Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynie do likwidacji porzeczek, ale już w międzyrzędziu nie zrobisz. A i fendt byłby na pograniczu mocy

Opublikowano

Jakieś reflektory robocze LED możecie polecić? Potrzebuje zamiast oryginałów na dach przód i tył i to może podwójnie. Tylko żeby nie trzeszczało radio. Twierdzę że by się zdało bo teraz jak robi się szaro to ani mulczerem ani pługiem ani niczym innym. Nie chciałbym znowu nie wiadomo ile wydać a kupić coś fajnego.

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Ja mam od paru ładnych lat taki klucz firmy tekson i jeszcze nie było takiej szpilki której by nie dał rady odkręcić. Czy jest różnica w firmie czy nie, nie mam pojęcia ten jest solidny. Pół wsi ode mnie go pożycza.  https://allegro.pl/oferta/klucz-przekladniowy-planetarny-1-58-komplet-z-7-nasadkami-16485291391

8 minut temu, migacz napisał(a):

Jakieś reflektory robocze LED możecie polecić? Potrzebuje zamiast oryginałów na dach przód i tył i to może podwójnie. Tylko żeby nie trzeszczało radio. Twierdzę że by się zdało bo teraz jak robi się szaro to ani mulczerem ani pługiem ani niczym innym. Nie chciałbym znowu nie wiadomo ile wydać a kupić coś fajnego.

Wczoraj zamontowałem, kupione po namowie kolegi po podłączeniu zgodnie ze sztuką przez przekaźnik jestem bardzo zadowolony jeszcze tak dobrze świecących lamp nie miałem. https://allegro.pl/oferta/lampa-robocza-led-12v-24v-32w-diody-osram-swiatlo-rozproszone-14092757289

20241114_121426.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
32 minuty temu, migacz napisał(a):

Z tańszych np. te https://sklep.mizar.com.pl/lampa-robocza-panel-led-off-road-diodowa-12v-24v-p-15582.html

lub Kramp https://sklep.agroma.rzeszow.pl/lampa-robocza-kwadratowa-led-48w-3840lm-swiatlo-r-la10047-p-9719.html

Opublikowano

@Janeczko Nie wiem skąd taki pomysł. W jednym ciągniki miałem chinole ale ch*j je strzelił w większości (w tym takie jak @jacek1296 wrzucał). Teraz w jednym mam wesemy owalne, a w drugim waś. Cena podobna, wężem trochę lepiej świeci. Teraz też będę szukał czegoś na tył do obu ciągników.

Teraz, daron64 napisał(a):

@Janeczko Nie wiem skąd taki pomysł. W jednym ciągniki miałem chinole ale ch*j je strzelił w większości (w tym takie jak @jacek1296 wrzucał). Teraz w jednym mam wesemy owalne, a w drugim waś kwadratowe. Cena podobna, wesem trochę lepiej świeci. Teraz też będę szukał czegoś na tył do obu ciągników.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Coś podobnego jakiś czas temu chciał sprzedać @griga, a on potrafi załatwić transport w każdy zakątek kraju i nie tylko(chyba)?

https://sprzedajemy.pl/agregat-uprawowy-z-wloka-kongskilde-3-30m-stare-litewniki-4-e30984-nr70044271

ten jest w dobrych pieniądzach ale kawałek drogi po niego bo około 400km a nie mam za bardzo czym jechać

Edytowane przez Skowron16
Opublikowano (edytowane)

@Agrest jeśli chcesz zainteresować się polskim rzemiosłem to mogę polecić talexa, mam akurat 2m Leoparda już od 4 lat, mulczuje nim nieużytki, łąki a często nawet i krzaki czy jakieś samosiewy. Dopiero jakieś 2 miesiące temu wymieniłem łożyska na wale kopiującym a poza tym stan igła. Poniżej masz materiały przykładowe co nim robię dość często na usługach

IMG_20240928_161149.jpg

IMG_20240928_180834.jpg

Edytowane przez KlimekPL
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Skowron16 napisał(a):

https://sprzedajemy.pl/agregat-uprawowy-z-wloka-kongskilde-3-30m-stare-litewniki-4-e30984-nr70044271

ten jest w dobrych pieniądzach ale kawałek drogi po niego bo około 400km a nie mam za bardzo czym jechać

