Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, rafal3939 napisał:

Nie znajdzie ktoś może u siebie belki zaczepowej do pługa polskiego? Takie jak na zdjęciu strzałkami zaznaczone. Na szortach tylko całe pługi, nikt nie chce samej belki sprzedać.

Screenshot_2024-10-02-09-50-00-320_com.android.chrome.jpg

Jakbyś chciał to mam belkę w cenie pługa😄

Opublikowano (edytowane)

200 zł max , za 400 oddam z pługiem ,i do tego w komplecie z dwiema bronami ,adaptacją i ,,ramą'' do zawieszania bron . Jeden przejazd i grudy rozbite . Tylko że pług bez kółka pompowanego ,opon już zbrakło i od bodaj 5 lat stoi  ,a i korpus urwany . Tylko osobiście ja to na ten pług bym się nie napalał 

Edytowane przez kizak
Opublikowano
11 godzin temu, GABBER85 napisał:

może tylko ,,korygowany lekko do stanu zepsutego licznika'' ,ale i przebieg też możliwy ,wszak 600 na rok ,jak to jeden z kilku traktorów ,to też sporo . opony oglądnąć ile mają lat ,i jak zdarte od tego czasu ,ale to też nie wyznacznik . Patrzeć na ogólny stan  ,bo jak coś dobrze  umiejętnie ukryte to też się nie kapniesz

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

Czy brona wahadłowa po orce może iśc jako agregat uprawowo siewny? Na co zwrocić uwagę przed zakupem takiej brony?

Oczywiście, że może. Ważna długość zębów i skrobaki na wale packera.

Opublikowano
18 godzin temu, kizak napisał:

może tylko ,,korygowany lekko do stanu zepsutego licznika'' ,ale i przebieg też możliwy ,wszak 600 na rok ,jak to jeden z kilku traktorów ,to też sporo . opony oglądnąć ile mają lat ,i jak zdarte od tego czasu ,ale to też nie wyznacznik . Patrzeć na ogólny stan  ,bo jak coś dobrze  umiejętnie ukryte to też się nie kapniesz

Tak już jedynka chce wskoczyć. Na przodzie na 18... 

Opublikowano (edytowane)

Bez tytułu.png

Pług Steeno, modelu nie znam. Wygląda masywnie, jak myślicie Case 856 poradziłby sobie z nim? Jesteście też w stanie powiedzieć coś o samej maszynie i marce i na co zwracać uwagę przy oglądaniu?

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
9 godzin temu, KlimekPL napisał:

Bez tytułu.png

Pług Steeno, modelu nie znam. Wygląda masywnie, jak myślicie Case 856 poradziłby sobie z nim? Jesteście też w stanie powiedzieć coś o samej maszynie i marce i na co zwracać uwagę przy oglądaniu?

Sprawdź ceny i dostępność elementów lemieszy,dłut, odkładni itd

Opublikowano

Lemiesze i dokładnie to mu w Rolandzie dorobią tylko musi stara dostarczyć.

Grzechooo napisał:

tam nie ma co się psuć, miałem taką 5lat i nic z nią się nie działo. Zęby są do kupienia a także są elementy robocze do wspawania za pół ceny gotowego zęba.

W galerii widziałem że ta brona u Ciebie z mtz latała. Ja chcę ją podpiąc do Jumz więc gabarytowo podobny. Bez tego ciężarka z przodu nie dało się pracować? Siewnik jaki wtedy mialeś podpięty cięższy jest od poznaniaka?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v