne to jest jak piszesz. Ale to jest nie atrakcyjne a nie okazyjne

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak nie mogą sprzedać to idzie na wschód za niższą cenę 

Zobacz nawet teraz co drugie ogłoszenie

"cena export" 

54 minuty temu, michal1993 napisał(a):

Panowie, będę szukał niedługo ciągnika ok 100km, raczej 6 cylindrów.

Też szukam czegos takiego 

Tylko bardziej coś typu Fendt 612 

To co się dzieje na olx to jakaś masakra 

Ceny kosmos 

Ogłoszenia miesiącami odświeżane 

I tak w kółko te same ciągniki się wyświetlają 

Jeden przez drugiego się nakręca z ceną 

Nawet te stare renówki 1XX14 " pali jeździ hamuje" po 50 tys wołają 🤦

Edytowane przez pawel885
Opublikowano (edytowane)

"cena export" w ogłoszeniu to chwyt.. zamiast podać brutto, export to cena netto

"

OLX tłumaczy osobom zamieszczającym oferty sprzedaży w serwisie, jak należy informować kupujących o cenie produktu:

• w parametrze „cena” – należy podać cenę końcową uwzględniającą podatek VAT i wszystkie pozostałe opłaty (cenę brutto)
Edytowane przez jaco512
Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał(a):

"cena export" 

To po prostu cena netto....i nie tylko..😆

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jd 6400 z turem mam na sprzedaż... wsiadać i jechać codziennie pracuje ...

A to ten co już dwa lata temu chciałeś sprzedać, czy coś innego?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten co było jeżdżone "bez gumy". Nawet film na YT o nim jest ale cicho bo to tajemnica ;).

No i co że jest film ? Ciągnik pracuje codzirnnie przez rok ponadc350h robi służy jako ładowarka ...

A od roku ma 4 nowe opony 🙋‍♂️

Edytowane przez slawek74
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawel885 napisał(a):

"cena export" 

Też szukam czegos takiego 

Tylko bardziej coś typu Fendt 612 

To co się dzieje na olx to jakaś masakra 

Ceny kosmos 

Ogłoszenia miesiącami odświeżane 

I tak w kółko te same ciągniki się wyświetlają 

Jeden przez drugiego się nakręca z ceną 

Nawet te stare renówki 1XX14 " pali jeździ hamuje" po 50 tys wołają 🤦

Ogólnie ceny kosmos Dziwne jest tylko to że ceny wysokie, ruchu nie ma ale nikt nie obniża, stoją te same maszyny po roku czasu. Fendta 612 nie znajdziesz w dobrym stanie, graniczy to z cudem.

Renault 106.54 albo jak bardziej do cięższej roboty to 110.54 tylko na zwykłej skrzyni.

Ja mam plan sprzedawać swoją 615 ale w sumie nic się nie dzieje, fajnie chodzi i jak patrze na ogłoszenia potencjalnych następców to ceny wysokie a stan taki sobie.

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No i co że jest film ? Ciągnik pracuje codzirnnie przez rok ponadc350h robi służy jako ładowarka ...

A od roku ma 4 nowe opony 🙋‍♂️

Wiem. Żartuje sobie. Nowe to są za miliony i też się psują. Jak wszystko zrobione to będzie śmigać. Z moim też jest film na YT z naprawy  :)

Edytowane przez Krzysztof81
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v