Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

A jak zmienisz na pół klasy wyższy ciągnik to niby więcej będziesz nim pracować?

No bo jak będzie trochę wygodniejszy od c360 to będę nim więcej kulał i c330 dam odpocząć.

jak masz wymienić 360 na MTZ albo ltz to odpuść chyba że na tego 82 z napędem.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

Kup zachodni starszy Kupiłem MTZ i 10 lat bez wygody -co prawda do C360 bym nie wrócił

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

To nie. MTZ to za bardzo nie mam gdzie schować bo garaże niskie.

Opublikowano
6465 napisał:

Jakoś ten gabaryt MTZ do tura mi nie pasuje. Ltz sporo mniejszy.

A poza tym ja to z nudów oglądam bo w kieszeni tylko płótno i wiatr hula.

A i kupce są na siuntke i nie wiem czy ja gonić.

mtz jak najbardziej git, 3pary wyjść hydraulicznych, szczelna kabina, wysoko się siedzi i wszystko widać, z częściami nie ma problemu, wom bez sprzęgła,

stempos1980 napisał:

Są MTZ 50

50 bez sensu bo wielkość taka sama a mniej mocy i mniej biegów.

GABBER85 napisał:

Czy  C360 52KM wjedzie do strefy czystego transportu w Warsaw?  Znalazłem tylko info ze 3P ma norme Euro3A

jak zarejestrujesz na zabytek to może może...🤔

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Grzechooo napisał:

mtz jak najbardziej git, 3pary wyjść hydraulicznych, szczelna kabina, wysoko się siedzi i wszystko widać, z częściami nie ma problemu, wom bez sprzęgła,

50 bez sensu bo wielkość taka sama a mniej mocy i mniej biegów.

jak zarejestrujesz na zabytek to może może...🤔

MTz-50 zależy która wersja, te nowsze rożnią się tylko brakiem reduktora i ograniczeniem na pompir wtryskowej (MTZ-550, 552, 557)

nie ma 3 pary wyjść, tylko 2 pary, jedna jest po prostu zrównoleglona do przodu i do tyłu

• Like 1
Opublikowano
Dnia 12.01.2024 o 17:38, rafal3939 napisał:

ostatnio klient opowiadał o swoim aucie, kupione w salonie, serwisy olejowe robione w ramach pakietu itp, okazało się że przez 5 lat nikt nie wymienił tego oleju a na pewno filtra, osłona nigdy nie odkręcana, wierzył pracownikom serwisu a sam nie zaglądał nigdy pod auto 

jak polo kupiłem od mechanika którego żona troche handlowała autami to tez chciałem stargować by wymiane oleju ogarnął u siebie w cenie auta to jedyne co zrobił to przywieszkę pod maskę powiesił nową z datą i przebiegiem , dobrze że chociaż hak zamontował i wiązkę podpiął jak zawiozłem 

• Haha 3
Opublikowano
19 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Mam jszcze 5 pól 20 za***anych kiedyś z PGRu to do dzisiaj ani jedwn płaskownik nie jest wygięty. 40 lat temu potrafili zrobić a dzisiaj już nie umieją. Taki mamy postęp.

to ciągane brony czy zawieszane ? jaki przekrój płaskownika

3 godziny temu, 6465 napisał:

Miał ktoś do czynienia z takim pojazdem? Warto brać pod uwagę, części jeszcze idzie do tego kupić?

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ltz-55a-4x4-CID757-IDXWNFk.html

nawet na masce ma napisane jakiego rodzaju lampę trzeba mu uczepić 

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Kiedyś miałem takiego kupić ale rozeszło się o kilka stów 

ten płaskownik to tylko do łączenia silnika ze skrzynią idzie ? przewie jak dzondyr na pełnej ramie🤭

4 godziny temu, sladan napisał:

To nie kwestia umiejętności, tylko jakości materiału. Lepszy materiał więcej kosztuje, chłop nie chce dużo płacić, więc się robi z tańszych stali. Proste

na tym polega konkurencyjność przy rosnących kosztach pracy , jeden utnie na grubości a drugi na jakości 

Opublikowano
jahooo napisał:

MTz-50 zależy która wersja, te nowsze rożnią się tylko brakiem reduktora i ograniczeniem na pompir wtryskowej (MTZ-550, 552, 557) nie ma 3 pary wyjść, tylko 2 pary, jedna jest po prostu zrównoleglona do przodu i do tyłu

fakt mój ma 3 pary po przeróbce, ale wydaje mi się że sąsiad miał z 95r podnośnik miał przy siedzeniu i trzy wajchy przy kierownicy🤔 z tym że mniej biegów chodziło mi że nie ma 🐢-🐇

Opublikowano

mi z bramy garazu szyberdach wystaje i stoi pod wiata.

2 godziny temu, GABBER85 napisał:

Czy  C360 52KM wjedzie do strefy czystego transportu w Warsaw?  Znalazłem tylko info ze 3P ma norme Euro3A

to nie ma na wjazdowkach zakazu dla ciagnikow ? w krakowie nie wjedzie..chyba ze na jakis bocznych zapomnieli ..

Opublikowano
25 minut temu, Grzechooo napisał:

fakt mój ma 3 pary po przeróbce, ale wydaje mi się że sąsiad miał z 95r podnośnik miał przy siedzeniu i trzy wajchy przy kierownicy🤔 z tym że mniej biegów chodziło mi że nie ma 🐢-🐇

Mój 94 podnosnik przy siedzeniu i też 3 dźwignie z tym że jedna obsługuje też podnośnik że się można podnieść. Da się zrobić 3 parę tylko wystarczy np. elektrozawór wstawić 

Opublikowano
15 minut temu, konteno napisał:

o ile mają na tą wygodę kasę

Szanujący się lokal nie pozwoli wejść ze ,,swoimi ludzmi''

Wesele czy każda impreza którą robisz to wydatek 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v