Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, adam2812 napisał(a):

Pomijając klocki, tarcze i "ogólne zniszczenie wnętrza" to na wszystko. Nawet amorki są wliczone w gwarancje. Na perforacje blacharki masz standardowo 10 lub 12 lat ale tutaj nie dam sobie ręki uciąć.

na amortyzatory 10 lat gwarancji ?🙆‍♂️

co ma perforacja lakieru do wymiany oleju w serwisie

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

na amortyzatory 10 lat gwarancji ?🙆‍♂️

co ma perforacja lakieru do wymiany oleju w serwisie

Tą perforację to tylko dodałem do opinii jak to toyoty gniją już po wyjechaniu z salonu.

A co do amorków to tak sam byłem zdziwiony

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Firmowe auto nie wnikam co i jak odnośnie gwarancji ale obowiązuje jedna zasada - jeżeli chcesz aby była przedłużana wymieniasz wszystko tak jak serwis karze.

No i też jak wcześniej pisałem cała rodzina proace nie ma nic wspólnego z Toyotą to tylko rebranding

Opublikowano
Teraz, adam2812 napisał(a):

No i też jak wcześniej pisałem cała rodzina proace nie ma nic wspólnego z Toyotą to tylko rebranding

Nie wiem. Możliwe. Mi te auto nie podchodzi ale jak to mówią - nie ma lepszego auta niż służbowe. Coś czytałem że toyota nie produkuje silników diesla albo zamierza wstrzymać produkcje a to jest diesel.

Opublikowano
4 minuty temu, adam2812 napisał(a):

Tą perforację to tylko dodałem do opinii jak to toyoty gniją już po wyjechaniu z salonu.

A co do amorków to tak sam byłem zdziwiony

producenci amortyzatorów daja od 2-5lat gwarancji a toyota 10lat. 

mój syn pracowal w ASO więc wiem co tam się dzieje 

a klienci to łykają 

Opublikowano

Idzie 5 rok.

W przeglądzie małym czyli 1, 2 oraz trzeci to wymiana oleju plus filtry (olejowy, kabinowy i powietrza), sprawdzenie stanu hamulców oraz odgrzybienie klimatyzacji. Jak chcesz to też ci wysprzątają samochód oraz wymyją. W czwartym dodatkowo sprawdzają stan rozrządu, świec i innych dupereli.

Przegląd mały wychodził mnie 1200-1300zł a ten duży 4, 2500

Powiem ci więcej pracuję w branży motoryzacyjnej tylko od strony projektowana podzespołów i wszystkie części samochodowe mają dużo dłuższą deklarowaną żywotność :)

Opublikowano

A czy ja napisałem że trzeba za to dopłacić? Mnie zawsze pytają czy chcę, i wydaje mi się to ok. Niektórzy mają jakieś powłoki na lakierze i byłbym lekko zdenerwowany jakby przez mycie się zniszczyła

Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

mycie i odkurzanie auta w ASO TOYOTA jest w standardzie zawsze to mi robią 

Syn właściciela firmy gdzie pracuje ma CHR hybryde to samochód jest myty i sprzątany jedynie na przeglądach😀. Auto ma około 5 lat i niecałe 20 tys. Jak będzie sprzedawał to może je kupie dla żony. Jedyny problem jaki w niej miał to akumulator - wymieniany już 3 razy, ale to chyba od stania pod blokiem po kilka miesięcy.

Opublikowano
11 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Land Cruzera - rok czasu - dużo pali, niewygodny

Mamy dwa land cruseiry w robocie i napewno bym nie powiedział, że jest to niewygodny samochód. Miejsca sporo (jestem niewysoki) na asfalcie pomimo opon at jedzie się też komfortowo. Skóra narazie trzyma się ok (poniżej 100k przebiegu), nic poważnego się nie zespulo. Kilka razy jedna była na serwisie, bo na desce rozdzielczej choinka się zapalała. W terenie ciężko powiedzieć jak sobie radzi. Systemów sporo, ale raczej takim autem nikt nie próbuje wjeżdżać w naprawdę trudny teren. A jak przesadzisz z ocena sytuacji, czy własnymi umiejętnościami, to siądziesz jak każdym.