Wrzucasz na giełdę i jak się nie spieszy to czekasz aż będzie ktoś miał powrót albo miejsce na doladunek. Mi tak transport wyszedł taniej niż koszt paliwa jeśli miałbym sam z przyczepka jechać 

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał(a):

@Agrest jeśli chcesz zainteresować się polskim rzemiosłem to mogę polecić talexa, mam akurat 2m Leoparda już od 4 lat, mulczuje nim nieużytki, łąki a często nawet i krzaki czy jakieś samosiewy. Dopiero jakieś 2 miesiące temu wymieniłem łożyska na wale kopiującym a poza tym stan igła. Poniżej masz materiały przykładowe co nim robię dość często na usługach

IMG_20240928_161149.jpg

IMG_20240928_180834.jpg

Popatrzę później na dane, ale coś kojarzę że talex to trochę taka plastelina.

• AgroTeam
Opublikowano
12 godzin temu, ZetorMisio napisał(a):

Coś podobnego jakiś czas temu chciał sprzedać @griga, a on potrafi załatwić transport w każdy zakątek kraju i nie tylko(chyba)?

sprzedałem już ten agregat.

Opublikowano
4 godziny temu, KlimekPL napisał(a):

IMG_20240928_161149.jpg

IMG_20240928_180834.jpg

Czemu takie większe krzaki i patyki atakujesz na wstecznym? Swoją jak robiłem gałęzie z wierzby to na wstecznym wał kopiujący nie wpuszczał gałęzi. Jadąc to przodu szło ok. 

Opublikowano
W dniu 15.11.2024 o 12:16, Agrest napisał(a):

Będzie problem.znaleźć coś z używanych do 2m szerokości.

Może faktycznie zainteresować się polskim rzemiosłem. 

Ja mam Facme 2m, włoski producent. Przed zbiorami kosze nisko, żeby jeszcze wyrównać teren, często gdzieś uderza w ziemię i dobrze to znosi. Mogę polecić.

IMG_6560.jpeg

Opublikowano

Też będę chciał pierwszą robotę zrobić na jakie 2cm w glebie bo mam już koleiny, a krety kopców nastawiały.

Opublikowano
12 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Wrzucasz na giełdę i jak się nie spieszy to czekasz aż będzie ktoś miał powrót albo miejsce na doladunek. Mi tak transport wyszedł taniej niż koszt paliwa jeśli miałbym sam z przyczepka jechać 

już znalazłem bliżej 90km ode mnie t

2 minuty temu, Skowron16 napisał(a):

już znalazłem bliżej 90km ode mnie na popularnym serwisie elbordo

Opublikowano

Żartujesz? Wiesz ile tego jest na hektarze?

I myślisz że działa? W ogrodzie co chwilę się sypie i co? Kilka dni spokoju i wraca. Podziała jak złapiesz kreta i zamkniesz go w wiadrze z tabletką🤣

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Agrest napisał(a):

Popatrzę później na dane, ale coś kojarzę że talex to trochę taka plastelina.

Zapewniam że maszyny mają solidne. Nie jest to pottinger ale mają niezłe maszyny za rozsadny pieniądz. Ja swojego naprawdę porządnie wytłukłem i w porównaniu do starka czy innego garażowego ulepa to niebo a ziemia

11 godzin temu, superfarmer02 napisał(a):

Czemu takie większe krzaki i patyki atakujesz na wstecznym? Swoją jak robiłem gałęzie z wierzby to na wstecznym wał kopiujący nie wpuszczał gałęzi. Jadąc to przodu szło ok. 

Na wstecznym, ale maszyna jest podniesiona. Wieksze krzaki wolę tak zrobić niż niszczyć traktor jeżdżąc przodem. Podnoszę mulczer, cofam w krzak obalając go a potem stopniowo opuszczam jadąc do przodu. Czasochłonne ale ciągnik odwdzięczy się lepszym zdrowiem, bo to nie czołg. 

A patyki robiłem na wstecznym bo tam nie było miejsca żeby jechać przodem 😁

Edytowane przez KlimekPL
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Żartujesz? Wiesz ile tego jest na hektarze?

I myślisz że działa? W ogrodzie co chwilę się sypie i co? Kilka dni spokoju i wraca. Podziała jak złapiesz kreta i zamkniesz go w wiadrze z tabletką🤣

To może maść na szczura pomoże?🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v