Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Psy z potwierdzoną czystorasowością (rodowód) nie są za darmo 😉

To ja wiem ale czasem są "rasowe" i bez rodowodu to taki Belg to ciekawa opcja

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ostatnie lata to już ciężko o dobrego psa na podwórko , kiedyś było pełno po wsiach teraz tylko rasowe pekinczyki , maltańczyki itd i nie za darmo 

A co dzisiaj jest za darmo 🤔 a jak dasz za psa tyle co dobrego cielaka to zbankrutujesz 🤔

Opublikowano
14 godzin temu, superfarmer02 napisał(a):

A do czego chcesz go wykorzystywać bo paka nie daje tu dużo możliwości.

8 godzin temu, 6465 napisał(a):

Konteno jest jakiś prostownik z rozruchem co odpali traktor bez Aku?

Ja żem se zakupił takie cudo rok temu: https://allegro.pl/oferta/prostownik-inwertorowy-12v-24v-rozruch-600a-11227012739

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A co dzisiaj jest za darmo 🤔 a jak dasz za psa tyle co dobrego cielaka to zbankrutujesz 🤔

Wilki , owczarki to rasy za które trzeba zapłacić , bo wychowanie takiego kosztuje , chciałem małego kundla ale w okolicy nie ma a na podwórko rasowy nie nadaje się kiedyś prawie na kazdym podwórku były małe co za ,, piete '' gryzły a obecnie są rasowe , domowe delkatne .

Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał(a):

W schroniskach czasami się zdarzają. Kupi paniusia z miasta ze swoim kluskiem żeby suę pokazać a później trzeba wyprowadzać, karmić, zajmować i po pół roku oddają do schroniska. 

IMG_20240213_193336_546.jpg

• Like 3
Opublikowano
50 minut temu, slawek74 napisał(a):

No i jeszcze ze dwa razy tyle przygotować na weterynarza.

Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

No i jeszcze ze dwa razy tyle przygotować na weterynarza.

Na co ten weterynarz 🤔 ja dałem za podchalana tyle co za cielaka i super pies do pilnowania podwórka 👍 u mnie pies nie może chodzić luzem z otwartą bramą zbyt duży ruch na drodze wojewódzkiej a małych kundli nie lubię 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał(a):

Masz takiego? 

Tak też 1,4 TDI 

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tak też 1,4 TDI 

Ze spalaniem trudno zejść poniżej 5l. Dość głośny bo 3 cylindry. Mój ze zmiennymi fazami rozrządu BMS 80KM. Dość żwawy.

Jak bys kupował.i nie zależy ci na mocy wybierz silnik BNM 70KM. Sporo tańsze części jeśli coś wyskoczy do naprawy. 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na co ten weterynarz 🤔 ja dałem za podchalana tyle co za cielaka i super pies do pilnowania podwórka 👍 u mnie pies nie może chodzić luzem z otwartą bramą zbyt duży ruch na drodze wojewódzkiej a małych kundli nie lubię 

Podhalański się pisze 😉 

To są super psy , miałem już dwa 

Może jeszcze kiedyś jakiegoś wezmę ale nie za takie pieniądze , 100 mogę dać mi rodowód nie potrzebny 

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Podhalański się pisze 😉 

To są super psy , miałem już dwa 

Może jeszcze kiedyś jakiegoś wezmę ale nie za takie pieniądze , 100 mogę dać mi rodowód nie potrzebny 

100 to mało na karmę .... sknera🤦

Opublikowano

Bardzo rzadko używam podgrzewania foteli bo jak Marcin pisze,  nim się zagrzeją to i same od tyłka się ogrzeją. Natomiast jak zaczną grzać to robi się nieprzyjemnie. Za gorącą i niekomfortowo. Ogrzanie lędźwi i nerek ok, ale jajka się gotują.

I szkoda że nie ma rozdziału na grzanie pupy oraz lędźwi osobno. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v