Spalanie komp pokazuje najczęściej ~12l, ale większość wolniejsza jazda. W takim codziennym użytkowaniu najbardziej rozczarowujące są.. multimedia. Nie wiem czy dla kogoś w takim aucie to ważne, ale naprawdę - porażka. Przesiadając się np do jeepa z tego samego roku, to mniej więcej tak jakby porównać stary telewizor, jakiś pierwszy z płaskich, z nowym oledem. Wieje tak biedą, że coś strasznego. Do tego takie pierdoły jak kampera cofania - tutaj to w ogóle jakby ktoś wstawił kamerę z telefonu z 2005r.  Panel środkowy też mi się osobiście nie podoba. To takie niby pierdoły, ale jak auto kosztowało niby te ~370k, to tak słabo wyglada.

Ale to i tak super za***rdala w porównaniu do np 6let jego hiluxa. Tutaj ten cały panel dotykowy najlepiej byłoby wy***ać i wstawić wszystko zwykle guziki. 

11 godzin temu, Agrest napisał(a):

Nie myślałem że aż tyle te hybrydy palą. Ekologia po uju.

Miałem jako zastępcze corolke 1.8 z hybryda i skrzynia bezstopniowa. Mam mocno mieszane uczucia. Po mieście, gdzie dużo hamowania, zwalniania, bez mocnego przyspieszania itd. Albo na trasie, gdzie naprawdę mega dziadkowo jedziesz, to komp pokazywał poniżej 4l. Ale jadąc jak swoim się jeździ, to już komp pokazywał powyżej 8l. Gdzie mój pali mi w cyklu mieszanym niecałe 12l gazu (2.5t, manual).

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Ja chcę być eko. Jeździć nowym ekologicznym autem które w 90%  pochodzi z recyklingu, spala mniej niż odrzutowiec Grety, której zniszczyłem marzenia, a spaliny pachną niczym kwiecie na łące🤭

Coś w deseń mojej WSK 175 zapach spalin po niej to jest to 😍

Opublikowano

Bo tak ma wyglądać hybrydą, aby było tanio. Po dziadkowemu będzie ok., normalna jazda równa się duże zużycie paliwa i wycie silnika z cvt. Kuzyniak pojechał w góry nową hybrydą lexa. Komfort ok., ale spalanie 15l, kiedy jego stary diesel land cruiser ok.10-12.

Opublikowano

Z wetem ostatnio gadałem..nie chce nowych aut.

Kupił stare bmw x3 w benzynie zagazował i nic innego nie chce.

Opublikowano
34 minuty temu, daron64 napisał(a):

Mamy dwa land cruseiry w robocie i napewno bym nie powiedział, że jest to niewygodny samochód. Miejsca sporo (jestem niewysoki) na asfalcie pomimo opon at jedzie się też komfortowo. Skóra narazie trzyma się ok (poniżej 100k przebiegu), nic poważnego się nie zespulo. Kilka razy jedna była na serwisie, bo na desce rozdzielczej choinka się zapalała. W terenie ciężko powiedzieć jak sobie radzi. Systemów sporo, ale raczej takim autem nikt nie próbuje wjeżdżać w naprawdę trudny teren. A jak przesadzisz z ocena sytuacji, czy własnymi umiejętnościami, to siądziesz jak każdym.

Spalanie komp pokazuje najczęściej ~12l, ale większość wolniejsza jazda. W takim codziennym użytkowaniu najbardziej rozczarowujące są.. multimedia. Nie wiem czy dla kogoś w takim aucie to ważne, ale naprawdę - porażka. Przesiadając się np do jeepa z tego samego roku, to mniej więcej tak jakby porównać stary telewizor, jakiś pierwszy z płaskich, z nowym oledem. Wieje tak biedą, że coś strasznego. Do tego takie pierdoły jak kampera cofania - tutaj to w ogóle jakby ktoś wstawił kamerę z telefonu z 2005r.  Panel środkowy też mi się osobiście nie podoba. To takie niby pierdoły, ale jak auto kosztowało niby te ~370k, to tak słabo wyglada.

Ale to i tak super za***rdala w porównaniu do np 6let jego hiluxa. Tutaj ten cały panel dotykowy najlepiej byłoby wy***ać i wstawić wszystko zwykle guziki. 

Toyota dobrze radzi sobie w terenie aczkolwiek cena ewentualnej szkody np pęknięcia zderzaka zniechęca mocno do takiej jazdy. Wygodny jest aczkolwiek jak za taką kasę to wg mnie ubogie wnętrze.

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Z wetem ostatnio gadałem..nie chce nowych aut.

Kupił stare bmw x3 w benzynie zagazował i nic innego nie chce.

Mam bardzo podobnie. E61 w 3litrowym dieslu. 350000przelotu. Jeszcze pojeździ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v